reprap 3D tiskárny v modelařině - II

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zamčeno
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II

#481 Příspěvek od TomasC »

Velmi čtivá recenze. Ale trochu málo informací.

Mohl bych tě požádat o zaslání G-kodu
http://www.thingiverse.com/thing:533472/#files Overhang_test.stl z Simplify3D (tryska 0,3) Prostě pro porovnání. Když to zabalíš do ZIPu, tak to sem půjde přiložit.

Ohledně rychlosti, v Slic3r na kartě Advanced, jsem si zvednul počet Threads na 16a opravdu to občas využije celý procesor a zrychlí se to o cca 30%.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#482 Příspěvek od JirkaA »

Kurnik nasadili jste mě chlapci s tím Simplify3D brouka do hlavy.. 149 USD je docela dost, ale na druhou stranu je to cena jednoho lepšího serva a je to dost blízký částce, kterou jsem ušetřil na tiskárně tím, že jsem si ji zbastlil sám..
OK2WY
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od stepacz »

tady jsem zkusil, je to teda moje trochu editovaný nastavení, takže by asi šlo vyladit líp, ale na PRUSA klonech s tryskou 0.3mm by to mělo jet...
Přílohy
overhang_test.zip
(293.01 KiB) Staženo 69 x
Naposledy upravil(a) stepacz dne čtv 21.01.2016 16:59, celkem upraveno 1 x.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od TomasC »

Večer na to mrknu. Díky.
arachna

#485 Příspěvek od arachna »

to Celeron: ...Nejstrašnější displej, co se mi dostal do ruky je bílý znaky na modrým podsvícení....

Takze asi zase kus od kusu a nebo ... ? Kazdopadne nemam zadnou ocni vadu a par lidi, co to mohlo videt se semnou schodlo na "nepouzitelnosti"

Kazdopadne na tom bilo-modrym vidim vsechno v poho ...
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#486 Příspěvek od Celeron »

arachna píše:to Celeron: ...Nejstrašnější displej, co se mi dostal do ruky je bílý znaky na modrým podsvícení....

Takze asi zase kus od kusu a nebo ... ? Kazdopadne nemam zadnou ocni vadu a par lidi, co to mohlo videt se semnou schodlo na "nepouzitelnosti"

Kazdopadne na tom bilo-modrym vidim vsechno v poho ...

Tak si ho vem na intenzivní sluníčko a vidíš sám. Měl jsem ho v nabíječce a na letišti to bylo nepoužitelný a navíc se o tom shodlo víc lidí.
Pokud není displej reflexní, což bílo modrý nemůže principielně být, tak na intenzivním venkovním světle nic vidět není, to je prostě fyzika. :wink:
Jirka
arachna

#487 Příspěvek od arachna »

...ale ja nevyvracim to co pises :roll:

Pisu o tom, ze mame asi stesti kazdej na jinej kus.

Nicmene tiskarnu na slunicko asi tahat nikdy nebudu a doma na to vidim perfektne. A na trech nabijeckach mam taky revezni LCD bile podsviceny a jeste se mi nestalo, ze bych s tim mel problem ... tak fakt netusim, co mas s ocima :lol:

Neco jinyho bylo s MX-20 od Graupnera, tam byl klasickej displej modre podsvicenej a na nem sem taky spis nevidel, takze sem ho predelal a s bilou je to uplne cajk.

Ostatne ono kdby to bylo tak, jak tvrdis ty, tak by sotva vsude vcetne podsviceni budiku v autech, kde je citelnost na 1 miste, delali zrovna LCD v inverznim provedeni s bilym podsvicenim...
...a zeleny(Renault), modry(WV) cerveny(Audi) a zluty(Peugeot) tu uz taky bylo a bez se podivat do kterekoliv znacky s datem vyroby ne starsi nez 5 let a najdes pouze bily inverzni LCD ...
Nevim jestli je to proti fyzice, ale rozhodne je to fakt ... :lol:

A jen pro jistotu fotka, aby sme kazdej nepsali o necem jinym ...
Přílohy
LCD Rebel.jpg
Amper

#488 Příspěvek od Amper »

hele da se ten display pouzivat pro manualni ovladani tiskarny a funguje paralelne s USBckem ?

Uvazuju ze bych to poridil k CNCcku kde casto nastavuju hlavu na misto startu a ovladat to z PCcka nebo webbrowseru proste neni ono
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Bulman

#489 Příspěvek od Bulman »

Amper píše:hele da se ten display pouzivat pro manualni ovladani tiskarny a funguje paralelne s USBckem ?

Uvazuju ze bych to poridil k CNCcku kde casto nastavuju hlavu na misto startu a ovladat to z PCcka nebo webbrowseru proste neni ono

Jasné, funguje to úplne vpohode. Môžeš to ovládať cez rotačný encoder priamo na displeji a zároveň na PC. Prípadne ak tlačíš s SD karty, tak USB nemusíš mať pripojené vôbec. Len nesmieš pripojiť to USB počas tlače, lebo tým reštartneš tlačiareň.
EG Elecric, Torro300, Čmelák, Marabu elektro, Bristol ScoutD, 3D Quadcopter,Futaba T10CP,TGY9X+FRSKY
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#490 Příspěvek od TomasC »

Na začátku jsem to na manuální pojezdy používal společně s Repetier-Host. Funguje to.

Na přejezd na start jsou tam přímo položky v menu.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od Celeron »

arachna píše:...ale ja nevyvracim to co pises :roll:

Pisu o tom, ze mame asi stesti kazdej na jinej kus.

Nicmene tiskarnu na slunicko asi tahat nikdy nebudu a doma na to vidim perfektne. A na trech nabijeckach mam taky revezni LCD bile podsviceny a jeste se mi nestalo, ze bych s tim mel problem ... tak fakt netusim, co mas s ocima :lol:

Neco jinyho bylo s MX-20 od Graupnera, tam byl klasickej displej modre podsvicenej a na nem sem taky spis nevidel, takze sem ho predelal a s bilou je to uplne cajk.

Ostatne ono kdby to bylo tak, jak tvrdis ty, tak by sotva vsude vcetne podsviceni budiku v autech, kde je citelnost na 1 miste, delali zrovna LCD v inverznim provedeni s bilym podsvicenim...
...a zeleny(Renault), modry(WV) cerveny(Audi) a zluty(Peugeot) tu uz taky bylo a bez se podivat do kterekoliv znacky s datem vyroby ne starsi nez 5 let a najdes pouze bily inverzni LCD ...
Nevim jestli je to proti fyzice, ale rozhodne je to fakt ... :lol:

A jen pro jistotu fotka, aby sme kazdej nepsali o necem jinym ...

Nevím, proč sem podstrkáváš auta, jejich LCD nemá s řádkovejma displejema o kterým jsem psal nic společnýho. Ale když už jsme u toho, v obou Citroenech co mám, jsou displeje s černejma znakama zeleně nebo žlutě podsvícenejma. Podsvícení můžu regulovat, za dne svítí hodně, v noci jen málo. Pokud zcela stáhneš podsvícení, normálně vidíš za venkovního osvětlení údaje, za naprostý tmy samozřejmě ne.
Ty displeje s bílejma znakama bez podsvícení nepřečteš, protože jsou transmisní a pokud na ně dopadá intenzivní světlo tak mizerně. Ale u aut se nepožaduje čtení za ostrýho světla, displeje jsou schovaný v "kapličce" aby byly naopak krytý před venkovním světlem.
V ty mý nabíječce Equlibrum byl původně transmisní displej bílý znaky, světlemodrý podsvícení. Doma jakž takž šel číst ve spodním úhlu, z boku mizerně a z horního úhlů ani ťuk. Čínští soudruzi nějak nepochopili, z jakýho úhlu se kouká na nabíječku ležící na stole a pozorovací úhel zvolili opačnej. :roll:
Tak jsem tam dal transreflexní displej, černý znaky na zelenožlutým podsvícení, který mají podle katalogu Bolimin nejlepší čitelnost a kontrast jak za tmy, tak na slunci a jsou čitelný ze všech úhlů.
To je z mý strany k tématu vše a dál se k tomu nehodlám vyjadřovat. Jestli máš potřebu mít poslední slovo, tak si prosím nejdříve o LCD displejích něco odbornýho přečti, třeba na co jsou který typy polarizátorů a podsvětlení vhodný. Kolem displejů mě ale nemusíš školit, poprvé jsem programoval LCD Sharp 2x16 přesně před čtvrt stoletím. :wink:
Jirka
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#492 Příspěvek od Celeron »

Amper píše:hele da se ten display pouzivat pro manualni ovladani tiskarny a funguje paralelne s USBckem ?

Ampére, ono to sice z displeje funguje ale jinak než z Repetier-hosta. Repetier pokud na něm něco manuálně nastavíš, tak pošle po nastavení kompletní konečnej G-kód. Z displeje to udělá třeba nadvakrát i víckrát, třeba pokud dáš povel na přesun osy třeba z 0 na 200, tak se krokáč rozjede a třeba 1-3x cukne, podle toho jak rychle "kroutíš hodnotu" na nkodéru. Nějak to souvisí s okamžikem cyklickýho vyčítání stavu nkodéru. Třeba i Velký Rebel varoval, že kalibrace extrudéru je nutná dělat z Repetier-host, protože z nkodéru není zaručeno, že filament bude posunut kvůli tomu cukání opravdu co nastavíš.
Jirka
Amper

#493 Příspěvek od Amper »

Myslim ze je me to jedno protoze frezuju jen od pozice frezky tj. resetuju pred tiskem 0 na misto kde je fyzicky vreteno
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
arachna

#494 Příspěvek od arachna »

to Celeron
...Kolem displejů mě ale nemusíš školit, poprvé jsem programoval LCD Sharp 2x16 přesně před čtvrt stoletím. :wink:

...pred vic jak ctvrt stoletim (1983-84) sem si na digitalkach otacel polarizaci abych mel "invetzni" cisilka a dneska je to temer standard ...

Nikdo te tu nechce skolit a klidne bud mistr sveta pres displeje,ale mockrat uz sem se v zivote presvedcil o tom, ze "teorie" byt sebefundovanejsi je mnohdy na mile daleko od praxe :lol:

A v tomto konkretnim pripade sem chtel pouze varovat pred koupi "nepouzitelnyho" LCD v porovnani s tim, co je na fotce ... protoze ten zelenej totiz nabizej jako novejsi typ.

Ale nemam nic proti tomu,kdyz si kazdej objevuje svoji AMERIKU znovu a znovu a znovu ... :idea:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#495 Příspěvek od TomasC »

Porovnal jsem si Gkod. Bral jsem to dost v rychlosti.....

Porovnání vrstvy 260 je na obrázku. Co mě překvapilo, tak abych se dostal na stejný obrázek, tak jsem musel dost pohnout s procentem INFILL. Je z toho vidět, že tam dává Slic3r více materiálu a asi proto to při velkém úhlu teče.

Co pro mě bylo smutné zjištění, tak že rozměry nesedí ani v jednom případě. Základna odečtená z Gkodu se liší od originálu, který má po načtení ve SketchUp 30mm. Slic3r = 28,919mm Simplify3D = 28,765 mm. Tohle si budu muset ještě trošku vyzkoušet v reálu.
Přílohy
Bez názvu.png
Zamčeno

Zpět na „CNC dílna“