reprap 3D tiskárny v modelařině - II
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II
Velmi čtivá recenze. Ale trochu málo informací.
Mohl bych tě požádat o zaslání G-kodu
http://www.thingiverse.com/thing:533472/#files Overhang_test.stl z Simplify3D (tryska 0,3) Prostě pro porovnání. Když to zabalíš do ZIPu, tak to sem půjde přiložit.
Ohledně rychlosti, v Slic3r na kartě Advanced, jsem si zvednul počet Threads na 16a opravdu to občas využije celý procesor a zrychlí se to o cca 30%.
Mohl bych tě požádat o zaslání G-kodu
http://www.thingiverse.com/thing:533472/#files Overhang_test.stl z Simplify3D (tryska 0,3) Prostě pro porovnání. Když to zabalíš do ZIPu, tak to sem půjde přiložit.
Ohledně rychlosti, v Slic3r na kartě Advanced, jsem si zvednul počet Threads na 16a opravdu to občas využije celý procesor a zrychlí se to o cca 30%.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Kurnik nasadili jste mě chlapci s tím Simplify3D brouka do hlavy.. 149 USD je docela dost, ale na druhou stranu je to cena jednoho lepšího serva a je to dost blízký částce, kterou jsem ušetřil na tiskárně tím, že jsem si ji zbastlil sám..
OK2WY
tady jsem zkusil, je to teda moje trochu editovaný nastavení, takže by asi šlo vyladit líp, ale na PRUSA klonech s tryskou 0.3mm by to mělo jet...
- Přílohy
-
- overhang_test.zip
- (293.01 KiB) Staženo 69 x
Naposledy upravil(a) stepacz dne čtv 21.01.2016 16:59, celkem upraveno 1 x.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Večer na to mrknu. Díky.
to Celeron: ...Nejstrašnější displej, co se mi dostal do ruky je bílý znaky na modrým podsvícení....
Takze asi zase kus od kusu a nebo ... ? Kazdopadne nemam zadnou ocni vadu a par lidi, co to mohlo videt se semnou schodlo na "nepouzitelnosti"
Kazdopadne na tom bilo-modrym vidim vsechno v poho ...
Takze asi zase kus od kusu a nebo ... ? Kazdopadne nemam zadnou ocni vadu a par lidi, co to mohlo videt se semnou schodlo na "nepouzitelnosti"
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
arachna píše:to Celeron: ...Nejstrašnější displej, co se mi dostal do ruky je bílý znaky na modrým podsvícení....
Tak si ho vem na intenzivní sluníčko a vidíš sám. Měl jsem ho v nabíječce a na letišti to bylo nepoužitelný a navíc se o tom shodlo víc lidí.
Pokud není displej reflexní, což bílo modrý nemůže principielně být, tak na intenzivním venkovním světle nic vidět není, to je prostě fyzika.
Jirka
...ale ja nevyvracim to co pises
Pisu o tom, ze mame asi stesti kazdej na jinej kus.
Nicmene tiskarnu na slunicko asi tahat nikdy nebudu a doma na to vidim perfektne. A na trech nabijeckach mam taky revezni LCD bile podsviceny a jeste se mi nestalo, ze bych s tim mel problem ... tak fakt netusim, co mas s ocima
Neco jinyho bylo s MX-20 od Graupnera, tam byl klasickej displej modre podsvicenej a na nem sem taky spis nevidel, takze sem ho predelal a s bilou je to uplne cajk.
Ostatne ono kdby to bylo tak, jak tvrdis ty, tak by sotva vsude vcetne podsviceni budiku v autech, kde je citelnost na 1 miste, delali zrovna LCD v inverznim provedeni s bilym podsvicenim...
...a zeleny(Renault), modry(WV) cerveny(Audi) a zluty(Peugeot) tu uz taky bylo a bez se podivat do kterekoliv znacky s datem vyroby ne starsi nez 5 let a najdes pouze bily inverzni LCD ...
Nevim jestli je to proti fyzice, ale rozhodne je to fakt ...
A jen pro jistotu fotka, aby sme kazdej nepsali o necem jinym ...
Nicmene tiskarnu na slunicko asi tahat nikdy nebudu a doma na to vidim perfektne. A na trech nabijeckach mam taky revezni LCD bile podsviceny a jeste se mi nestalo, ze bych s tim mel problem ... tak fakt netusim, co mas s ocima
Neco jinyho bylo s MX-20 od Graupnera, tam byl klasickej displej modre podsvicenej a na nem sem taky spis nevidel, takze sem ho predelal a s bilou je to uplne cajk.
Ostatne ono kdby to bylo tak, jak tvrdis ty, tak by sotva vsude vcetne podsviceni budiku v autech, kde je citelnost na 1 miste, delali zrovna LCD v inverznim provedeni s bilym podsvicenim...
...a zeleny(Renault), modry(WV) cerveny(Audi) a zluty(Peugeot) tu uz taky bylo a bez se podivat do kterekoliv znacky s datem vyroby ne starsi nez 5 let a najdes pouze bily inverzni LCD ...
hele da se ten display pouzivat pro manualni ovladani tiskarny a funguje paralelne s USBckem ?
Uvazuju ze bych to poridil k CNCcku kde casto nastavuju hlavu na misto startu a ovladat to z PCcka nebo webbrowseru proste neni ono
Uvazuju ze bych to poridil k CNCcku kde casto nastavuju hlavu na misto startu a ovladat to z PCcka nebo webbrowseru proste neni ono
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:hele da se ten display pouzivat pro manualni ovladani tiskarny a funguje paralelne s USBckem ?
Jasné, funguje to úplne vpohode. Môžeš to ovládať cez rotačný encoder priamo na displeji a zároveň na PC. Prípadne ak tlačíš s SD karty, tak USB nemusíš mať pripojené vôbec. Len nesmieš pripojiť to USB počas tlače, lebo tým reštartneš tlačiareň.
EG Elecric, Torro300, Čmelák, Marabu elektro, Bristol ScoutD, 3D Quadcopter,Futaba T10CP,TGY9X+FRSKY
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na začátku jsem to na manuální pojezdy používal společně s Repetier-Host. Funguje to.
Na přejezd na start jsou tam přímo položky v menu.
Na přejezd na start jsou tam přímo položky v menu.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
arachna píše:...ale ja nevyvracim to co pises![]()
Nicmene tiskarnu na slunicko asi tahat nikdy nebudu a doma na to vidim perfektne. A na trech nabijeckach mam taky revezni LCD bile podsviceny a jeste se mi nestalo, ze bych s tim mel problem ... tak fakt netusim, co mas s ocima![]()
Nevím, proč sem podstrkáváš auta, jejich LCD nemá s řádkovejma displejema o kterým jsem psal nic společnýho. Ale když už jsme u toho, v obou Citroenech co mám, jsou displeje s černejma znakama zeleně nebo žlutě podsvícenejma. Podsvícení můžu regulovat, za dne svítí hodně, v noci jen málo. Pokud zcela stáhneš podsvícení, normálně vidíš za venkovního osvětlení údaje, za naprostý tmy samozřejmě ne.
Ty displeje s bílejma znakama bez podsvícení nepřečteš, protože jsou transmisní a pokud na ně dopadá intenzivní světlo tak mizerně. Ale u aut se nepožaduje čtení za ostrýho světla, displeje jsou schovaný v "kapličce" aby byly naopak krytý před venkovním světlem.
V ty mý nabíječce Equlibrum byl původně transmisní displej bílý znaky, světlemodrý podsvícení. Doma jakž takž šel číst ve spodním úhlu, z boku mizerně a z horního úhlů ani ťuk. Čínští soudruzi nějak nepochopili, z jakýho úhlu se kouká na nabíječku ležící na stole a pozorovací úhel zvolili opačnej.
Tak jsem tam dal transreflexní displej, černý znaky na zelenožlutým podsvícení, který mají podle katalogu Bolimin nejlepší čitelnost a kontrast jak za tmy, tak na slunci a jsou čitelný ze všech úhlů.
To je z mý strany k tématu vše a dál se k tomu nehodlám vyjadřovat. Jestli máš potřebu mít poslední slovo, tak si prosím nejdříve o LCD displejích něco odbornýho přečti, třeba na co jsou který typy polarizátorů a podsvětlení vhodný. Kolem displejů mě ale nemusíš školit, poprvé jsem programoval LCD Sharp 2x16 přesně před čtvrt stoletím.
Jirka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Amper píše:hele da se ten display pouzivat pro manualni ovladani tiskarny a funguje paralelne s USBckem ?
Ampére, ono to sice z displeje funguje ale jinak než z Repetier-hosta. Repetier pokud na něm něco manuálně nastavíš, tak pošle po nastavení kompletní konečnej G-kód. Z displeje to udělá třeba nadvakrát i víckrát, třeba pokud dáš povel na přesun osy třeba z 0 na 200, tak se krokáč rozjede a třeba 1-3x cukne, podle toho jak rychle "kroutíš hodnotu" na nkodéru. Nějak to souvisí s okamžikem cyklickýho vyčítání stavu nkodéru. Třeba i Velký Rebel varoval, že kalibrace extrudéru je nutná dělat z Repetier-host, protože z nkodéru není zaručeno, že filament bude posunut kvůli tomu cukání opravdu co nastavíš.
Jirka
Myslim ze je me to jedno protoze frezuju jen od pozice frezky tj. resetuju pred tiskem 0 na misto kde je fyzicky vreteno
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
to Celeron
...Kolem displejů mě ale nemusíš školit, poprvé jsem programoval LCD Sharp 2x16 přesně před čtvrt stoletím.
...pred vic jak ctvrt stoletim (1983-84) sem si na digitalkach otacel polarizaci abych mel "invetzni" cisilka a dneska je to temer standard ...
Nikdo te tu nechce skolit a klidne bud mistr sveta pres displeje,ale mockrat uz sem se v zivote presvedcil o tom, ze "teorie" byt sebefundovanejsi je mnohdy na mile daleko od praxe
A v tomto konkretnim pripade sem chtel pouze varovat pred koupi "nepouzitelnyho" LCD v porovnani s tim, co je na fotce ... protoze ten zelenej totiz nabizej jako novejsi typ.
Ale nemam nic proti tomu,kdyz si kazdej objevuje svoji AMERIKU znovu a znovu a znovu ...
...Kolem displejů mě ale nemusíš školit, poprvé jsem programoval LCD Sharp 2x16 přesně před čtvrt stoletím.
...pred vic jak ctvrt stoletim (1983-84) sem si na digitalkach otacel polarizaci abych mel "invetzni" cisilka a dneska je to temer standard ...
Nikdo te tu nechce skolit a klidne bud mistr sveta pres displeje,ale mockrat uz sem se v zivote presvedcil o tom, ze "teorie" byt sebefundovanejsi je mnohdy na mile daleko od praxe
A v tomto konkretnim pripade sem chtel pouze varovat pred koupi "nepouzitelnyho" LCD v porovnani s tim, co je na fotce ... protoze ten zelenej totiz nabizej jako novejsi typ.
Ale nemam nic proti tomu,kdyz si kazdej objevuje svoji AMERIKU znovu a znovu a znovu ...
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Porovnal jsem si Gkod. Bral jsem to dost v rychlosti.....
Porovnání vrstvy 260 je na obrázku. Co mě překvapilo, tak abych se dostal na stejný obrázek, tak jsem musel dost pohnout s procentem INFILL. Je z toho vidět, že tam dává Slic3r více materiálu a asi proto to při velkém úhlu teče.
Co pro mě bylo smutné zjištění, tak že rozměry nesedí ani v jednom případě. Základna odečtená z Gkodu se liší od originálu, který má po načtení ve SketchUp 30mm. Slic3r = 28,919mm Simplify3D = 28,765 mm. Tohle si budu muset ještě trošku vyzkoušet v reálu.
Porovnání vrstvy 260 je na obrázku. Co mě překvapilo, tak abych se dostal na stejný obrázek, tak jsem musel dost pohnout s procentem INFILL. Je z toho vidět, že tam dává Slic3r více materiálu a asi proto to při velkém úhlu teče.
Co pro mě bylo smutné zjištění, tak že rozměry nesedí ani v jednom případě. Základna odečtená z Gkodu se liší od originálu, který má po načtení ve SketchUp 30mm. Slic3r = 28,919mm Simplify3D = 28,765 mm. Tohle si budu muset ještě trošku vyzkoušet v reálu.