RC paragliding.

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dub
Kontaktovat uživatele:

Re: RC paragliding.

#481 Příspěvek od dub »

No, když to vidím co to šití obnáší a ještě neudělat chyby. Já osobně bych tu odvahu neměl. Úplně mě stačilo, když jsem si šil ze zbytků skytexu obal na vrchlík. Obdivuji ty co se do šití vrchlíku pustí a držím jim palce. Doufám , že o průběhu výroby podají info, nejlépe i s fotem. Myslím si, že by nebylo špatné o výrobě vrchlíku založit nové téma, začíná to tu být nějaké nepřehledné :D
Naposledy upravil(a) dub dne pát 20.11.2015 7:47, celkem upraveno 1 x.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
petrovo

#482 Příspěvek od petrovo »

qx2 píše:tak už dorazil

Jen se chci zeptat na poštovné a dopravu z Opale. Díval jsem se, že únosná varianta je ta za cca. 6€. To je bez trasovacího čísla. Pokud byla vybrána tato možnost, jak dlouho trvala přeprava od objednání a kdo dovezl balíček? Nějaký odkaz na podrobnosti nákupu na svých stránkách mají, ale nenačítají se mi - proto se tu ptám praktika.

Osobně nejsem moc rád za dopravu, kdy mne po městě nahání služby, jako je DHL, DPD, GSL ... Pošta je prostě Pošta a když nejsem v době dodávky doma, nic se neděje - zajdu si pro zásilku na pobočku co mám za rohem a je to v klidu bez nervování kde se ským mám sejít.

EDIT:
CO PERSONA, TO JINÝ NÁZOR - jen kdyby byla doprava stále jen taková, jaká komu vyhovuje...
Naposledy upravil(a) petrovo dne pát 20.11.2015 9:53, celkem upraveno 1 x.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od blesk »

petrovo píše:
Jen se chci zeptat na poštovné a dopravu z Opale. Díval jsem se, že únosná varianta je ta za cca. 6€. To je bez trasovacího čísla. Pokud byla vybrána tato možnost, jak dlouho trvala přeprava od objednání a kdo dovezl balíček? Nějaký odkaz na podrobnosti nákupu na svých stránkách mají, ale nenačítají se mi - proto se tu ptám praktika.

Osobně nejsem moc rád za dopravu, kdy mne po městě nahání služby, jako je DHL, DPD, GSL ... Pošta je prostě Pošta a když nejsem v době dodávky doma, nic se neděje - zajdu si pro zásilku na pobočku co mám za rohem a je to v klidu bez nervování kde se ským mám sejít.

To já raděj PPL, ráno zavolá, když nejsem doma, tak doveze do práce, mám štěstí že to vozí jeden a ten samý člověk (adresu domů i do práce)
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od TERAZKY »

Tak, pozerám akcia na Free skončila...

Zostáva ešte na Cool a oba Flair-e :idea:

Parádne video z pohľadu koptéry

https://www.youtube.com/watch?v=_5O3sHpMkqE

Dávam to sem z dôvodu pramalého počtu takýchto videí.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
petrovo

#485 Příspěvek od petrovo »

Za ten týden, co jsem tak nějak předpokládal, že bych mohl mít prototyp tříkolky (prototyp = sakum pingl připravený k testování v letu) hotov, se toho semlelo tolik, že mi na výrobu vyzbyl pouhý jeden den... To nejhorší co stavba obnáší mám ale chvála bohu za sebou, takže co bych lamentoval - pokračování příště... :wink: Teda ale je to macek! Ono z obrázků a videí to tak nevypadá, ale jak to má člověk před sebou, tak jen kulí oči. Asi takto - 8O

Ale to je jen taková celkem nicneříkající zpráva. Protože jsem ve stadiu stavby samo domo, všímám si když už jdu náhodou do kšeftu, co by se tak dalo na RC paragliding použít. Dnes jsem se například poohlížel po něčem, co by se dalo použít jako ochranný rám vrtule (chápejte to tak, že už jeden bytelný mám, ale proč nezkusit něco jiného buď jen tak do zálohy, nebo na další stavbu - a nebo pro inspiraci, kdyby pro někoho byl tento rám problémem stočit). Nejdříve jsem se díval po nějakém rozměrově a sílou materiálu vhodném lavoru. Odříznout rantl a ten pak použít. Ten plast by se musel vyztužit, ale proč ne - tvar je daný a to je nejlepší předpoklad souměrné kružnice. Pak mi ale padl můj pošramocený zrak na formu pro výrobu dortu. Tak to si teda myslím, že po trošce olaminování a třeba i za použití uhlíkové pásnice by to mohl být rám parádní a v konečném dúsledku i poměrně lehký. Navíc kovový opasek ač je slaboučký, byl by ideální jako výztuha pro vrtání děr a řezání závitu. Bylo by to v reálu ve stylu co má Jiří (dub). Z té formy by se použila obruč. Dno pak jen jako fixace aby se při vyztužování kružnice nezbortila! Ta forma stála tuším něco málo přes 100Kč a měla v průměru 30cm, což je dostatečná rezerva i na větší vrtuli. Ideální to samozřejmě není a byl by to jen jeden z dílů konstrukce - originál kompletně hotový koš od Hackera by byl lepší, ale ta cena ... Ta cena!
johnf56

#486 Příspěvek od johnf56 »

petrovo píše:Za ten týden, co jsem tak nějak předpokládal, že bych mohl mít prototyp tříkolky (prototyp = sakum pingl připravený k testování v letu) hotov, se toho semlelo tolik, že mi na výrobu vyzbyl pouhý jeden den... To nejhorší co stavba obnáší mám ale chvála bohu za sebou, takže co bych lamentoval - pokračování příště... :wink: Teda ale je to macek! Ono z obrázků a videí to tak nevypadá, ale jak to má člověk před sebou, tak jen kulí oči. Asi takto - 8O

Ale to je jen taková celkem nicneříkající zpráva. Protože jsem ve stadiu stavby samo domo, všímám si když už jdu náhodou do kšeftu, co by se tak dalo na RC paragliding použít. Dnes jsem se například poohlížel po něčem, co by se dalo použít jako ochranný rám vrtule (chápejte to tak, že už jeden bytelný mám, ale proč nezkusit něco jiného buď jen tak do zálohy, nebo na další stavbu - a nebo pro inspiraci, kdyby pro někoho byl tento rám problémem stočit). Nejdříve jsem se díval po nějakém rozměrově a sílou materiálu vhodném lavoru. Odříznout rantl a ten pak použít. Ten plast by se musel vyztužit, ale proč ne - tvar je daný a to je nejlepší předpoklad souměrné kružnice. Pak mi ale padl můj pošramocený zrak na formu pro výrobu dortu. Tak to si teda myslím, že po trošce olaminování a třeba i za použití uhlíkové pásnice by to mohl být rám parádní a v konečném dúsledku i poměrně lehký. Navíc kovový opasek ač je slaboučký, byl by ideální jako výztuha pro vrtání děr a řezání závitu. Bylo by to v reálu ve stylu co má Jiří (dub). Z té formy by se použila obruč. Dno pak jen jako fixace aby se při vyztužování kružnice nezbortila! Ta forma stála tuším něco málo přes 100Kč a měla v průměru 30cm, což je dostatečná rezerva i na větší vrtuli. Ideální to samozřejmě není a byl by to jen jeden z dílů konstrukce - originál kompletně hotový koš od Hackera by byl lepší, ale ta cena ... Ta cena!

Chlape jak to tak čitam tak ty vymyšľaš to čo už naši kolegove zo zapadu ale aj vychodu davno hodily do popelnice to stej formy stači jeden nepodareny štart a je ponej, taky originál kompletně hotový koš od Hackera si vyrobiš aj doma tu maš inspiraci
Přílohy
100_5294.JPG
johnf56

#487 Příspěvek od johnf56 »

No a keby ťa zaujimalo načim to robim tak tu je foto mojej vykuržovačky :lol: :lol: :lol:
Přílohy
100_5295.JPG
petrovo

#488 Příspěvek od petrovo »

Však kreativnosti se meze nekladou :) . Je třeba si uvědomit, že vše záleží na tom, jak se práce odvede. Někdo třeba říká hlavně nic nešroubovat, neleštit .... Ale to je všechno věc počertech diskutabilní. Kdo co už zkoušel nevím (nejsem ředitelem Zeměkoule abych byl o každém počinu informován), ale alternativ je dost a dost. Ne každý má stejné možnosti a pak se bere co je po ruce. Viděl jsem tuhle video, kdy rám vrtule po nezdařeném přistání vypadal, jak rozšlápnutá plechovka od sardinek. Aby taky ne - to tak dopadá, když "honem, honem, ať už je to ve vzduchu" a kašle se na pevnost. Jen můj názor.

Ty svařence na prvním obrázku se mi líbí. Jaká je hmotnost?
johnf56

#489 Příspěvek od johnf56 »

Jo jo šak to je jasne že to hnet nejdeš kupiť a delat ,no nam to šlo tak isto do penez kym sme tam kde sme ale na rozdiel od Vas nebolo sa kde poradiť preto som ti pisal aby si zbytočne neivestoval.
ty svarence važia okolo 0,40kg 8)
johnf56

#490 Příspěvek od johnf56 »

dub
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od dub »

Dneska kolem 14 hod. tady na severu Čech na chvilku vykouklo sluníčko a skoro nefoukalo max. 1m/s , tak mi to nedalo a šel jsem vyzkoušet ten fulstall s Free. Ono to fakt funguje :D . nastoupal jsem do výšky okolo 50m a bych dobře viděl co vrchlík dělá. Otočil se proti větru vypnul motor a žačal pomalu přitahovat. Vrchlík se zastavil. Následoval předstřel a v tom se si uvědomil, že jsem ty řidičky vždy povolil a to byla chyba. Tentokrát jsem vydržel. vrchlík se stabilizoval a začal se kolmo snášet k zemi. Uši vrchlíku byli trošku zaklaplé. Když jsem zjistil, že to funguje řidičky jsem povolil a vrchlík si to pelášil vesele dál. Můj pocit je ten, že ve fulstalu to opadá mnohem pomaleji než ve spirále.
Takže když budu muset fakt opustit silný termický komín, tak zvitězí spirála. Jsem rád, že jsem zjistil, že to funguje a odboural, ten strach. teď už to chce jen cvičit a zase cvičit. Ach jo už aby bylo jaro :lol: :lol: :lol: :lol:
A co vy, lítá ještě někdo? :wink:
Naposledy upravil(a) dub dne sob 21.11.2015 17:14, celkem upraveno 1 x.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
dub
Kontaktovat uživatele:

#492 Příspěvek od dub »

johnf56 píše:No a keby ťa zaujimalo načim to robim tak tu je foto mojej vykuržovačky :lol: :lol: :lol:

Prosím Tě čím to svařuješ CO-čkem a nebo klasickou elektrodou. Mám doma invertor a 2-ky elektrody, tak to asi zkusím, ale nevím jestli se to nebude pálit :cry: , když jsem s tím vařil mříže z 20-ky jeklu, tak jsem musel dost opatrně.
johnf56

#493 Příspěvek od johnf56 »

Mam CO2 a 0,8 drot a na vrchny veľky kruh davam 5 zvaraci na kyslik a na tie obluky 4, ten plech mam z 2nerezu iny som nezohnal ale stači a 1,5 obyčajny plech.Rzmer plechu je 9x9cm a diery vrtam až potom.
dub
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od dub »

Dík, za info. tak to si to budu muset nechat svařit CO-čkem u kámoše. :cry:
von boberov

#495 Příspěvek od von boberov »

Teda né že bych se na padákové létání nějak chystal, ale celkem to tady sleduji jak tvoříte 8O , vlákno žije a to je dobře.
Jak tady tvoříte ty trojkolky- to ono se třeba nedá použít frézované šasí z překližky :?: Dá se něco takového pořídit, nebo by to zařvalo při pádu, nebo jak je to?? :oops: Jakože občas něco nakreslím v komplu, tak mě to napadlo už dávno.
Pro představu jak to myslím jsem v PC čmárnul jednu bočnici, prostě jenom dno, záda, kousek střechy. Vepředu mezi boky kolo a vzádu pásovina duralu. MR.
Parakolka.jpg
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“