PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Albeda

#496 Příspěvek od Albeda »

Dneska se mi podarilo vymenit hridel. Vzal jsem ji z CD-ROM mechaniky. Pri rozebirani jsem se jeste sithl naucit, jak ta mechanika funguje :lol: no a pak hura na vec ... urezat, zabrousit, zatlouct. Vsechno vypada OK. Zapojim motor do modelu abych to vyzkousel a nasel jsem maly problem. Z motoru vedou tri dratky - cervenej, zlutej, modrej a z regulatoru vedou take tri dratky - cervenej, zlutej, cernej. Rikam si, ze bych mel prestat pit, ale opravdu jsou tam takove barvy. Tak jsem zapojil modrej a cernej do sebe (nevite jestli to tak ma byt?). Zapojuji baterku (drobna jiskricka vevnitr konektoru :lol: ) a uz to zacina pipat. Pockam si a startuju motor. Motor zda se byt v poradku, model trochu vybruje, ale nerekl bych, ze je to tou hrideli, protoze takhle vybroval i se vsim orig., podle me kazdej motor vybruje. Vypinam motor odpojuji baterku pak vysilac. No a chci jit na komp. Tedka cumim a mys na monitoru nikde, mys byla bez proudu (ani svitive kolecko nesvitilo) proste nic. But to musela byt nahoda nebo ten motor nejak odpojil tu mysku :lol: , protoze jsem ho zkousel tesne vedle mysky.

Hlavne by me zajimalo vas nazor na ty draty, protoze ty jsem nejak nepochopil
tox232
Kontaktovat uživatele:

#497 Příspěvek od tox232 »

Tak to ja mám to samé myslím tim ty drátky.Jen se zeptám jak ti šli rozpojit? Mě pěkně na 3,14ču
http://tox232.webnode.cz
Albeda

#498 Příspěvek od Albeda »

No jak jsem zapojil ten cernej a modrej k sobe, tak jsem si rikal, ze je to spatne a zacal jsem to rozpojovavat. Bohuzel to vubec neslo :lol: , ale behem toho jsem si vsiml, ze na vyber jinych barev nemam :D .
scarabeus

#499 Příspěvek od scarabeus »

Chlapi, chlapi, troska teorie ze stridaveho proudu... Je uplne jedno ktery kabliky propojite. Pokud vam ale bude motor tocit na opacnou stranu, staci dva libovolne prohodit.
Albeda

#500 Příspěvek od Albeda »

Jj vsak jo ... neco na ten zpusob jsem taky myslel, proto jsem se to odvazil taky zkusit :lol:
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#501 Příspěvek od SirSkluzman »

no nic si z toho nedělejte.....ja to taky měnil a už jsem to měl zkompletovany tak jsem si řikal že bych to mohl zkusit.....a ejhle vrtule se točila naopak :D tak sem musel zase sundat vrtuli, šroubky,kryt motoru a přehodit draty :oops:

Jinak v poděli jsem si pořidil Spectrum DX 7 a nabiječku Power Peak infinity III 8) tak se těšim až to vyzkoušim....
Snažím se mít co nejvíce letů po kterých bych pak nemusel nic opravovat :-)
Albeda

#502 Příspěvek od Albeda »

Tak to uz mas slusnou vybavicku :) .
Dneska asi pujdu letadlo zase vyzkouset ... mate nejaky rady, abych ho zase nezaboril cumakem o zem aby letelo? :lol:

EDIT: Je moc tma necham to na zitra :lol:
btw: Uz zase blba elektronika ... furt to pipalo porad do kola ... fungovalo to az na xtej pokus :cry:
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#503 Příspěvek od SirSkluzman »

Albeda píše:Tak to uz mas slusnou vybavicku :) ....

No on kamarad z vesnice rozprodaval vybaveni tak jsem si to od něj koupil s tim že mě to bude bavit pořad stejně nebo to pak prodám....
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

Co dál?

#504 Příspěvek od Bizon »

Vidím že diskuze o Cessně už je pasé, taky se toho probralo dost, a většina už asi přešla na jiné modely...
Jestli patříte k té druhé skupině, tak bych se ze zvědavosti a pro inspiraci rád zeptal na jaký další model jste přešli?

Já jsem to řešil dost dlouho, nakonec jsem vybral samokřídlo Toro 900(ještě nelétá), ale stejně mně zajímá co volili ostatní, jaké shledali rozdíly mezi Cessnou a novým strojem a jak jsou spokojeni.
I létání se zde diskutovaným setem mně opravdu chytlo, určitě budu s létáním pokračovat dál a zkušenosti pilotů na mojí úrovni mně určitě zajímají, jak pozitivní tak negativní...
Jetson
Kontaktovat uživatele:

Re: Co dál?

#505 Příspěvek od Jetson »

Bizon píše:Vidím že diskuze o Cessně už je pasé, taky se toho probralo dost, a většina už asi přešla na jiné modely...
Jestli patříte k té druhé skupině, tak bych se ze zvědavosti a pro inspiraci rád zeptal na jaký další model jste přešli?

Já jsem to řešil dost dlouho, nakonec jsem vybral samokřídlo Toro 900(ještě nelétá), ale stejně mně zajímá co volili ostatní, jaké shledali rozdíly mezi Cessnou a novým strojem a jak jsou spokojeni.
I létání se zde diskutovaným setem mně opravdu chytlo, určitě budu s létáním pokračovat dál a zkušenosti pilotů na mojí úrovni mně určitě zajímají, jak pozitivní tak negativní...

Já koupil Easy Glider Pro a čekám na počasí. Ale Cessnu si nechám až povyroste kluk. Důvod pro další éro byl nešťastný podvozek a s tím související potřeba plochy pro start a hlavně přistání. Taky jsem si říkal, že s větším a těžším strojem, bez potřeby sednout na malou asfaltku, si zalítám i v nějakém tom větru.
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#506 Příspěvek od SirSkluzman »

Ja teď nelítal (tím padem ani nehavaroval :D ) protože není nicmoc počací. Jako by se to dalo ale zase jak je mokro tak je na poli blato a je to naprd :cry: .

Jinak i já si pořídil nový model a sice něco na způsob Flashe (vypada podobně, ale řezal ho kamarád na CNC) a samozřejmě že rozdil brutální....taky je to akrobat takže nějakej ten přemet jde. Navic se mi libi že to odstartuje skoro z jakykoliv polohy...třeba i komo nahoru :wink:

Včera jsem dělal takovej malej nastřik protože to vlastně bylo cely bílý tak abych to ve vzduchu viděl :roll:

Obrázek

Ale jinak s Cesnou lítat ještě budu 8) ....
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#507 Příspěvek od m@rtin »

Já teď přes zimu nelétám, Cessna odpočívá v krabici a já se těšim, až ji na jaře zase provětram... :D
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
scarabeus

#508 Příspěvek od scarabeus »

Koupil jsem Spitfire od Alfy, ceka na zaletnuti pri lepsim pocasi :-)
SirSkluzman
Kontaktovat uživatele:

#509 Příspěvek od SirSkluzman »

ja bych chtěl ještě zkusit na cesnu nasadit podvozek a odstartovat a pak se "pokusit" zase přistát, protože doted jsem startoval hodem a přistával "na břicho"
m@rtin
Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice

#510 Příspěvek od m@rtin »

SirSkluzman píše:ja bych chtěl ještě zkusit na cesnu nasadit podvozek a odstartovat a pak se "pokusit" zase přistát, protože doted jsem startoval hodem a přistával "na břicho"

Já takhle létám, je to tak nějak realističtější... mnohem více mě to baví. Ale Cessna má malá kolečka, tak je potřeba najít skutečně hladký a rovný povrch - ideálně beton, asfalt bývá někdy dost hrubý. Já jsem si našel nedaleko chalupy vybetovaný plácek, asi tak 20 x 50 metrů, kam si na podzim zemědělci vozí řepu. Cessnu jsem kupoval na podzim, takže když jsem tam létal, buď byla na jedné straně kupa řepy, kterou jsem musel při přistání přelétnout nebo oblétnout (byla zrovna na špatné straně), takže jsem ze začátku přistával se zatajeným dechem. Když to odvezli, zůstal tam po nich bordel a hlavě starty pak byly docela problém, protože Cessna zakopávala o kusy řepy a hroudy hlíny. Takže to chce fakt rovnou plochu.

Řešilo se tu, že by se dalo Cessně pomoci většímy koly, ale pak už to letadlo nebude vypadat jako Cessna.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Zamčeno

Zpět na „Stavebnice“