Hlavne by me zajimalo vas nazor na ty draty, protoze ty jsem nejak nepochopil
PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
Dneska se mi podarilo vymenit hridel. Vzal jsem ji z CD-ROM mechaniky. Pri rozebirani jsem se jeste sithl naucit, jak ta mechanika funguje
no a pak hura na vec ... urezat, zabrousit, zatlouct. Vsechno vypada OK. Zapojim motor do modelu abych to vyzkousel a nasel jsem maly problem. Z motoru vedou tri dratky - cervenej, zlutej, modrej a z regulatoru vedou take tri dratky - cervenej, zlutej, cernej. Rikam si, ze bych mel prestat pit, ale opravdu jsou tam takove barvy. Tak jsem zapojil modrej a cernej do sebe (nevite jestli to tak ma byt?). Zapojuji baterku (drobna jiskricka vevnitr konektoru
) a uz to zacina pipat. Pockam si a startuju motor. Motor zda se byt v poradku, model trochu vybruje, ale nerekl bych, ze je to tou hrideli, protoze takhle vybroval i se vsim orig., podle me kazdej motor vybruje. Vypinam motor odpojuji baterku pak vysilac. No a chci jit na komp. Tedka cumim a mys na monitoru nikde, mys byla bez proudu (ani svitive kolecko nesvitilo) proste nic. But to musela byt nahoda nebo ten motor nejak odpojil tu mysku
, protoze jsem ho zkousel tesne vedle mysky.
- SirSkluzman
- Kontaktovat uživatele:
no nic si z toho nedělejte.....ja to taky měnil a už jsem to měl zkompletovany tak jsem si řikal že bych to mohl zkusit.....a ejhle vrtule se točila naopak
tak sem musel zase sundat vrtuli, šroubky,kryt motoru a přehodit draty
Jinak v poděli jsem si pořidil Spectrum DX 7 a nabiječku Power Peak infinity III
tak se těšim až to vyzkoušim....
Jinak v poděli jsem si pořidil Spectrum DX 7 a nabiječku Power Peak infinity III
Snažím se mít co nejvíce letů po kterých bych pak nemusel nic opravovat 
- SirSkluzman
- Kontaktovat uživatele:
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Co dál?
Vidím že diskuze o Cessně už je pasé, taky se toho probralo dost, a většina už asi přešla na jiné modely...
Jestli patříte k té druhé skupině, tak bych se ze zvědavosti a pro inspiraci rád zeptal na jaký další model jste přešli?
Já jsem to řešil dost dlouho, nakonec jsem vybral samokřídlo Toro 900(ještě nelétá), ale stejně mně zajímá co volili ostatní, jaké shledali rozdíly mezi Cessnou a novým strojem a jak jsou spokojeni.
I létání se zde diskutovaným setem mně opravdu chytlo, určitě budu s létáním pokračovat dál a zkušenosti pilotů na mojí úrovni mně určitě zajímají, jak pozitivní tak negativní...
Jestli patříte k té druhé skupině, tak bych se ze zvědavosti a pro inspiraci rád zeptal na jaký další model jste přešli?
Já jsem to řešil dost dlouho, nakonec jsem vybral samokřídlo Toro 900(ještě nelétá), ale stejně mně zajímá co volili ostatní, jaké shledali rozdíly mezi Cessnou a novým strojem a jak jsou spokojeni.
I létání se zde diskutovaným setem mně opravdu chytlo, určitě budu s létáním pokračovat dál a zkušenosti pilotů na mojí úrovni mně určitě zajímají, jak pozitivní tak negativní...
Re: Co dál?
Bizon píše:Vidím že diskuze o Cessně už je pasé, taky se toho probralo dost, a většina už asi přešla na jiné modely...
Já koupil Easy Glider Pro a čekám na počasí. Ale Cessnu si nechám až povyroste kluk. Důvod pro další éro byl nešťastný podvozek a s tím související potřeba plochy pro start a hlavně přistání. Taky jsem si říkal, že s větším a těžším strojem, bez potřeby sednout na malou asfaltku, si zalítám i v nějakém tom větru.
- SirSkluzman
- Kontaktovat uživatele:
Ja teď nelítal (tím padem ani nehavaroval
) protože není nicmoc počací. Jako by se to dalo ale zase jak je mokro tak je na poli blato a je to naprd
.
Jinak i já si pořídil nový model a sice něco na způsob Flashe (vypada podobně, ale řezal ho kamarád na CNC) a samozřejmě že rozdil brutální....taky je to akrobat takže nějakej ten přemet jde. Navic se mi libi že to odstartuje skoro z jakykoliv polohy...třeba i komo nahoru
Včera jsem dělal takovej malej nastřik protože to vlastně bylo cely bílý tak abych to ve vzduchu viděl
Ale jinak s Cesnou lítat ještě budu
....
Jinak i já si pořídil nový model a sice něco na způsob Flashe (vypada podobně, ale řezal ho kamarád na CNC) a samozřejmě že rozdil brutální....taky je to akrobat takže nějakej ten přemet jde. Navic se mi libi že to odstartuje skoro z jakykoliv polohy...třeba i komo nahoru
Včera jsem dělal takovej malej nastřik protože to vlastně bylo cely bílý tak abych to ve vzduchu viděl
Ale jinak s Cesnou lítat ještě budu
Snažím se mít co nejvíce letů po kterých bych pak nemusel nic opravovat 
- SirSkluzman
- Kontaktovat uživatele:
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
SirSkluzman píše:ja bych chtěl ještě zkusit na cesnu nasadit podvozek a odstartovat a pak se "pokusit" zase přistát, protože doted jsem startoval hodem a přistával "na břicho"
Já takhle létám, je to tak nějak realističtější... mnohem více mě to baví. Ale Cessna má malá kolečka, tak je potřeba najít skutečně hladký a rovný povrch - ideálně beton, asfalt bývá někdy dost hrubý. Já jsem si našel nedaleko chalupy vybetovaný plácek, asi tak 20 x 50 metrů, kam si na podzim zemědělci vozí řepu. Cessnu jsem kupoval na podzim, takže když jsem tam létal, buď byla na jedné straně kupa řepy, kterou jsem musel při přistání přelétnout nebo oblétnout (byla zrovna na špatné straně), takže jsem ze začátku přistával se zatajeným dechem. Když to odvezli, zůstal tam po nich bordel a hlavě starty pak byly docela problém, protože Cessna zakopávala o kusy řepy a hroudy hlíny. Takže to chce fakt rovnou plochu.
Řešilo se tu, že by se dalo Cessně pomoci většímy koly, ale pak už to letadlo nebude vypadat jako Cessna.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz