HK 500 GT

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#496 Příspěvek od ZeXx86 »

Cau,
chtel bych poradit ohledne krivky plynu - pro normal se nemuzu porad rozhodnout zda si mam dat 0-25-50-75-100 nebo neco jako 45-40-40-40-45 a do idle 90-85-80-85-90. Jde mi predevsim o to, co se stane pri prepnuti z normal na idle up, zda regulator rovnou pusti tech 80% nebo to pomalu nabehne a neutrhne zuby (motor turnigy typhoon 500H 1800kV). Co se tyce normalu, tak ja osobne bych chtel raci tu V krivku, kvuli vetsi stabilite, ocas by mel pekne drzet i pri klesani. Regulator mam (objednany) turnigy plush 80A. Urcite tam nastavim soft rozbeh. Taky by me zajimalo jak regulator pozna ze se jedna o rozbeh a pouzije postupne zvysovani otacek a kdy ne.
Aby se treba nestalo, ze po inicializaci vypnu throttle cut a on tam pustil hned 40%, popr. 80%. Dekuji
1ondra9

#497 Příspěvek od 1ondra9 »

radek.domin píše:.................. Podle čeho třeba soudíš že je potřeba vyměnit hřídel?

co se týče zkušeností tak ti napíšu jen to že modelařím cca 2 roky a obrázek (kerý jistě už máš) si udělej sám

O ložiskách se tu nebudu dál rozepisovat - je to každého věc - at si dělá kdo chce co chce ......... jen když u toho nebudu.........

a k těm hřídelím..........
500GT jsem pomáhal stavět a osobně jsem držel v ruce hl. hřídelku co byla ve škatuli s HK a co to - ona šmajdala - klučina měl ještě tři jako ND a ono ejhle jedna z těch tří co měl v záloze byla taky trochu unavená z tý dálky než jsem doputovala............. se celá chudinka únavou asi ohla...
Ten samej sráč byl na hřídelce vrtulky to krabicový svistvo bylo taky křiví ....... ND bylo už v pohodě !!!

promiň ale tohle za potřebí nemám ........... já to nikomu neberu ale štve mě vůbec jen přístup výrobce že tohle pustí na "pult" když už vyrábim kopii něčeho tak alespoň s nějakou štábní kulturou .....................

ale jak říkám - je to každýho boj .............

PS: ten klučina to HK co se tak stašně vyplatí poslal asi za tři měsíce pryč......... a proč asi?? napovím ti ..... moc si nezalítal :( spíš jen furt šteloval........byl z toho zklamanej a dálší vrtulník si nepořídil - myslím si že to je docela škoda ...... ale občas mu půjčím rexu a jsem si jistý že byla škoda že dálší vrtulník už nepořídil - je docela dost šikovný a hlavně k tomu přistupoval dost zodpovědně (škoda že nebyl tak zodpovědný když vrtulník pořizoval.....)

s pozdravem .......... 8)
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
flubber
Kontaktovat uživatele:

#498 Příspěvek od flubber »

S těma hřídelema je to o haluzi. Náhradní příčnou kupuju jen Align (prostě z HK mám fakt strach když si představím, jakou sílu ty závity musejí udržet), hlavní byly zatím všechny OK a vrtulková HK je doopravdy máslo. Ohýbá se sama jen tím, že se otáčí.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#499 Příspěvek od gamer007 »

Tak mě už přes 50 letů drží původní hřídelka vrtulky :roll: , takže je to fakt o kusu. Jinak nic nešteluju a lítám a lítám. Jsem s HKčkem docela spokojenej. Když se těch pár věciček vymění, tak je to parádní stroj...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
radek.domin

#500 Příspěvek od radek.domin »

Presně tak. Já taky lítám a jsem spokojenej. Pochopitelně pokud při stavbě zjistím že nějakej díl není v pořádku (což se mi nestalo), tak ho vyměním. Ale nemůžu přece řít že všechny díly od konkrétního dodavatele nestojej za nic.

Pokud ten člověk pořád něco šteloval a nelítal, tak byl asi problém s tím jak to bylo postavený a zalítaný, že? :-)

Jen chci říct že nemá smysl generalizovat. Invormace že dvě ze třech hlavních os z HK byly křivý je určitě hodnotnější (pro někoho kdo to tady čte), než že všechny ložiska a všechny hřídele jsou špatný. Chápu že si pak člověk připadá jako velkej mazák ale funguje to jenom krátkodobě.
1ondra9

#501 Příspěvek od 1ondra9 »

Malinko mimo téma...........

radek.domin píše:.............Pokud ten člověk pořád něco šteloval a nelítal, tak byl asi problém s tím jak to bylo postavený a zalítaný, že? :-) ............

Vždycky jsem chtěl potkat machra kerý má heli poštelovanou jako bůh - a konečně se povedlo ....... třeba bych se mohl něčemu přiučit.....

Hele mě už to nebaví ano sem čurák-zelenáč a dokonale seřídit vrtulník se mi ještě nikdy nepovedlo........... psal jsem ti jak dlouho "modelařím" a tudíž sis mohl udělat o mě nějaký úsudek - já ti ho neberu a máš na něj samozřejmě právo ........ za dva roky se zkušeností moc nepobere to máš naprostou pravdu......... ale pokuď se ti to nestalo, a já ti to přeju abys se svým HK nikdy nemusel řešit žádný problém a jenom bez problémů létal.... Ale ty nový křiví zmetky jsi neměl v ruce ,tak tady s dovolením necenzuruj něčí zkušenost ........

veliká škoda je že ty strašně moc rovný hl. osy jsem si neschoval a jednu ti neposlal abys mohl plnými doušky vychutnávat vybrace a hladit HKčko po kabině a špitat mu do ouška : To je dobrý, to nic není, diť je to jen malinko křiví.......
Jen netuším jak bych ti mohl dokázat že to přišlo křiví už z výroby a že jsem je schválně neohnul ....... To bys mi holt musel věřit (o čemž pochybuju s tvým úsudkem vůči mě.......)

s pozdravem .............

PS: prosím bez urážky,- já to psal s tim že se bavíme o nějakym problému který by sem mohl dálšímu zájemci o HKčko přihodit - aby byl připravenej na to co se může stát při stavbě

AURORA 9
radek.domin

#502 Příspěvek od radek.domin »

Tybrďo, mluvíš o sobě víc kriticky než o tobě mluvím já :-)

Věřím že ty osy byly ohlý, jen nemám rád generalizování.

Neříkám že je můj vrtulník perfektně seřízenej, ani že jsem si ho seřizoval já. Nechal jem si ho seřídit Petrem Novotným a teď proste jenom lítám bez větších problémů. Rozhodně to doporučuju i ostatním.
Luboš123

#503 Příspěvek od Luboš123 »

Hlavně si kucííí netrhejte wobčanky to by byla škoda. :D :D

Máte pravdu, myslím si oba, někdo tu na HK nadává, někdo to chválí, prostě každý z nás má nějakou zkušenost a je fajn, že je kde si naše dojmy a zkušenosti sdělovat a povídat si o nich. :D

Já jsem se například nechal tak moc přesvědčit, že jsem dnes poslušně zakoupil nová ložiska a protože je venku stejně chnusně, tak je tam mohu v klídku, ve společnosti zelené kuželky z Plzně, namontovat. :D :D
Murys

#504 Příspěvek od Murys »

nevim jak teda vy ale já jsem měl teda asi štěstí nebo nevim,objednávám z hobbyking,tam odtud mam moje hk 500gt a spousty dílů a vše okej,nevšiml jsem si nějakých vad nebo nedostatků:) 8)
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#505 Příspěvek od zdendys »

No nevím, od 1ondry9-ky, neuslyšíte bohužel nikdy nic pozitivního.
Zkrátka 2 dlouhé roky modelaří, měl v ruce dvě nebo tři ohlé hřídelky, a usoudil, že bude bojovat proti HK helinám, a ze všech jeho příspěvků to je velmi zřejmé.
Vyhrožuje zraněnýma, zmrzačenýma, že by to doložil počty mrtvých či zraněných to jaksi ne, a uniká mu fakt, že nějaký "mistr světa a okolních vesnic", může se svým vymakaným a drahým T-REXEM 500 nadělat daleko více maglajzu, než opatrný majitel HK...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
1ondra9

#506 Příspěvek od 1ondra9 »

zdendys píše:No nevím, od 1ondry9-ky, neuslyšíte bohužel nikdy nic pozitivního.
Zkrátka 2 dlouhé roky modelaří, měl v ruce dvě nebo tři ohlé hřídelky, a usoudil, že bude bojovat proti HK helinám, a ze všech jeho příspěvků to je velmi zřejmé.
Vyhrožuje zraněnýma, zmrzačenýma, že by to doložil počty mrtvých či zraněných to jaksi ne, a uniká mu fakt, že nějaký "mistr světa a okolních vesnic", může se svým vymakaným a drahým T-REXEM 500 nadělat daleko více maglajzu, než opatrný majitel HK...

Chlapče seš mimo téma....... tímhle jsi nedal k dispozici žádnou svojí osobní zkušenost - akorát potlačuješ tu cizí....... jen tady nesmyslně žvatláš a diplomatickou cestou naznačuješ svůj úsudek o mém duševním stavu.......

AURORA 9
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#507 Příspěvek od gamer007 »

Jen Ondru nechte at straší, ono to k něčemu možná bude. Je pravda že HKčko v původním stavu je dost nebezpečný, takže at si to tu lidi přečtou, než aby si někdo ublížil...

Jinak to je počásko co, furt chčije a chčije :cry: ...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#508 Příspěvek od ZeXx86 »

Pristi tyden me dojde HK500GT (zrejme z nove serie), tak vam muzu poreferovat jak na tom je.
radek.domin

#509 Příspěvek od radek.domin »

gamer007 píše:Jen Ondru nechte at straší, ono to k něčemu možná bude. Je pravda že HKčko v původním stavu je dost nebezpečný, takže at si to tu lidi přečtou, než aby si někdo ublížil....

Tak znova. Proč je podle tebe HKčko v původním stavu "dost nebezpečný"? Veřím že máš bohatou osobní zkušenost se kterou se s náma rád podělíš.
freerider
Kontaktovat uživatele:

#510 Příspěvek od freerider »

1ondra9 píše:
zdendys píše:No nevím, od 1ondry9-ky, neuslyšíte bohužel nikdy nic pozitivního.

Chlapče seš mimo téma....... tímhle jsi nedal k dispozici žádnou svojí osobní zkušenost - akorát potlačuješ tu cizí....... jen tady nesmyslně žvatláš a diplomatickou cestou naznačuješ svůj úsudek o mém duševním stavu.......

Nevim co naděláš hřídelky si můžu koupit origo za pár šlupů,to že z hk přišlo něco křivý je možný upřímně už sem koupil i křivou v sadě od align.Co se týče lozisek tak u hlavní hřídelky naprosto no problem u vrtulky je lepší po 40 letech raděj vyměnit opět je to cenově zanedbatelná požka.Tak že ve výsledku to z hk nedělá špatnej stroj.Poslední dobou mi spíš přijde že de jen o to kdo má origo align tak pro nej je hk automaticky shit.Už sem pár vrtasů viděl a origo align taky neni žádná výhra a díly odcházej taky to je u takhle mechanicky namáhanejch strojů naprosto normální.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“