Brushless gimbal pre letecké záběry
Re: Brushless gimbal pre letecké záběry
Jak obecně postupovat s nastavením gimbalu, nějak v tom tapu a z manuálu nejsem moc moudrej (asi to bude tím překladem google).Čím začít? Nějak jsem to nastavil dle videii z youtube, ale asi to není ještě ono. Jde o alexmos.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
- jaroslav.falcon
Je to velice jednoduché. Odpoj oba motory. Udělej kalibraci Acc a gyra. Připoj roll motor. Začni s default hodnotami.
V rozšířením nastavení nastav High PWM. Nastav D co nejnižší, aby se gimbal v horizontu udržel. Potom nastav P co nejvýše aby se gimbal nerozkmital. to platí pro konstantní I a motor PWR. Až budeš mít P na max ta zkus o jednotku zvednou D jestli nebude křivka v real datech hladší. Pokud zvýšíš I tak celý proces opakuj. motor PWR musíš zkusit tak aby měl dostatek síly a moc nehřál. Čím nižší hodnota tím úspora energie. Potom cely proces udělej pro Pitch motor. Pokud se ti bude stáčet horizont při letu přidej váhu-sílu gyra a aktivuj akceleraci. Kmity sleduj v real datech s max scale a gyru příslušné osy (okem na gimbalu to není vidět). Senzor na tvrdo !
Hodně štěstí.
V rozšířením nastavení nastav High PWM. Nastav D co nejnižší, aby se gimbal v horizontu udržel. Potom nastav P co nejvýše aby se gimbal nerozkmital. to platí pro konstantní I a motor PWR. Až budeš mít P na max ta zkus o jednotku zvednou D jestli nebude křivka v real datech hladší. Pokud zvýšíš I tak celý proces opakuj. motor PWR musíš zkusit tak aby měl dostatek síly a moc nehřál. Čím nižší hodnota tím úspora energie. Potom cely proces udělej pro Pitch motor. Pokud se ti bude stáčet horizont při letu přidej váhu-sílu gyra a aktivuj akceleraci. Kmity sleduj v real datech s max scale a gyru příslušné osy (okem na gimbalu to není vidět). Senzor na tvrdo !
Hodně štěstí.
Naposledy upravil(a) jaroslav.falcon dne pon 09.12.2013 8:38, celkem upraveno 1 x.
- jaroslav.falcon
Pak dej prosím tě vědět jak to drží horizont v dopředném rychlém letu při zatáčení.
Takže tak nějak jsem postupoval moc dík za reakci, snažil jsem se aby křivka byla co nejhladší a zas né moc rychlá při návratu (cca 3-4 políčka). Jestli jsem to dobře pochopil, tak není žádoucí mít co nejrychlejší návrat, že pak dochází k překmytům. Musel jsem zvyhnout gyro thrust na asi 110, stáčelo se to na jednu stranu už v ruce, tak jsem zvědavý jak to bude vypadat v letu.
- jaroslav.falcon
Ano rychlost není až tak duležitá. Ja měl lepši výsledky s nižší rychlostí. Pod 0.1 jsem nešel. Dej vědět jak ve vzduchu.
Který parametr přidat, pokud po naklopeni kamery pod sebe gimbal kmita, je to málo power? Zajede na pozici kde má být a pak se kousek vrátí a zas se pomalu vrací na pozici. Nebo hledat problém jinde, vyvážení ok.
Musíš jeden motor vypnout abys zjistil kterej kmitá/vibruje a tam sundat P
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Takže prekompenzovani po nakloněni, to mne nenapadlo. Je to jen v ose pitch, takže by to mohl ovlivňovat i motor na roll? V horizontale kamery všechno v pohodě.
smazáno. RB
Naposledy upravil(a) rby3333 dne čtv 16.01.2014 9:41, celkem upraveno 1 x.
- jaroslav.falcon
Zdravím,
nemáte někdo doma zbytečnej senzor MPU6050 z gimbalu? Nevím čím to, ale zničehož nic přestal jít. Teda aspoň gui ho nemůže najít i přesto, že dioda na senzoru svítí.
Díky
nemáte někdo doma zbytečnej senzor MPU6050 z gimbalu? Nevím čím to, ale zničehož nic přestal jít. Teda aspoň gui ho nemůže najít i přesto, že dioda na senzoru svítí.
Díky
Ahoj, kamarád shání gimbal na Phantoma 1
Nemáte nějaký typ na něco levnějšího jak origo od Dji
Něco PNF aby to bylo přednastavené.
Je toho obrovská spousta, tak jestli nemáte s něčím reálnou zkušenost.
Nemáte nějaký typ na něco levnějšího jak origo od Dji
Něco PNF aby to bylo přednastavené.
Je toho obrovská spousta, tak jestli nemáte s něčím reálnou zkušenost.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
co třeba tohle http://hobbyking.com/hobbyking/store/__51635__Tarot_T_2D_V2_GoPRO_3_Brushless_Camera_Gimbal_and_ZYX22_Controller.html
- gardenroute
Psal jsem Ti ve vlakne o Ptaacich odpoved, a tady loni na jare jsem daval par zprav na tehdy novy Arris a Beholder... Ty byly docela dobre a levne, s lidma za nimi jsem si psal, vypadali slusne. V te odpovedi mas linky.Dejfak píše:Ahoj, kamarád shání gimbal na Phantoma 1...Nemáte nějaký typ na něco levnějšího jak origo od Dji....Něco PNF aby to bylo přednastavené. ...Je toho obrovská spousta, tak jestli nemáte s něčím reálnou zkušenost.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Děkuji předám dál 
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....