Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
graup15 píše:..A aby to sundalo Phantoma ve 300m na 500m..tak to bude mít výkon jako hrom, a tím wi-fi v okolí 1km si ani neškrtne...
Pochybuji, že něco "sundá", stejne jako kazde jiné letadlo s NAZA M (a stejne jako to Tvoje ) se maximalne zahlti RC Rx - vypadne dálkové ovládání , "spadne" to do FailSafe, a bud sam pristane na miste, nebo udela RTH na místo vzletu (podle nastaveni autopilota)... Osobně jsem to nedávno naživo absolvoval, popsáno jinde ve foru... Tak jaképak sundávání
Jo to máš pravdu..na to jsem zapoměl. Jinak teď trošku experimentuji s ovládáním na dvou rozdílných pásmech najednou...vypadá,že to funguje To už zahltit/zarušit je poněkud problém...-) Jo je to na 27Mhz / 35Mhz
To zarušení RC spojení k vyvolání FS v kombinaci s GPS spoofingem pro únos v režimu RTH je v civilním sektoru spíš pro nějaké sofistikovanější zlodějíčky, kteří by měli zájem podobným způsobem unášet drony a pak je rozprodávat třeba po součástech a i nějaká ta kamerka co bude případně na palubě alá GoPro nebo bude-li tam i nějaká lepší se dá taky prodat.
Při střežení určitých významných míst policií to bude spíš podobné tomu jak postupují nyní ve Francii. Prostě se na významných místech hlídkující poliši vybaví vhodnými palnými zbraněmi a případné sestřelování se bude dít jen za předpokladu, že se nějaký dron přiblíží dostatečně blízko na dohled hlídkujících policistů.
Co říkáte na moje auto? 12 m měděné trubky tvoří dva závity. Když do toho pustím 200 A z akumulátoru, tak to zblbne kompasy a spadne vám to jak hrušky. Přitom neporuším žádný zákon, ČTU zajímají kmitočty až od 10 kHz výš.
OK2BUH píše:Co říkáte na moje auto? 12 m měděné trubky tvoří dva závity. Když do toho pustím 200 A z akumulátoru, tak to zblbne kompasy a spadne vám to jak hrušky. Přitom neporuším žádný zákon
Problém je právě v tom, že tím žádný zákon neporušíš, ale porušit bys musel zákony fyzikální, abys s tím významě ovlivnil kompas koptéry vzdálené třeba 1km.
Drondys píše:Problém je právě v tom, že tím žádný zákon neporušíš, ale porušit bys musel zákony fyzikální, abys s tím významě ovlivnil kompas koptéry vzdálené třeba 1km.
1 km určitě ne, ale 50 m možná jo, nevím, nezkoušel jsem.
OK2BUH píše:Co říkáte na moje auto? 12 m měděné trubky tvoří dva závity. Když do toho pustím 200 A z akumulátoru, tak to zblbne kompasy a spadne vám to jak hrušky. Přitom neporuším žádný zákon, ČTU zajímají kmitočty až od 10 kHz výš.
Drondys píše:Tak to vyzkoušej a pak sem napiš na jakou vzdálenost jsi měl úspěch.
Určitě to vyzkouším. Dalo by se to i vypočítat, 400 ampérzávitů na ploše 2 m čtverečních. S kompasem to moc daleko nepohne, ale NAZA je určitě o moc citlivější. Usuzuji to z toho, že všichni tancují před každým startem jak o život. Přitom na území ČR se magnetická deklinace ani inklinace nemění. Magnetické pole má konstantní hodnotu 50 mikroTesla. Magnetické anomálie způsobené krystalickými horninami dosahují asi tisícinu této hodnoty. Největší magnetická anomálie na území ČR je stejnosměrná železniční trať Praha - Ostrava. Přesto všichni kalibrují každý den pořád dokola. Takže se domnívám, že když to zapnu, tak se všechny Phantomy musí obrátit hore kopytama.
To kalibrují jen Phantomíci Páč mají strach,že jim to frnkne:-)..já nekalibruju. Jednou za 5 měsíců pro sichr udělám taneček. A máš pravdu..v ATT máme tak magnetometr a pokaždé se nastaví při rebootu na sever.
Ono jim to frnkne spíš proto, že kalibrují zbytečně pořád. Jednou se ucho utrhne a zkalibrují to blbě třeba zrovna kvůli nějakému magorovi s takovým autem. Lepší je dělat občasné kontroly než zbytečné kalibrace. Ale už do nich nebudu rejpat. Tady je ukázka když jsem se nechal jednou ze srandy vyhecovat k tanečku, pěkně jsem si to rozkalibroval a potom jsem letěl na waypoint. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_B__vHHzOhI[/youtube]