KIWI - F3l/F5L

Dřevěné dvoumetrovky startované gumicukem. Modely řízené jen směrovkou, výškovkou a brzdícím štítem. Kategorie snadno dostupná a velmi vhodná pro kroužky a mládež.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pecold
Kontaktovat uživatele:

Re: KIWI - F3RES

#496 Příspěvek od pecold »

Zdravím,
asi na Toma, jakou tloušťku by měla mít odtokovka na konci profilu? Z plánu to není patrné, nebo se řídit podle kořenového žebra, tj. téměř do ztracena? Díky P.
TomHlavinka

#497 Příspěvek od TomHlavinka »

To zas tak moc né, hrana musí mít nějakou pevnost, zbrousil bych to dejme tomu na cca 1mm.
pecold
Kontaktovat uživatele:

#498 Příspěvek od pecold »

Díky, do ztracena bych to určitě nedělal, šlo mi o to, abych se aspoň trochu trefil do profilu, bo na plánu se není čeho chytit. P.
TomHlavinka

#499 Příspěvek od TomHlavinka »

Na výkrese je to vyobrazené na dvou místech. Jestli bude mít odtokovka 1 nebo 1,5mm tak to zas tak velkou roli hrát nebude. Ideální by bylo jako na kompozitu do co nejtenčí, ale jsme zde limitovaní možnostmi dřevěné stavby...
Přílohy
odtok.JPG
odtok2.JPG
TomHlavinka

#500 Příspěvek od TomHlavinka »

Elektro trup (včetně komplet ocasu) je již připraven k výrobě. Sada bude obsahovat následující díly.

sáček
magnet Neodym 3x3 2ks
magnet Neodym 10x3 2ks
pružinka SOP 0,5x70 1ks
niť Dynema - táhlo SOP 1,5m 1ks
koncovka táhla M2 MPJet 1ks
páka VOP/SOP frézovaný sklotextil 2ks
drobné díly z letecké překližky 1,5mm 7ks
Drobné díly z topolové překližky 3ks

volně ložené
překližkové bočnice trupu 2ks
překližkové dno trupu 1ks
smrk 2x2 - pásnice trupu 4ks
bowden k VOP (drát 0,6+dutinka) 1ks
kusovník A4 1ks

prkénka balsy
prkénko č: 1E B4 1ks
prkénko č 2E B4 1ks
prkénko č: 3E B2 1ks
prkénko č: 4E B2 1ks
prkénko č: 5E B2 1ks
prkénko č: 6E B2 1ks
czbobo

#501 Příspěvek od czbobo »

Informace pro stavitele stavebnice KIWI a ostatní lehoušů.
Na základě informací od výhradního dovozce potahových fólií ORACOVER chci informovat
o situaci s fólií Oralight, kterou dostal od německého výrobce. Od října, kdy bude další dodávka končí s náviny 2m. Další dodávka bude již jen ve 20m návinu. Mimo jiné standardní Oracover bude dodávat se sníženou barevnou škálou.

Po této informaci jsem ihned zakoupil alespoň tři role různých barev dostupných na prodejně.
Čím budeme potahovat v budoucnu? Má někdo zkušenosti s jinými ještě dostupnými lehkými fóliemi?
tomashr

#502 Příspěvek od tomashr »

czbobo píše:Čím budeme potahovat v budoucnu? Má někdo zkušenosti s jinými ještě dostupnými lehkými fóliemi?

Relativně se dá použít transparentní fólie z Hobbykingu. Není ideální, ale použitelná určitě ano, měl jsem tím jedno RES potažené.
Pak taky dělá (či přeprodává) trasparentní fólie TopFlite - Monokote, viz třeba http://www.houska-modelar.cz/shop/produ ... ts_id=7974
TomHlavinka

#503 Příspěvek od TomHlavinka »

Po ukončení činnosti firmy Solarfilm se mi situace moc nelibí.
Skončili tím pádem vlastně všechny potahy na volňásky (Airspan, Litespan, Fibafilm, Micafilm) navíc třeba pro "maketáře" Solartex a další no a cena Oracoveru/lightu se ihned zvýšila o 1/5 až 1/4!! Problém je, že přímá náhrada za Oralight opravdu není. Možná se dá použít něco od Monokote, ale tam je problém s hmotností, oni ani sami neuvádí kolik to váží a když jo, tak je rozsah třeba 40-100g což člověku moc neřekne. Zatím mám nějaké zásoby oralightu, ale až dojde, asi budeme kupovat 20ti metrovky a stříhat a stříhat.
tomashr

#504 Příspěvek od tomashr »

Zase Tome reálně - je otázka, zda se dá u Kiwi mluvit o "problému" s hmotností, pokud to přibere 20g (a víc to nebude), tak to skoro ani nestojí za řeč.
Otrava je spíš růst ceny (potvrzuji) a riziko poklesu výběru barev, jinak bych to ale úplně nedramatizoval.
Větší malér je to, co píšeš, tedy problém u jiných kategorií třeba s Fibafilmem a tak...
pecold
Kontaktovat uživatele:

#505 Příspěvek od pecold »

Tak jsem konečně dokončil elektrifikaci, snad to bude fungovat, servokonektory zalepené napevno jsem ještě neměl.
A už to jen nějak obalit.
Přílohy
IMG_20190901_212520.jpg
TomHlavinka

#506 Příspěvek od TomHlavinka »

Nebude ti 31 chybět do kabinky??
Myslím si, že je dobré nechat aspoň jednu polovinu konektoru na volno, hodně lidí však lepí obě poloviny natvrdo a problém s tím taky není.

Už se těším na barevný potah!
pecold
Kontaktovat uživatele:

#507 Příspěvek od pecold »

:D Kabinka je kompletní.
Chtěl jsem to původně nechat v trupu na volno, ale z obavy, že kdyby mi to zapadlo do trupu, tak bych ho musel otevřít a od serva je kablík délkově tak akorát na zalepení.
Používám konektory na pevno běžně, bez problémů, ale je fakt, že to nejsou servokonektory, ale MPX nebo DEANS.
Barva nakonec bude kombinace žluté a bílé, nebyl moc výběr. P.
jakub37

#508 Příspěvek od jakub37 »

pecold píše:Barva nakonec bude kombinace žluté a bílé, nebyl moc výběr. P.

Minulý týden jsem kupoval u Turka červený Oralight.
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
pecold
Kontaktovat uživatele:

#509 Příspěvek od pecold »

Vím, chtěl jsem žlutou, k té se mi červená nelíbila a fialovou nemám rád, tak proto bílá a žlutá. Uvidím, jak to bude vypadat.
jakub37

#510 Příspěvek od jakub37 »

TomHlavinka píše:Myslím si, že je dobré nechat aspoň jednu polovinu konektoru na volno, hodně lidí však lepí obě poloviny natvrdo a problém s tím taky není.

Co je tedy lepší - zalepit jen do křídla a asi radši nechat kousek trupu nad konektorem otvírací, nebo zalepit do trupu a pak lovit konektor v křídle?
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
Odpovědět

Zpět na „Větroně RES“