Helimaniacs Team Brno

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
error414
Kontaktovat uživatele:

#4996 Příspěvek od error414 »

settswat píše:
error414 píše:
OPR píše:Erore ...... proč pak prodáváš MT ? Plánuješ něco jiného?

litam porad s logem 10 a kdyz vezmu do ruky MT me to nesedi, je to uplne jiny letovy projev. Chtel jsem si nechat MT na uceni novych veci ale dopadlo to tak ze si s MT dovolim zalitnout jen to co s logem zalitnu poslepu. Dlouho sem MT ladil a poliva me pot jen kdyz si predstavim ze bych snim trisknul zase. :)

Rikal jsem si ze teda prodam MT a vylepsim logo, chtel bcyh do neho bestii.

Vcera si rikal neco o Kasame? Zase zmena planu?

:D to je na me uz moc velke. ale hezka heli to je, to se ji musi nechat
Logo 600 + spirit
Penax

#4997 Příspěvek od Penax »

Videl bych to na 13:00, na Komete.

A tady je LA 700 - Pekuv mazlicek.
http://www.youtube.com/watch?v=3jvp0fIeAeM
Digis
Kontaktovat uživatele:

#4998 Příspěvek od Digis »

Penax: ta baterky se normálně nabijí, ale nedrží, klidně to zkus. Já dneska na Kometu nejdu, byl jsem asi hodinu na dvoře, a i když je ze 4stran skovanej tak byla kosa jak svina a fučelo i tady pořádně.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#4999 Příspěvek od Digis »

Zjistil jsem, že pro mě nemá absolutně smysl dát o víkendu třeba 4 baterky a pak zase týden nebo 14 dní nic. Jak to praktikuju celou zimu. Nikam nepostoupím akorát to občas rozbiju. Každej týden se snažím získat jistotu, kterou pak přes týden ztratím. Prostě lítat v zimě je pro mě absolutně k ničemu a už je mě trapně, celou zimu furt viset. Alespoň že můžu dělat něco pro tým. Připadám si trochu jako nehrající kapitán v tenise, všude s váma, udělám co je třeba, ale lítat nebudu. :wink:
Dokud nebudu moct lítat i přes týden a postoupit dál, tak na to prdím.
cihlon

kde lítáte?

#5000 Příspěvek od cihlon »

Ahoj, rád bych se přijel taky proletět.Kde to přesně je, kam chodíte lítat?
Dík.
Michal
T-rex 500 ESP, Logo 500 SE, T-rex 600 ESP, Aurora 9
Digis
Kontaktovat uživatele:

Re: kde lítáte?

#5001 Příspěvek od Digis »

cihlon píše:Ahoj, rád bych se přijel taky proletět.Kde to přesně je, kam chodíte lítat?
Dík.
Michal

Teď chodíme na hřiště Komety, a tam je to jen pro členy Komety. A navíc je to tam malý, abychom tam nějak pravidelně zvali i návštěvy :(
Teď dáváme dohromady svoje letiště a bude tam po domluvě a zaplacení "sekacího" poplatku pár míst volných, ale to se vše vyřeší tak během 14ti dnů. Sleduj fórum. Potom ještě chodíme na veřejně přístupná místa - staré letiště ve Slatině, ale tam se začíná stavět a ještě asi o 1km směrem do Tuřan, jak říkáme k závoře. Ale tam to taky není nijak velký a chodí tam jezdit s padákama.Tak že momentálně pro víc lidí nic moc a i my se kolikrát rozdělíme na dvě skupiny.
peko.cz

#5002 Příspěvek od peko.cz »

Penax píše:Videl bych to na 13:00, na Komete.

Děkuji ti, ÓÓÓÓÓÓ VELKÝ Penaxi!

Na tom videu si připadám jako totální začátečník, když to porovnávám s jinými "prvními lety", jak se běžně prezentují na internetu. Na rozdíl od nich, ale tohle bylo skutečně první roztočení rotoru na LA700! A po zkušenostech s Logo500 cca před rokem, které jsem díky nedotaženému gripu vrtulky rozbil po cca 20s ve vzduchu, jsem si včera dával hodně velkej pozor.

Ještě jsem udělal drobnou úpravu: zkrátil jsem páku na vrtulkovým servu: měl jsem 16,5mm a dal jsem standardních 13,5mm. Tím by se mělo zlepšit chování ocasu při zastavování piruet. Tu druhou baterku 2x6s 4000mAh, (kterou už nikdo nenatáčel) jsem "lehoučce lítal" 5:10 a včera večer do ní nacpal 1800mAh!!! Takže ani né polovina kapacity! A to jsem měl otáčky na rotoru kolem 1650. Dneska jdu taky někam zalítnout, vítr/nevítr ....
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
OPR
Kontaktovat uživatele:

#5003 Příspěvek od OPR »

peko.cz píše:
Penax píše:Videl bych to na 13:00, na Komete.

Děkuji ti, ÓÓÓÓÓÓ VELKÝ Penaxi!

Na tom videu si připadám jako totální začátečník, když to porovnávám s jinými "prvními lety", jak se běžně prezentují na internetu. Na rozdíl od nich, ale tohle bylo skutečně první roztočení rotoru na LA700! A po zkušenostech s Logo500 cca před rokem, které jsem díky nedotaženému gripu vrtulky rozbil po cca 20s ve vzduchu, jsem si včera dával hodně velkej pozor.

Ještě jsem udělal drobnou úpravu: zkrátil jsem páku na vrtulkovým servu: měl jsem 16,5mm a dal jsem standardních 13,5mm. Tím by se mělo zlepšit chování ocasu při zastavování piruet. Tu druhou baterku 2x6s 4000mAh, (kterou už nikdo nenatáčel) jsem "lehoučce lítal" 5:10 a včera večer do ní nacpal 1800mAh!!! Takže ani né polovina kapacity! A to jsem měl otáčky na rotoru kolem 1650. Dneska jdu taky někam zalítnout, vítr/nevítr ....

Děkujem za krásný video. I zálet (byť se nezdá) je velmi zajímavá podívaná a lecos napoví.

Petře máš nádherný stroj a zálet byl více než vydařený :D Ať ti dělá jenom radost.

PS: budu se těšit na tvoje dálší video :D
OPR
Kontaktovat uživatele:

#5004 Příspěvek od OPR »

error414 píše:litam porad s logem 10 a kdyz vezmu do ruky MT me to nesedi, je to uplne jiny letovy projev. Chtel jsem si nechat MT na uceni novych veci ale dopadlo to tak ze si s MT dovolim zalitnout jen to co s logem zalitnu poslepu. Dlouho sem MT ladil a poliva me pot jen kdyz si predstavim ze bych snim trisknul zase. :)

Tak tomu rozumím....... :D
UCH

#5005 Příspěvek od UCH »

error414 píše:

litam porad s logem 10 a kdyz vezmu do ruky MT me to nesedi, je to uplne jiny letovy projev. Chtel jsem si nechat MT na uceni novych veci ale dopadlo to tak ze si s MT dovolim zalitnout jen to co s logem zalitnu poslepu. Dlouho sem MT ladil a poliva me pot jen kdyz si predstavim ze bych snim trisknul zase. :)

Přesně nad tím stejným přemýšlím i já.
Prostě ty malý heliny lítaj jinak, jedovatěji než ty velký.
HK 600 GT, HK 500 GT, T-rex 600, Maketa MD 530 na sračku, Hornet X3D-nikdy víc..DX7Kdo nepadá, lítá pod svoje možnosti...tak tohle všechno je už minulost...[url=http://www.helimaniacs.cz][img]http://www.helimaniacs.cz/logo.jpg[/img][/url]
error414
Kontaktovat uživatele:

#5006 Příspěvek od error414 »

UCH píše:
error414 píše:

Přesně nad tím stejným přemýšlím i já.
Prostě ty malý heliny lítaj jinak, jedovatěji než ty velký.

vubec nad tim nepremejslej, nejdriv ho chci prodat ja :D
Logo 600 + spirit
settswat

#5007 Příspěvek od settswat »

Pak od vas vykupim baterky :)
error414
Kontaktovat uživatele:

#5008 Příspěvek od error414 »

settswat píše:Pak od vas vykupim baterky :)

2 baterky davam s titanem, zbytek si necham na tricoptera :)
Logo 600 + spirit
Penax

#5009 Příspěvek od Penax »

Digis píše:Dokud nebudu moct lítat i přes týden a postoupit dál, tak na to prdím.

Vyborne, takze za kolik me prodas tu tvoji 600-stovku a maketu ? :lol:
Hele Digis, hlavne klidek. Ja jsem na tom prece uplne stejne jak ty.
Ba naopak, ty mas alespon za barakem pole, ja jen Visoparcik.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#5010 Příspěvek od Digis »

Penax píše:
Digis píše:Dokud nebudu moct lítat i přes týden a postoupit dál, tak na to prdím.

Vyborne, takze za kolik me prodas tu tvoji 600-stovku a maketu ? :lol:
Hele Digis, hlavne klidek. Ja jsem na tom prece uplne stejne jak ty.
Ba naopak, ty mas alespon za barakem pole, ja jen Visoparcik.

Zatím nekončím, to jsem myslel tak, že začnu lítat až se trochu posune doba stmívání a já si budu moct jít po práci ještě alespoň dvakrát týdně zaletět. A prodat ti maketu? Co bych měl na poličce :lol:
Zamčeno

Zpět na „Kluby“