Jinak s viditelností té blankytně modré je to v pohodě. Zvlášť když ke konci lítání trochu vylezlo slunko tak to bylo i ke koukání. Spíš by to chtělo nějakej proužek bílé na koncích ze spoda. Ale i Tak dobrý, kurevsky dobrý.
Viking 2-E a další modýlky
Re: Viking 2-E a další modýlky
Dalibore dík, jo je to dobrý a fičí to nahoru slušně. Baterky jsem moc netýral ale při 2min. motrovýho letu, když jsem je dával na nabíjedlo na STORAGE, tak měli 3,77V. Takže je tam ještě rezerva. Jinak nějaký neumělý videjko z foťáku. https://vimeo.com/64005398
Jinak s viditelností té blankytně modré je to v pohodě. Zvlášť když ke konci lítání trochu vylezlo slunko tak to bylo i ke koukání. Spíš by to chtělo nějakej proužek bílé na koncích ze spoda. Ale i Tak dobrý, kurevsky dobrý.
Naposledy upravil(a) ST dne ned 14.04.2013 18:48, celkem upraveno 1 x.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Tak že by konečně, gratulace, leze ti to tam pěkně. Jen nechápu to držení vysílače jen tak volně v ruce, ale když ti to vyhovuje..... Neumim si představit hodit Arianu jednou rukou, druhou držet rádio a ještě štelovat čim pustim tou jendou rukou motor 
Jo a ta barva, jak se mi nejvíc zdála divná, tak je docela boží a nevokoukaná.
Jo a ta barva, jak se mi nejvíc zdála divná, tak je docela boží a nevokoukaná.
Motor pouštím přepínačem, 0/SPEED1/SPEED2. Já jsem zvyklej řídit palcema a nevidím v tom žádnej problém.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Jo, v poho, taky palcuju, jen mi to přišlo takový zvláštní.
...tak ted jsem právě přijel domů z bubákova, krásně strávený odpoledne
a bylo na co koukat. Stando gratuluji k úspěšnému záletu Vikoušeeee !!!!!
. Dalibore to stoupání teda fakt vyšlo, prej bude to něco od 30-35m/s a Standa trefil přesnej střed - superrr 
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
graup15 píše:ST píše:Nevím s čím přijde Dalibor, ale já jsem totálně na hadry. Viking2E splnil moje očekávání na 100%. V tomhle setupu to není žádná raketa, max. stoupání bylo 32,3m/s ale jinak je to naprosto nezáludný a hodný éro. Při přetažení to dá jasně najevo, že má dost. Vylítali jsme s mladým 2 baterky a výkonnostně jsou rovnocenné ( obě lehce pod 3mOhm ). Průser byl, že jak jsme přišli na plochu, tak se zatáhlo a termika žádná. Pochopitelně jak jsme končili, tak se vyjasnilo. První přistání bylo trochu o nervech, protože jsem měl málo potlačenou VOP a tak jsem si trochu poodletěl. To druhé po poštelování VOP už bylo prakticky k noze. Zkoušel jsem vytáhnout brzdy v bezpečné výšce a letí to prakticky krokem. Jinak to éro letí tam kam ho pošlu. Je to trochu jiné než F3J ENJOY ale prostě maximálně dobrý.
Stando velká gratulace!!! Kurňa jsem se trefil naprosto přesně, jsem dneska v Bubákově říkal bráchům Vrzákům,že ti to musí lézt 32m/s jinak je něco špatně...a hle leze:-)
Mi jsme se v Bubákově sešli opravdu ve velkém počtu a bylo to kurňa super..kluci s F5J mašinama lítali stratosféry. Však oni se pochlubí![]()
No a takové malé zákoutí (to nejsou zdaleka všechna éra)...pro potěchu oka
dnešní polítání v RcBubákově:
http://68vk.rajce.idnes.cz/RcBubakov_14.4.2013/
Dneska sem si byl zalítat novou vlečnou a pak mi kamarád půjčil na naladění a polítání Volcanocihlu. Fakt to prostě nelítá. Dneska byla termika jak vrata a dalo se i vytočit, ale sotva termika odešla, byl sem do 2 minut na zemi. Na kravení do Alp klidně, na točení termiky když je fakt jak vrata klidně, ale proč zrovna TOHLE. Hodně jsem laboroval s těžištěm, baterka šla o 2cm dozadu, je to lepší, ale vylepšilo se jenom chování v luftu a točení termiky, velmi výrazně, ale pořád je to rychlá a těžká cihla. Při přistání klapky cca 30st a k tomu plné brzdy a stejně to letí dál ... Brrr, nebrat.
Ale krásnej a hooodně termickej den to byl, to zase jo. Dneska nám na domě přistála první vlaštovka
Ale krásnej a hooodně termickej den to byl, to zase jo. Dneska nám na domě přistála první vlaštovka
Jo dneska se vše vydařilo, snad brzo bude i slušné video se Scarym, Michal s obr kamerou tam byl a jel jsem se Scarym na doraz. Tak snad video vyjde.
Jinak i sranda byla. Jarda ostatně jako dost často nezklamal a vytvořil pěknou jarní orbu. Jeden z klubu to má i natočené,tak snad to video získám:-)
http://www.youtube.com/watch?v=FlkCQWQh ... e=youtu.be
Prostě v Bubákově to žije!!

Jinak i sranda byla. Jarda ostatně jako dost často nezklamal a vytvořil pěknou jarní orbu. Jeden z klubu to má i natočené,tak snad to video získám:-)
http://www.youtube.com/watch?v=FlkCQWQh ... e=youtu.be
Prostě v Bubákově to žije!!
Člověče, lítá ti to nááááádherně. 
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
re Kentán
Parádní fotky...díky moc za ně!!!
Dalibor
Parádní fotky...díky moc za ně!!!
Dalibor
Dalibore, zkoušel jsi to nové nastavení klapek v termice?
Naprostá píčovina!! V silném větru ano, to je lepší to mastit na rovné křídlo.
No já jsem to vcelku pochopil co tím chtěl Roman sdělit. Je to na delší povídání a tak jak to napsal na stránkách u sebe to není pro nás amatéry jasně zřejmé.
Takže až to bude funět jako kráva ano. V dnešních 3m/s až 0m/s...je to relativně kravina. Spíš je potřeba a to už mi ale Roman říkal před roky a má naprostou pravdu, když už je ten profil lehce zakřivený, tak nedojit. !!! Vždy nechat letět na trošičku (a ta hranice se blbě vysvětluje) na vyšší rychlosti a pak v úzkém stoupáčku, či spíš bublině využít toho,že má model přeci jen maličkou zásobu energie.
Prostě...do bezvětří a slabého větru je jiné seřízení a jiná pilotáž, do středního a silného větru taky. To je to gro, teda alespoň podle mne.
Já to dnes probíral i s bráchou. Co je ti platné mikronuance na seřízení, když prostě přijde blbej vzduch? Uděláš prd.
Jeho Stork má za naprostého klidu opadavost da max 0.4m/s...a dnes? Lítal v termice jako žihadlo, ale jak opadla..tak má taky dost dlouhé úseky kdy to padalo 1.7m/s dolů!!! A to múže pak řídit jako pánbůh, nebo mít seřízení z říše snů a je mu to prd platné.
Takže už bych se s tím Romanovým matamaticko,aerodynamicko,akademickým článkem moc nezaobíral.
Doufám,že jsem ty pocity vyjádřil dost přesně...snad.
No já jsem to vcelku pochopil co tím chtěl Roman sdělit. Je to na delší povídání a tak jak to napsal na stránkách u sebe to není pro nás amatéry jasně zřejmé.
Takže až to bude funět jako kráva ano. V dnešních 3m/s až 0m/s...je to relativně kravina. Spíš je potřeba a to už mi ale Roman říkal před roky a má naprostou pravdu, když už je ten profil lehce zakřivený, tak nedojit. !!! Vždy nechat letět na trošičku (a ta hranice se blbě vysvětluje) na vyšší rychlosti a pak v úzkém stoupáčku, či spíš bublině využít toho,že má model přeci jen maličkou zásobu energie.
Prostě...do bezvětří a slabého větru je jiné seřízení a jiná pilotáž, do středního a silného větru taky. To je to gro, teda alespoň podle mne.
Já to dnes probíral i s bráchou. Co je ti platné mikronuance na seřízení, když prostě přijde blbej vzduch? Uděláš prd.
Jeho Stork má za naprostého klidu opadavost da max 0.4m/s...a dnes? Lítal v termice jako žihadlo, ale jak opadla..tak má taky dost dlouhé úseky kdy to padalo 1.7m/s dolů!!! A to múže pak řídit jako pánbůh, nebo mít seřízení z říše snů a je mu to prd platné.
Takže už bych se s tím Romanovým matamaticko,aerodynamicko,akademickým článkem moc nezaobíral.
Doufám,že jsem ty pocity vyjádřil dost přesně...snad.
graup15 píše:Naprostá píčovina!! .
díky, stejný výsledek, uzký komín navíc ještě oblétávám okolo, nebo skrz něj jenom prolétnu.
...pár obrázků z Bubákova
JETI DC-16
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/