T-rex 450 Pro - zkušenosti II.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Na hlavní hřídel jsem nakoupil klasiku ZKL asi za dvacku kus. Po velké ráně je měním. Prostě spotřebák. Ostatní z Tobexu. Jsou výrazně lepší ale nezničitelná taky nejsou. Ale to v této velikosti nebudou žádná. Je třeba si dávat pozor na nedat jim do kožichu už při montáži.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Jediný ložiska na 450tce který jsem od září kdy měnil jsou na hlavní hřídeli a to jen to vrchní. A i to má již po posledním pádu vůli. Minulý týden jsem byl 2 krát na zemi. Dá se říct, že min 4x týdně chodím na plac ,tak si myslím , že to bude na výdrž s těma ložiskama tak tragický
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X
Futaba
Futaba
OPR píše:Na keramiku se vyprdni ......... cena výkon a užitná hodnota neni tak oslňující abys s tim nějak laboroval. Stačí normální nějaké lepší ložisko.
Dikec,to jsem chtel slyšet,me se totiž ta keramika nějak nezdala a za ty prachy co to stoji by musela byt nesmrtelna potřeboval jsem nazor zkušenějšich jestli to ma nějakej smysl.ZVL kupuješ kde?
harleyrfutaba T7C T Rex 450 pro super combo Honey bee upgrade Drn
Čmelák ve výstavbě......
Čmelák ve výstavbě......
prtka píše:Jediný ložiska na 450tce který jsem od září kdy měnil jsou na hlavní hřídeli a to jen to vrchní. A i to má již po posledním pádu vůli. Minulý týden jsem byl 2 krát na zemi. Dá se říct, že min 4x týdně chodím na plac ,tak si myslím , že to bude na výdrž s těma ložiskama tak tragický
No to záleží taky na každym kusu,jeden muže byt dobrej a druhej bude stat za houby.
Čmelák ve výstavbě......
Čmelák ve výstavbě......
pkotatko píše:ZVL kupuješ kde?
V obchodě s ložisky....![]()
![]()
Jsou to běžná standartní ložiska. Žádné speciály. Ale ty prcky na vrtulku atd už nemají. Pro ně do Tobexu.
No právě.Já byl v normálni prodejně a takovy prcky nemaji.
Čmelák ve výstavbě......
Čmelák ve výstavbě......
- janac.marek
Dnes som si bol prvý krát s Pro-čkom zalietať v parádnom vetrisku. Teda aspoň na moje pomery
.
Došiel som na miesto lietania a vietor fúkal poriadny. Už som myslel, že idem domov. Jeden vták napríklad chudák mával krídlami a stál na mieste.
Gyro je ale fakt kvalitné a cvhost relatívne držal aj keď som heli natočil šikmo k vetru. Paráda. Najviac som sa bál pristávaní, ale odlietal som 4 sady bez nehody a ťahal domov.
Tí, čo majú väčšie skúsenosti a väčšie heli, tak im je parádne. Závidím
. Môžu si ísť dovoliť lietať takmer za každého počasia. Ja som doteraz chodieval len ak bol fakt mierny vánoček.
Došiel som na miesto lietania a vietor fúkal poriadny. Už som myslel, že idem domov. Jeden vták napríklad chudák mával krídlami a stál na mieste.
Gyro je ale fakt kvalitné a cvhost relatívne držal aj keď som heli natočil šikmo k vetru. Paráda. Najviac som sa bál pristávaní, ale odlietal som 4 sady bez nehody a ťahal domov.
Tí, čo majú väčšie skúsenosti a väčšie heli, tak im je parádne. Závidím
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
nazdar pani.
potrebujem poradit. pri zapnuti elektroniky mi vrtulkove servo pomalicky taha do strany az na doraz. taha len do jednej strany a to pri polohe kolektivu nad jednou tretinou. skusal som kalibrovat gyro ale nepomohlo. robi mi to na zemi bez osadení listov rotorovych listov, ale nemyslim ze by to bolo ok. este som s tym nikdy neletel, tak neviem co s tym.
potrebujem poradit. pri zapnuti elektroniky mi vrtulkove servo pomalicky taha do strany az na doraz. taha len do jednej strany a to pri polohe kolektivu nad jednou tretinou. skusal som kalibrovat gyro ale nepomohlo. robi mi to na zemi bez osadení listov rotorovych listov, ale nemyslim ze by to bolo ok. este som s tym nikdy neletel, tak neviem co s tym.
- DaveLister
janac.marek:
Procko s vitr zvlada opravdu paradne. Akorat to sezere dost vykonu a porad to keca do kolektivu. Uz nekolikrat jsem lital v takovem vetru, ktery byl schopny zfouknout vysilacku ze stolu
jaro6136:
Kdyz zapojujes baterku, heli musi zustat do dokonceni inicializace gyra bez hnuti. Pokud ti ocas ujizdi pouze pri urcite poloze kolektivu tak mas pravdepodobne zapnute nejaky mixy pro ocas, jako revo-mix apod. Takze vse vypnout
Procko s vitr zvlada opravdu paradne. Akorat to sezere dost vykonu a porad to keca do kolektivu. Uz nekolikrat jsem lital v takovem vetru, ktery byl schopny zfouknout vysilacku ze stolu
jaro6136:
Kdyz zapojujes baterku, heli musi zustat do dokonceni inicializace gyra bez hnuti. Pokud ti ocas ujizdi pouze pri urcite poloze kolektivu tak mas pravdepodobne zapnute nejaky mixy pro ocas, jako revo-mix apod. Takze vse vypnout
jaro6136 píše:nazdar pani.
Toto dela v nekolika pripadech,
1) spatne se skalibroval gyro (vrtel jsi s nim nez se skalibrovalo)
2) mas trim na vrtulce
3) mas nastavený prílis vysoký zisk gyra v radiu
4) sptane jsi nastavil limity gyra (prvne leva pockat az gyro zablika a pak prava)
Trim na vrtulce tohle nedela, mam ho tam myslim taky.
Samozrejme bud spatna inicializace, nebo to taky muze delat prijmac, delavalo me to na 600ce, ale pri dalsim zapojeni baterky uz vzdy ok.
Spatne nastaveny limit tohle taky neudela...neni duvod.
A uz vubec nerozumim proc to dela pouze pri kolektivu v jedne tretine.
Samozrejme bud spatna inicializace, nebo to taky muze delat prijmac, delavalo me to na 600ce, ale pri dalsim zapojeni baterky uz vzdy ok.
Spatne nastaveny limit tohle taky neudela...neni duvod.
A uz vubec nerozumim proc to dela pouze pri kolektivu v jedne tretine.
- janac.marek