HK 500 GT

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Murys

#526 Příspěvek od Murys »

tak jsem dneska chtěl vyzkoušet moje Hk500gt,scorpion 1600kw,align60A,potřeboval bych poradit,zkoušel jsem po nastavení viset,vše OK,přepnu na 3d-max ot.vzlítnu a po 15sec přistanu a taky ok,chci to vyzkoušet znova a při přepnutí zas na 3d mi spadnou otačky a neodlepí se to vubec od země,nevíte co stim?
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#527 Příspěvek od ZeXx86 »

Murys píše:tak jsem dneska chtěl vyzkoušet moje Hk500gt,scorpion 1600kw,align60A,potřeboval bych poradit,zkoušel jsem po nastavení viset,vše OK,přepnu na 3d-max ot.vzlítnu a po 15sec přistanu a taky ok,chci to vyzkoušet znova a při přepnutí zas na 3d mi spadnou otačky a neodlepí se to vubec od země,nevíte co stim?

Zeby to chytlo vibrace ? Ale spis mi to prijde na neco s elektronikou. Ja bych zkusil vyndat listy jestli to bude delat to stejne (tj. bez vetsi zateze). Jinak v normal modu pokud mas klasickou linearni krivku to nedela kdyz das plyn na stejnou uroven jako pri idle up ?
Spirit System
Murys

#528 Příspěvek od Murys »

když jsem to přepl zpáky na normal mod tak to šlapalo,tak jsem to vzal domu a vyndal motor a zkusil a točil v poho,vytáhl jsem ty ozebená kola,hl osu a znova nandal a dotáhnul ale nevim jak to ted večer vyzkoušet,jinak na vysílačce křivky vše jak má být nastaveno
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#529 Příspěvek od gamer007 »

Tak já z toho HK za chvilku to ESPčko budu skoro mít. Kašlu na kov zadek z HC a rovnou jsem objednal konverzní set na kardan. To jsem zvědavej jak to tam pásne. Nedával to tam náhodou někdo z vás? No ale už se pomalu s cenou blížim k tomu ESPčku...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#530 Příspěvek od ZeXx86 »

gamer007 píše:Tak já z toho HK za chvilku to ESPčko budu skoro mít. Kašlu na kov zadek z HC a rovnou jsem objednal konverzní set na kardan. To jsem zvědavej jak to tam pásne. Nedával to tam náhodou někdo z vás? No ale už se pomalu s cenou blížim k tomu ESPčku...

Mohl si chvili pockat a kardan pro HK500GT bude brzo dostupny. Ja do kardanu nechci jit kvuli tomu, ze pri padu bych menil 2x vic veci.
Spirit System
flubber
Kontaktovat uživatele:

#531 Příspěvek od flubber »

Pasuje tam bez problému
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#532 Příspěvek od gamer007 »

flubber píše:Pasuje tam bez problému
¨

To máš ověřený? Jsem zvědavej jestli poznám rozdíl...
Futaba T8FG,GT3C
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#533 Příspěvek od ZeXx86 »

Tak mi doslo HK500GT - nova serie s cervenym krytem.
Vse prislo zabaleno bez poskozeni, uz mam skoro dostaveny kit a neprisel jsem zatim na zadny zadrhel, jedine co bych mel vytknout je akorat to, ze u vrtulky pri max. vychylce v levo se ten posuvnik mirne dotyka druhe casti a tak se muze stat, ze se zabrzdi vrtulka, ale uplne to vyresi jakakoliv podlozka nebo nastavit max vychylku na vysilacce (ten posuvnik zajizdi az moc daleko k lozisku). Nikde jsem nenasel zadnou vuli, pritom vse chodi docela dobre.
Jinak oproti memu Belt CP V2 je to posun nahoru, hlava je masivni a jen tak se neznici, akorat me tam zarazila tloustka sroubu, ktere drzi listy - mozna je to nejaky standard ale pripadaji mi stejne jako na beltovi, kazdopadne listy tam drzi podstatne lepe nez v beltovi, vsechno v sobe sedi tak akorat.
Taky se mi libi ze se vpodstate nikde nesroubuje do plastu krom drzaku baterie a vysilace. Bocnice jsou z jakesi slitiny, pripominaji kov (rikaji tomu FBN). Vsechny srouby drzi dost pevne ale mel by se pouzit threadlocker.
Canopy nevypada tak spatne jak se zda, ale pri blizsim pohledu zjistime ze je to delano "rychlym nastrikem", takze kvalita nic moc, ale ucel to splni.
Vsechny srouby tam jsou imbusove a stacily mi na vse 3 velikosti, hlavicky jsou pevne, da se na nich dobre znicit i klic :-)
Taky se mi libi dvojkoli, jednosmerne lozisko je podstatne presnejsi oproti beltackemu a lepe vyreseno.
Nejvetsi drbacka je pri tomhle a podobnych strojich akorat pri vymene ocasni trubky, musi se povolit 4 srouby, vytahnout ten kus co ji drzi a rozdelat kvuli ozubenemu kolecku/reminku.
Samozrejme to neni zadna super kvalita, nejake mini sramy se nekde najdou (treba na gripech hl. rotoru jdou videt kruhovite utvary, ktere jsou dany zrejme vyrobou), ale to clovek vidi jen kdyz se na to poradne podiva.
Takze tomu davam celkove 9/10 bodu :)
Spirit System
1ondra9

#534 Příspěvek od 1ondra9 »

ZeXx86 píše:Tak mi doslo HK500GT - nova serie s cervenym krytem.
...................

Tak fajn díky ti za report ........ a pak až něco budeš mít natočeno motohodin ........... by se taky šiklo :wink:

s pozdravem .........
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
radek.domin

#535 Příspěvek od radek.domin »

ZeXx86 píše:jedine co bych mel vytknout je akorat to, ze u vrtulky pri max. vychylce v levo se ten posuvnik mirne dotyka druhe casti a tak se muze stat, ze se zabrzdi vrtulka, ale uplne to vyresi jakakoliv podlozka nebo nastavit max vychylku na vysilacce

Bacha na to. Tohle musíš nastavit mechanicky, nebo snížením výchylek na gyru. Na rádiu nastavuješ (předokládám že lítáš v HH modu) jenom rychlost piruety, ne rozsah pohybu serva.

ZeXx86 píše:Vsechny srouby drzi dost pevne ale mel by se pouzit threadlocker.

Nevykašli se na to. Opravdu je potřeba zajistit každej šroubek. Pokud to neuděláš, tak ti prostě dřív nebo pozdějš nějakej vyjede (osobní zkušenost).

Jinak gratuluju k novej heli a přeju at to dobře a hlavně dlouho lítá.
Kenny McCormick

#536 Příspěvek od Kenny McCormick »

Lepite naozaj komplet vsetky skrutky kov-kov?

Ja sa priznam, co sa tyka hlavneho ramu, prestal som lepit. Drzia az prilis dobre a v zavitoch zostalo stare lepidlo. A velmi casto ho rozoberam.

Hlavny rotor a zadny rotor nerozoberam tak casto, ten mam preto zalepeny komplet.

Ktore skrutky vam vysli a vypadli po nezalepeni :?:
Myslim tym, kde boli, alebo co drzali :?:
Mne sa totiz este ziadna ani len nepovolila.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
psena
Kontaktovat uživatele:

#537 Příspěvek od psena »

Lepim jen hlavu+ vrtulka , proste rotujici sucastky, kdyz se povoli neco na bocnici, tak se nepovoli behem jednoho letu a zjistil bych to pri kontrole, hlavne kdyby vypadl sroubek na bocnici, tak by to ani vetsinou nemelo vliv na let.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#538 Příspěvek od gamer007 »

Tak mě dost překvapila rychlost dodání z Inf.hobby, objednal jsem tam 10.5. ten set kardanu a dnes zvoní pošták s EMS balíčkem. Tedy 5dní!!!! To je super co.
Pomalu kardan začíná HKčku slušet, ten domek vrtulky je úžasnej, kvalita zpracování oproti HK dílům je opravdu vidět. Už se těšim na počásko a zálet. Až to budu mít smontovaný, hodim sem fotky...
Futaba T8FG,GT3C
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od gamer007 »

Takže montáž byla vyloženě zábava. Žádný trápení se šroubkama nebo závitama, krásně to vše do sebe zapadlo. Těd už jen zas nastavit a hurá do vzduchu...

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jak jsem vždy tu čínu zastával, tak už na ni začínám pomalu kašlat. HK vrtulník už bych si určitě nikdy nekoupil, maximálně toho Tarota pro. Elektronika mě zatím čínská nezklamala, tak tam bych jěště nějakou úsporu viděl...
Futaba T8FG,GT3C
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#540 Příspěvek od ZeXx86 »

Mas to pekne udelano, ja jsem nastesti nemel pri stavbe kitu zadne problemy a naopak si sroubky a zavity pochvaluji, asi na tom trochu zapracovali.
gamer007 píše:Jak jsem vždy tu čínu zastával, tak už na ni začínám pomalu kašlat. HK vrtulník už bych si určitě nikdy nekoupil, maximálně toho Tarota pro. Elektronika mě zatím čínská nezklamala, tak tam bych jěště nějakou úsporu viděl...

Copak Align neni taky Cina ? Vzdyt nemaji poradne prelozeny ani web :-B
Spirit System
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“