Otázky o F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DD
Kontaktovat uživatele:

#526 Příspěvek od DD »

ou toho min. množství sem si nevšiml :oops: ale skus třeba v gesu něco podobného nebo by jej mohl mít někdo na prodejně v brně třeba.... zapojení není složité opravdu ne jakmile budeš koukat na konektor hned budeš vědět co kam pájet neboj :wink:
onca
Kontaktovat uživatele:

#527 Příspěvek od onca »

Já používám tenhle:
http://www.gme.cz/cz/scj-0354-5pu-p809-028.html
a ten po kusech normálně prodávají.
Zapojení mám tady:
http://onca11.rajce.idnes.cz/Isis_F3K/#Jack.jpg
RCgliders.cz
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#528 Příspěvek od vandurat7 »

joto je ta fotka kde jsem to zapojení viděl. díky moc
Clear sky,glider fly..
JMalik

#529 Příspěvek od JMalik »

Karas píše:Ahoj, omlouvám se, že zase vytahuji to ožehavé téma, ale narazil jsem na HC na tyto serva: http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10346&Product_Name=Corona_939MG_Digital_Metal_Gear_Servo_2.7kg/_12.5g/_0.13sec_
Co vy na to?

Když nebudeš zkoumat nic jiného, tak budeš mít v servech utopených 50 gramů hmotnosti.
Co tomu říkáš ?
Karas
Kontaktovat uživatele:

#530 Příspěvek od Karas »

JMalik píše:
Karas píše:Ahoj, omlouvám se, že zase vytahuji to ožehavé téma, ale narazil jsem na HC na tyto serva: http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10346&Product_Name=Corona_939MG_Digital_Metal_Gear_Servo_2.7kg/_12.5g/_0.13sec_
Co vy na to?

Když nebudeš zkoumat nic jiného, tak budeš mít v servech utopených 50 gramů hmotnosti.
Co tomu říkáš ?

Jo? tyhle váží o 2,5 g víc než nýnější HXT. Dám je jen na křidélka, takže nárůst hmostnosti o 5 g. Nevím kde jsi vzal 50g.
milost
Kontaktovat uživatele:

#531 Příspěvek od milost »

Snaží se ti naznačit, že podobně lehkovážný způsob nevede ke zdárnému konci. Když stejnou metodu výběru komponentů uplatníš na ostatní elektorniku a mechaniku, 50g navíc se objeví jen to vrzne.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Zbynass1

#532 Příspěvek od Zbynass1 »

Zas co se týká hmotnosti, je otázka co se s tím má lítat jsou komposty které vycházejí za 320g, Onca má svou Isis údajně do 280g já ji mám naloženou na 305g (jsem patlal a mám asi trochu předimenzované uchycení ocasek) a když jdu lítat do větru na svah tak 10g přidávám. Takže já bych + - 10g na servech neviděl nijak tragicky pokud by se nejedná o éro pro závodní použití.
nahoru může, dolů musí
komár
Kontaktovat uživatele:

#533 Příspěvek od komár »

Zbynass1 píše:Takže já bych + - 10g na servech neviděl nijak tragicky

10 g hmotnosti je u F3K házedla skoro 0,5 g/dm^2 na plošném zatížení. To prostě u takhle malých letadel znát je. Ideální je lehké éro s možností dovážení do větru.
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
chuan
Kontaktovat uživatele:

#534 Příspěvek od chuan »

komár píše:10 g hmotnosti je u F3K házedla skoro 0,5 g/dm^2 na plošném zatížení. To prostě u takhle malých letadel znát je. Ideální je lehké éro s možností dovážení do větru.

Presně tak! A je uplně jedno, jestli je éro závodní nebo né! Kdo z vás, kteří na závody nejezdíte by raději létal s šutrem 320g 55s namísto s 260g 80s například. Když fouká, tak si naložte, ale když nefouká, tak co s tou hmotou navíc, tu už nikdy nevyndáte!
JMalik

#535 Příspěvek od JMalik »

Zbynass1 píše:Zas co se týká hmotnosti, je otázka co se s tím má lítat jsou komposty které vycházejí za 320g, Onca má svou Isis údajně do 280g já ji mám naloženou na 305g (jsem patlal a mám asi trochu předimenzované uchycení ocasek) a když jdu lítat do větru na svah tak 10g přidávám. Takže já bych + - 10g na servech neviděl nijak tragicky pokud by se nejedná o éro pro závodní použití.

Na svah to může být klidně půlkilové, jde jen o to, jesli bude foukat 15m/s.
Normálně s tím ale bude chodit polétat do termiky a nahoru to bude dostávat házením. +10g jenom na servech je dost.
Od začátku bych volil u F3K přístup maximálně všude šetřit hmotností.
Tady je to přesně obráceně. Spousta uživatelů se tam pokouší narvat těžké komponenty s tím, že to pro začátek stačí když nelétají soutěžně.

( Než jsem to vyslintal, tak to přesně popsal chuan)
JMalik

#536 Příspěvek od JMalik »

Karas píše:
JMalik píše:
Co vy na to?

Co tomu říkáš ?

Jo? tyhle váží o 2,5 g víc než nýnější HXT. Dám je jen na křidélka, takže nárůst hmostnosti o 5 g. Nevím kde jsi vzal 50g.

To je právě přesně o tom, že vycházíš ze srovnání s těmi HXT.
Já tu situaci otočím.
Na dvou křidélkových servech ušetřím proti Tobě 8g. Potom zbývají ještě dvě serva pro výškovku a směrovku :wink:
DD
Kontaktovat uživatele:

#537 Příspěvek od DD »

všechno je o hmotnosti a našich ambicích nebo přáních... jak psal již Chuan... je rozdíl mezi erem 250g s časem 80s a 320 a 55s... v tomhle mám možnost porovnání můj Isis za 280g má po západu slunce na rovinatém terénu stabilně 120 až 150s na hod což je na isis a F3K obecně velice famozní čas a pak mám salonita což je stroj o pár řádů výše za 320g ideální do větru a turbolence ale za klidu z něj dostat oněch 150s je na hranici mých vrhačských a pilotních možností... a přiom je to "Pouhých" 40 g. opět se vrátím ke slovům z klávesnice chuana a komára... opravdu tito pánové vědí o čem mluví! a nevydím důvod proč jim nedůvěřovat.

Pokud chceš létat F3K tak to je o termice = šetřit každý gram
pokud chceš malé letadlo na svah pak je volba na korádo nebo ocelota jelikož F3K NEMÁ takovou odolnost pro přecijenom drsná přistání na svahu :!:

F3K nebude nikdy sloužit s tou vděčností a univerzálností jako většina velkých F3B jsou to prostě specifické stroje a tomu je podřízena i jejich konstrukce :!:
paja1

#538 Příspěvek od paja1 »

Ma nekdo zkušenosti stimto hazedlem Ultegra F3K inkl. 4x Servos děkuji
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od Polynom »

paja1 píše:Ma nekdo zkušenosti stimto hazedlem Ultegra F3K inkl. 4x Servos děkuji

co přesně potřebuješ vědět? nechci psát dlouhej příspěvek, následné odpovědi typu "ok díky" mě fakt se..u
chuan
Kontaktovat uživatele:

#540 Příspěvek od chuan »

Ahoj,
dostalo se ti to do ruky ( i ve vzduchu) ? Jaké z toho máš dojmy?
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“