Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů

Všechno ostatní co nějakou souvislost s coptérami, ale nevejde se do jiného coptér tématu
Odpovědět
Zpráva
Autor
DominikVF

Re: Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů

#526 Příspěvek od DominikVF »

Renderoval som ho do "Internet 1080p" .. prednastavený render v programe..1920x1080/ 25 fps.. pri letu do strany akoby išlo to trhane.. Možno to len mne na laptope.. pri menšom okne (nie na celú obrazovku) to tak nevidieť..

Edit: viewtopic.php?f=96&t=33306&p=1211982#p1211982
DominikVF

#527 Příspěvek od DominikVF »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E8oKztQGXYc[/youtube]

Pomalé lietanie s novými zábermi ..
IvanGS

#528 Příspěvek od IvanGS »

Moje ÚPLNĚ první video:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AF7xJa4uH_Y[/youtube]
Naposledy upravil(a) IvanGS dne stř 22.04.2015 9:07, celkem upraveno 2 x.
Jafan

#529 Příspěvek od Jafan »

Na ten stožár s anténama bych si asi netroufnul :)
OK2BUH

#530 Příspěvek od OK2BUH »

Ani já bych k těm anténám moc nelezl. :) Máš tam nějaký nesoulad 25/30 fps nebo 50/60 fps (pravidelné škuby v pohybu). Jinak dobrý.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#531 Příspěvek od Dejfak »

Mezi letiště máme 2 takové stožáry.
Také jsem ho zkoumal z blízka a nikdy nic.
Máme jedno místo kde padá jen DSM2 to je ale mimo stožár.
Tak to vypadá že stožáry jsou v pohodě.
Spíš bacha na zastínění.
Někde tu bylo video, jak chlapík oblétával takový stožár.
Když byl za ním, tak se stožárem přerušil signál na řízení, koptéra šla do failsafe. Akorád měla v cestě ten stožár :-)
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
IvanGS

#532 Příspěvek od IvanGS »

OK2BUH píše:Ani já bych k těm anténám moc nelezl. :) Máš tam nějaký nesoulad 25/30 fps nebo 50/60 fps (pravidelné škuby v pohybu). Jinak dobrý.

Díky.
- Nevím co je to za antény, je to běžně přístupná rozhledna, byl jsem nahoře několikrát mobily tam nic neruší, tak jsem to neřešil, ale nejsem odborník:-).

- Jak k nesouladu může dojít? Nastavení mám stále 1080i60..

Jinak - na ty kostely (i další, třeba v Dobrušce jich je několik, známých i ze starého seriálu F.L.Věk), rozhledny, zříceniny atd. se ještě chystám, zvlášť ten druhý přítelkyně Dáša miluje a vlastně jsem to dělal tak trochu pro ni. Bohužel dost foukalo a protože jsem i pilot UL letadel a bývalý plachtař, za kostelem jsem čekal větší turbulence nehledě k tomu, že se jednu chvíli, v oblasti svahového proudění, nechtělo Phantomu vůbec klesat:-). Tak až nebude foukat, pojedu tam ještě jednou a vezmu i interiér, kostel je úplně prázdný a létat se dá i uvnitř.
OK2BUH

#533 Příspěvek od OK2BUH »

Zdravím kolego (taky jsem byl dlouholetý pilot UL :)) To je stožár telefonní BTS a pokud tam je LTE nebo UMTS na 2,1 GHz tak je to docela blízko naši frekvence 2,4. Výkony EIRP jsou řádově jednotky kW. To už může zahltit přijímač. To tvoje video poušti Youtube 25 fps. Buďto to zmršili oni nebo jsi to tak nastavil v renderovacím programu. Potom vzniká kolize snímků když byla kamera na 60.
salamander

#534 Příspěvek od salamander »

IvanGS , paráda , staré kostoly, zrúcaniny a stavby treba filmovať, je to história ktorá za pár rokov ozaj bude len históriou.
Ten stožiar už som myslel že ho naberieš , pekne video , ono dve kamery sú len dve kamery .
Prvé video, nóóó...
IvanGS

#535 Příspěvek od IvanGS »

Salamander - děkuji. Ono to těsně u stožáru nebylo, nejdřív jsem létal vedle něj ve výšce zábradlí, kouknul na výšku a když jsem pak letěl k rozhledně a stoupal, stál jsem skoro pod ní, koukal jak přibývá výška se vzdáleností od věže a jistil to, ono to pak na záběrech zkresluje, určitě jste viděli záběry koptér letících kolem stromů a vypadá to že do nich musí vrazit. Ale je fakt, že stát se může cokoliv... A ano, kvůli filmování dvěma (i více, podle toho, jak velký bude "štáb":- :D ) kamerami jsem koupil P2 Vision+ abych měl GoPro stále po ruce, tady je jen na začátku, mám s tím ale větší plány. Fotky dělala Drákula (Dáša) Nikonem D5200.

OK2BUH - "To tvoje video poušti Youtube 25 fps. Buďto to zmršili oni nebo jsi to tak nastavil v renderovacím programu. Potom vzniká kolize snímků když byla kamera na 60." Omlouvám se za laickou připomínku, ale vše jsem dělal v jednom programu a když jsem to nastříhal, klikl na "Produkce" a zvolil formát MPEG-4, koukal jsem ještě kde se co dá nastavit a našel jsem jediné rozbalovací okénko, kde jsem zvolil "Nejlepší kvalita MPEG-4", tak nevím. Ještě na to mrknu, díky. PS: Na čem jsi létal?
OK2BUH

#536 Příspěvek od OK2BUH »

Když to nejde v programu tak si přepni 50 na kameře. Když se dívám jak to tady mají ostatní tak většina točí 50/25. Někteří mají na YT 30 fps. Ono je to dnes v podstatě jedno, moderní TV zvládají oboje, ale musí se dát pozor aby se to renderovalo na stejný fps jako měla kamera. Nebo na celistvý podíl.
P.S. já jsem měl Cherry BX2, tady jsem tu krasavici teď objevil, ale nový majitel už má jinou barvu.
http://www.naseletiste.cz/fotky-letadla/bx-2-cherry-id92/
gardenroute

#537 Příspěvek od gardenroute »

Ivanovi jsme již ve vlákně o leteckém videu radili, jak správně na export videa pro trubku... Nechal bych tu diskuzi na tam, ať se to opět netříští...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
IvanGS

#538 Příspěvek od IvanGS »

Souhlas s Gardenroute.

Ono je to těžké. Vloni jsem se rozhodl že začnu pořádně fotit. Teda fotím celý život, ale jen dokumentace od boku levným kkompaktem. Pořídil jsem si slušnou techniku a první týdny jsem žil pilováním technicky dokonalých fotek. Pak jsem zjistil, že jich mám celkem dost, ale žádná není dobrá - nápadem, námětem, kompozicí, příběhem. Tak jsem přestal pitvat každý pixel a soustředil se na kreativní část focení. A výsledky se dostavují, i když se mám ještě hodně co učit, vlastně asi celý život. A to nemluvím o tom, že jakmile někde fotku zveřejním, dojde více či méně k její degradaci. Technicky dokonalá zůstane jen na kvalitním, kalibrovaném, nejlépe grafickém monitoru nebo vytisknutá na papíře...
Filmování je trochu něco podobného. U technické stránky se hodnotí některé věci stejné, jiné odlišné od fotky. Ale zůstává to, že pěkný, zajímavý film dělá kreativní část práce. A technická dokonalost z něj udělá dokonalý šperk. Ale zkouknul jsem tu skoro všechna vaše videa, z některých jsem nadšený, některá se mi líbí a jiná mne nezaujmou. Ale to, co je v mých očích takhle rozděluje, není technická, ale kreativní část filmu.
Já jsem v situaci, kdy se na svět z výšky koukám od roku 1983. Ten pohled miluju, ale není pro mne ničím vyjímečný a koneckonců, nad samotným záběrem z výšky se už dnes nikdo nerozplývá, myslím, že to nestačí. Co koptéra umožňuje a já neznám, jsou záběry, které z letadla neudělám - z míst, kam letadlo nevletí, rychlostí, směrem letu, detailem nebo úhlem pohledu, co letadlo nedá. To je pro mne úžasné. Ale to hlavní, na co se chci soustředit, je prostě pěkný film jako celek. S příběhem, gradací, rytmem, zajímavými záběry, námětem, kompozicí, střihem a to vše zdůrazňujícím ozvučením. Ať je to dovolená, dokument, profil člověka nebo třeba auta, příroda, architektura, to je fuk, sám ještě nevím, co z toho mne chytne. Obávám se, že vzhledem k mému talentu to daleko nedotáhnu, ale je to velká výzva.
A technická stránka se už během toho doladí také.
Omlouvám se za možná až moc obecný a filosofický příspěvek. Ale těším se na to a neskromně doufám, že mi v tom vy, zkušenější, pomůžete :D .
IvanGS

#539 Příspěvek od IvanGS »

"Sbírám" další materiál. Dnes jsem vzal Phantoma do práce, zajel za město (Dobruška) a oblétal kostel, známý mj. ze seriálu F.L.Věk. Ale budu muset ještě jednou a v jiném světle, aby se dal natočit z více stran.
Jak někdo psal, kostely apod. jsou kus historie a je dobré je v nějaké formě uchovat. Kostely normálně nenavštěvuji, ale jsou v každé vesnici, mají zvláštní, pro mne uklidňující atmosféru, mnohé jsou krásné a na pěkném místě. A mimo to jsou zahaleny i jistou aurou tajemna, jedna z teorií říká, že věže fungují jako antény pro komunikaci s Bohem a i proto jsem dal do toho videa kostely a rozhlednu s anténami, dokonce jsem ho chtěl pojmenovat "Antény.." :) .
texmur

#540 Příspěvek od texmur »

Tak když tu máme tu kostelní tématiku tak jedním mým videem také přispěji. Tady jsem ještě neměl optimálně vyladěné zisky a bumpery takže místy je jello
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OFN4Jj-RzGk[/youtube]
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Odpovědět

Zpět na „Coptery - jiné“