HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zamčeno
Zpráva
Autor
insomnia

Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti

#526 Příspěvek od insomnia »

boZZda - chilliheli píše:Zde je moje nastavení vysílačky Futaba 8FG pro HC3-SX. Pozor na verzi firmware ve vysílačce. Je to pro verzi 4.1.

Dá se z toho vycházet a nechat se inspirovat jak mám co nastavené.

rekni mi jeste jednu vec :)

je mozny se na ty data nejak podivat v pc nebo je proste musim dostat do vysilace a az pak zjistovat, co je jinak?
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
chilliheli.com
Kontaktovat uživatele:

#527 Příspěvek od chilliheli.com »

insomnia píše:
boZZda - chilliheli píše:Zde je moje nastavení vysílačky Futaba 8FG pro HC3-SX. Pozor na verzi firmware ve vysílačce. Je to pro verzi 4.1.

Dá se z toho vycházet a nechat se inspirovat jak mám co nastavené.

rekni mi jeste jednu vec :)

je mozny se na ty data nejak podivat v pc nebo je proste musim dostat do vysilace a az pak zjistovat, co je jinak?

Musis to narvat do PC.

V PC musis pouzit tento program
http://downloads.hobbico.com/software/f ... 29-FFS.zip
insomnia

#528 Příspěvek od insomnia »

jasny, ten program pouzivam na kopirovani dat, ale nic jineho to neumi, ne?

ja myslel neco jako program, kterej by mi ukazal po precteni toho souboru, jaky funkce mas prirazeny na jaky spinace na Futabe, ale to asi neexistuje :)
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
chilliheli.com
Kontaktovat uživatele:

#529 Příspěvek od chilliheli.com »

Jako poděkování za důvěru jsem vytvořil nová videa "jak nastavit HC3-SX".

http://chilliheli.com/6,cz_helicommand-hc3-sx.html
kuro99

#530 Příspěvek od kuro99 »

http://www.helicommand.com/index.php?op ... 50&lang=en

toto tu je uz ok ?
je mozny update doma alebo sa to musi posielat robbe ?

Ak spravne citam od V113 je to updatovatelne doma, do 113 len v servise. Tak ?
TDR + NEO
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#531 Příspěvek od pkotatko »

Pavel asi bude vedet presneji. Co vim ja, tak verze 112 a nizsi byly v podstate predprodejni. 113 byla distribuovana uz s tim hotfixem pro turbiny. Pochybuji, ze nekdo v Evrope by mel verzi 112 a starsi. Update z 113 na 114 si muzes udelat sam. Delal jsem to na nekolika HCckach. Nikdy zadny problem. Nevim jake jsou rozdily v softu, ale uzivatelsky se mi u 114 zda lepsi vrtulka. Lepe drzi. A take presnejsi srovnani do horizontu v zachranem modu.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
chilliheli.com
Kontaktovat uživatele:

#532 Příspěvek od chilliheli.com »

U verze 112 a nižší se občas objevil problém s vysokofrekvenčními vibracemi. Je to už docela dávno a řešení bylo právě stažení veškerých HC3-SX z trhu a jejich výměna. Byla provedena výměna hardware za jiný, mnohem odolnější vibracím + další vychytávky, když už to dělali.

verze 112 a nižší - už skoro před rokem to mělo být v servise na výměnu!!!
verze 113 a vyšší - upgrady si můžete dělat doma sami a jedná se už o nový hardware
nostromo

#533 Příspěvek od nostromo »

Kolega ma HC3-xbase, asi neumim hledat, ale da se udelat update na SX? A cena? Diky
insomnia

HC3-SX bezpádlo - zkušenosti

#534 Příspěvek od insomnia »

Ano, da se to, ale musi se tam udelat hardwarovy zasah, takze se to musi poslat do Robbe / Captron. Cenu urcite nahodi boZZda ;)
boZZda

#535 Příspěvek od boZZda »

Ano upgrade možný je. Máš SZ.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

#536 Příspěvek od Colin1000 »

Zdravím kolegové,
Konečně se v našich končinách počasí umoudřilo a víkend byl zrozen pro zalétnutí všech našich strojů. U mne to ale nebyla taková paráda jakou jsem si s HC představoval. Mám za sebou s 20 baterek a vrtulka mi stále nechodí dle představ. Včera jsem to e-mailem konzultoval z Bozzdou a dostal nové typy na nastavení s FW v.114. Bohužel ani dnes to nebylo ono. Vrtulka mi stále na pohyb vlevo zasekává více než vpravo. Zlepšilo se pumpování kolektivem, ale pirueta už je přegyrovaná.
HC mám v Protosu 500 společně s MKS DS 8910A+, páku už jsem zkoušel 10mm, 11mm a teď 13mm. Točím 2450. Dnes jsem tedy na radu zkusil 2800(2780), ale jak píšu zlepšilo se jen pumpování. Mám nastaveno GY611, P15,I4 zisk max.71% pak už kmitá ocas.
Taky jste se s nastavení vrtulky tak trápily?
Dík za tipy, rady. Tomu systému věřím, ale urču je chyba někde ve mne, asi půjdu do hospody hodit restart. :roll:
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#537 Příspěvek od tomasvrx1 »

Colin1000 píše:Zdravím kolegové,
Konečně se v našich končinách počasí umoudřilo a víkend byl zrozen pro zalétnutí všech našich strojů. U mne to ale nebyla taková paráda jakou jsem si s HC představoval. Mám za sebou s 20 baterek a vrtulka mi stále nechodí dle představ. Včera jsem to e-mailem konzultoval z Bozzdou a dostal nové typy na nastavení s FW v.114. Bohužel ani dnes to nebylo ono. Vrtulka mi stále na pohyb vlevo zasekává více než vpravo. Zlepšilo se pumpování kolektivem, ale pirueta už je přegyrovaná.
HC mám v Protosu 500 společně s MKS DS 8910A+, páku už jsem zkoušel 10mm, 11mm a teď 13mm. Točím 2450. Dnes jsem tedy na radu zkusil 2800(2780), ale jak píšu zlepšilo se jen pumpování. Mám nastaveno GY611, P15,I4 zisk max.71% pak už kmitá ocas.
Taky jste se s nastavení vrtulky tak trápily?
Dík za tipy, rady. Tomu systému věřím, ale urču je chyba někde ve mne, asi půjdu do hospody hodit restart. :roll:

No já musím říci,že mi vrtulka chodi jak nikde jinde. Je to opravdu bravurní. servo mám Futaba BLS 251. Co se týče toho zasekávání, take jsem měl ten problém. Nastav si otáčky které budeš létat nejčastěji. Potom přepni do režimu normal, NE AVSC. Pak uprav délku táhla tak, aby se ti vrtulník neotáčel, na tebou nejoblíbenější otáčky (ty co létáš nejvíc). Pak když to máš, tak přepni do AVSC a zkus jak zasekává.jestliže na jednu stranu zasekne a na druhou jakoby překmitne, tak v tuto chvíli prodluž (zkrať) délku táhla. dokud to nezmizí.Pak nastav koncové body v HC. mě to chodí tímto způsobem naprosto fantasticky a to mám T-rexe 550 kde jsou na gripech vrtulky vůle jak k...a. Mě se ovšem neosvěčila poloha smykátka na hřídeli tak, aby byl limit na provou a levou stranu stejný!! Jak má ve videu Bozzda.
Podle mne to je dané konstrukcí vrtulníku. zkus to tímto způsobem.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Relax

#538 Příspěvek od Relax »

BoZZda mi na Sobínce parádně doladil HC3SX a jsem naprosto spokojenej. Už první let byl výbornej, v neděli pak 6 startů, úžasný polítání. S 3G co tam bylo se nelítalo vůbec špatně, v podstatě se jenom heli třepala přes výškovku. Teď je to jiná třída, 550 letí jako po drátě, vrtulka zasekává taky suprově. Zisk gyra AVCS 48%, servo DS620. Záchranu jsem zkoušel zatím párkrát a záměrně v několika polohách, nemá to chybu - v podstatě nejlepší varianta Phoenixu :-)

Mám jenom dva problémy :

1/ Zvyknout si držet trvale ukazovák pod pružinovým spínačem instruktor / žák, kde je ta záchrana. Skoro vždycky jsem zjistil že je prst pokrčenej a první fáze je ho natáhnout "ke spínači" ( což je nebezpečnej time navíc ), druhá fáze "cvaknout a držet". A taky mít ukazovák pěkně tataženej, protože jinak podeberu a cvaknu autorotaci ----------- a je vymalováno. Ještě že je ten instruktor podstatně delší ..... Holt třicet let palcování s prstama úplně pod vysílačem je železná košile.

2/ Pamatovat si že alternativní Trex450 FBL s MB má pouze autorotaci :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Rici

#539 Příspěvek od Rici »

Když už jsme u těch vrtulek. Máte někdo HC3 v TRex450pro? Zajímá mě délka páky a hodnota limitů vrtulkového serva. Já i s tou nejkratší pakou co jsem měl jsem s limitama na 55. Na jednu stranu bych sice mohl víc, ale kvůli neutrálu to nejde.
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

#540 Příspěvek od Colin1000 »

tomasvrx1 píše:
No já musím říci,že mi vrtulka chodi jak nikde jinde. Je to opravdu bravurní. servo mám Futaba BLS 251. Co se týče toho zasekávání, take jsem měl ten problém. Nastav si otáčky které budeš létat nejčastěji. Potom přepni do režimu normal, NE AVSC. Pak uprav délku táhla tak, aby se ti vrtulník neotáčel, na tebou nejoblíbenější otáčky (ty co létáš nejvíc). Pak když to máš, tak přepni do AVSC a zkus jak zasekává.jestliže na jednu stranu zasekne a na druhou jakoby překmitne, tak v tuto chvíli prodluž (zkrať) délku táhla. dokud to nezmizí.Pak nastav koncové body v HC. mě to chodí tímto způsobem naprosto fantasticky a to mám T-rexe 550 kde jsou na gripech vrtulky vůle jak k...a. Mě se ovšem neosvěčila poloha smykátka na hřídeli tak, aby byl limit na provou a levou stranu stejný!! Jak má ve videu Bozzda.
Podle mne to je dané konstrukcí vrtulníku. zkus to tímto způsobem.

Tak to co popisuješ, je vlastně videonávod z Krtkování. Tam jsem byl a toho návodu jsem se držel vlastně až do této neděle. Střih vrtulky jsem si nastavil v klidu v tělocvičně, vše vypadalo dobře. Venku v HL to prostě není ono. A to jsem zkoušel limity serva shodné, nebo až do dorazů. Různě zkracovat a prodlužovat táhlo. Prostě na jednu stranu a to vlevo to zasekává a na druho stranu je to líný.
Kloubky jsou volný, nikde nic nedře. Páku mám kolmou na táhlo.

Už jsem byl i na simu a zkoušel jestli si do toho nějak nešahám, ale nic takového. Dám tomu ještě tento týden a víkend a uvidím. Jinak snad koupím MB co lítaj kluci od nás a chodí jim daleko lépe i při nízkých otáčkách. :cry:
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Zamčeno

Zpět na „Heli - technika“