Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
ingwarr

Re: Dnes jsem si byl zalétat - dojmy, zážitky, foto...

#526 Příspěvek od ingwarr »

hmm, dnes to nosilo, vypol som motor 10minut som dal bez motora, mal som problém ES dostať von, aj ked som v špirale klesal po pustení páčok to zas stúpalo, skúšal som stabilizačnú jednotku :D než pôjde do dalšieho modelu ktorí ešte nebol vo vzduchu :mrgreen:
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#527 Příspěvek od Celeron »

Lark píše:Tak to si měl kliku, že nic neprošlo do kanálu a nad píst. To nebylo nic poznat na tom ložisku před tím úplným rozsypáním? Mladýmu kdysi na ASP 46A odešlo taky vnitřní ložisko, ale to na sebe upozornilo drnčením při určitých otáčkách a ještě s tím dost dlouho lítal, než jsem ho přesvědčil ať přistane. Po rozebrání ale ložisko bylo ještě v celku, akorát bylo vymleté. Co mě ale překvapilo, že to vnitřní bylo metrické a vnější palcové.

Larku, ona má klikovka směrem k ložisku kulatou " pokličku", která do karteru nic nepustí, mezera tam je asi 5 stovek. Jako kdyby to tušili. :) Ale zase na ložisko kvůli ní jde mnohem míň směsi a tak se hůř maže, než kdyby tam bylo klasický úplný odlehčení u klikovýho čepu. Na tom mým bylo metrický ložisko 24 x 12 x 6 s 11 kuličkama průměru 3,2 mm. To co jsem tam dal bylo ruský s 7 kuličkama, takže mají trochu větší průměr a pořádnou klec, ne jako původní z 0,15 mm "konzervovýho" plechu. Taky mě překvapilo, jak byla podrápana kalená klikovka v prostoru sacího okna, jak se mlátila o odlitek karteru. Nojo, ale já tomu ASP dávám docela sodu, na kterou asi není stavěný. Mám u něj mufflera a s ním rychlost letu proti originálnímu tlumiči vůbec srovnat, možná dvojnásobek. :wink:
Jirka
Lark

#528 Příspěvek od Lark »

Mám dojem, že na tý 7,5 bylo vnitřní ložisko bez krytí, ale jistej si už nejsem.
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#529 Příspěvek od pepinozbrna »

Dnešní video z kouzelného dne :) konečně jsem po zimě vyhnal pavouky z Mustanga :lol: :lol: :lol:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4Ogdg9GfkBk[/youtube]
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#530 Příspěvek od Vážka »

ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#531 Příspěvek od pepinozbrna »

Vážko ad jedna gratulace ke krásnému eru :) ad dva i ke skvělé záchranné akci :) .
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#532 Příspěvek od Vážka »

Dík :lol:
JETI DS-16
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#533 Příspěvek od pepinozbrna »

Včera v podvečer za zhoršených podmínek proběhl zálet nového koně z mé stáje.
Marně mi syn říkal do leva ... když člověk neví která ruka je levá :lol: :lol: :lol: .
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=K8ddCngz__g[/youtube]
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#534 Příspěvek od Celeron »

Dnes jsem kvůli škaredý dešťový obloze vzal jen bubliny aby se dalo rychle sbalit. Během lítání přiletěl čáp a zaparkoval 10m ode mě. Když jsem kousek od něho přistál (Yak 55 od RC factory), zašel si ho prohlídnout. 8O Zaujal útočnej postoj na jedný noze s našponovaným krkem a jen si do kuliček zobnout. Tak jsem se k němu rozběhl a hulákal. A on si mě prohlídl a nasupeně odkráčel pár metrů na asfaltovou plochu a odstartoval. Asi mu to jde z asfaltu líp než z trávy. :lol: Škoda, že to nikdo nenatočil a nebo aspoň nenafotil, mobil jsem nechal doma....
Jirka
honzakral
Kontaktovat uživatele:

#535 Příspěvek od honzakral »

Dnes na našem letišti Ranč-Havířov létaly modely z počatku letectví až po dnešní moderny.Byla to pěkná podivana.
Přílohy
DSC07598.JPG
Marek_Km

#536 Příspěvek od Marek_Km »

Tak jsem si řekl, že bych si teď dopoledne skočil s HKčkem, jen na chvilku. Nachystal jsem jen 4 baterky a šup za město. No, dařilo se, jak se říká, jak sviňa. Na první baterce jsem po chvilce šel k zemi. Mám zánovní rádio a nastavil jsem si nerozumně zapnutí/vypnutí motoru hned vedle přepínače letových režimů. Tak jsem si samozřejmě nechtě do toho hrábnul a vrťas si sedl docela měkce do pole. Podvozek v ... . Domů se mi zrovna nechtělo, tak mne napadla myšlenka zkusit to bez něj. V ruce jsem to spustil, vyzkoušel, jestli nejsou vibrace kvůli nějakému ještě jinému poškození a byly v rámci tolerance.
Tak jsem ho postavil na zem a dolítal tuto a ty zbylé 3 baterky. Stalo se mi to s tím přepínačem :evil: ještě jednou a taky to dosedlo na zem beze škod. Musím si to pak změnit. S kombinací toho rádia a HKčka jsem zatím létal teprve podruhé. Zajímavé je, že s 250 koptérou létám už chvíli a přestože mám nastaveno stejným způsobem arm/disarm a letové režimy, tak se mi to ještě ani jednou "nepodařilo" za letu vypnout. A to mám brýle na ksichtu. Tak jsem si aspoň trochu zalítat, přestože to byl příklad, jak to nedělat. Jenže mě bylo líto jet domů s nabitými baterkami... No a ve vzduchu to HKčko bez podvozku vypadalo docela srandovně :lol: . Asi jako auto bez kol. Akorát přistání byl malinko adrenalin, ale naštěstí skoro nefoukalo. Jinak bych do toho asi nešel.
P6121136.JPG
petrct
Kontaktovat uživatele:

#537 Příspěvek od petrct »

tak to dopadlo docela dobře a co vrtulka máš tam řemínek bo hardanu by se to asi moc nelíblo
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Marek_Km

#538 Příspěvek od Marek_Km »

Řemínek, s kardanem bych to neriskoval. I tak jsem si teď jednou lehce hrábnul , ale to je tím, že mám na vrtulce delší listy. Nicméně to bylo trochu riskantní. Stačilo blbě dosednout a mohl být vrťas slušně rozštípaný (starty a přistání na asfaltu). Ale víš jak, náhradních dílů dost a levných... :wink:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od Celeron »

Včera jsem nelítal ale byl se kochat na Končincký show v Červeným Kostelci. Móóc pěkný, piloty jmenovat nebudu abych na někoho nezapoměl a neurazil. :) :) :)
Díky!
Jirka
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#540 Příspěvek od Vážka »

Včera jsem byl zase venku s Funcubem, tentokrát jsem vybral místo bez stromů :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7JZ7p-A-LrY[/youtube]
JETI DS-16
Zamčeno

Zpět na „Ostatní“