Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
xGrany

Re: Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

#541 Příspěvek od xGrany »

No jasne...Obcanku muzes sverit treba me...;-) Rad si na tvoje jmeno zaridim nejaky uver nebo hypoteku...:-D To si snad nemohl ani myslet vazne,nekomu sverit obcanku...
Drondys

#542 Příspěvek od Drondys »

johnyyyyyyyyyy píše:Kdyz by mi neco doslo priste, muzu tam nekoho poslat aby mi to vyzvedl? Kdyz mu dam treba obcanku a vsechny podklady.

Tvoji občanku určitě ne. V takovém případě pro něj musíš napsat plnou moc ideálně notářsky ověřenou a dát mu k tomu ten dopis co přijde od pošty ohledně té budoucí zásilky a také výpis z Paypalu, výpis Invoice nebo objednávky a on by tam pak měl jít se svojí občankou, s tou plnou mocí a s těmi doklady.
johnyyyyyyyyyy
Kontaktovat uživatele:

#543 Příspěvek od johnyyyyyyyyyy »

Drondys píše:Tvoji občanku určitě ne. V takovém případě pro něj musíš napsat plnou moc ideálně notářsky ověřenou a dát mu k tomu ten dopis co přijde od pošty ohledně té budoucí zásilky a také výpis z Paypalu, výpis Invoice nebo objednávky a on by tam pak měl jít se svojí občankou, s tou plnou mocí a s těmi doklady.

Samozrejme ze obcanku nikomu cizimu nedam, mel jsem na mysli nekoho v rodinnem kruhu. Omlouvam se teda ze jsem neupresnil.
Jinak tohle mi taky staci Dik moc Drondys
Blade 400 3D, Double horse 9116, Bellanca super decathlon, Pibros, Blade mCPX BL
DX6i, Phoenix
Drondys

#544 Příspěvek od Drondys »

johnyyyyyyyyyy píše:Samozrejme ze obcanku nikomu cizimu nedam, mel jsem na mysli nekoho v rodinnem kruhu...

Tvoje občanka je pro tento účel nepoužitelná v kombinaci s jakoukoli jinou osobou než jsi ty sám byť by to byla třeba osoba z tvého rodinného kruhu. Pro tento účel se používá již zmíněná plná moc a občanka příslušné osoby, která to bude vyřizovat bez ohledu na to zda to bude osoba zcela cizí nebo z tvého rodinného kruhu.

Plnou moc pro osobu, která to bude vyřizovat za tebe doporučuji ověřit, ale není nutné to dělat notářsky. Ověření plné moci můžeš udělat na nejbližší místní poště označené logem Czech POINT. Popis této služby včetně ceny je uveden viz tento odkaz.
surfis

#545 Příspěvek od surfis »

Projel jsem několik desítek stránek topiku, ale nenašel odpověď.

Dnes mi volali z Fedexu, že zítra dorazí zásilka z HK. Odmítl jsem vyřízení proclení (950Kč bez DPH). Jedná se mi o věc, zda balík leží někde ve skladu Fedexu, nebo na celní poště v Praze. Mám v pondělí cestu do Prahy a vše bych si zařídil.

Díky za info :) Dan
Marena
Kontaktovat uživatele:

#546 Příspěvek od Marena »

Zásilka bude ve skladu FedExu.
Tady jsem našel ještě nějaké poplatky a informace pod tabulkou: http://www.fedex.com/ancillary/go/service/?pt=cl&lc=cs_CZ&wcc=CZ&dc=cz
Bacha na skladovací poplatek: 125 Kč za zásilku a pracovní den, účtované po dvou pracovních dnech, minimálně však 250 Kč

EDIT: aha, odkaz nejde zkopírovat, aby šel zobrazit. Takže na stránce odkazu dej ČR.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Drondys

#547 Příspěvek od Drondys »

surfis píše:Dnes mi volali z Fedexu, že zítra dorazí zásilka z HK. Odmítl jsem vyřízení proclení (950Kč bez DPH). Jedná se mi o věc, zda balík leží někde ve skladu Fedexu, nebo na celní poště v Praze. Mám v pondělí cestu do Prahy a vše bych si zařídil.

Na možnost i místo případného osobního vyřízení celního odbavení té tvé zásilky se zeptej přímo u Fedexu. E-mailem czmaster@fedex.com nebo telefonicky na 800 133 339.
surfis

#548 Příspěvek od surfis »

Díky za info. Hlavně že jsem zvolil u HK dopravu DHL. Fedex mě začíná pěkně štvát. Už jsem psal do HK, proč změnili dopravce. Předpokládám, že mě pošlou do pr.... :/

Jinak Dnes ráno mi přišel mail, že balík je na Federal Express Czech, s.r.o., K Letisti 57/1049, Praha 6, PSC 161 00, terminal CARGO MENZIES, vchod cislo 18, druhe patro. Takže musim na Ruzyň. Jsem zvědav, kde zaparkuju :D V pondělí jdu do boje :D
Drondys

#549 Příspěvek od Drondys »

surfis píše:Hlavně že jsem zvolil u HK dopravu DHL. Fedex mě začíná pěkně štvát. Už jsem psal do HK, proč změnili dopravce. Předpokládám, že mě pošlou do pr.... :/

DHL zásilky ze zemí mimo EU normálně do ČR doručuje a také je v ČR i celně odbavuje. Není žádný důvod k tomu, aby měnili dopravce z DHL na Fedex pokud jsi v objednávce zvolil dopravu DHL. Na tohle si stěžuj a pokud tě "odpálkují" a budeš s tím Fedexem mít nějaké náklady a neuplynulo ještě 45 dnů od provedení platby tak klidně přes Paypal požaduj náhradu formou vrácení nějaké části peněz, které jsi zaplatil. Změnu zvolené kurýrní služby DHL na jinou by si bez souhlasu zákazníka neměl Hobbyking dovolovat. To není nějaké obecné poštovné typu International Air mail. Pokud si Hobbyking dovolil změnit zvolenou kurýrní službu měl by za to nést následky např. formou vrácení části peněz nebo převedení nějakých bonusových bodů na tvůj účet.

surfis píše:Jinak Dnes ráno mi přišel mail, že balík je na Federal Express Czech, s.r.o., K Letisti 57/1049, Praha 6, PSC 161 00, terminal CARGO MENZIES, vchod cislo 18, druhe patro. Takže musim na Ruzyň. Jsem zvědav, kde zaparkuju :D V pondělí jdu do boje :D

Raději si předem napiš nebo zavolej na Fedex viz už uvedené kontakty, abys měl jistotu ohledně postupu.
surfis

#550 Příspěvek od surfis »

Z Fedexu mi přišel dosti podrobný mail včetně dokumentů potřebných k vyřízení :)

Ano HK jsem napsal, jak mi hodlají kompenzovat vzniklé problémy, čas a peníze vynaložené kvůli jejich chybě.

Faktura:
http://img24.eu/images/42145221060307853775.jpg
surfis

#551 Příspěvek od surfis »

Přesně jak jsem si myslel... Akorát chlapec nepochopil, že se nejedná o CLO/DPH, ikdyž jsem mu to psal 2x, že se jedná o poplatek FedExu a né celnice... Vyřídím to v pondělí na celnici a pak napíšu stížnost na paypal... Uvidíme...

Hi Daniel,

We appreciate your patience in waiting for our response. I do apologize for the inconvenience that this might have caused you. Regarding your concern, please be advised that your order was sent via FedEx due to Lipo battery restrictions and only FedEx is allowed to deliver your parcel. Regarding your customs Tax/Vat, we have no control over the oversea customs, I am afraid that you need to settle the payment in order for them to release the parcel. You may contact your local post office for further information. I hope you understand. If in case you cannot settle the customs duties, you can refuse the item and the parcel will return to us. Once your parcel returned to us, we can offer you a partial refund (product cost only). Your patience and understanding is highly appreciated. Thank you and have a great day.

I hope to have assisted you to the best of my knowledge. If you need further assistance, you may utilize our 24/7 Live chat service if you wish to have an immediate response. We're more than happy to help you with your concerns and we do value your business with us.

Regards,

Dennis V.
HobbyKing Support Team
Drondys

#552 Příspěvek od Drondys »

Napiš jim něco v tomto stylu.

Hi HobbyKing Support Team,

The problem is not caused by customs Tax/Vat, but more expensive a special fee which Fedex charged me. DHL has cheaper a fee. Look for my order no 2009410384. There is selected DHL Express, but you have not used this choice. You used Fedex without my permission. The Fedex is bad choice for me and therefore I chose DHL Express. The fact that you was not respected my choice DHL Express caused me extra costs. So it is your fault. I wait refund for incurred extra costs.

Regards,

Daniel
zuzule

#553 Příspěvek od zuzule »

Ahoj,
fórum jsem četla celkem poctivě, ale nikde jsem nenašla, zda mohu na poštu Praha 120 zajít vyřídit zaplacení DPH, když mi od nich ještě nepřišel dopis. Ale u sledování zásilky už mám výzvu, že je nutné doložení hodnoty zboží.
Předem děkuji za případnou odpověď
Ticcino

#554 Příspěvek od Ticcino »

Zuzule, můžeš.

Ad plná moc, zde bych jen podotkl, že netřeba chodit k notáři. Podpis ověří za babku na každé poště s CzechPoint.
zuzule

#555 Příspěvek od zuzule »

Díky moc, tak snad mě zítra nepošlou do háje :-)
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“