DX6i
- LV
- Kontaktovat uživatele:
pdp7 píše:Nene, spatne si to pochopil, vyzkouseli jsme dva prijimace na jeden vysilac.
Jeden rx je AR6200 druhy nevim. Ale u obou stejny problem.
Odišiel modul. To sa sem tam u Spektrumu stáva. Poslať do Astry (teda ak je to kúpené v čechách či na slovensku
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Re: DX6i - maly dosah!
pdp7 píše:Dnes jsem si vyrazil s kamaradem na mensi politani. Kamarad pouziva Spektrum DX6i a mel krizovku s 4,5kg Yakem 54. Cca 200m od sebe najednou ztratil kontrolu a nasledoval nerizeny pad. Odnesl to nastesti jen podvozek a smerovka. Bloumali jsme nad pricinou padu, nakonec jsme dosli k zaveru ze asi bude vadny prijimac. I zkusili jsme dosah... a skutecne, byl strasne maly! Pro jistotu jsme vyzkouseli jeste dalsi rx... taktez, maly dosah!
Co s tim? Spatny TX? Kdo stim ma zkusenosti?
Malý dosah
Tak já mám podobný, možná jen zdánlivě, problém.
S klesající teplotou mi klesá dosah mezi AR6200.
V pátek jsme s kolegou zkoušeli dosah. A v případě AR7000 a AR6200 na check range v pohodě 50 metrů. V případě AR6100e Check range cca 25 metrů pohoda. Potom test AR6100e fungoval na vzdálenost 600 metrů s přímou viditelností! Bohužel nelze teď vyzkoušet provoz za nízkých teplot.
V zimě při -5°C jsem zkoušel dosah u dvou AR6200 a ten nepřekročil hranici 100 metrů. Při -15°C jsem havaroval cca po 50 metrech. Tento test jsem v zimě nezkoušel s jiným typem přijímače, tudíž nevím zda je problém s přijímačem či vysílačem. Nyní při venkovní teplota 20°C je vše v pořádku.
Taky bych potřeboval poradit. Spíše ale budu řešit problém až se ochladí. Doufám, že s tím nespadnu.
>>LV
Myslíš, že se jedná o problém vysílacího modulu? Kde jsi se o tom dozvěděl?
V pátek jsme s kolegou zkoušeli dosah. A v případě AR7000 a AR6200 na check range v pohodě 50 metrů. V případě AR6100e Check range cca 25 metrů pohoda. Potom test AR6100e fungoval na vzdálenost 600 metrů s přímou viditelností! Bohužel nelze teď vyzkoušet provoz za nízkých teplot.
V zimě při -5°C jsem zkoušel dosah u dvou AR6200 a ten nepřekročil hranici 100 metrů. Při -15°C jsem havaroval cca po 50 metrech. Tento test jsem v zimě nezkoušel s jiným typem přijímače, tudíž nevím zda je problém s přijímačem či vysílačem. Nyní při venkovní teplota 20°C je vše v pořádku.
Taky bych potřeboval poradit. Spíše ale budu řešit problém až se ochladí. Doufám, že s tím nespadnu.
>>LV
Myslíš, že se jedná o problém vysílacího modulu? Kde jsi se o tom dozvěděl?
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Re: Malý dosah
[quote="Victronix"]Tak já mám podobný, možná jen zdánlivě, problém.
V pátek jsme s kolegou zkoušeli dosah. A v případě AR7000 a AR6200 na check range v pohodě 50 metrů. V případě AR6100e Check range cca 25 metrů pohoda. Potom test AR6100e fungoval na vzdálenost 600 metrů s přímou viditelností! [quote]
Nema AR6100e znizeny dosah?
V pátek jsme s kolegou zkoušeli dosah. A v případě AR7000 a AR6200 na check range v pohodě 50 metrů. V případě AR6100e Check range cca 25 metrů pohoda. Potom test AR6100e fungoval na vzdálenost 600 metrů s přímou viditelností! [quote]
Nema AR6100e znizeny dosah?
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Victronix píše:Tak já mám podobný, možná jen zdánlivě, problém.
V pátek jsme s kolegou zkoušeli dosah. A v případě AR7000 a AR6200 na check range v pohodě 50 metrů. V případě AR6100e Check range cca 25 metrů pohoda. Potom test AR6100e fungoval na vzdálenost 600 metrů s přímou viditelností!
Aký význam má meranie dosahu na znížený výkon
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- pri teste dosahu na zemi, sa prejaví to že v oblasti kadiaľ sa signál má šíriť je zemský povrch. Neviem odhadnúť či len zatienením alebo odrazom ktorý sa zloží so signálom v protifáze a tým ho zlikviduje, ale je to jedno. Preto je dosah relatívne krátky a príšerne závislý od tvaru a vlastností toho zemského povrchu... napríklad to že vlhká zem alebo sneh signál odráža viac, by možno súviselo s teplotou? Viac sa dá vyhľadať pod heslom Fressnel zone.
- test pri zníženom výkone TX, overuje útlm prenosovej cesty a citlivosť príjmača. Vďaka krátkej vzdielenosti nie je tak závislý od výšky nad zemou (ak je aspoň meter...). To že funguje plný výkon TX je jediná vec ktorú odhaliť nedokáže.
- Spektrum neznáša napájanie lipolkami, a koncový stupeň vysielača takto "odchádza" že výrazne zníži výkon.. ale dx6i nepoznám.
- Jediný pohodlný spôsob ako si byť istý dosahom aj za letu, je zobrazenie príjmaného signálu telemetriou ako má Jeti Duplex.. teda bez nejakých pokusov v nerozbitných modeloch, s príjmačom na stožiari, alebo vysielaním z vyššie položených miest.
Ten Jeti navyše pri každom zapnutí vysielača, ak sa s príjmačom "vidia" príliš "slabo", odpípa výrazné varovanie - to odhalí akýkoľvek problém na prenosovej ceste.
- test pri zníženom výkone TX, overuje útlm prenosovej cesty a citlivosť príjmača. Vďaka krátkej vzdielenosti nie je tak závislý od výšky nad zemou (ak je aspoň meter...). To že funguje plný výkon TX je jediná vec ktorú odhaliť nedokáže.
- Spektrum neznáša napájanie lipolkami, a koncový stupeň vysielača takto "odchádza" že výrazne zníži výkon.. ale dx6i nepoznám.
- Jediný pohodlný spôsob ako si byť istý dosahom aj za letu, je zobrazenie príjmaného signálu telemetriou ako má Jeti Duplex.. teda bez nejakých pokusov v nerozbitných modeloch, s príjmačom na stožiari, alebo vysielaním z vyššie položených miest.
Ten Jeti navyše pri každom zapnutí vysielača, ak sa s príjmačom "vidia" príliš "slabo", odpípa výrazné varovanie - to odhalí akýkoľvek problém na prenosovej ceste.
LV píše:Victronix píše:Tak já mám podobný, možná jen zdánlivě, problém.
V pátek jsme s kolegou zkoušeli dosah. A v případě AR7000 a AR6200 na check range v pohodě 50 metrů. V případě AR6100e Check range cca 25 metrů pohoda. Potom test AR6100e fungoval na vzdálenost 600 metrů s přímou viditelností!
Aký význam má meranie dosahu na znížený výkon
Abych pravdu řekl, přesně nevím. V návodu je uvedeno:
Test dosahu DX6i
1. Položte model na zem a poodejděte od modelu o 30 kroků (cca. 30m).
2. Otočte se s vysílačem k modelu ve vaší normální poloze za letu. Vyberte funkci testu dosahu a podržte sepnuý přepínač učite/žák do polohy zapnuto. Toto způsobí redukovaný výstupní výkon z vysílače.
3. Se stisknutým tlačítkem by jste měli mít úplnou kontrolu nad modelem na vzdálenost 30 kroků (30m).
4. Jestli-že se objeví problémy, překontrolujte umístění přijímače a zvláště pak umístění přijímačů a jejich antén v modelu.
5. Pokud nedojde k odstranění problémů v žádném případě s modelem neleťte a kontaktujte servisní středisko.
DX6i
- jackson8800
Re: Podsvícení DX6i
Victronix píše:Chtělo by to podsvícení.
Verze za 60$ je sice hezká, ale.....
Líbí se mi třeba toto:
http://www.youtube.com/watch?v=th1ahUSAPG8
Akorát tomu trošku nerozumím.
Sehnat se dá
http://cz.mouser.com/ProductDetail/ELEC ... UZyp0mg%3d
http://www.soselectronic.cz/?str=371&artnum=69508
a cena je taky OK.
Ale jestli jsem to dobře pochopil tak je to celej displej, nejenom podsvícení.
Jde to tam nějak dobastlit? Zkoušel to někdo?
Moje podsvícení cena 80kč http://pulec44.rajce.idnes.cz/T-rex_450/#IMG_5097.jpg
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2
- Werret007
- Kontaktovat uživatele:
Re: Podsvícení DX6i
Pulec píše:Moje podsvícení cena 80kč http://pulec44.rajce.idnes.cz/T-rex_450/#IMG_5097.jpg
To vypadá fajne.Jak to máš udělaný?Dej prosím bližší info prosím.
O polarizácii sa hovorí dosť málo, ale vplyv má a dokonca dosť zásadný - niekde som videl 30 decibelov pri nesprávnej polarizácii (anténa tx a rx , v ideálnej polohe kedy sú rovnobežne, oproti rovnakej polohe ale jedna pootočená o 90 stupňov - napr. na tx zvislo a na modeli vodorovne) - čo je teda dosť podstatný parameter...
Druhý faktor je ten, že rovná plocha odráža elmg žiarenie čiastočne alebo aj úplne polarizované, ak by šlo o zrkadlovo rovnú vodnú hladinu, možno by sa dalo uvažovať o brewsterovom uhle a o tom že sa odrazí len horizontálne polarizovaný signál.
.. Teraz sa treba rozhodnúť či je odraz prospešný alebo škodlivý - hlasujem za škodlivý, nakoľko hrozí skladanie v protifáze, a teda vertikálne polarizovaný signál by mal byť na tom výrazne lepšie.
Ako vysvetlenie prečo niekto zistí rozdiel, to beriem ako akceptovateľné.. Ale keďže spomína že zistil presne opačný rozdiel a funguje mu anténa na vysielači do strany, je to trošku odveci, nie?
Podľa mňa to znamená že anténa tx aj rx smerom hore alebo dole (na modeli pre príjmač s diverzitou teda obe trochu šikmo hore(alebo dole) a kolmo na seba....) budú najlepšie.. Konkrétne pri lietaní nad vodou..
Pri lietaní v blízkosti železných hangárov a plotov s veľa zvislými stenami, by sa asi dalo uvažovať o prechode na vodorovnú polarizáciu .
Najlepšie by bolo na vysielači mať polarizáciu kruhovú. Tuším ACT alebo Weatronics to používa. Je ale smerová takže v takom prípade treba mieriť na model..
Druhý faktor je ten, že rovná plocha odráža elmg žiarenie čiastočne alebo aj úplne polarizované, ak by šlo o zrkadlovo rovnú vodnú hladinu, možno by sa dalo uvažovať o brewsterovom uhle a o tom že sa odrazí len horizontálne polarizovaný signál.
.. Teraz sa treba rozhodnúť či je odraz prospešný alebo škodlivý - hlasujem za škodlivý, nakoľko hrozí skladanie v protifáze, a teda vertikálne polarizovaný signál by mal byť na tom výrazne lepšie.
Ako vysvetlenie prečo niekto zistí rozdiel, to beriem ako akceptovateľné.. Ale keďže spomína že zistil presne opačný rozdiel a funguje mu anténa na vysielači do strany, je to trošku odveci, nie?
Podľa mňa to znamená že anténa tx aj rx smerom hore alebo dole (na modeli pre príjmač s diverzitou teda obe trochu šikmo hore(alebo dole) a kolmo na seba....) budú najlepšie.. Konkrétne pri lietaní nad vodou..
Pri lietaní v blízkosti železných hangárov a plotov s veľa zvislými stenami, by sa asi dalo uvažovať o prechode na vodorovnú polarizáciu .
Najlepšie by bolo na vysielači mať polarizáciu kruhovú. Tuším ACT alebo Weatronics to používa. Je ale smerová takže v takom prípade treba mieriť na model..