FrSky Taranis Q X7
Re: FrSky Taranis Q X7
zadej si do Googlika toto: "vysílač frsky qx7-představení nového vysílače a mudrování o něm"
A vyjede ti několik nabídek, kde uvidíš střeva Taranisu QX7. Pokud to třeba už nemáš stáhlé. A tam uvidíš své možnosti.
A vyjede ti několik nabídek, kde uvidíš střeva Taranisu QX7. Pokud to třeba už nemáš stáhlé. A tam uvidíš své možnosti.
Ano pochopili jsme se
.
Používám název přepínač, jednak z mé profese a jednak i dvě polohy podle tebe vypni-zapni (máš pravdu),
ale stejně i já mám pravdu, protože dvou polohový přepínač je normální používaný název.
viz https://rcstudio.cz/cs/nahradni-dily/50-prepinac-2poz-dlouhy-.html
Používám název přepínač, jednak z mé profese a jednak i dvě polohy podle tebe vypni-zapni (máš pravdu),
ale stejně i já mám pravdu, protože dvou polohový přepínač je normální používaný název.
viz https://rcstudio.cz/cs/nahradni-dily/50-prepinac-2poz-dlouhy-.html
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Janek2 píše:zadej si do Googlika toto: "vysílač frsky qx7-představení nového vysílače a mudrování o něm"
Dík za odkaz, videa mám již nastudované, otázkou je jak se bude lišit nový Q X7?
Koupil jsem dceři Taranis 9X Lite a rychle jsem pochopil co mi chybí na mé jinak dobré a funkční Futabě.
Protože Taranis Lite má protokol ACCESS, tak pokud nový tak právě s ACCESS i Q X7.
To zatím není známo jak ta nová bude v zapojení stejná se starou, osobně si myslím že bude jen jiný RF modul.
Proto doufám v možnost připojení těch dvoupolohových přepínačů nebo chtěj zapni-vypni
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Jsem moc rád za tvojí ochotu s rozděláním tvého vysílače a ověření mých představ o umístění přepínačů, to z videa není zřejmé.
Snad znám jedno modeláře, který to provedl takto
níže je vidět, přidělané dva přepínače do boku
Nikde jsem zatím na nic podobného nenarazil.
Snad znám jedno modeláře, který to provedl takto
níže je vidět, přidělané dva přepínače do boku
Nikde jsem zatím na nic podobného nenarazil.
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
No já mám i Taranis plus a su s ním velmi spokojen. Nedávno mě Janek z RC studia poslal gimbale s hallama do té plusky. Nemusel jsem je měnit, ale dal sem je tam jen pro takový dobrý pocit, že je tam mám. Ale jen tak pro zajímavost co chceš s těma přepínačema ovládat?
Ten Tvůj příspěvek s těma velkýma jojstickama je supr. Hned sem si to dal do oblíbených. Já su sice palcový, ale ta ukázka je dobrá inspirace. Budu o tom uvažovat do budoucna. Líbí se mě to. No uvidím.
Janek2 píše:Ten Tvůj příspěvek s těma velkýma jojstickama je supr. Hned sem si to dal do oblíbených. Já su sice palcový, ale ta ukázka je dobrá inspirace. Budu o tom uvažovat do budoucna. Líbí se mě to. No uvidím.
Dobrá inspirace, dobrej kutil.
Na letišti bych to asi nevyužil u PC asi dobré.
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Janek2 píše: Ale jen tak pro zajímavost co chceš s těma přepínačema ovládat?
U holky na malém Taranisu Lite při testování jsem využil všechny přepínače tj. je jich celkem 5 ks + jeden poťák.
U Q X7 mám v plánu - jsem zvyklý na dva třípolohové na dvoje stopky (létám soutěžně RCVS - pracák, letový), třetí třípolohový pro el. motor (0-50-100%), čtvrtý třípolohový let. režimy,
Dvoupolohové první na logování telemetrie (zap, vyp.), druhý dvoupolohový dvojí výchylky, třetí zap vyp mix.,
poslední spínač na hlášky z telemetrie (na soutěži je zákaz tak jen hlášení času).
To je osm přepínačů, klidně bych i jeden poťák obětoval na přepínač, druhý poťák bych využil a ponechal na hlasitost zvuků - hlášení telemetrie.
Kniply klasika V,S,Kř,Plyn - nebo klapky, spoiler dle era.
Snad jsem na nic nezapomněl
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
No jo, jak létáš soutěže, tak tam je toho potřeba víc. To já su enom takový rekreační modelář. I když sem začínal v roce 1980 s lodičků a dělal jsem si vysílače i přijímače. Ovšem mám i letadla, kde mám čtyřservové křídla. A na to jsou právě dobré Taranisy. Líbí se mě, že se tam dá mixovat "všechno se vším". A taky, že je tam čeština. A to je pro mě hlavní. Ty budeš asi ještě mladý. Mě bylo nedávno 67. Takže já už toho moc nevytrhnu. No doba pokročila, tak idu do hajan. Tak pěknů noc tobě a všem "zábukáčom".
Tak já se v tom roce narodil co jsi začal modelarit.
Jinak zatim s Lite spokojenost, za tu cenu s češtinou je velice dobré radio.
Taky dobrou.
Jinak zatim s Lite spokojenost, za tu cenu s češtinou je velice dobré radio.
Taky dobrou.
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Můžu mít jeden drzý dotaz (a myslím vážně, nejde o provokaci)? Mě trochu uniká, v čem je tak podstatná čeština právě u OpenTX, kde v menu v podstatě nic není a vše se tvoří tak nějak od nuly...
Chápu, proč někdo chce lokalizaci u Futaby, Jeti či Graupner/SJ, kde je v menu mračno pojmenovaných položek, to absolutně respektuji. Sice to i tam v jistém smyslu komplikuje hledání námětů na internetu, ale beru za fakt, že tam pro řadu lidí klady převládají.
Ale proč je to tak podstatné u OpenTX? Tam mi přijde, že nutně dominují zápory a je to vyloženě psychologická záležitost...
Chápu, proč někdo chce lokalizaci u Futaby, Jeti či Graupner/SJ, kde je v menu mračno pojmenovaných položek, to absolutně respektuji. Sice to i tam v jistém smyslu komplikuje hledání námětů na internetu, ale beru za fakt, že tam pro řadu lidí klady převládají.
Ale proč je to tak podstatné u OpenTX? Tam mi přijde, že nutně dominují zápory a je to vyloženě psychologická záležitost...
Pro tomashr
Tvůj dotaz nepovažuju za drzí, ale za blbí
Pro mě je čeština důležitá proto, že neumím anglicky. A řekl bych že pro spoustu dalších modelářů taky. A je mě úplně jedno v jakém systému to je. Jestli zrovna u Open TX, nebo u jiných výrobců RC souprav. Můj osobní názor je, žes napsal pěknů p......u. Radši se starej o sebe a ne.er se do druhých. Toť vše.
Tvůj dotaz nepovažuju za drzí, ale za blbí
Zkus se ještě jednou zamyslet nad tím, co jsem napsal a proč jsem to napsal právě u OpenTX a odlišil jsem ho od jiných systémů...
Janek2 píše:Pro tomashr
Tvůj dotaz nepovažuju za drzí, ale za blbí....
Sorry za popichování, ale když tak bazíruješ na češtině, možná by stálo za to zopakovat si něco o schodě podmětu s přísudkem... viz např. https://skolaposkole.cz/cesky-jazyk/pravopis-lexikalni/shoda-podmetu-s-prisudkem
Jinak ten dotaz měl svojí logiku, jako člověk se zkušenostmi jak s OpenTX tak ostatními systémy (Futaba, Hitec, FrSkyOS...) souhlasím s tvrzením, že textů týkajících se různých nastavení je v OpenTX ve srovnání s ostatními jmenovanými systémy tak málo, že je význam češtiny v OpenTX opravdu minimální.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Tak podívej já lécu jen
pro svoju potěchu. A lécu hodně často. Přejdu dvůr a zahradu což je 80 metrů a su na letišti. 26 hektarů družstevního pole. A vůbec se nezajímám o to co Ty píšeš. RC souprav mám asi 10 včetně 35 MHz. A ty dva taranise, tedy Plusko a QX7 sem si kůpil jen kvůli té češtině. A to co píšeš si rozebírej s nějakým modelářským expertem. Jen tak naokraj mám přes třicet modelů. Zhruba půl kupovaných a půl dělaných. A na Tvé další otázky už nebudu odpovídat. Toť vše