Už jej na HC uvolnili i pro světový trh, doposud byl je USA warehouse. Cena super, jen jej nemají skladem. Snad i to časem bude
Blade mSR by E-flite
- Vašek66
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj chlapci a chlapi,
tak mi po měsíci a půl začal drnčet zadní motorek. Jako by odešlo ložisko. Motor sice běží, nepřehřívá se, ale vydává podivně pisklavé zvuky. Když ho chytnu do ruky a zmáčknu, tak to přestane. Máte někdo zkušenost s reklamací?
V návodu je zajímavá větička ohledně reklamací:
"NA DÍLY OPOTŘEBENÉ PROVOZEM, JAKO NAPŘ. MOTORY, BATERIE A POD. NENÍ MOŽNÉ UPLATNIT ZÁRUKU. DLE § 619 ODST.2 OBČANSKÉHO ZÁKONÍKU, VE KTERÉM SE VÝSLOVNĚ UVÁDÍ, ŽE ZÁRUKA SE NEVZTAHUJE NA OPOTŘEBENÍ ZPŮSOBENÉ OBVYKLÝM UŽÍVÁNÍM VĚCI. NELZE ZAMĚŇOVAT POJEM ZÁRUKY S BĚŽNÝM OPOTŘEBENÍM."
Já jako uživatel věci si ale myslím, že pokud motor odejde za pár dní, tak měl skrytou vadu, nebo je to šmejd. Ano, vím, všude tu čtu, že motory jsou spotřební materiál. Ale proč? Až ho budu používat v rozporu s určením, tak prosím. Ale pokud létám...
Třeba u auta nikoho nenapadne takovou blbost napsat. Prostě v záruční době se něco v motoru podělá, a servis to opraví. Proč to nejde tady. (Kamarád měl služebního Nisana a - POZOR - dvakrát mu měnily celý motor. Žralo mu to asi 15litrů, proti deklarovaným 9litrům. A nikdo nic neřešil, jen podruhé už s ním moc nemluvili
)
A když jsem u toho zadního motoru. Našel jste ho už někdo ke koupi samostatně? Nechce se mi kupovat náhradní díly které nepotřebuji! Astra sice raklamaci asi neuzná, ale nutí mne kupovat nejen vadný motor, ale i jiné věci (vrtulku, držák motoru a ocasní trubku) a to hned za tři stovky.
tak mi po měsíci a půl začal drnčet zadní motorek. Jako by odešlo ložisko. Motor sice běží, nepřehřívá se, ale vydává podivně pisklavé zvuky. Když ho chytnu do ruky a zmáčknu, tak to přestane. Máte někdo zkušenost s reklamací?
V návodu je zajímavá větička ohledně reklamací:
"NA DÍLY OPOTŘEBENÉ PROVOZEM, JAKO NAPŘ. MOTORY, BATERIE A POD. NENÍ MOŽNÉ UPLATNIT ZÁRUKU. DLE § 619 ODST.2 OBČANSKÉHO ZÁKONÍKU, VE KTERÉM SE VÝSLOVNĚ UVÁDÍ, ŽE ZÁRUKA SE NEVZTAHUJE NA OPOTŘEBENÍ ZPŮSOBENÉ OBVYKLÝM UŽÍVÁNÍM VĚCI. NELZE ZAMĚŇOVAT POJEM ZÁRUKY S BĚŽNÝM OPOTŘEBENÍM."
Já jako uživatel věci si ale myslím, že pokud motor odejde za pár dní, tak měl skrytou vadu, nebo je to šmejd. Ano, vím, všude tu čtu, že motory jsou spotřební materiál. Ale proč? Až ho budu používat v rozporu s určením, tak prosím. Ale pokud létám...
Třeba u auta nikoho nenapadne takovou blbost napsat. Prostě v záruční době se něco v motoru podělá, a servis to opraví. Proč to nejde tady. (Kamarád měl služebního Nisana a - POZOR - dvakrát mu měnily celý motor. Žralo mu to asi 15litrů, proti deklarovaným 9litrům. A nikdo nic neřešil, jen podruhé už s ním moc nemluvili
A když jsem u toho zadního motoru. Našel jste ho už někdo ke koupi samostatně? Nechce se mi kupovat náhradní díly které nepotřebuji! Astra sice raklamaci asi neuzná, ale nutí mne kupovat nejen vadný motor, ale i jiné věci (vrtulku, držák motoru a ocasní trubku) a to hned za tři stovky.
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Freewing F-16, ME-262, A-10, Futaba T18SZ,
www.Burysek.cz
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Uplne ti rozumin, ale na druhou stranu i tomu prodejci. Ty si s bladem nikdy nenaboural? Jak muze prodejce vedet ze si nelital jednu baterku za druhou a moturek upekl? Jsou to porad jen stejnosmerny motory. Jo, druha vec proc tyto levne moturky neprodava samostatne treba za pade. Jinak mam uz taky podezreni ze je ten muj nacatej, predtim utahnul zatacku pod plynem lip...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- Vašek66
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale pokud někam nabourám a něco praskne, nebo se ohne, tak ano. Věc nebudu reklamaovat! Ale pokud motor používám v souladu s návodem, předpokládám, že to vyrží záruční dobu. Vždyť motor je motor (nerozlišuji plechovku a stříďák) a má se točit. K tomu je určenej.
Určitě si byl někdy reklamovat boty. A asi by ses divil, kdyby ti řelki: "Pane, vy jste v těch botech chodil. Rekalmaci vám proto neuznáváme."
Vždyť většinou věci reklamujeme, právě proto, že je používáme
. A jestli moror nevydrží 40 dní používání dle návodu, (vylítal jsem k dnešku 55baterek - nelítám každý den) tak je špatně navrženej a já se budu domáhat reklamace. No uvidíme!
Určitě si byl někdy reklamovat boty. A asi by ses divil, kdyby ti řelki: "Pane, vy jste v těch botech chodil. Rekalmaci vám proto neuznáváme."
Vždyť většinou věci reklamujeme, právě proto, že je používáme
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
www.Burysek.cz
Tož hošani,já zvětšil mechanicky výchylky,nad deskou cykliky jsem pootožilo rotor o 90° na delší táhýlka,musím říct,že teď už je to můj šálek kafe
Vrtulník je ostrý,okamžitě reagující.
Jen ještě vyřešit to,že při zapojení a následnému roztočení má malý výkon,musím to držet chvilku pod plným plynem pak už je to ok,baterkou to není,dělá to se všema a když zkusim hned po letu zapojit druhou tak je to OK.
Jen ještě vyřešit to,že při zapojení a následnému roztočení má malý výkon,musím to držet chvilku pod plným plynem pak už je to ok,baterkou to není,dělá to se všema a když zkusim hned po letu zapojit druhou tak je to OK.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
- Johnny_Zoo
Dobrý den,
mám malý problém a budu rád za jakoukoliv radu.
Při rychlém otáčení s mSR kolem své osy není stabilně v rovině, ale konec a předek se vychylují nahoru a dolů. Není vyvážený. Vyměnil jsem zadní vrtulku, flybar a uchycení hlavních listů, které bylo rozbité. Nové listy nemám, ale nezdají se nějak zdeformované.
Dopředu díky za komentáře.
Jan.
Při rychlém otáčení s mSR kolem své osy není stabilně v rovině, ale konec a předek se vychylují nahoru a dolů. Není vyvážený. Vyměnil jsem zadní vrtulku, flybar a uchycení hlavních listů, které bylo rozbité. Nové listy nemám, ale nezdají se nějak zdeformované.
Jan.
Johnny_Zoo píše:Dobrý den,
Jan.
Ked si menil uchytenie listov nestratil si tie kovove podlozky (na kazdej strane jedna) co su na tej oske? ked chytis vrtulnik do ruky a spustas motor az do otacok ked sa zacne zdvihat ako sa chveje? Zozaciatku vibracie su OK (krivka plynu: 0-25-50-50-50%) avsak pri vyssich otackach musia ustat a hlavne sa nezvysovat...Cykliku si kalibroval? Vies pouzit tu cervenu srandu?
Skusal si ho vyvazit... na hl.rotorovu hriadel?
Ak je to vsetko OK, alebo si to urobil, tak potom len elektronika robi problemy....
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jak vám, ale mě se postupně zkracuje letovej čas u orig baterek. Na stopkách mám 5min, ale kolikrát je už ani nedolítám a mezi 4:30 až 5:00 blade zhasne. Testoval jsem pak jen při visu a došlo to k 5:40. Myslim že na začátku to bylo 6:20. Baterky nenabíjim hned po lítání, ani je po nabití hned nezapínám. Řekl bych že mají cca. 80 nabití obě a jsou na tom podobně. Takže moc velkou výdrž asi mít nebudou. No, co, zkusim ty 240mAh z HC, jsou někde na cestě. Tak jsem zvědavej jestli nebudou na blade moc těžký a uvidíme jaký budou časy...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
gamer007 píše:No, co, zkusim ty 240mAh z HC, jsou někde na cestě. Tak jsem zvědavej jestli nebudou na blade moc těžký a uvidíme jaký budou časy...
Tak nečekej na číňany a zkus to koupit někde u nás
http://zbozi.cz/items?q=250mah%201s
Jen se trošku bojím aby dvojnásobná kapacita (motory budou mít míň času vychladnout mezi lety) a větší váha nezkrátila životnost motorům.
- Johnny_Zoo
romko1: Podložky tam mám, cykliku jsem taky kalibroval. Zajimavý je, že směrem doprava je to OK, ale vlevo je ten pohyb nahoru-dolů tak pět centimetrů. Nevím jak to vyvážit. Fakt je, že mám za sebou pár doopravdy seriózních pádů. Dnes jsem to celé rozebral, mrkl na to a nic se nezdá ohnuté či poničené, složil zpět a stále to připomíná káču, né však dotáčející se, nýbrž na vrcholu sil.
Ahoj nevíte kde koupit nejlevněji mSR?
Nějak se to ve mě zlomilo a jdu do něj taky.
Co jsem koukal všude za něj chtěji 2700,-
A na bazarech neví nikdy nevíš kdo na to šlápnul
A nebo počkat na HC jak to naskladní ale to nevím jak by bylo s garancí.
Díly neřešim ale kdyby odešla jednotka nebo tak něco, posílat to do HC......
Nějak se to ve mě zlomilo a jdu do něj taky.
Co jsem koukal všude za něj chtěji 2700,-
A na bazarech neví nikdy nevíš kdo na to šlápnul
A nebo počkat na HC jak to naskladní ale to nevím jak by bylo s garancí.
Díly neřešim ale kdyby odešla jednotka nebo tak něco, posílat to do HC......
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
gamer007 píše:Nevim jak vám, ale mě se postupně zkracuje letovej čas u orig baterek. ... Baterky nenabíjim hned po lítání, ani je po nabití hned nezapínám. Řekl bych že mají cca. 80 nabití obě a jsou na tom podobně. Takže moc velkou výdrž asi mít nebudou.
Problém by som hľadal v setovej nabíjčke. Nabíjací prúd až okolo 3C tým mini baterkám s vybíjacím prúdom iba 14C asi veľa na životnosti nepridá. Ja ich radšej nabíjam 1C cez Accucell6, ale ešte nemám toľko odlietané, aby som vôbec registroval nejakú zmenu k horšiemu.
A nabíjať by si ich mal po lietaní, hneď ako vychladnú. Skladovať ich nanabité im už vôbec neprospieva.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D Mustang Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
gamer007 píše:Nevim jak vám, ale mě se postupně zkracuje letovej čas u orig baterek. ... Baterky nenabíjim hned po lítání, ani je po nabití hned nezapínám. Řekl bych že mají cca. 80 nabití obě a jsou na tom podobně. Takže moc velkou výdrž asi mít nebudou.
Presne aj mne sa to zda.... nabijam zatial len setovou nabijackou, ktora dava 0.3A a tiez sa mi to moc nepaci...zvazujem zakupit nieco na typ Accucel 6.
Hned ako zacne vrtulnicek blikat vypinam... chvilu necham odstat (vychladnut) bateriu a dam do nabijacky....
Mam malu otazku: aky je to typ (nazov) toho konektoru co je na baterii...potreboval by som jeho protikus - samicu....
Vdaka za info.
R
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+