Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
troiac

Re: Video brýle na FPV

#556 Příspěvek od troiac »

Zdravim Vas FPV-ckari. Mam okuliare Fat Shark Dominator uvazujem nad head trackerom prosim vas aky je rozdiel medzi tymito dvomi trackermi?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ggles.html

https://www.firstpersonview.co.uk/head- ... ad-tracker

Dakujem za odpoved.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
gardenroute

#557 Příspěvek od gardenroute »

Trinity je celkem kvalitní klasika, ten druhý je za méně než poloviční cenu Trinity, to je dost divné... Ale píšou u něj o kompatibilitě (jen) s Futabou Tx, takže ?
Také jsem o něm před časem uvažoval, chtěl jsem zkusit řídit náklon kamery na gimbalu u koptery právě s pomocí headtrackeru...
Akorát jsem k tomu dosud neměl vhodnou Tx...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
troiac

#558 Příspěvek od troiac »

Ved presne na to iste to chcem pouzit aj ja na natacanie kamery na gimbale pomocou hlavy Tx mam klasiku Turnigy 9x.
ST
Kontaktovat uživatele:

#559 Příspěvek od ST »

Tak zatím jen info, moje RCV922 dostaly nového bratříčka. A to FatShark Dominator HD . Pocity zatím vstřebávám a postupně budu něco dávat do placu. Zatím jen info brýle jsou už osazeny head tracking modulem, a součástí je i baterka. Přijímač je nutno dokoupit zvlášť. Já mám osazen TBS Dominator 5.8GHz. Kupoval jsem je u electronicarc.com.
Přílohy
new fatshark.jpg
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST
Kontaktovat uživatele:

#560 Příspěvek od ST »

Mám přesně stejné pocity jako RCSchim a stejnou oční vadu. :( http://flitetest.com/articles/fatshark-dominator-hd-review-rcschim .

I was one of the lucky FPVers that got his hands one the first few Dominator HD goggles that were shipped - so I hurried to review it for you. First tests were a bit dissapointing. I compared them against RCV922 and AttitudeSD.RCV922 has 46° fov and funny: it's sharp without diopter for me (I'm short sighted). AttiSD require diopters for me.Initially I didn't use diopter glasses and thought the DomHD are no way as sharp as the 5 year old rcv922 ;-)After putting on the diopter lenses now (the ones from AttiSD fit) - the picture is really good!Most notably you get blown away by the color quality. Also you get less barrel distortion. These optics sure were hard to design!
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#561 Příspěvek od Jameson »

troiac píše:Zdravim Vas FPV-ckari. Mam okuliare Fat Shark Dominator uvazujem nad head trackerom prosim vas aky je rozdiel medzi tymito dvomi trackermi?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ggles.html
https://www.firstpersonview.co.uk/head- ... ad-tracker

Ber Trinity. Ten lacný je staršia verzia, navrhnutá pre Dominatory. Keď som ho dostal a skúšal s ním lietať, napísal som Gregovi rozhorčený e-mail, že toto hádam nemyslí vážne. Odtajnil vtedy, že pracuje na Trinity a hneď ma zaradil medzi "beta testerov". Písal, že ak nebudem spokojný s tým, ako funguje Trinity, vráti mi dvojnásobok jeho ceny.

Nezarobil som.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
graup15

#562 Příspěvek od graup15 »

re..ST
Stando nejdřív gratulace.!!
Dnes jsem mluvil s mojim dvorním dodavatelem komponent a DomsHD má na cestě ..a budu se do nich moct juknout. Tak se taky těším na porovnání.Jen se bojím jedné věci..pokud budou opravdu dobré...tak chudák šrajtofle :-)
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#563 Příspěvek od VSCharlie »

Na chvíli se vrátím k tomu přijímači NexWave 5,8GHz do Dominátorů.

Zajímalo mě, co na můj problém řeknou, tak si už dva dny si dopisuji s nějakým Randy od repairs@immersionrc.com.
Aby jsem řekl pravdu, je to jako "začarovaný kruh" 8O
- Ppíšu, že prodejce (http://www.firstpersonview.co.uk), se zdráhá příjmout reklamaci a odkazuje mne na servisní středisko, tedy na ně.
- Popsal jsem jim svůj problém, dal odkazy na videa a první otázka byla, jestli používám externí mikrofon a jaký vysílač.
Kdyby se aspoň jedním okem na ty odkazy podívali, tak by se tak "BL#*$!.." neptali!
- Odpověděl jsem a dostal jsem následuící odpověď, které asi nerozumím, protože pokud ano, tak je to opravdu na pos...
Cituji:
"If you are within your retailers exchange period, maybe you can have them exchange them for another unit. Or you can take it them to try out another unit."
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
graup15

#564 Příspěvek od graup15 »

Angláni....no good luck.
troiac

#565 Příspěvek od troiac »

Dalsia moznost head trackeru:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1677559
Objednal som vsetko potrebne z ebay cena dokopy okolo 12 USD... Uvidime za tu cenu to za pokus stoji. :D
ST
Kontaktovat uživatele:

#566 Příspěvek od ST »

Dneska mi došly dioptrické vložky do Dominátorů , které jsem bohužel potřeboval do svých DomsHD. Takže hned nějaké poznatky :

1. Tyhle brýle jsou krutopřísné pro krátkozraké. Jelikož mám -1,5D , tak jsem bohužel v kategorii, která ty dioptrické vložky potřebuje. Nasunul jsem tedy ty -2 a je to takové jaké jsem očekával. Obraz je ostrý jak má byt.
2. Kdo má obličej vyzáblý , a já bohužel tuto podmínku taky splňuji, tak brýle nijak slavně nesedí a já to řešil nalepením molitanové vložky v místě nosu. Prostě ty brýle jsou dělané nejspíš na pojídače hambáčů. Nemám to ještě dokonale odladěné ale základ mám.
3. Obraz je opravdu ostrý a barvičky nádherné.
4. Stejně jako VScharlie mám problém s rekordérem, a tedy nejsem schopen přehrát video v brýlích. Je zajímavé, že někdy obraz naskočí a je perfektní, ale většinou je to rozvlněné a nepoužitelné. Video ale zaznamenává dobře a na PC to lze přehrát.
Prostě s mým vRx Dominator 5.8GHz to není odladěné. Jediná nožnost je zkusit loterii a pořídit vRx NexwaveRF 5G8 Beta .
Vzhledem k mizerným zkušenostem co měl VScharlie to zatím odsouvám.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#567 Příspěvek od VSCharlie »

He he..
Tak to máme s brýlemi naprosto stejné zkušenosti.
Jediný rozdíl mezi námi je v tom, že já mám menší FOV a nemám hedtracker.
Nejsem sice už žádný hubeňour, ale brýle mi taky nesedí - stejně jako ty, jsem musel nalepit několik pásků molitanové vložky, v místě kořene nosu.
(Ostatně je to vidět na některém z mých videí, co mám na youtube.)
Jinak se brýle hodně "vyvracejí" dolů.
Taky očnice jsou dost tvrdé, moc nesedí a "řežou".
Strašně by mě zajímal ten KSICHT, podle kterého to formovali ! :mrgreen:
(Podle toho jak to sedí, by se i Quasimodo vyděsil, kdyby ho uviděl a pak s pláčem utekl.. )

Jo a ještě bych přidal zamlžování dioptrických vložek, po chvíli nošní.
Nebo tobě to nedělá ?
Ale mimo toho, co jsme ty a já napsali, jinak dobrý.... :lol:

P.S:

Trochu mi to hodnocení připomíná jedno starší rčení..
"Pacient sice nepřežil, ale jinak byla operace naprosto úspěšná.."
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#568 Příspěvek od VSCharlie »

Jedna (možná) novinka..

Vypadá to, že v říjnu minulého roku, vyšel nový FW na DominátoryV2 a HD.
Zatím to zkoumám a nevím, co si o tom mám myslet.
Mánuál se o možnosti upgrade FW nezmiňuje.
Jsou sice dvě verze Dominatorů V2 Rvize C ze 7.5.2014 a revize D ze 7.42014, ale jak zjistit kterou verzi mám, je ve hvězdách.
Jediné rozdíly, které jsem našel:
Revize C:
Power consumption
(@7.4V nominal):
360mA wireless mode
210mA direct mode (no RX)

Display
Full color Kopin CyberDisplay
600 X 480 VGA
NTCS/PAL auto selecting
HDMI support: 720x480p

Revize D:
Power consumption
(@7.4V nominal):
350mA wireless mode
200mA direct mode (no RX)

Display
600 X 480 VGA (922k pixels) stripe pattern LCD

Kdyby někoho zajímal ten FW, odkaz je zde, viz. - http://fatshark.helpscoutdocs.com/artic ... mhd-dvr-fw
ST
Kontaktovat uživatele:

#569 Příspěvek od ST »

Nikde ani slovo, co ten firmware řeší. Nebo jsem to nenašel. Pixely to nepřidá , ale uvidíme do budoucna s čím vylezou. :wink:
Aha , nejspíš to bude podpora pro DVR recordér.
ST
Kontaktovat uživatele:

#570 Příspěvek od ST »

Zkusil jsem jeden experiment s dioptrickými vložkami i na moje Fatsharky RCV922. Měl jsem za to, že vidím dobře, ale když jsem použil -2 dioptrickou vložku , tak jsem se nestačil divit jak se rapidně zlepšil obraz a hlavně v krajích je to prakticky na 100 % ostré a údaje z OSD na krajích jsou naprosto čitelné. Moje brýle z druhé ruky toho mají asi dost za sebou a majitelé přede mnou se docela na nich vyřádili. Takže jsem musel dost improvizovat a na vložky vyrobit převleky přes zobrazovače a na ně uchytit ty dioptr. vložky. No podařilo se, a obraz je fakt hodně dobrý. Tohle udělat dříve, tak jsem možná ani do Doms HD nešel. 8O . No nic ještě jsem pro jistotu zkusil napsat na servis do Fatsharku jestli nevyhrabou nový skelet na RCV922. Odpověď došla v zápětí, a prý až skončí ten jejich nový rok tak se mi ozvou že by měl snad mít Greg něco v regálu.
Prostě moje oči stojí za houbelec a to relativně tak špatně nevidím ( krátkozrakost -1.5D + nějaký ten cylindr ). Takže ve RCV922 mám -2D av Doms HD mám -4D. 8O

Závěrem, kdo si chce užívat s QAV250 přes FPV totální maso v brýlích tak ty RCV922 a jejich FOV 46st je naprosto masakr. Občas se dají sehnat za slušný peníz z bazaru. Poměr cena / zážitek z letu naprosto odzbrojující.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“