Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrajksner

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel

#556 Příspěvek od petrajksner »

graup15 píše:No já do dalšího Vikinga s pracovním názvem High speed FPV...budu dávat tohle.
(na klapky i křidélka)...a celý rozvod bude S-Bus2.
http://www.jino.cz/servo-s3172sv-futaba-f1631-9702.html

V pátek jedu na konzultaci do firmy http://www.helicam.cz/obchod/tbs-discovery
Zástupce slavných TBS magorů :-) :-)
Kolik,že má dostup ten Majlikovo ULL krám?

A co tam dát rovnou tyhle?
http://www.robbe.de/servo-s3173svi.html
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#557 Příspěvek od Genagen »

opravoval jsem spicku Vikouse a protoze jsem chtel litat - tak povrchovku jsem udelal jenom velmi na rychlo. Ted pres zimu, bych se chtel k tomu vratit a dat ji puvodni esteticky rozmer.

Moje predstava je takova, ze bych z cele odedendavaci spicku sundal barvu pomoci triku zabalit do papiru nasaknutych acetonem a cele do igelitky. Potreboval bych jenom ujistit, ze se nic nepodela :-)

Mechanicky se mi barva dolu davat nechce - abych povrch zbytecne neposkodil.
graup15

#558 Příspěvek od graup15 »

Jedna duležitá informace...na webu Rudiho Freudenthalera se objevila novinka.
Off set kužel 40mm buď 0st nebo 5st. Naskýtají se tím zajímavé možnosti(např pro Vikinga) ten má přední čelo právě na 40mm kužel a i pro nového Iona Neo. Ten má stejný průměr přední části.
Už jsem jeden objednal,tak jsem zvědav jak pásne na trup.
rumcajs

#559 Příspěvek od rumcajs »

Jen pro info..
Servo Hyperion Atlas zkoupeno u f.Hořejší srpen 2012.... v říjnu 2013 zasláno na reklamaci... vráceno z reklamace s vyjádřením, ze se reklamace zamítá, délka záruky 12 měsíců......
Viz obchodní podmínky ..fyzické osoby -nepodnikatele mají záruku 24 měsíců o 12 měsících obč.zákoníku a obch.podmínky ani slovo. (koupeno na firmu)
Za mě - u této firmy už ani šroubek
M1
Kontaktovat uživatele:

#560 Příspěvek od M1 »

...po kolika letovejch hodinách ti umřelo ? Lítal si to taky napřímo z Li-Fe ?
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
rumcajs

#561 Příspěvek od rumcajs »

Vyměnil jsem již 2 ks na křidélku, napájení LiFe 6,6V, model Sharon 4m čas cca 15 hodin. Na klapkách a výškovce zatím drží. O problémech se tu mluvilo, mě štve spíš to chování prodejce.
ST
Kontaktovat uživatele:

#562 Příspěvek od ST »

Pro většinu místních obchodníků je dodavatel p.Hořejší. Já jsem reklamoval 2ks Hyperion WING u Kostky a zatím nemám žádnou odezvu, ale taky nepředpokládám žádnou kladnou odezvu. Za mě tyhle serva už ani omylem. Už jsem vyléčenej. Nakonec, já už nic co má serva nelítám. Viking i ENJOY1 i F3k odpočívá ve futrálech a možná se k nim někdy vrátím. Prodávat je ale rozhodně nehodlám.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#563 Příspěvek od graup15 »

Koukám,že začíná nový směr modelařiny.....výběr serv podle dead time..:-) :-)
No já si cestou ze služebky radši koupil nové vario/výškoměr do Vikinga.
Nějak mi bylo líto rádia..když už to umí, tak je cool aby taky nějaké obrázky na displeji zobrazovalo :-) :-)

Jinak Marku...uvědomte si konečně,že ten náš koníček je hračkárna....ty serva prostě jsou jaká jsou, jiná můžou být lepší a nebo taky ne. Já už se s tím smířil a holt už nebudou Hyperiony ale něco jiného. A možná to bude lepší a nebo taky nebude. Nejsem věštec abych to věděl.
Ted jsem na služebce zažil,že odešel profesionální VAC driver....cena..160000 kč. Takže záruka,v dnešní době,že něco je věčné...je nulová!!!!!
Přílohy
P1110178.JPG
P1110177.JPG
M1
Kontaktovat uživatele:

#564 Příspěvek od M1 »

...předevčírem jsem mluvil s panem Paláčkem, becáky už by měly dorazit příští týden, tak že dávám Hyperionům poslední šanci v podobě lahůdkových 5V :wink:. Jinak říkal, že máme vydržet na ty střídáky, ale za tu cenu přes 3 tisíce/kus to fakt ne :roll: . Ale prej nám vyrobí speciální krytky s prolisem na páčku na šachty aby jsme tam nandaly trochu širší a poctivější serva :D (jinak ten Hi-Tec 81 už má prej namakáno přes 100 hodin a stále kvokááá :lol: )
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
graup15

#565 Příspěvek od graup15 »

Byl jsem zkusit Futabí čidlo SBS-01A. Něco to dělá..:-)
Teda už to bude , ale na rukavice...ten vítr je studený ..brr
Přílohy
P1110186.JPG
P1110187.JPG
P1110178.JPG
P1110177.JPG
petertn
Kontaktovat uživatele:

#566 Příspěvek od petertn »

Pipanie toho varia je pouzitelne?
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
graup15

#567 Příspěvek od graup15 »

Jako standardně...ne . Jako výškoměr,dobrý.
Já to používám jen proto, aby když už ta T14 telemetrii zobrazuje,na displeji něco bylo :-) :-)
Až na Coradu se budu muset s tím nějak naučit žít, tam je sice Sm -multi čidlo, ale to vario v něm je podobná srajda jako všechna tyhle varia (bez vyjímky...od graupnera,přez futabu až po jeti)
petertn
Kontaktovat uživatele:

#568 Příspěvek od petertn »

hitecom konciac :-)
dik
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
graup15

#569 Příspěvek od graup15 »

Všimnul jsi si,že všechny tyhle telemetrické kávoviny které běží nativně do rádia,mají docela zdatně velkou latenci?
Pro mne je pořád (a mám pocit,že to ještě dlouho vydrží) jednička jako vario SkyAssistant. Překalibrovaný je dobrý i jako výškoměr (resp výtečný,neb shoda rozptylu mezi výškoměry je pak vynikajicí a dá se nakalibrovat na shodu +/- 2 metry.
Zajímavě dobré je i čidlo GPS od Robbe..jsem se divil,že bralo i v sestupné letu 45st dolů (kolmo už ne), ale je tam pořád znát ta latence.

Brácha má vario od Jeti...(to je naprostá tragedie...je prča poslouchat jak to nezvládá ustálený kolmý let 20m/s...ty zvuky co to vyluzuje..jsou na léčebnu :-)
Ale prý na vánoce už bude slušné nové vario...tak se nechme překvapit.

Čidlo od Sm modellbau je výborné jako U/I/Kapacita/výška...vario, stejná srajda jako všichni ostatní....a zase ta latence. Ale ta vadí jen a pouze u varia..u ostatních veličin je to jedno.
creagel

#570 Příspěvek od creagel »

Proc takova latence je jasny (napr. Graupner delal v tomto ohledu nedavno zmenu v protokolu). Jednoduse je to tak, ze data od prijimace k vysilaci nejdou stejne casto, jako od vysilace k prijimaci (preci jen ovladani modelu ma "prednost").

Nevim, mne ta citlivost a zpozdeni konkretne u graupnera nevadi (a po te uprave uz vubec ne). Co mi vadi je, ze nemuzu urcit pasmo, kdy nechci dostavat zadne zvuky. Pritom sw je to naprosto jednoducha uprava. Graupnerovic lidi mi cca pred 3/4 rokem napsali ze si to davaji do ToDo, ale za tu dobu zadne zmeny moc nedelaji :(((
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“