DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

#556 Příspěvek od LV »

coro píše:- pri teste dosahu na zemi, sa prejaví to že v oblasti kadiaľ sa signál má šíriť je zemský povrch. Neviem odhadnúť či len zatienením alebo odrazom ktorý sa zloží so signálom v protifáze a tým ho zlikviduje, ale je to jedno. Preto je dosah relatívne krátky a príšerne závislý od tvaru a vlastností toho zemského povrchu... napríklad to že vlhká zem alebo sneh signál odráža viac, by možno súviselo s teplotou? Viac sa dá vyhľadať pod heslom Fressnel zone.

- test pri zníženom výkone TX, overuje útlm prenosovej cesty a citlivosť príjmača. Vďaka krátkej vzdielenosti nie je tak závislý od výšky nad zemou (ak je aspoň meter...). To že funguje plný výkon TX je jediná vec ktorú odhaliť nedokáže.

- Spektrum neznáša napájanie lipolkami, a koncový stupeň vysielača takto "odchádza" že výrazne zníži výkon.. ale dx6i nepoznám.

- Jediný pohodlný spôsob ako si byť istý dosahom aj za letu, je zobrazenie príjmaného signálu telemetriou ako má Jeti Duplex.. teda bez nejakých pokusov v nerozbitných modeloch, s príjmačom na stožiari, alebo vysielaním z vyššie položených miest.
Ten Jeti navyše pri každom zapnutí vysielača, ak sa s príjmačom "vidia" príliš "slabo", odpípa výrazné varovanie - to odhalí akýkoľvek problém na prenosovej ceste.

Test so znížením výkonu vypovedá iba o tom, že prenos funguje ak funguje. to je všetko. Ako funguje nevieš, lebo na plný výkon to nemusí ísť nijako, poprípade tak isto. To je všetko čo som chcel nazanačiť.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#557 Příspěvek od LV »

coro píše:- Jediný pohodlný spôsob ako si byť istý dosahom aj za letu, je zobrazenie príjmaného signálu telemetriou ako má Jeti Duplex.. teda bez nejakých pokusov v nerozbitných modeloch, s príjmačom na stožiari, alebo vysielaním z vyššie položených miest.
Ten Jeti navyše pri každom zapnutí vysielača, ak sa s príjmačom "vidia" príliš "slabo", odpípa výrazné varovanie - to odhalí akýkoľvek problém na prenosovej ceste.

Pohodlný možno, ale tým odhalením získaš čo? Keď ti na displeji napíše strata spojenia, tak to cítiš aj na kniploch :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
coro

#558 Příspěvek od coro »

LV píše:
coro píše:- Jediný pohodlný spôsob ako si byť istý dosahom aj za letu, je zobrazenie príjmaného signálu telemetriou ako má Jeti Duplex.. teda bez nejakých pokusov v nerozbitných modeloch, s príjmačom na stožiari, alebo vysielaním z vyššie položených miest.

Pohodlný možno, ale tým odhalením získaš čo? Keď ti na displeji napíše strata spojenia, tak to cítiš aj na kniploch :lol:

Nenapíše "strata", začne pípať ešte predtým ako by k strate mohlo dôjsť.

A hlavne robí kontrolu po každom zapnutí, takže pri každom štarte máš overené že je všetko v poriadku a nevypadne riadenie po 15 metroch.. To je dosť rozdiel aj oproti odkrokovaniu každý deň, natož raz za čas..
A overí to aj plný výkon - ak je vysielač trochu ďalej od modelu, pri znížení výkonu by sa mu to tiež nepáčilo a pískal by (Varovanie sa ozve aj pri vypnutí a zapnutí napríklad za letu alebo s modelom kdesi ďaleko v tráve).
Takže aspoň toľko dosahu že by sa pilot otočil a vrátil núdzovo pristáť, to mať bude.

Ale samozrejme, ak niečo komplet zhorí alebo vypadne zdroj alebo odniekiaľ kus kábla, tak to nevyrieši...
JMalik

#559 Příspěvek od JMalik »

Ty různé testy dosahu na snížený výkon vysílače se tady teoreticky opakovaně stále řeší a nejčastější argument je, jak je to super.
Teď se jenom zamyslet nad tím, že to takhle ověřím, potom přepnu na plný výkon a ono to jede dál na sníženém, ten plný výkon je o trochu menší, je tam problém s anténou,rozladěním.... který se projeví až při max. dosahu.
Takže sice ověřím, že to nějak vysílá a přijímá, ale jistotu dosahu nemám.
I v pásmu 2,4Ghz je lepší pro tento případ opustit teorie s odrazy v blízkosti země a pokud mám pochybnosti o dosahu vylézt s TX na střechu auta, nějaký myslivecký posed v poli a odkráčet s letadlem do dáli (nejlépe tak, aby bylo aspoň kousek nad terénem, ne jít do ďolíku.
HynX
Kontaktovat uživatele:

Re: Podsvícení DX6i

#560 Příspěvek od HynX »

Werret007 píše:
Pulec píše:Moje podsvícení cena 80kč http://pulec44.rajce.idnes.cz/T-rex_450/#IMG_5097.jpg

To vypadá fajne.Jak to máš udělaný?Dej prosím bližší info prosím.
taktiez ma to zaujima ;)
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
juanes

#561 Příspěvek od juanes »

Ja bych se taky prosim pridal pro blizsi informace.
T-REX 450, HK 500 GT, Spektrum DX6i
mrsairus

Re: Podsvícení DX6i

#562 Příspěvek od mrsairus »

Pulec píše:
Victronix píše:Chtělo by to podsvícení.
Verze za 60$ je sice hezká, ale.....
Líbí se mi třeba toto:
http://www.youtube.com/watch?v=th1ahUSAPG8
Akorát tomu trošku nerozumím.
Sehnat se dá
http://cz.mouser.com/ProductDetail/ELEC ... UZyp0mg%3d
http://www.soselectronic.cz/?str=371&artnum=69508
a cena je taky OK.
Ale jestli jsem to dobře pochopil tak je to celej displej, nejenom podsvícení.
Jde to tam nějak dobastlit? Zkoušel to někdo?

Moje podsvícení cena 80kč http://pulec44.rajce.idnes.cz/T-rex_450/#IMG_5097.jpg

odhadoval by som to na diody umiestnene na hranu displeja zapojene cez vypinac vysielaca, nic ine :)
mrsairus

Re: Nakup DX6i

#563 Příspěvek od mrsairus »

sim píše:Zdravím,
chtěl bych začít létat s tímto vysílačem...
1)
na stránkách vyrobce spektruim...se ale odkazují na dvam odely...jeden nese označení FULL RANGE...čekam že toto souvisí spíš s příjímačem jestli do haly či na venkovní užití...tedy užití příjímače AR6200?

2)
nemáte typ nebo nekupuje z vás někdo v zahraničí? nechce se mi u nás za soupravu dávat 4500 pokud je možné ji získat někde levněji...MOD2
...myslím že MOD2 je plyn na pravé ruce
s jedním možná dvěma přijímači AR6200...použil bych ovládání na člun

Děkuji za reakce:) případne nakopnutí:)

az tolko vela zasa neusetris .... podla mna je to blbost, pretoze nemas zaruku, resp zaruku mas, ale mas predstavu kolko zaplatis za postu ? takuto vec nema cenu kupovat vonku....
cernos
Kontaktovat uživatele:

#564 Příspěvek od cernos »

Jak píše kolega přede mnou - dnes už se opravdu nevyplatí koupit DX6i venku. Já jí kupoval před 2 rokama v UK, to mě vyšla na nějakých 3500,- se vším všudy. Dneska když ušetříš 300,- tak budeš rád a za cenu záruky v Česku se to neoplatí
Dareba

#565 Příspěvek od Dareba »

Nevíte někdo jak na dx6i naprogramovat zapnutí motoru vypínačem? prostě aby se náhodnpo manipulací neroztočil motor. Mi se to nepovedlo :-(
renous

#566 Příspěvek od renous »

taky bych se chtěl na něco zeptat. Mám sice dx6i ale je to všeobecný dotaz. Proč nejde vysílač zapnout v režimu HOLD? Teda zapnout je ale pípá. Je to nějaká ochrana? Musím ho zapnout v Idle1, pak přepnout do hold a pak teprve zapojuji baterku. Nebo mám něco blbě nastavený?
DX6i, HK-450GT, HK-450TT PRO
http://renous01.rajce.idnes.cz/helinehody
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#567 Příspěvek od Rajny »

Dareba píše:Nevíte někdo jak na dx6i naprogramovat zapnutí motoru vypínačem? prostě aby se náhodnpo manipulací neroztočil motor. Mi se to nepovedlo :-(

jde to, vymenis ten cudlik na throttle cut vypinacem, pak musis v menu povolit throttle cut a je to
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#568 Příspěvek od gamer007 »

renous píše:taky bych se chtěl na něco zeptat. Mám sice dx6i ale je to všeobecný dotaz. Proč nejde vysílač zapnout v režimu HOLD? Teda zapnout je ale pípá. Je to nějaká ochrana? Musím ho zapnout v Idle1, pak přepnout do hold a pak teprve zapojuji baterku. Nebo mám něco blbě nastavený?

Je to jakási ochrana, nejde zapnout ani v idle1...

Edit: to podsvícení by mě taky zajímalo, jen u DX7.
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
mrsairus

#569 Příspěvek od mrsairus »

ma niekto planik na pult pre dx6 ? alebo aspon kto ma pult zakupeny? aby poskytol rozmery a fotky ? dik
Dareba

#570 Příspěvek od Dareba »

Rajny píše:
Dareba píše:Nevíte někdo jak na dx6i naprogramovat zapnutí motoru vypínačem? prostě aby se náhodnpo manipulací neroztočil motor. Mi se to nepovedlo :-(

jde to, vymenis ten cudlik na throttle cut vypinacem, pak musis v menu povolit throttle cut a je to

Tak asi jsem natvrdlý můžeš to popsat trošku pro blbce :-)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“