KIWI - F3l/F5L
Re: KIWI - F3RES
Dával jsem na odtokovku lištu 1x1. Pevnost pocitově nic moc a při potahování se to zkroutilo. Odřízl jsem odtokovku těsně za odlehčovacími otvory a přilepil tam pevnější balzu a je to OK. Ještě bych doporučil obsluze laseru použít při přípravě dat ofset, aby se eliminoval prořez. Je to znát hlavně při lepení ocasních ploch.
Postavil jsem 2 modely a jeden je zalétán. V porovnání se Sambou je Kiwi méně tužší, ale podstatně obratnější. Výkony budou v klidu lepší, v termice a ve větru záleží na pilotovi. Večer za úplného bezvětří a bez termiky jsem naklouzal 4:40 (byl to třetí let ) Což je velmi dobré.
Spojlery jsou účinné a příjemně se jimi řídí sestup. Vlivem použití těžkých baterek jsem musel vzadu dovažovat asi 5 g. Těžiště je stejně ještě vepředu. Posunutím těžiště o cca 5mm dozadu se výkony jistě zvýší. Pokud bych použil lehčí baterie byla by hmotnost pod 400 g. Teď jsem na 420g.
Model je neskutečně obratný a zároveň velmi hodný. Na gumicuku i v bezvětří se nechá vytáhnout na plnou délku gumicuku. Pokud fouká je vypínání zážitek protože napnutý gumicuk se vystřelí směrem k zemi a praporek vydává zajímavý zvukový efekt.
Postavil jsem 2 modely a jeden je zalétán. V porovnání se Sambou je Kiwi méně tužší, ale podstatně obratnější. Výkony budou v klidu lepší, v termice a ve větru záleží na pilotovi. Večer za úplného bezvětří a bez termiky jsem naklouzal 4:40 (byl to třetí let ) Což je velmi dobré.
Spojlery jsou účinné a příjemně se jimi řídí sestup. Vlivem použití těžkých baterek jsem musel vzadu dovažovat asi 5 g. Těžiště je stejně ještě vepředu. Posunutím těžiště o cca 5mm dozadu se výkony jistě zvýší. Pokud bych použil lehčí baterie byla by hmotnost pod 400 g. Teď jsem na 420g.
Model je neskutečně obratný a zároveň velmi hodný. Na gumicuku i v bezvětří se nechá vytáhnout na plnou délku gumicuku. Pokud fouká je vypínání zážitek protože napnutý gumicuk se vystřelí směrem k zemi a praporek vydává zajímavý zvukový efekt.
Ty obaly jsou fakt nááádherný.
-
TomHlavinka
Offset řešíme od začátku a s hodnotou chodíme sem-tam-sem tam, když pak přijde tužší nebo stačí i zrcadélková balsa, tak je propal menší a díly na ocase se musí přibrušovat, aby do sebe pasovaly. Proto raději s mírnou vůli na jistotu.
Aku určitě vyměň za lehčí, vozit olovo na ocase není dobré.
Aku určitě vyměň za lehčí, vozit olovo na ocase není dobré.
Já jsem to nakonec dostal na těžiště 80 mm s 1 Lionkou a bez olova
, celková hmotnost 388 gr.
-
TomHlavinka
388g je už pěkný, to je asi zatím nejmíň co zatím lítá.
-
TomHlavinka
V sobotu jsme si mohli poprvé v ČR vyzkoušet jak je to teda s těma RESkama. Soutěž uspořádal klub Havlíčkův Brod za krásného teplého podzimního počasí, pravého babího léta! Soutěžilo 11 pilotů a dalších 5-8 jsem zaregistroval jako potenciální zájemce. Myslím, že toto je velký úspěch! Ranní poletování před soutěží a část prvního kola byla v bezvětří a skoro bez termiky. Další kola už se to pomalu rozfoukávalo a termiky bylo habakuk, na finále už fučelo statečně a termiky odcházely rychle po větru, byly úzké a rozfoukané. V obou finálových kolech už fučelo statečně, takže všichni 2x opakovali! Na konci v silném větru to už byla ostrá zkouška nové kategorie.
Do finále postoupili:
1.Tomáš Hlavinka - Kiwi
2.Jarda Bartůněk - Kiwi
3.Libor Pechan - Kiwi/Pures
4.Kamil Šimon - K2000
Nejdelší čas finále 4:15 v druhém kole předvedl Kamil Šimon, který po zásluze vyhrál.
konečné pořadí tedy:
1.Kamil Šimon - K2000
2.Tomáš Hlavinka - Kiwi
4.Jarda Bartůněk - Kiwi.
Díky pořadatelům za soutěž, občerstvení a pohodovou přátelskou atmosféru! Tohle bylo to pravé lítání pro radost!
Do finále postoupili:
1.Tomáš Hlavinka - Kiwi
2.Jarda Bartůněk - Kiwi
4.Kamil Šimon - K2000
Nejdelší čas finále 4:15 v druhém kole předvedl Kamil Šimon, který po zásluze vyhrál.
konečné pořadí tedy:
1.Kamil Šimon - K2000
2.Tomáš Hlavinka - Kiwi
4.Jarda Bartůněk - Kiwi.
Díky pořadatelům za soutěž, občerstvení a pohodovou přátelskou atmosféru! Tohle bylo to pravé lítání pro radost!
Naposledy upravil(a) TomHlavinka dne úte 24.09.2019 7:32, celkem upraveno 1 x.
Tak to je super. Už se těším, až se také zúčastním nějaké té soutěže. Zde je moje soutěžní nářadí.
-
TomHlavinka
Krasavci pruhovaní! Už se těším až zalezu za měsíc do dílny a postavím si taky nový.
Jak vyšla hmotnost?
Jak vyšla hmotnost?
Jak jsem psal. Mám tam 4čl Enelop, takže zatím vozím 9 gr na ocase. S tímto to váží 422 gr. Pokud tam dám 1 čl. Li-on budu okolo 390 g.
-
TomHlavinka
Víkend u nás nic moc, na lítání to nebylo a tak jsem začal konečně stavět nové éro pro sebe. Naštěstí jsem si jednu stavebnici odložil bokem pro sebe. Vyzkouším ty uhlíkové pásky mezi klapkou a pevnou částí VOP i SOP.
Čím to lepíš teď, zase UHU Hartem?
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
-
TomHlavinka
Jo, UHUhartem, zbyl mi ještě z jara.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem se konečně pustil do stavby.
Entomologické špendlíky mají průměr 0,22mm a to je na balze znát méně než modelářský špendlík s průměrem 0,58mm.
Lepím polyuretanovým lepidlem. Nakonec jsem udělal nějaké další testy a jsou s ním nejlepší výsledky. Ale chce to poněkud pracný způsob. Na obě části nanést PU lepidlo. Nechat tak 10minut vsakovat. A pak vše na povrchu otřít. Opravdu do sucha. Přiložit k sobě.
Entomologické špendlíky mají průměr 0,22mm a to je na balze znát méně než modelářský špendlík s průměrem 0,58mm.
Lepím polyuretanovým lepidlem. Nakonec jsem udělal nějaké další testy a jsou s ním nejlepší výsledky. Ale chce to poněkud pracný způsob. Na obě části nanést PU lepidlo. Nechat tak 10minut vsakovat. A pak vše na povrchu otřít. Opravdu do sucha. Přiložit k sobě.
-
TomHlavinka
Začíná podzim, všichni zalezli do kutlochů a lepí...
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Přihazuji dvě fotky, které dokumentují rozdíly od stavby na fotkách od Tomashr.
Na trupu je přidán díl 32, který zesiluje místo pod vlečným háčkem.
Uložení VOP je zajištěno dílem 20.
Na trupu je přidán díl 32, který zesiluje místo pod vlečným háčkem.
Uložení VOP je zajištěno dílem 20.