F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Joshuax

Re: F45 - motorky

#571 Příspěvek od Joshuax »

Krasna cista prace ;)
thoroid

#572 Příspěvek od thoroid »

Joshuax píše:
A kdyz si to vsechno sectes, mozna te vyjde lepe zvolit trosku jinej stroj. Tohle taky neni zadnej original co se kvality tyce, takze nez tohle, tak uz radeji treba neco od Tarotu.

http://www.hobby-wing.com/tarot-450-pro ... combo.html

Netvrdím že je Tarot špatný model, ale když si člověk vezme cenu stavebnice 200usd + pravděpodobně dph, poplatky celnici a baterku tak je pomalu na 6000,-.

To už bych bral v úvahu spíš tento originál přinejmenším stejně kvalitní jako T-rex.
http://prochymodel.cz/thunder-tiger/420 ... arftf.html
Za cenu 7500,- má bezpádlovou stabilizační jednotku, kterou bych dnes u 6ch rozhodně preferoval(samotná stojí řádově tisíce), je sestavený a otestovaný, v setu je i baterie a výhodou může být též česká záruka, kdyby v začátku něco nefungovalo.

Každopádně se každý musí připravit na to,že pokud bude chtít létat razantněji než s F45 nebo dokonce 3D, tak při chybě techniky nebo pilota budou náklady na servis 6ch dosti vysoké. Princip řízení kolektivem předpokládá stále naplno roztočený rotor a kinetická energie je extrémní. To si dost lidí neuvědomuje při přechodu na "dospělý" stroj a nejeden se vrátil smutný k čtyřkanálu nebo vrtulníky opustil úplně. Současně má tento systém přibližně dvojnásobnou spotřebu elektrické energie.

To co se stále vytýká 4ch FP helikoptérám, může být při nějakém průšvihu nakonec i výhoda.
Fijo

#573 Příspěvek od Fijo »

měl bych dotaz ohledně origoš baterie k F-45ce, už před tím jsem vlastnil pár těchto bateríí a jaksi se z nich ztratil výkon, nevím jestli so tomu tak říká ale když sem dával novou tak výkon vrtulníku se značně zvýšil, a ted co mam ty baterky v F-45 tak se mi zdá že jsou slabší a slabší, čím to může být? nabíječku mam s balancerem a nabíjím cca 6hod. a přemýšlím o tom koupit jinou baterii, doporučíte mi prosím nějakou?
01jimmy10

#574 Příspěvek od 01jimmy10 »

chalani asi to sem nepatri ale mohli by ste ma nejak nasmerovat alebo povedat ako prevazate svojich milacikov , mam namysli ci mate nejaky kufrik a vo vnutri penu alebo nieco ine? dakujem za odpoved...
Hafan
Kontaktovat uživatele:

#575 Příspěvek od Hafan »

Fijo píše:měl bych dotaz ohledně origoš baterie k F-45ce, už před tím jsem vlastnil pár těchto bateríí a jaksi se z nich ztratil výkon, nevím jestli so tomu tak říká ale když sem dával novou tak výkon vrtulníku se značně zvýšil, a ted co mam ty baterky v F-45 tak se mi zdá že jsou slabší a slabší, čím to může být? nabíječku mam s balancerem a nabíjím cca 6hod. a přemýšlím o tom koupit jinou baterii, doporučíte mi prosím nějakou?

Já používám jak tu origo jak píšeš,že jsou slabší a slabší tak to mám taky tak a asi ne jen já,a pak používám tuhle http://ceskemodelarstvi.cz/product.php?id_product=1461 a naprostá spokojenost váhou je skoro stejná s origo.
Hafan
Kontaktovat uživatele:

#576 Příspěvek od Hafan »

01jimmy10 píše:chalani asi to sem nepatri ale mohli by ste ma nejak nasmerovat alebo povedat ako prevazate svojich milacikov , mam namysli ci mate nejaky kufrik a vo vnutri penu alebo nieco ine? dakujem za odpoved...

No já vozím helinu v autě buď to volně v zadu pod oknem a nebo když jedem na chatu tak jí vrazím do origo krabice 8O
tlavelza

#577 Příspěvek od tlavelza »

Fijo píše:měl bych dotaz ohledně origoš baterie k F-45ce, už před tím jsem vlastnil pár těchto bateríí a jaksi se z nich ztratil výkon, nevím jestli so tomu tak říká ale když sem dával novou tak výkon vrtulníku se značně zvýšil, a ted co mam ty baterky v F-45 tak se mi zdá že jsou slabší a slabší, čím to může být? nabíječku mam s balancerem a nabíjím cca 6hod. a přemýšlím o tom koupit jinou baterii, doporučíte mi prosím nějakou?

Nevím jakou máš nabíječku ale pokud máš origo nabíječku k F-45 a nabíjíš baterie 6 hodin tak bude po bateriích.Víckrát jsem zapomněl nabíječky vypnout :roll: ,baterie zůstaly na nabíječce přes noc 8O ,ráno,když jsem šel do práce tak jsem je z hrůzou odpojil(po cca 7 hodinách),lítalo to normálně ale potom se kapacita výrazně snížila a za měsíc se na ně nedalo lítat.Teď si to hlídám a je vše OK.Pokud nechceš nic hlídat,tak výhra je jen jedna--koupit pořádnou nabíječku!!! :wink: Další věc je,jak se staráš o baterie-nepodvybít-nepřebít.Nelítat do konce,když už vrťas nemůže,nevybíjet vrťase tím stylem,že se na zemi ještě točí a vypne ho až elektronika.
Naposledy upravil(a) tlavelza dne stř 16.01.2013 16:47, celkem upraveno 1 x.
Joshuax

#578 Příspěvek od Joshuax »

ad baterie - 6 hodin na nabijecce je nesmysl... Netusim na jakou kapacitu a jakym proudem nabiji original nabijecka, moc jsem to nestudoval, tech par letu co jsem s tim absolvoval, jsem zvladl na originalnim nabijeci, ale pro porovnani v T-Rexu 450 mam baterii 2200mA, muze se nabijt max 2C (4400 mA). Jelikoz jsem je zatim nabijel jenom jednou, tak jsem dle navodu zvolil nabijeni pouze 1C (2200mA) a nabijeni trvalo cca 40 minut. (baterie byly prednabite, takze to nabilo asi jenom 1100 mA)
Co tam tedy delas tech 6 hodin, to fakt netusim, ale v nabijeci mam limit za ktery to nema jit v defaultu 240 minut a ten by mel stacit i na znacne stare baterie, ktere se nabijeji pomaleji nez baterie nove. Prebijeni se samozrejme projevi na zivotnosti baterie, stejne jako jejich presprilisne rychle nabijeni na hrane maximalniho nabijeciho proudu daneho vyrobcem... U svych baterii vim, ze pokud nebude potreba spechat, budu je nabijet normalne proude odpovidajicimu 1C, pokud budu spechat, pak 1.5C. Baterie pak dozajista vydrzi v lepsi kondici, nez kdyz je budu honit na hrane.

Samozrejme je dobre nabijet aspon 30 minut po skonceni pouzivani, kdyz je baterie jiz studena a nedrtit to do ni hned po tom, co se prestala tocit vrtule. Oboje je spatne. Jak prilis brzke nabijeni, tak prilisne vystaveni baterie. Pod cca 25% kapacity by se chodit uz vubec nemelo. Ony Li-Polky jsou zradne v tom, ze porad davaj, porad davaj a najednou je zle :) A uz miris k zemi... Proto jsou na vysilacich vetsinou integrovane stopky ktere si nastavujes pro kazdy model ;)

ad Tarot vs MiniTitan s FBL - nechci tady zachazet do nejakych zbytecnych dohadu, takze to necham na zvazeni kazdeho, aby si nasel pro a proti konkretnich reseni ;)
tlavelza

#579 Příspěvek od tlavelza »

mugwai píše:Tlavelzo jak se ti podarilo ztrojnasobit zivotnost ocasu ? Prozradis ?

Ten stridak na zadek je jak koukam pro komplikace s reglem (co to flashovat zatim nezvladame) pro sirsi masy nepouzitelne:).
Konec koncu, kdyz sectu naklady na tunning, neni za ty prachy z HK treba po kouskach uz "dospela" helina - rekneme tridy 250 - 450 ?
-----------
Jo, je tam jeste o chlup levnejsi zdroj motoru (o par supu) na tu DH 9104. Googlujte na E-bayi.

PRO "mugwai"---Vracím se k 17.září 2012--už vím jak se podařilo ztrojnásobit životnost ocasu :roll: V té době mě odcházely baterky vlivem přebití přes noc 8O ,jelikož jsem si psal počty letů,tak jsem nebral v úvahu letový čas,to vlastně zapříčinilo více letů vůči letovému času,menší kapacita baterií,motory neměly dostatečný výkon,tím odebíraly méně proudu=motory více vydržely.Vracím se k tomu jenom proto,že si pročítám forum a narazil jsem na to.Tak je to vysvětleno.Jen tak doplňuji aby řeč nestála.Zpráva pro "dávu" :D ,AC motor má u kámoše velký úspěch,jde do toho taky,takže se mi motor vrací v pořádku,už je načase,plechovka začíná mít divný zvuk.
Dáva

#580 Příspěvek od Dáva »

tlavelza píše:..Zpráva pro "dávu" :D ,AC motor má u kámoše velký úspěch,jde do toho taky,takže se mi motor vrací v pořádku,už je načase,plechovka začíná mít divný zvuk.

Tak super zase z toho budeš mít pořádnej tryskáč :mrgreen: .Jsem pořídil pro přítulku pidi kvadrokoptérku.Voe za chvíli toho bude mít víc než já :lol: :lol: .Už má letadlo a tyhle splašený vrtule :D ..se picnu :lol:
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
tlavelza

#581 Příspěvek od tlavelza »

Tu malou pěknou lítací berušku? :D
Dáva

#582 Příspěvek od Dáva »

tlavelza píše:Tu malou pěknou lítací berušku? :D

Jj přesně tu :wink: .Ale už jsem jí trošku poladil kabinku do černý barvy.Baba chtěla ,aby prý nevypadala tak hračkoidně :lol: :lol: :lol: .Teď už vypadá opravdu dospělácky :lol: .Hele myslel jsem ,že to bude klidnej stroj,ale když se splaší tak to je mazec..
tlavelza

#583 Příspěvek od tlavelza »

Dáva píše:
tlavelza píše:Tu malou pěknou lítací berušku? :D

Jj přesně tu :wink: .Ale už jsem jí trošku poladil kabinku do černý barvy.Baba chtěla ,aby prý nevypadala tak hračkoidně :lol: :lol: :lol: .Teď už vypadá opravdu dospělácky :lol: .Hele myslel jsem ,že to bude klidnej stroj,ale když se splaší tak to je mazec..

Ti zbyla barva z F-45,co? :D Koukal jsem na ní na youtube a taky myslím rcking ji předváděl,no ostrá ta mrška tedy je. :lol: Tak hodně zábavy a málo oprav. :D
Dáva

#584 Příspěvek od Dáva »

tlavelza píše:Ti zbyla barva z F-45,co? :D..

:lol: nee tentokrát to byla tlustá černá lihová fixa.Až jsem byl překvapený jak pěkně kreje :D .Taky přeju ať ti stroj lítá,je to radost když vše funguje jak má :wink: .
tadik

#585 Příspěvek od tadik »

Vy kdo už máte střídavý zadní motorek, jak silné kablíky jste k němu vedli? Zvažuji, že bych zkusil použít tlustější servo kabely (22 AWG) ale nevím, jestli to nebude ještě pořád příliš tenké.
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“