Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
holmer83

Re: Video brýle na FPV

#586 Příspěvek od holmer83 »

ST píše:Prostě FOV 46st. je krutě znát. Pochopitelně to trubka kvalitativně zmrvila. :wink:
Jo docela by mě zajímalo, kde to bere zvukovou stopu, když mi jde z kamery jenom video. :roll: :roll: :roll:

Mě by hlavně zajímalo tvoje porovnání kvality obrazu starých RCV922 a Doms HD. Stojí opravdu ten rozdíl za tu hromadu peněz? Neporovnávám samozřejmě přidané hodnoty Doms HD jako integrované DVR, headtracking, jednoduše výměnné Rx moduly, ale čistě kvalitu zobrazení.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
ST
Kontaktovat uživatele:

#587 Příspěvek od ST »

Pochopitelne rozdíl tam je. Ale zkoušel jsem oboje bryle na kolegovi, co to měl poprvé na očich a on byl už nadšeny z těch RCV922. To že v Doms HD byl obraz lepší mi taky potvrdil. Ale co chceš ještě slyšet, ja ty brýle chtěl a vysnil si je tak jak byla možnost tak jsem je vzal. To rozhodnuti je na každém jak si to zdůvodni.
:wink:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#588 Příspěvek od graup15 »

re ST
Stando,myslím,že jede na Lawmate 1W. Ale jistotu nemám.

re Tomashr

Naprosto v pohodě,létal jsem spolu s dost dalšími . Neruším ostatní na letišti. Vyzkoušené.
Jen v počátku mojich pokusů na kanálu 1 ,(dnes už lítám jiný kanál právě proto abych ostatním neškodil) se nespároval Graupner (ale na malou vzdálenost) a kompletně to sestřelilo Spektrum. Ale u toho se nedivým,to je strašná srajda system.
Je to problém spíš obráceně..
Seba

#589 Příspěvek od Seba »

Nové brýle od HeadPlay, cena 239 dolarů,rozlišení 1280x800, vypadají zajímavě,cena dobrá,takové lepší ECO brýle. http://www.headplay.com/
http://www.headplay.com/shop/headplay-hd-with-58ghz-rx
arachna

#590 Příspěvek od arachna »

...ta s touhle "helmou" bych chtel nekde taky vystupovat ... :lol: fujjjj ....
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#591 Příspěvek od jamesgsf »

Ale ten obraz je brutální, nekde jsem ale nezjistil co jedou za vysílače fpv.

... už jsem to našel
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
skaramu

#592 Příspěvek od skaramu »

arachna píše:...ta s touhle "helmou" bych chtel nekde taky vystupovat ... :lol: fujjjj ....

je sice pravda,že jsou dost velké,ale strčí všechny brýle do kapsy,a podle mne lepší opravdu kvalitní obraz než krása...
skaramu

#593 Příspěvek od skaramu »

Seba píše:Nové brýle od HeadPlay, cena 239 dolarů,rozlišení 1280x800, vypadají zajímavě,cena dobrá,takové lepší ECO brýle. http://www.headplay.com/
http://www.headplay.com/shop/headplay-hd-with-58ghz-rx

tak už jsem je objednal,jsem na ně zvědav...jestli bude obraz jako na tom demo tak už není co řešit....
tomashr

#594 Příspěvek od tomashr »

Ona je docela zajímavá otázka, zda budoucnost patří klasickým brýlím s 2xLCD pro každé oko anebo spíše právě koncepci s "velkým" LCD s fresnelkou, na které se kouká oběma očima. Z hlediska dojmu z obrazu to asi bude hodně individuální (i celkem drobná zraková vada asi může preference otočit na jednu či drohou stranu).
Na druhé straně se ale zdá, že z hlediska ekonomiky je varianta s "velkým LCD" dost jasně v čele, displejů tohoto druhu jsou "tuny" za pár USD, výroba klasických FPV brýlí je asi objektivně dražší.
No uvidíme :-)
tomashr

#595 Příspěvek od tomashr »

skaramu píše: tak už jsem je objednal,jsem na ně zvědav...jestli bude obraz jako na tom demo tak už není co řešit....

Píšeš, žes už objednal - zatím ale jde jen o pre-order, přišlo ti po objednání nějaké upřesnění odhadu, kdy se dá čekat reálné doručení?
A vedlejší dotaz - kolik si počítají poštovné?
ST
Kontaktovat uživatele:

#596 Příspěvek od ST »

Ty tuny bych chtěl vidět. Zvlášť kolem 4,3 - 5" s rozlišením min. 800x600 a bez bluescreen. :lol:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
qeex

#597 Příspěvek od qeex »

Ona je docela zajímavá otázka, zda budoucnost...

Myslím že budoucnost bude v LCD s rozdvojeným obrazem pro každé oko a použití čoček (jako u brýlí pro virtuální realitu). Full HD display s driverem stojí 50$, myslím že by to bylo použitelné, hlavně bych viděl výhodu v kompaktnosti.
Jen vědět jak rozdvojit obraz na jednom displayi bez nutnosti použití PC.
tomashr

#598 Příspěvek od tomashr »

ST píše:Ty tuny bych chtěl vidět. Zvlášť kolem 4,3 - 5" s rozlišením min. 800x600 a bez bluescreen. :lol:

Reakce trochu mimo - pokud ty brýle budeš vyrábět seriózně a ne jako DIY bastl, tak budeš samozřejmě brát jen panely a tam přirozeně s bluescreen problém není, to si ošetříš. A těchto modulů jsou opravdu tuny - copak se asi dává do telefonů, fotoaparátů atd.? Leccos seženeš i v malém třeba na DX, pokud bys to sháněl pro výrobu, tak se možnosti dále rozšíří (a ceny sníží).

Cpát do "brýlí" kompletní monitor i s krabicí samozřejmě jde, ale to je opravdu spíš na domácí pokusy či totální lowend ala Quanum: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html , pro seriózní výrobu by se ale už kvůli lepšímu rozložení hmotnosti mělo vyjít od trochu serióznějšího pojetí, kdy bude na zadní stěně "brýlí" jen vlastní panel a elektronika se přesune "blíže k hlavě"...
krtek2k

#599 Příspěvek od krtek2k »

ST píše:Ty tuny bych chtěl vidět. Zvlášť kolem 4,3 - 5" s rozlišením min. 800x600 a bez bluescreen. :lol:

Něco je, zrovna si ho montuju, včera přišel.
http://eud.dx.com/product/diy-hd-5-tft- ... P6zRvC8d2Y
Tak do dvou týdnů s ním zalítám, pak dám vědět.
Prej teda do bluescreenu padne, ale to už musí bejt...
Tady video od někoho:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jZAxg_6nxRg[/youtube]
Přílohy
18.jpg
17.jpg
16.jpg
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#600 Příspěvek od jamesgsf »

Zdá se že na diy brejle padne přesně? To jsou tvoje fotky krtku?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“