Po velmi dlouhe dobe jsem se podival do vlakna venovanemu Pioneer-ovi od Pelikana. Nalezl jsem nezverejnene fotografie, ktere jsem porizoval pri oprave sveho modelu. Jak jsem uz drive uvedl, na vine byla vyrobni vada ovladaci paky predniho kola (vzduchova bublina v plastu). Na snimcich je videt, jak to uvnitr vypada - muze se to nekomu hodit.
* Pohled na ulomenou ovladaci paku. Jejim stredem je protazena predni podvozkova noha a zajistuje se cervikem proti protoceni. Tam prave mohou vznikat zminene vule.
* Zde je videt zajistovaci krouzek, ktery zajistuje nohu predniho kolecka ve vertikalni poloze.
Tak pánové dneska se při připojení baterky odkouril regl do věcných lovišť... sr*cka od pelikána, nicméně náhradní regl v kufru to jistil.... na letišti mě už nesnášejí, tahám sebou všechno možný, tak si sebou neberou moc nářadí, nicméně nechodím tam pravidelně .
opisk píše:chlapi poradte, ako presne zistim ci mam dobre vyoseny motor? po jednej oprave mam taky pocit ze nie je uplne spravne
Vem si papír a ustřihni si úkos 3° a přilož to k tomu a vrtule musí jít přesně podle úkosu, snad to chápeš, nebo to prostě neřeš a uvidíš v letu, já to po opravě dělal stejně, zhruba jsem to vyosil s pomocí papíru a uviděl v letu, lítá sám nemusel jsem nic ani trimovat, úžasný éro fakt že jo!
Mohl bych poprosit majitele pioneera o foto originální vysílačky tak jak má být nastavena ? Už při druhym letu s pioneerem mě pořád de po čumáku dolu a musím ho pořád potlačovat nahoru aby letěl dobře. Trim výškovky mám úplně nahoře
taky bych to tak viděl, připadá mi že de moc na čumák ale baterii mám tam kde má být, ve vzduchu má ale tendenci letět dolu i když mám páku výškovky ve středu Výškovku mám vytrimovanou do roviny
je jedno kde máš baterku,máš dobře těžiště?už ti to lítalo a nebo to je první let?skoušel jsi to za letu vytrimovat myslím tu výškovku,je dobře vyosený motor.Pavel.
byl to už 2 let, motor je vyosenej od výroby s tim sem nehejbal trimovat jsem zkoušel ale to potom zase šlo moc nahoru ale je zase pravda že celkem dost foukalo, při dalším letu to zkusím pořádně
No, jde ti to po čumáku, po trimování zase nahoru=vytrimuj to nějak do středu ne? Počkej na bezvětří, dej si výškovku mírně nahoru, vyleť vysoko, nad zemí to netrimuj! Až budeš vysoko po krocích přidávej trim výškovky směrem dolů-přitahuj a po každém krůčku to pusť, ale jen ve velké výšce, dělej to do zbláznění, dokud to nebude letět rovně, potom zkus let bez motoru, musí to letět stejně, pokud by to letělo jinak-blbě vyosený motor. Už na zemi se můžeš kouknout podle oka na vrtuli, nejdřív z boku-musí jít kolmo k zemi když Pioneer stojí na podvozku, pak se koukni zezhora-protoč si jí abys jí měl délkou nahoru a zase-měla by jí kolmo k trupu (ke středu trupu) malé odchylky nevadí. Správně by měla jít o nějaké tři stupně ale to neřeš, dej si jí rovně a potom na vysílači to dej tak, aby výškovka byla rovně a trimy na TX přesně v prostřed, to uděláš posunutím táhel u serv (měly by tam být šroubky které povolíš a posuneš táhlo) to je proto, abys ve vzduchu měl prostor pro trimování, kdyby to nestačilo tak přistaň a posuň to ještě víc v modelu u serv. Takhle to musíš vytrimovat, kdyby ti to létalo rovně s výškovkou hodně přitaženou tak je problém v těžišti. Chyť si ho rukou v na trupu pod první třetinou křídla, musí v něm být baterka a měl by drže rovně, nesmí se naklápět ani na čumák ani na zadek, v té poloze ti musí držet v prstech. Kdyby ne, přidej závaží nebo posuˇˇn baterku jinam, prostě dodrž to těžiště. Toť konec mého románu. Ať to lítá!
Tady ochutnávka toho jak by měl létat http://www.youtube.com/watch?v=g0ERAeMPw0s dejte si to do HD, ať nejste jako v minecraftu Pioneera jsem koupil docela nedávno, ale (já blbec) jsem při záletu zapojil obráceně křidélka no, pak mi ho zalétal pilot z okolí, a tohle je teprve můj třetí let s ním!!! Zatím jsem létal pouze se Skylady, třetí let s Pioneerem a už takováhle akrobacie, hodnější letadlo jsem ještě nikdy neřídil (je pravda že jsem zatím řídil jen skylady ) ale opravdu, ta pilotáž je tak jednoduchá, je to supr letadlo na vyblbnutí!