Blade mCP X BL

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: Blade mCP X BL

#586 Příspěvek od prikrylm »

Někde jsem tu viděl, že si tam lepili chladič...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Dzon

#587 Příspěvek od Dzon »

Tak to jsem rád. Díky za info, ještě jedna věc která mě trochu trápí, zapnu vysílačku, profil vše je nastavené tak jak má, položím vrtulníček na rovinu a připojím tam baterku. Vrtulník 2x pípne a tím to končí. Další pípnutí označující synchronizaci se nekoná. Musím takto odpojovat a zapojovat baterku vždy tak 2x - 3x než se chytne. Máte někdo zkušenosti co s tím? Jinak dnes jsem byl lítat s novou baterkou a po tom co jsem srovnal cykliku lítá suprově :) co se týká toho chladiče - taky jsem někde četl o nějaké folii kterou přes to někdo lepil ale nevím nevím..
pheek
Kontaktovat uživatele:

#588 Příspěvek od pheek »

Dzon píše:Tak to jsem rád. Díky za info, ještě jedna věc která mě trochu trápí, zapnu vysílačku, profil vše je nastavené tak jak má, položím vrtulníček na rovinu a připojím tam baterku. Vrtulník 2x pípne a tím to končí. Další pípnutí označující synchronizaci se nekoná. Musím takto odpojovat a zapojovat baterku vždy tak 2x - 3x než se chytne. Máte někdo zkušenosti co s tím? Jinak dnes jsem byl lítat s novou baterkou a po tom co jsem srovnal cykliku lítá suprově :) co se týká toho chladiče - taky jsem někde četl o nějaké folii kterou přes to někdo lepil ale nevím nevím..

To co popisuješ se mi dělo celkem pravidelně, nikdy jsem s tím nic nedělal a neřešil to. Na chladič bych se vykašlal, jen zbytečné závaží.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
beka

#589 Příspěvek od beka »

Dzon píše:Tak to jsem rád. Díky za info, ještě jedna věc která mě trochu trápí, zapnu vysílačku, profil vše je nastavené tak jak má, položím vrtulníček na rovinu a připojím tam baterku. Vrtulník 2x pípne a tím to končí. Další pípnutí označující synchronizaci se nekoná. Musím takto odpojovat a zapojovat baterku vždy tak 2x - 3x než se chytne. Máte někdo zkušenosti co s tím? Jinak dnes jsem byl lítat s novou baterkou a po tom co jsem srovnal cykliku lítá suprově :) co se týká toho chladiče - taky jsem někde četl o nějaké folii kterou přes to někdo lepil ale nevím nevím..

Ahoj, s tím chladičem to je můj nápad je to na stránce 33 i s fotkou, je to lepicí hliníková folie čili pozor atˇněco nezkratuješ mám to na tom tyristoru i tantalovým kondíku, na obrázku je to na zadním motorku, pokud máš plastový držák, já koupil x-treme kovový tím se to chladí dostatečně. Jo a s tím zapínáním, to je vlastnost helin blade 130x a Blade MCPX-BL.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Dzon

#590 Příspěvek od Dzon »

Aha, a kde se dá ta lepící hliníková páska koupit? Jinak na jaké nastavení lítáte na 100% a na 125% ? Nikde jsem tu snad neviděl že by někdo vypisoval nastavení na DX6i pro tuhle heli?
pheek
Kontaktovat uživatele:

#591 Příspěvek od pheek »

Dzon píše:Aha, a kde se dá ta lepící hliníková páska koupit? Jinak na jaké nastavení lítáte na 100% a na 125% ? Nikde jsem tu snad neviděl že by někdo vypisoval nastavení na DX6i pro tuhle heli?

Nastavení pro Spektrum vysílačky máš v manuálu. Pokud jej nemáš, tak si ho stáhni na Astře.
beka

#592 Příspěvek od beka »

Dzon píše:Aha, a kde se dá ta lepící hliníková páska koupit? Jinak na jaké nastavení lítáte na 100% a na 125% ? Nikde jsem tu snad neviděl že by někdo vypisoval nastavení na DX6i pro tuhle heli?

Ahoj, hliníkovou pásku koupíš v Lídlu, občas to mají v akcích. Je dost pevná, oproti jiným výrobkům, a i lepidlo snáší vyšší teploty. Nastavení mám dle manualu, akorát jsem upravil dle návodu od "prochel" strana 15, DR expo, opravdu to funguje, ocas nekmitá.
Dzon

#593 Příspěvek od Dzon »

Nevim proč mě ani nenapadlo to hledat v manuálu :) "návod od "prochel" strana 15" znamená co? A máte nějaký tip kde nakupovat např hliníkové díly atd?
pheek
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od pheek »

Hele, pokud ti mohu poradit a necháš si poradit, tak se na tuning vykašli. Heli je navržena tak aby lítala a nic jiného nepotřebuje. Má dostatek výkonu a řekl bych žádný hliníkový díl nezlepší letové vlastnosti. Jsou to naprosto vyhozené peníze. A že hodně lidí dokáže spoustu peněz do takto malého vrtulníku nasypat. Za ušetřené peníze si kup větší.

edit: a Prochel strana 15, znamená strana 15 v tomto vlákně, uživatel Prochel
beka

#595 Příspěvek od beka »

Třeba tady:http://www.microheli.com/store/welcome.php/osCsid/42528f3fe8d2cf98af8b784e6bc4db46:
nebo tady:http://www.lynxheli.com/index.php a něco tady:http://www.rcking.eu/cs/
Dzon

#596 Příspěvek od Dzon »

pheek píše:Hele, pokud ti mohu poradit a necháš si poradit, tak se na tuning vykašli. Heli je navržena tak aby lítala a nic jiného nepotřebuje. Má dostatek výkonu a řekl bych žádný hliníkový díl nezlepší letové vlastnosti. Jsou to naprosto vyhozené peníze. A že hodně lidí dokáže spoustu peněz do takto malého vrtulníku nasypat. Za ušetřené peníze si kup větší.

edit: a Prochel strana 15, znamená strana 15 v tomto vlákně, uživatel Prochel

No chtěl jsem koupit alespoň hliníkovou kostru, aby to něco vydrželo protože u toho ocasu se mi to pořád láme, na simulátoru už mi to celkem jde a v reálu se mi podařilo heli naštelovat konečně tak že už se s ní dá taky lítat 3D i když ji teda překlápím vzhůru nohama tak i když jedu páčkou přímo dolů, heli se trochu rozhodí a otočí se trochu na šikmo a musím to srovnávat.. ale věřím že se mi i tohle poladí doladit zašroubováním táhel.. jinak díky za pomoc a ochotu pheek a beka :)
pheek
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od pheek »

Nerozumím tomu co chceš kde mechanicky nastavovat, aby se ti heli nerozhodila při invertu. Je důležité aby si měl správně nastavenou vysílačku a mechanicky rovně desku ckliky a nastavený "zero pitch" https://www.youtube.com/watch?v=PX9UgHfg_NM. Potom je potřeba počítat s tím že takto malé heli nedrží dobře ocas a korigovat se musí neustále. Vždy platí, že heli se musí řídit, nelítá sama. V každém prvku se musí "páčkovat". U takto malé heli platí že na simulátoru lítá v podstatě sama, v reálu ne.
Dzon

#598 Příspěvek od Dzon »

Zero pitch jsem dělal, jen teď když koukám znovu na další video - tím že zašroubuju/vyšroubuju všechna táhla najednou se listy dostanou do roviny? Jinak jsem nahrál video, páčkami pohybuji celou dobu plynule - pomaleji/rychleji ale listy se bezdůvodně čas od času samy rozklepou. I toto je normální? Při otáčení vzhůru nohama se vrtulník přetáčí dost pomalu, nastavení heli mám momentálně podle manuálu. Čím se toto dá upravit?

[youtube]https://youtu.be/TjRpdHS_PZg[/youtube]
pheek
Kontaktovat uživatele:

#599 Příspěvek od pheek »

Dzon píše:Zero pitch jsem dělal, jen teď když koukám znovu na další video - tím že zašroubuju/vyšroubuju všechna táhla najednou se listy dostanou do roviny? Jinak jsem nahrál video, páčkami pohybuji celou dobu plynule - pomaleji/rychleji ale listy se bezdůvodně čas od času samy rozklepou. I toto je normální? Při otáčení vzhůru nohama se vrtulník přetáčí dost pomalu, nastavení heli mám momentálně podle manuálu. Čím se toto dá upravit?

[youtube]https://youtu.be/TjRpdHS_PZg[/youtube]

Normální to je, dělají to lineární serva. Možná je to předzvěst, že brzy nějaké odejde. Možná by pomohlo jej vyčistit. Ale tohle je drobná záležitost a asi bych to neřešil. Hele znovu, je to malá heli a nečekej od ní žádné úžasné věci. Cvič a určitě se ti podaří hodit do invertu rychleji. Úplně nejrychleji když vypneš EXPA, ale to nedělej a trénuj s nastavením jaký je popsaný v manuálu.
Doporučení: až si budeš jistější a budeš mít natrénováno na simulátoru, kup si větší heli. Velikost KDS Chase 360, Goblin 380, REX 450-480, a větší. Budeš překvapený jak moc stabilní dokáže heli být.
prikrylm

#600 Příspěvek od prikrylm »

pheek píše:Doporučení: až si budeš jistější a budeš mít natrénováno na simulátoru, kup si větší heli. Velikost KDS Chase 360, Goblin 380, REX 450-480, a větší. Budeš překvapený jak moc stabilní dokáže heli být.

Potvrzuju. I trabantózní pádlová TREX-copy 450 z Číny je proti malým potvorám hodně příjemnější polítání. ...zase následky havárií větších strojů bývají hroší. Zatímco z mCP se po pádu vymoatá tráva a lítá se dál, u větších strojů takový průběh většinou nebývá...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“