RC paragliding.

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dub
Kontaktovat uživatele:

Re: RC paragliding.

#586 Příspěvek od dub »

Ahoj podívej se třeba sem :wink:
http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.p ... 8&start=20
Ze začátku ta překližková krabička fungovala, ale nakonec jsem obě serva spojil duralovými hranoly, aby to bylo pevnější, ale princip je v podstatě stejný.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
johnf56

#587 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:Ahoj podívej se třeba sem :wink:
http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.p ... 8&start=20
Ze začátku ta překližková krabička fungovala, ale nakonec jsem obě serva spojil duralovými hranoly, aby to bylo pevnější, ale princip je v podstatě stejný.

Chudačik a nebolelo ho to :lol:.Tie serva sa daju vymontovať keby sa pokazili
dub
Kontaktovat uživatele:

#588 Příspěvek od dub »

Jdou, obě sešroubovaná se vysunou bokem z těla :wink: . To jsou začátky, vše se muselo vymyslet a informací bylo málo. Ty ruce jsem vylil epoxydem nacpal do nich dráty do kola a ještě skelnou tkaninu. Dnes už bych je udělal co nejlehčí kvůli setrvačnosti při případném nárazu. To jsem ještě vůbec neušil, jak s tím budu mlátit o zem :lol: :lol:
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
johnf56

#589 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:Jdou, obě sešroubovaná se vysunou bokem z těla :wink: . To jsou začátky, vše se muselo vymyslet a informací bylo málo. Ty ruce jsem vylil epoxydem nacpal do nich dráty do kola a ještě skelnou tkaninu. Dnes už bych je udělal co nejlehčí kvůli setrvačnosti při případném nárazu. To jsem ještě vůbec neušil, jak s tím budu mlátit o zem :lol: :lol:

No tak dik za info.
ps:človek sa uči cely život :)
petrovo

#590 Příspěvek od petrovo »

Já to tu řeším tak, že serva mám i s rukama panáka pevně spojena s konstrukcí trojkolky (trojkolka + rám vrtule) a panáka chci jen jako skořepinu přišroubovat k tomuto pevnému celku. Ale nemám hotovo, takže je to ve "vývoji" a proto fotky zatím nee... :wink: Záda jsem pajdulákovi amputoval až po zadek. Bude to, jakobyste nasazovali karosérii na podvozek RC autíčka, jen o 90 stupňů otočené do vertikální polohy. Ve finiši mu chci ještě polámat nohy tak, aby je v sedu neměl tak rozčapené.

Já ty ruce chtěl dělat nachlup přesně jako Jiří, ale vezmu si ponaučení od praktika a epoxyd s rowingem na plnou výplň teda nepoužiju. Myslel jsem, že tu mám dostatek cuprextitu na ručky, ale ouha. Nemám. Tak jsem je udělal ze zbytku duralu, co mi tu zbyl z výřezu kastlíku na akumulátor. Uvidíme, jak se tam osvědčí. Páky mám namyšlené protáhnout panákovi až ven z dlaní a tam napíchnout sumcovou karabinku. Z těch dlaní páka bude čouhat jen minimálně, takže to nebude působit rušivě a nemusím mít strach, že se mi karabinky přes gumovou ruku protrhnou.
dub
Kontaktovat uživatele:

#591 Příspěvek od dub »

No koukám, že jsi se pěkně rozjel. Možná by stálo za to pořešit nějak toto
http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.p ... 3&start=80
možná to jde udělat i jinak, ale takto je to funkční. Na jaře skončilo Hero ve spirále až v zemi ,kolíček na jedné ruce se přešmiknul, takže to funguje. :wink: . Ruce( prodloužené páky serv) dělat lehké, ale tuhé.
petrovo

#592 Příspěvek od petrovo »

Rozjel, nerozjel - hlavně teď stojím na místě a pokračovat budu moci až tak za 14 dní, což mne dost míchne. Nejraději bych na tom dělal hned teď. Buď mi nevychází čas a nebo na něco čekám, až mi dojde ze světa. Tam toho teď mám k odeslání hafo a to nejen na paragliding :wink: .
johnf56

#593 Příspěvek od johnf56 »

petrovo piše ,takže je to ve "vývoji" a proto fotky zatím nee... a mi s dubom sme mu všetko prezradili ta to neni s kostolnym poradkom. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dub
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od dub »

Ahoj, také už se těším na fotky, ony by byly zajímavé i ty z toho vývoje, jelikož si myslím, že i z těch může případný zájemce o stavbu načerpat nějakou inspiraci :wink:
dub
Kontaktovat uživatele:

#595 Příspěvek od dub »

Včera na německém fóru upozornili na toto video z nočního létání, je to paráda. Majitelé flairů uvidí jak to vypadá, když se s tím létá v noci. Je to pěkně natočené dle mého asi z koptéry.
https://vimeo.com/146574696
Druhý odkaz je tady
http://www.rcparaglidingforum.de/viewto ... 144&t=1488
zdzd

#596 Příspěvek od zdzd »

dub píše:Na přání Vendyse zde zveřejňuji jeho e-mailovou adresu na které je možno si vyžádat souhrn kompletních informací pro začínající RC padáčkáře. Jedná se o soubor 9-ti dokumentů ve formátu PDF. Mohu jen doporučit , vše potřebné máte ne jednom místě :wink:
vendys1947@centrum.cz

Psal jsem mu už před časem, ale žádná reakce - možná neprošly schránkou.

Je tu někdo kdo ty dokumenty dostal? Mohl by mi je přeposlat? Byl bych povděčen.

Díky
dub
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od dub »

Ahoj , za chvilku Ti je pošlu :wink:
Kdyby měl ještě někdo zájem, není problém ať se ozve i s e-mailem , kam to mám poslat :) buď sem a nebo SZ
dub
Kontaktovat uživatele:

#598 Příspěvek od dub »

Ještě doplněk k tomu videu, při záběrech z boku a nebo se z vrchu je krásně vidět autostabilní profil vrchlíku při úplně povolených řidičkách. Je to takový ten hrb u odtokovky , která je mírně zdvižená. I taková věc přispívá ke skvělým letovým vlastnostem tohoto vrchlíku. Pro majitele vrchlíku Free- nezoufejte, ten je vyvázán stejně :wink: :lol: :lol:
johnf56

#599 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:Ještě doplněk k tomu videu, při záběrech z boku a nebo se z vrchu je krásně vidět autostabilní profil vrchlíku při úplně povolených řidičkách. Je to takový ten hrb u odtokovky , která je mírně zdvižená. I taková věc přispívá ke skvělým letovým vlastnostem tohoto vrchlíku. Pro majitele vrchlíku Free- nezoufejte, ten je vyvázán stejně :wink: :lol: :lol:

Všimol som si aj tu šnurku vzadu tu maš aj ti na padaku to je tam na orijentaciju padaku
dub
Kontaktovat uživatele:

#600 Příspěvek od dub »

Ne ne, já jsem tam nechal ty původní, co se po převázání měli odstranit, ale zpočátku jsem si nebyl jistý, tak proto jsem je tam nechal. Ty kousky skytexu jsem tam provlíknul jen tak z frajeřiny :lol: :lol: . Po záletu jsem je s klidným svědomím odstranil s tím, že už je tam nikdy dávat nebudu. Jinak jsi první co si toho všimnul :wink:
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“