RadioMaster TX16S

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: RadioMaster TX16S

#586 Příspěvek od prikrylm »

Pro úplný začátek možná zkus https://www.opentx.cz/index.php/Prvn%C3 ... y_s_OpenTx
Obrazovky jsou sice z malého monochromatického displeje - na TX16S bývá přehlednější a jednodušší (méně skoků na "podobrazovky"), nic méně nastavení jako taková jsou naprosto shodná.
Mě osobně návody v podobě videí moc nevyhovují. Jako přehled dobré, ale hrozně blbě se v nich vyhledává.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
abegin

#587 Příspěvek od abegin »

Dík za inspiraci, sklopnou rukověť jsem si taky objednal, bude to skladnější

Sklopná rukověť objednána na Aliexpressu 15. 9. , došla až včera 2. 12. Do pouzdra od T9X se to vešlo i s tou originál rukovětí, ale teď je to lepší, víc utopený.
Přílohy
IMG3.jpg
IMG2.jpg
IMG1.jpg
Létám dobře, létám rád :-)
Giorgo

#588 Příspěvek od Giorgo »

Prosim vas, neviete niekto, preco ak pridam nejake wav subory do Sounds na kartu, niektore pridane v Special functions modelu vidim/mozem vybrat a niektore nie? (mam ver. 2.3.10)
Miro_V

#589 Příspěvek od Miro_V »

Giorgo píše:Prosim vas, neviete niekto, preco ak pridam nejake wav subory do Sounds na kartu, niektore pridane v Special functions modelu vidim/mozem vybrat a niektore nie? (mam ver. 2.3.10)

Bud dlhy nazov alebo zly format.
Nazov musi byt max.6 pismen bez pripony (ak sa nemylim - v starych DOSoch a Win to bolo 7 ale tu to berie myslim len 6)

Ten format aky ma byt i uz nepamatam ale myslim ze to bolo pisane niekde v manualoch na OpenTX strankach.
Mne funguje bitrate 256 ci 128 kbps , vzorkovaciu frekvenciu som daval tusim 44 ci 48 khz , kukni na tie original zvukove subory a uvidis , nemam to teraz ako pozriet...
Ci to moze byt stereo uz neviem.

Ale najcastejsi problem je prave ten nazov - bud nad 6 pismen bez pripony alebo nejaky nevhodny znak ktory v nazve Win zoberie ale OpenTx nie.
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Giorgo

#590 Příspěvek od Giorgo »

Miro_V píše:Bud dlhy nazov alebo zly format.
Nazov musi byt max.6 pismen bez pripony (ak sa nemylim - v starych DOSoch a Win to bolo 7 ale tu to berie myslim len 6)

Ten format aky ma byt i uz nepamatam ale myslim ze to bolo pisane niekde v manualoch na OpenTX strankach.
Mne funguje bitrate 256 ci 128 kbps , vzorkovaciu frekvenciu som daval tusim 44 ci 48 khz , kukni na tie original zvukove subory a uvidis , nemam to teraz ako pozriet...
Ci to moze byt stereo uz neviem.

Ale najcastejsi problem je prave ten nazov - bud nad 6 pismen bez pripony alebo nejaky nevhodny znak ktory v nazve Win zoberie ale OpenTx nie.

Diky za radu, tie nazvy mali viac ako 6 znakov. Pritom som to stiahol z fora OpenTX a viac ako polovica nazvov bola dlhsia... Tie, co som ja robil, mali dobry bitrate aj vzorkovanie, ale nazvy mali okolo 7 znakov.
Si z okolia ZA? Mohli by sme potom dakedy dat rec, mam jeden problem s Yaapu Lua, s ktorym mi nevie pomoct ani Alex (ak to pouzivas).
Miro_V

#591 Příspěvek od Miro_V »

Giorgo píše:
Diky za radu, tie nazvy mali viac ako 6 znakov. Pritom som to stiahol z fora OpenTX a viac ako polovica nazvov bola dlhsia... Tie, co som ja robil, mali dobry bitrate aj vzorkovanie, ale nazvy mali okolo 7 znakov.
Si z okolia ZA? Mohli by sme potom dakedy dat rec, mam jeden problem s Yaapu Lua, s ktorym mi nevie pomoct ani Alex (ak to pouzivas).

Som priamo zo Ziliny. Ale s Yaapu Lua ti nepomozem , ani neviem co to je :wink:
Zatial som v OpenTx potreboval len jednoduche veci tak som sa so skriptami a zlozitejsimi veciami ani nezaoberal. Ak tak by som to pri mojej skleroze hned zabudol :lol: Odkedy sa kamaratim s tym nemcom co mi stale schovava veci... :lol:
Giorgo

#592 Příspěvek od Giorgo »

Miro_V píše:
Som priamo zo Ziliny. Ale s Yaapu Lua ti nepomozem , ani neviem co to je :wink:
Zatial som v OpenTx potreboval len jednoduche veci tak som sa so skriptami a zlozitejsimi veciami ani nezaoberal. Ak tak by som to pri mojej skleroze hned zabudol :lol: Odkedy sa kamaratim s tym nemcom co mi stale schovava veci... :lol:

Ale take zle to este hadam nebude :D
Ja tiez chodievam obcas (cez vikendy) na Brezovec, tak sa tam mozno stretneme.
Yaapu skript je na zobrazenie dat telemetrie z riadiacej jednotky, super vec. Len mi tam nefunguje alarm pri podpati baterie. Aj som cele radio spolu s modelom nanovo preinstaloval, a stale to iste. Ani autor toho skriptu mi akosi nevie pomoct...
Miro_V

#593 Příspěvek od Miro_V »

Giorgo píše:...
Ja tiez chodievam obcas (cez vikendy) na Brezovec, tak sa tam mozno stretneme.

Jasne , tiez chodim vacsinou len cez vikendy (doobeda) , cez.prac.dni som v praci.
Ale asi az na az na jar az bude teplo a trochu tam vyschne mocarisko , je mozne ze letisko budeme o par metrov posuvat nech nie je v tej hnusnej jame , ale zas teraz je tam pekna rovinka, tak neviem ako to dopadne...
Ja som uz na RadioMastra TX16S presiel asi na trvalo , som s nim spokojny viac nez s drahsimi supravami co este mam. Tak sa do nejakeho toho programovania pravdepodobne casom pustim , zatial som robil len jednoduche veci , okrem stand. nastavenia modelu a mixov som skusal vypocty minuteho vykonu z baterie (je na to funkcia v openTx) a nejake tie blokacie motoru ci reakcie vysielacky na vystupy telemetrie z prijimaca a pod.
Nic zlozitejsie asi potrebovat nebudem, ale - nikdy nehovor nikdy :)
SuperMUF

#594 Příspěvek od SuperMUF »

Pročetl jsem snad všech 40 stránek fora a spousta z vás zde řeší hlasitost repráku. Já ale potřebuji ( létám RCVS apod, kde se počítají časy ) přesný opak, aby mělo radio výstup na sluchátka a reprák mlčel

Prostě když číňan kopíruje číňana, není to vždy až tak super. Taranis a Horus 3,5mm jack na sluchátka mají ... chjoooo

Našel jsem několik "bastlů" někde na netu, nemáte to někdo udělané nějak "normálně" ? ( podmínkou je, že po zapojení jacku se repráček odpojí )

Díky za každou inspiraci ... třeba i jen odkazem, třeba jsem ho přehlédl ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Miro_V

#595 Příspěvek od Miro_V »

Su dostat Jack zasuvky na zabudovanie, ktore po zastrceni jacku mechanicky prepnu pomocny kontakt ktory maju na tele. A ked tymi kontaktmi prezenies jeden z vystupov na reprak (zapojit medzi vystup a reprak) tak ti ho odpoji a pojdu len sluchatka. Zapojenie velmi jednoduche.
Snad sa to este da kupit , mal som par doma ale uz ich asi nenajdem... pouzivali sa napr. v radiach.

Vypadalo to zhruba takto https://www.tme.eu/sk/details/1503-17/konektory-jack/lumberg/1503-17/ , v tom tele boli okrem audio kontaktov zabudovane este 2-3 pomocne ktore sluzili na vypinanie ci prepinanie ineho signalu ci napetia.
Naposledy upravil(a) Miro_V dne sob 02.01.2021 20:11, celkem upraveno 1 x.
prikrylm

#596 Příspěvek od prikrylm »

SuperMUF: jak píše Miro_V (než jsem stihl sesmolit odpověď už ji vyrobil on :) ) - vyrob dírku a přišroubuj jeden konektor na sluchátka s vypínačem. Něco jako toto: https://www.hadex.cz/d029-jack-zdirka-3 ... do-plspoj/
nebo mono variantu https://www.elektro-hofman.cz/konektor- ... do-panelu/

Jakmile je zastrčen konektor, rozpojí se spínač v konektoru a reproduktor zmlkne.
olisoft

#597 Příspěvek od olisoft »

Idea s jackom je super, len upozornim na drobnost, sluchadielko pripojene miesot toho repra to nemusi prezit (a usny bubienok tak isto, ak zrovna bude prehravany nejaky zvuk)
Bolo by dobre najst nezosilneny signal (vstup do zosika pr repro) a tam to prepajat.
SuperMUF

#598 Příspěvek od SuperMUF »

Kluci díky, to znám, klidně to vykostím z nějakého magneťáku na sběrném dvoře, spíš mě šlo o takové malé postesknutí, že když to kopírovali tak na takovouto blbost zapomenuli ... FR-SKY to má na radiích snad odjaktěživa

a samozřejmě se mi trošku příčí vrtat do rádia v záruce ... tak sjem si říkal zda není nějaký ofiko modul jako je ten repráček třeba ... no nic, asi to bude muset být bastl
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
prikrylm

#599 Příspěvek od prikrylm »

To je akorát otázka impedance. Repráček mám 4 Ohm, sluchátko 32 a je to tak nějak OK.
Když tak se k jacku před sluchátko vrazí nějaký odpor, nebo se použijí sluchátka s potenciometrem nebo... řešení je víc.
Miro_V

#600 Příspěvek od Miro_V »

SuperMUF píše:Kluci díky, to znám, klidně to vykostím z nějakého magneťáku na sběrném dvoře, spíš mě šlo o takové malé postesknutí, že když to kopírovali tak na takovouto blbost zapomenuli ... FR-SKY to má na radiích snad odjaktěživa

a samozřejmě se mi trošku příčí vrtat do rádia v záruce ... tak sjem si říkal zda není nějaký ofiko modul jako je ten repráček třeba ... no nic, asi to bude muset být bastl

No , teoreticky by sa dal konektor umiestnit do priestoru baterie, je tam miesta dost aj pri pouziti 5000mah batterpacku.
Kupit novy kryt baterie a cez neho vyviest konektor von - bud na kabli alebo priamo jack umiestnit na ten kryt - ale tak aby sa dal aj otvarata zatvarat. Tym by si radio neposkodil.
Len by si musel dovnutra zohnat konektor ktory je pouzity na repro (samicu + samca) a vyrobit medzikus - aby si v radii nic nepajkoval.
Zlozitejsie riesenie ale ked to chces bez poskodenia radia tak to asi inak nepojde , officialny modul na to nieje a aj keby bol tak by si sa vrtaniu nevyhol.

P.S.: Sikovny RC elektrikar by (mozno) dokazal pripojit nieco ako Bluetooth modul a slo by sa pripajat bezdratovo , len neviem ci s niecim takym pocita software , asi by to muselo byt stale zapnute , hmm , mat pripojene sluchatka bez kablu by sa mi pacilo :) kablove som parkrat skusal (na inej vysielacke) a len ma ten kabel rozculoval a dost obmedzoval - isiel som polozit vysielacku a skoro som si usi odtrhol :)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“