Kdyby jenom odvážné, někoho to může i urážet... A i kdyby těch 500-600m nebyla běžná vzdálenost, 3m je pro větroně celkem normální velikost, a třeba Kraftův Symfonik se může dostat daleko dál, protože letí skoro sám a pilot se nebojí ho pustit daleko. S odhady jak daleko od sebe létá většina návštěvníků fóra bych byl hodně opatrnýMarek71 píše:Povedal by som, že toto tvrdenie je dosť odvážne...Kovboj píše:Ale podle čtení fóra bych řekl že velká část přítomných jsou 'deproňáci' a 'épépáci' ...
Prosím poraďte s koupí.
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Ahoj,
Tak už mi dnes přišeeeel! Vypadá fakt super jen bych se chtěl zeptat na "panty" u výškovky a směrovky protože je to jen slabší polistyrén tak jestli to vydrží. Dikes
Tak už mi dnes přišeeeel! Vypadá fakt super jen bych se chtěl zeptat na "panty" u výškovky a směrovky protože je to jen slabší polistyrén tak jestli to vydrží. Dikes
Naposledy upravil(a) tomolovic dne čtv 22.05.2008 16:49, celkem upraveno 1 x.
Ahojky,
Tak už mam za sebou první let .......no spíš nelet. Původně jsem to psát sem nechtěl no ale nakonec proš né......aspoň uvidíte jakej jsem jouda
..........Letadlo jsem složil podle návodu, dolepil lepidlem, vystužil skelnou páskou, vyvážil. Doma vše pracovalo jak má. Jen mi ty křídla nepřipadli obě stejná. Zkoušel jsem je ohýbat rukama avšak bál jsem se že prasknou, tak jsem skusil fénama nahřejvat a stejně nic....ale zas to nebylo o tolik a tak jsem se vydal na pole. Bylo bezvětří tak plnej plyn a hop. Snažil jsem se to hodit rovně a né moc nebo málo.....tak nějak přiměřeně. Vždy se to po 5-10 metrech se wilda zapích. Po třetím čumáku se vytrhla baterka z kontaktů a vylítla ven z letadla. Na poli jsem tu zelenou baterku hledal ještě dlouho.....naházel jsem to do auta a jel dom. Doma zastrčim drátky do koncovky ze který to bylo vyrvaný......zapojim do letadla, pustim vysílačku, letadlo a hned mě šlehne vrtule. Celé letadlo vůbec neráguje na vysílačku, serva se nehejbou jen motor se dost v kolísavejch otáčkách s rachotem točí a někdy přijímač bliká. No a je v pytli řikám si, možná jsem zapojil obráceně drátky od baterky. Prohodim drátky, zapojim a baterky začali čoudit.....schořel v nich propojovací kablik....možná. No prostě jsem jouda. Jinak v letadle vypadá vše ok ale nejspíš bude v špatnej regulátor nebo nevim co s tim je......ještě zkusim rozstříhnout tu gumu...jestli na něm teda něco vyčtu.
No tak to jsou mé první zážitky s létáním

Tak už mam za sebou první let .......no spíš nelet. Původně jsem to psát sem nechtěl no ale nakonec proš né......aspoň uvidíte jakej jsem jouda
..........Letadlo jsem složil podle návodu, dolepil lepidlem, vystužil skelnou páskou, vyvážil. Doma vše pracovalo jak má. Jen mi ty křídla nepřipadli obě stejná. Zkoušel jsem je ohýbat rukama avšak bál jsem se že prasknou, tak jsem skusil fénama nahřejvat a stejně nic....ale zas to nebylo o tolik a tak jsem se vydal na pole. Bylo bezvětří tak plnej plyn a hop. Snažil jsem se to hodit rovně a né moc nebo málo.....tak nějak přiměřeně. Vždy se to po 5-10 metrech se wilda zapích. Po třetím čumáku se vytrhla baterka z kontaktů a vylítla ven z letadla. Na poli jsem tu zelenou baterku hledal ještě dlouho.....naházel jsem to do auta a jel dom. Doma zastrčim drátky do koncovky ze který to bylo vyrvaný......zapojim do letadla, pustim vysílačku, letadlo a hned mě šlehne vrtule. Celé letadlo vůbec neráguje na vysílačku, serva se nehejbou jen motor se dost v kolísavejch otáčkách s rachotem točí a někdy přijímač bliká. No a je v pytli řikám si, možná jsem zapojil obráceně drátky od baterky. Prohodim drátky, zapojim a baterky začali čoudit.....schořel v nich propojovací kablik....možná. No prostě jsem jouda. Jinak v letadle vypadá vše ok ale nejspíš bude v špatnej regulátor nebo nevim co s tim je......ještě zkusim rozstříhnout tu gumu...jestli na něm teda něco vyčtu.
No tak to jsou mé první zážitky s létáním
-
Marcos
- Kontaktovat uživatele:
to je slusny
Vypada to, ze ten rugulator ma nejakou diodou chraneny prepolovani, tak se mu snad nic nestalo. Z baterii se mi taky par krat zacoudilo, treba kdyz jsem zkousel merit kolik daji do zkratu
(to byla tak pulvterina a stejne...) ale vzdycky v pohode, trosku se otavila ta buzirka.
Ten problem bude mozna spis v prijmaci, mozna ty pady nevydrzel krystal. Pokud mas moznost si od nekoho pujcit vysilacku s prijmacem, tak ja bych ozkousel nejprv to.
Ten problem bude mozna spis v prijmaci, mozna ty pady nevydrzel krystal. Pokud mas moznost si od nekoho pujcit vysilacku s prijmacem, tak ja bych ozkousel nejprv to.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
-
Marcos
- Kontaktovat uživatele:
Ajoooooo, ja zapomel
Tak prijmac by pri havarii odejit nemel, protoze je dost lehky a nemelo by se nic hnout. Doufam, ze si ho teda neodkouril tim prepolovanim, ale snad to schytala ta ochrana. Takze bych asi zacal u toho regulatoru ... zkus zmerit jestli a jaky napeti dava do prijmace, jestli muzes
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Tak jsem se pustil do opravy. Baterky by měli být v pohodě, jen jsem zkrátil ohořelej kabel. No a stim regulátorem je to špatný. Měřit nemam jak tak jsem ho rozříz a jsou vytržený kabliky od motoru a nějaká součástka....takovej plastovej kvádřík. No vše jsem to spájel ale je to asi včoudu.
Zejtra ještě jedu k jednomu modeláři skusit přijímač abych měl jistotu že je vcajku.
Zejtra ještě jedu k jednomu modeláři skusit přijímač abych měl jistotu že je vcajku.