Chceš říct "špatně navržené letadlo řízené jen směrovkou, jakých je bohužel spousta"...AR1 píše:Letadlo řízené jen směrovkou může lehce přejít do spirály
Levnější model pro úplného začátečníka
Jetson píše:Učení, které tu dokola popisujete bylo na místě v době, kdy byl vývoj ..
Dneska očekávám, že každý kdo zatoužil RC létat, k tomu měl vždycky nějaké sympatie, takže už něco nalétal na počítači...
Větší kravinu jsem už delší dobu neslyšel.
Létat na počítači může snad jenom někdo, kdo si jen hraje a nemyslí to s RC lítáním vážne.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
AR1 píše:Letadlo řízené jen směrovkou může lehce přejít do spirály, zejména právě u začátečníka a model ve spirále zrychluje a zorientovat se, kam se to točí je pro něj prostě problém. Já bych model bez křidýlek nikdy začátečníkovi nedoporučil.
Začátečník, který si pouští model určený pro začátečníka, se s ním do takové situace nedostane, anebo to model sám hravě vybere. Viz Junior nebo EVO na mém webu.
Naopak, jiný model, ale už ne pro začátečníka, hravě udělá řízen jen směrovkou a výškovkou, i výkrut nebo let na zádech. Viz Brko na mém webu.
Vše je na videu.
Začátečník je rád, že mu model letí a že dovede modelu ovládat směr (směrovkou) a výšku (výškovkou), často i zapomene na ovládaní (elektro)motoru. Ještě aby řídil křídelka...
Když zvládne dvě funkce, může si doplnit křídelka nebo druhý model.
Kluci, kolik z Vás už naučilo kolik lidí lítat? Úplné začátečníky?
Ďusi
DepronTeam
DepronTeam
dusi píše:Kluci, kolik z Vás už naučilo kolik lidí lítat? Úplné začátečníky?
Netvrdím, že dokonale, ale naučil jsem lítat sám sebe. Za poslední týden cca 15 hodin s jediným karambolem první den, způsobeným nezkontrolováním trimů a vypuštěním letadla z ruky s výškovkou dolů. Bez křidélek bych byl v řiti, takhle naopak moc neřeším vítr co poslední týden otravuje a čím díl častěji donutím model sednout na silnici kam chci já a ne do pole kam chce vítr.
Jetson píše:dusi píše:Kluci, kolik z Vás už naučilo kolik lidí lítat? Úplné začátečníky?
Netvrdím, že dokonale, ale naučil jsem lítat sám sebe. Za poslední týden cca 15 hodin s jediným karambolem první den, způsobeným nezkontrolováním trimů a vypuštěním letadla z ruky s výškovkou dolů. Bez křidélek bych byl v řiti, takhle naopak moc neřeším vítr co poslední týden otravuje a čím díl častěji donutím model sednout na silnici kam chci já a ne do pole kam chce vítr.
Aha, takže zkušenosti jen se sebou
Hoki to shrnul ve vedlejší tématu.
Ďusi
DepronTeam
DepronTeam
dusi píše:Jetson píše:Učení, které tu dokola popisujete bylo na místě v době, kdy byl vývoj ..
Dneska očekávám, že každý kdo zatoužil RC létat, k tomu měl vždycky nějaké sympatie, takže už něco nalétal na počítači...
Větší kravinu jsem už delší dobu neslyšel.
Létat na počítači může snad jenom někdo, kdo si jen hraje a nemyslí to s RC lítáním vážne.
Hmm, taky názor. To by se mohlo rozšířit i na reál život a zrušit trenažery na vše. Ne? Nejseš náhodou prodejce?
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Toto ovšem platí len pre tvoj konkrétny mode. Pokiaľ by sa jednalo naozaj o cvičný model ES alebo WildHawk, tak tam ti nič podobné nehrozí. Skús u toho tvojho modelu pustiť vo vzduchu kniple, čo sa stane. S ES sa nemusíš báť, on sa zrovná. A o tom je model pre začiatočníka... a nie o krídelkách
PS:
A s tým "lietaním" na počítači si ma skutočne rozosmial.
PS:
Jetson píše:...a vypuštěním letadla z ruky s výškovkou dolů. Bez křidélek bych byl v řiti...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71 píše:Toto ovšem platí len pre tvoj konkrétny mode. Pokiaľ by sa jednalo naozaj o cvičný model ES alebo WildHawk, tak tam ti nič podobné nehrozí. Skús u toho tvojho modelu pustiť vo vzduchu kniple, čo sa stane. S ES sa nemusíš báť, on sa zrovná. A o tom je model pre začiatočníka... a nie o krídelkách
PS:
Moc se mi líbí, jak jste všichni pobavení lítáním na počítači. Holt elita.
A jestli mi chceš tvrdi, že když dám výškovku na ES alebo WildHawk trimem maximálně dolu a hodím to pod plným plynem, že se to srovná, tak si to rád nechám ukázat. S Tvým letadlem.
P.S. Kedze byvas jednou nohou v BRD a druhou v CZ, nevedel by si pisat po nasem? (To nemal byt prejav xenofobie, len ze sa cestina dakde vytraca)
Co se týká Cessny od Pelikána já s ní o prázdninách taky začínal a řekl bych že se to opravdu dá. Ale za dvou podmínek, že člověk na simulatoru natrénuje alespoň tak aby si nepletl páčky a že to zalétá někdo zkušenější a na začátek poradí. Já s ní díky svojí blbosti praštil hned při prvnim letu. Ale bylo to dost zbytečná chyba prudká zatáčka (nevybral jsem si nejvhodnejsi misto) před přistáním proti větru a následný pád po křídle. Opravil jsem jí ale pak už jsem se hodně potýkal s tím, že mi šlo těžko jí nastavit tak aby dobře letěla. Když se mi to povedlo neměl jsem s řízením větší problém.
Teť mám Mentora od Multiplexu a ten mi prijde ve vzduchu rozhodně hodnější... Ta Cessna má pro začátečníka výhodu, že když se z ní sundá podvozek, tak se sní dá bez problému sedat na břicho do trávy.
Teť mám Mentora od Multiplexu a ten mi prijde ve vzduchu rozhodně hodnější... Ta Cessna má pro začátečníka výhodu, že když se z ní sundá podvozek, tak se sní dá bez problému sedat na břicho do trávy.
Multiplex Mentor, Sig Somethin Extra (elektrifikace),
Multiplex Parkmaster, Hacker Mig 3
Multiplex Parkmaster, Hacker Mig 3
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Tak sa priznám, že toto som príliš nepochopil... Možem písať slovensky, česky, anglicky a nemecky, zoradené poľa znalosti
Ale keďže slovenčinu ovláam najviac, tak ju používam. Vadí to ?
Jetson píše:P.S. Kedze byvas jednou nohou v BRD a druhou v CZ, nevedel by si pisat po nasem? (To nemal byt prejav xenofobie, len ze sa cestina dakde vytraca)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Marek71 píše:Tak sa priznám, že toto som príliš nepochopil... Možem písať slovensky, česky, anglicky a nemecky, zoradené poľa znalostiAle keďže slovenčinu ovláam najviac, tak ju používam. Vadí to ?
Nech ho bejt, podle těch jeho názorů je to nějaký pako.
Perly jako tohle:
Jetson napsal:
...a vypuštěním letadla z ruky s výškovkou dolů. Bez křidélek bych byl v řiti...
opravdu stojí za to!!
A nábádat začátečníka, že bez křidélek je to blbost zkoušet, je totální kravina. Asi si neuvědomuje, že né každý začíná na PC simu.
Bez křidélek je to na začátku zkrátka a dobře mnoooohem jednodušší (pořád mluvím o začátku BEZ simulátoru) Kdo tak začínal určitě potvrdí. Pár lidí už jsem létat učil (cca 12) a vždy na začátku bez křidélek a i při krizovkách (se začátečnickým modelem) žádný problém.
A jestli tady někomu vadí slovenština, at' jde do háje(asi ho se.e, že je dřevo a slovensky nerozumí
JM píše:Bez křidélek je to na začátku zkrátka a dobře mnoooohem jednodušší (pořád mluvím o začátku BEZ simulátoru) Kdo tak začínal určitě potvrdí. Pár lidí už jsem létat učil (cca 12) a vždy na začátku bez křidélek a i při krizovkách (se začátečnickým modelem) žádný problém.
Souhlasím. Během roku jsem tady měl čtyři maníky s Sky Lady a tři s Easy Starem. Když jsem ji půjčil svůj model s křidélky, zdálo se jim to živé na klonění a měli s tím honičku. Modely řízené S + V jim daly více klidu při páčkování, protože jsou trochu tupější na řízení a odpouští drobné chyby.
powder píše:lubo1 píše:Prosím pekne a môže mi niekto vysvetliť na čo sú dobré krídelka začiatočníkovi, keď má problém letieť len so smerovkou?
Príde mi to ak odorábať na trabiho spojler... funkciu to síce nemá, ale je to in...
Takový "nesmysl" může snad říct jen někdo, kdo v životě nelétal s RC modelem.
Létat s letadlem ovládaným jen směrovkou skutečně může být problém (menší citlivost řízení, mizerná možnost korekce při přistávání).
Křidélka umožní citlivější, přesnější a ochotnější ovládání náklonů - a o tom je řízení stabilního letu!
A jejej to som zase o niečo prišiel....
http://lubo111.rajce.idnes.cz