Pak by nemel byt uz takovy problem nahrat si sve hlasky a nahrat je do radia
Graupner mc 32
Re: Graupner mc 32
Co se tyka ceskych hlasek pro telemetrii - uz jsem rozlustil format souboru s hlaskama, dokazu z nej dostat hlavicku + jednotlive hlasky. Jeste bojuju s kodovanim audio jako takoveho (pouziva as ADPCM).
Format VOICE souboru rozlusten. Uz z toho jde krasne dostat vse potrebne a zaroven vygenerovat novy soubor, napr. s CZ hlaskama.
Protoze ale radio jeste nemam, potreboval bych, aby to nekdo vyzkousel. Nemusi to hned nahravat do radia, staci to nacist v Graupner firmware upgrade studiu. Pokud to tento sw rozezna spravne, nebude nic branit to v klidu nahrat do radia (bohuzel sw bez pripojeneho radia nefunguje).
Prozatim na vyzkouseni original anglicke hlasky, pouze se zmenou zvuku po zapnuti.
btw: pro zajemce muzu poskytnout vyseparovane vsechny zvuky prekodovane do mp3.
Vice pres SZ.
Protoze ale radio jeste nemam, potreboval bych, aby to nekdo vyzkousel. Nemusi to hned nahravat do radia, staci to nacist v Graupner firmware upgrade studiu. Pokud to tento sw rozezna spravne, nebude nic branit to v klidu nahrat do radia (bohuzel sw bez pripojeneho radia nefunguje).
Prozatim na vyzkouseni original anglicke hlasky, pouze se zmenou zvuku po zapnuti.
btw: pro zajemce muzu poskytnout vyseparovane vsechny zvuky prekodovane do mp3.
Vice pres SZ.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Radio jsem na veletrh dost studoval.
Zdrojem je Lionka 6Ah (která se nemusí balancovat, jak jsem se dozvěděl), která se nabíjí externí dodávanou nabíječkou. Uvnitř je spousta drátu. (dodám fotku).
Je tam výstum na PPM a na přímou otázku, zda DUplex jde, tak JDE.
Telemetrie docela solidní, ukládá data na MicroSD kartu, na kteou jdou nakopírovat i modely pro snadnější přenos jinak.
SW mě docela zklamal. Jde o vylepšený SW pro MC22. 8letových režimů. 8 3bodových a 4 křivkové volné mixy. Ale tohle se MUSÍ rozložit mezi všechny let režimy. Takže pro Stejně nastavený mix mohu v některých letových režimech aktivovat nabo deaktivovat. Tohle je dost omezení.
V základu 8 servové křídlo.
Na otázku, kdy bych s ní mohl létat: Květen
Zdrojem je Lionka 6Ah (která se nemusí balancovat, jak jsem se dozvěděl), která se nabíjí externí dodávanou nabíječkou. Uvnitř je spousta drátu. (dodám fotku).
Je tam výstum na PPM a na přímou otázku, zda DUplex jde, tak JDE.
Telemetrie docela solidní, ukládá data na MicroSD kartu, na kteou jdou nakopírovat i modely pro snadnější přenos jinak.
SW mě docela zklamal. Jde o vylepšený SW pro MC22. 8letových režimů. 8 3bodových a 4 křivkové volné mixy. Ale tohle se MUSÍ rozložit mezi všechny let režimy. Takže pro Stejně nastavený mix mohu v některých letových režimech aktivovat nabo deaktivovat. Tohle je dost omezení.
V základu 8 servové křídlo.
Na otázku, kdy bych s ní mohl létat: Květen
TomasC píše:Na otázku, kdy bych s ní mohl létat: Květen
No, troufnu si tvrdit, ze urcite drive. V CR uz min. 1 kus je, dalsi jsou na ceste a v unoru prijdou dalsi. Ale dodavky od vyrobce Graupnerovi nic moc (co se tyka poctu dodany kusu v jedne dodavce).
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Klidně, ale tohle je odpověď od manažerky prodeje, když jsem na termínu trval. Nemají ani přeložený NEWS do EN. 
Funguje jim to zvukové hlášení telemetrie? Co všechno to umí?
Již jsem v tomto vlákně psal, že soupravu mám od 16. ledna, je pravda byla objednána koncem léta. První soupravy přišli do Německa před vánoci. Dodávky se zdržují podle vyjádření Graupnera výrobou hliníkových skříní vysílače. Co to umí je popsáno ve volně stažitelném manuálu. Software se nadále bude rozšiřovat o nové funkce. Hlasový výstup funguje dobře, srozumitelnost je taky dobrá. Zvukové hlášky lze spouštět přepínači a spínačem.
Pokud si nastavím mezní hodnoty např. min. nebo max výška, max klesání, otáčky motoru, napětí atd. je to hlášeno slovně automaticky bez použití přepínačů. Rovněž časové údaje jsou namluvené. Vario mimo mluvených hlášek signalizuje změnu výšky tóny různé výšky a délky, citlivost varia je 10 cm rozsah -500 až 3000 m. V posledni verzi soft. V4 lze čidla řadit za sebou.
Pokud si nastavím mezní hodnoty např. min. nebo max výška, max klesání, otáčky motoru, napětí atd. je to hlášeno slovně automaticky bez použití přepínačů. Rovněž časové údaje jsou namluvené. Vario mimo mluvených hlášek signalizuje změnu výšky tóny různé výšky a délky, citlivost varia je 10 cm rozsah -500 až 3000 m. V posledni verzi soft. V4 lze čidla řadit za sebou.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to asi přesně odpovída, tomu co mi říkali. Když objednám teď, tak bude v květnu, takže pořadník je dlouhý nebo výroba pomalá.
Podle to ho co sleduji na RC - Network, tak zájem je obrovský, podpořený tím že Graupner (technik) reaguje a zodpovídá dotazy na uvedených stránkách po celý den a to nejen na mc 32 ale i ostatní soupravy se systémem HOTT.
Jestli jsem správně rozuměl - používám Google překladač, měli by jít do konce roku do vysílače nahrát vlastní hlášky přiřaditelné k jednotlivým ovládacím prvkům. Do plánu software je zařazena funkce křivkových 8 bodových výstupů pro všechna serva, stejně jako je tomu u plynu, v mixech by měli jít k nastaveným hodnotám přiřadit ovládací prvky aby se mix mohl za letu doladit.
Jestli jsem správně rozuměl - používám Google překladač, měli by jít do konce roku do vysílače nahrát vlastní hlášky přiřaditelné k jednotlivým ovládacím prvkům. Do plánu software je zařazena funkce křivkových 8 bodových výstupů pro všechna serva, stejně jako je tomu u plynu, v mixech by měli jít k nastaveným hodnotám přiřadit ovládací prvky aby se mix mohl za letu doladit.
Jj,nahravani vlastnich hlasek Graupner potvrdil i mne emailem. Ale nebavilo me cekat (a navic to byl vyzva) a uz si je dokazu nahraz svepomoci ted
Jen to radio neni 
Je fakt, ze graupner se s podporou dost snazi.Pokud je problem, resi i o vikendu a upravy sw jsou hodne rychle - nehlede na ty rady. Na obecne dotazy odpovidaji nasledujici den (to se u Jeti rozhodne rict neda). Ale snad to po realnem zvedeni na trh zlepsi (pevne v to verim).
Je fakt, ze graupner se s podporou dost snazi.Pokud je problem, resi i o vikendu a upravy sw jsou hodne rychle - nehlede na ty rady. Na obecne dotazy odpovidaji nasledujici den (to se u Jeti rozhodne rict neda). Ale snad to po realnem zvedeni na trh zlepsi (pevne v to verim).
A novou MC-20 jsi v ruce neměl? Dá se nějak porovnat s MC-22? Na tu se chystám jen co bude skladem, ale na dvacítce se mi moc líbí boční potenciometry po kterých na pultovce pláču. Tahové potenciometry uprostřed mezi kniply jsem se nikdy nenaučil za letu používat, volné prsty mám na rukou jen ty vně vysílače, nejsem mutant abych si při permanentním držení kniplů palci a ukazováčky dokázal ještě plynule posouvat taháky 
Btw: Graupner prislibil do zacatku brezna zlepseni dodavek
MC-20 uz ma na webu.Cena kolem €750.Ale je to hrozna krabice 
To Subrt: Prosimte, co k tomu v realu je za prijimac? Ruzne weby uvadeji GR-32 nebo GR-24 (tu tam ma napr. i Kostka). Jestli ta GR-32, tak uz si zkousel ten prijimac davat do nejakyh era? Nejak nevim, jak pak spravne vytahnout ty 4 anteny.
V sadě je GR 32. Přijímač mám v 2,2 m akrobatu VELOX a druhý v YAK 54, tady není rozložení antén problém, trupy jsou dřevěné.
Samostatně se prodávají i antény na delším kabelu , tuším 300 a 450 mm.
Samostatně se prodávají i antény na delším kabelu , tuším 300 a 450 mm.