KOmpresor

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
mat100

#61 Příspěvek od mat100 »

lakotamm píše:Ak bude človek poškodzovať prírodu, príroda sa postaví proti človeku a začne škodiť jemu.

A prakticky to má aj logiku - bude menej ľudí, ktorí budú menej škodiť.

Inak tie sprievodné javy môžu byť ešte horšie - silné snehové búrky vystriedané horúčavami - to všetko nás čaká.

Slabí odvar toho už môžme cítiť aj teraz - pred 2 dňami -25 stupňov celzia, včera + 5 stupňov celzia. 30 stupňový rozdiel behom 24 hodín. Obidve teploty sú merané v noci.

Toto nieje teória. Toto je realita!

Přesně tak.!!! Dříve to tak nebylo . To je civilizační daň. Civilizace nás jednou zahubí
holda29
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od holda29 »

Videli jste vubec ten graf? Prijde mi ze ne, zmena klimatu je naprosto prirozena zalezitost. Nejsem zadnej ekonom pisici o vecech, kterym poradne nerozumi, ja to doopravdy studuju.

Mohl by to nejaky mod rozdelit a tuhle diskuzi hodit na smetiste jako samostatny thread?
mat100

#63 Příspěvek od mat100 »

holda29 píše:Videli jste vubec ten graf? Prijde mi ze ne, zmena klimatu je naprosto prirozena zalezitost. Nejsem zadnej ekonom pisici o vecech, kterym poradne nerozumi, ja to doopravdy studuju.

Mohl by to nejaky mod rozdelit a tuhle diskuzi hodit na smetiste jako samostatny thread?

Nekoukam na žádnej vymyšlenej graf , ale na skutečnost , která se děje!!!
holda29
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od holda29 »

Ja tu skutecnost nepopiram, ale pouze jsem ti dal vysvetleni podporene desetiletimi tvrde vedecke prace.
Medialni masaz funguje velice dobre jak vidno.
coro

#65 Příspěvek od coro »

Príde mi úplne prirodzené aj to že by sem padol poriadny asteroid.
Stačí sa pozrieť na okolné planéty či mesiac...
Ale to že by sme úplne prirodzene boli v takom prípade tiež v prdeli, je asi zrejmé.

Mediálna masáž? Chce tu niekto poprieť že to tu zamorujeme chemickým svinstvom?
Podľa tých priemerných tepôt to vyzerá že všetko je OK.. Ozaj myslíte že je? Nie je práve to "mediálna masáž", že sa tvárime akoby išlo len o teplotu?
No.. veď ak zalezieme späť do mora, ten ozón nám tam chýbať zrejme nebude.

Skúsim sa vrátiť ku kompresoru. Okrem piestových kompresorov ktoré sú zrejme prirodzene hlučné, mi stále chodí na rozum odstredivý, najlepšie bezlopatkový ("Tesla turbine") kompresor - nejde o efektivitu, ale keby bol dobre vyvážený rotor nemuselo by to byť príliš hlučné, a výstup by nemusel potrebovať vyrovnávaciu tlakovú nádobu.
Cca 1 až dve atmosféry na striekanie, to je ale dosť vysoký tlak... Nestálo by to za pokus?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Nakadah »

http://www.youtube.com/watch?v=iWPUmNcA ... re=related - kdyz se chce, vsechno jde. A to ticho...

Nak
AR1
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od AR1 »

Nakadah píše:http://www.youtube.com/watch?v=iWPUmNcAcz0&feature=related - kdyz se chce, vsechno jde. A to ticho...

Nak

Pokud budeš jednotlivý komponenty kupovat (tj není o tom - kamarád mi dal, v garáži ležel ventil...)tak ti garantuju, že to vyjde dráž než totéž koupit hotový. Postavil jsem to.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Nakadah »

Jasny ze to vyjde draz :) ale ten POCIT je k nezaplaceni 8) Nak
AR1
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od AR1 »

Podruhý jsem to koupil hotový. Na pocity kašlu :lol: :lol:
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Dílna“