Jak se řídí RC vrtulník?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

#61 Příspěvek od zdzd »

Já taky s helinou lítám "jako s letadlem" - nahoru, dolů, kolem dokola, nějaký ten přemet, souvrat, výkrut.

Natolik jsem sebekritický že vím, že na opravdové 3D nemám.

To na situaci ale mění jen pramálo. Smysl investice a pořádného vybavení je v tom, že člověk má na lítání klid. Nemusí pořád dumat nad tím, co se vysype, co někam uhýbá, co se zase semele. A pokud je mašina spolehlivá, tak může a nemusí zaletět 3D - to podle vůle pilota. A pokud spolehlivá není, nezaletí spolehlivě nic.

To není o rozhodnutí 3D ano či ne. To je o rozhodnutí chci létat v klidu, nebo chci se pořád s něčím nervovat.

A chtít opravdové 3D je až další level - nadupané motory, supergyra, super serva, majlant do paliva či accu. A o tom tady zatím řeč vůbec nebyla. To se pak všechno znovu násobí...
Naposledy upravil(a) zdzd dne pon 11.01.2010 23:05, celkem upraveno 1 x.
Rotvík

#62 Příspěvek od Rotvík »

Beep píše:no vidíš tak už o jednom vím :-)
Bude zajímavé jestli je vás víc.
A teď o dalším.Jen jsem nechtěl být první. :D :D
Beep
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Beep »

No vidíš a ty máš jako avatar maketu, tím spíš by měl být stroj uvnitř spolehlivej a pokud možno s minimem údržby, a jsme zase u toho, Trexe nebo Minititana lehce oblékneš do makety a jsou to celkem spolehlivé strojky tím spíš že s nima nebudeš rumplovat. Ona každá větší rána je pro maketu smrtelná.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Rotvík

#64 Příspěvek od Rotvík »

Beep píše:No vidíš a ty máš jako avatar maketu, tím spíš by měl být stroj uvnitř spolehlivej a pokud možno s minimem údržby, a jsme zase u toho, Trexe nebo Minititana lehce oblékneš do makety a jsou to celkem spolehlivé strojky tím spíš že s nima nebudeš rumplovat. Ona každá větší rána je pro maketu smrtelná.
Vždyť to co jsem napsal já se nevylučuje s tím co píšeš teď Ty. Já reagoval na tu chuť na 3D která nutně musí přijít.Mně osobně bere maketové lítání.Nějaký ten souvrat je maximum,to bych ani jako 3D neprezentoval.Možná by si většina 3D pilotů ani pohrdavě neodfrkla. :D
A jen tak na okraj,to co mám v avataru lze celkem lehce vykouzlit z Kestrela 500SX,tudíž z vrťásku s cenou kolem oněch ,,magických " 3 tisíc.
Příjemné poletovadlo s cenou náhr. dílů v řádech desetikrun až stokorun. :)
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#65 Příspěvek od Bizon »

"3D = manévry vyžadující kontinuální současné řízení všech 4 kanálů." Takže souvrat rozhodně 3D není, tam neřídíš ani 2 kanály současně.
raging

#66 Příspěvek od raging »

To chceš říct,že se zvednutý vrtulník,třeba i ve visu,neřídí ani dvěma kanály?Jestli jsi někdy řídil vrtulník,zjistil bys,že se musí neustále páčkovat,nelze ho jen vytrimovat jako letadlo a nechat letět.Vrtulník se tedy musí neustále řídit ve čtyřech kanálech.
krtek2k

#67 Příspěvek od krtek2k »

Mě vždycky rozesmějou lidi co si myslej, že visení na místě je vlastnost vrtulníku. To je omyl , visení je uměním pilota.
zdzd

#68 Příspěvek od zdzd »

U koaxu to je vlastnost. U standardu je to naprosto o něčem jiném. Proto taky tvrdím, že učit se vrtulník na koaxu je k ničemu. To je jako učit se jízdu na kole s trojkolkou. Společné mají jen řidítka a šlapátka. Na trojkolce zastavíš a oddychuješ. Na kole zastavíš a rozbiješ si hubu. Anebo jsi moc dobrý a ubalancuješ to. A přesně tak je to se standardní helinou - ubalancovat ocelovou kuličku na skleněné desce. A čím menší, tím je to složitější.
Mikelo

#69 Příspěvek od Mikelo »

Klídek. Jestli to pan Bizon myslel vážně, tak umí souvrat maximálně tak na simulátoru FMS.
Další kravina jsou ty představy o 3D. 3D je ve fyzikálním světě všechno. Tyhle definice mě rozesmívají stejně jako termín nezávislé noviny.
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#70 Příspěvek od Bizon »

Hele, já tu definici 3D nevymyslel, ale ze všech pokusů o definici 3D mi příjde nejvýstižnější. Asi myslí pořádné mávání pákama na všech 4 kanálech, ne jen lehké korecke.

Vrtulník řídit náhodou umím, sice špatně, ale zrovna vis a souvrat zvládám (a už z toho že to zvládám soudím že to nebudou 3D manévry).
Beep
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Beep »

to Rotvík: maketa v tvém avataru rozhodně Kestrel není, to také jen na okraj.
Přečti si diskuzi pod výrobkem kestrel a přečteš tam i dost nářků na náhradní díly, prodejce je vyvrací ale tohle je přesně případ, kdy jseš odkázán na jednoho prodejce v čr. Dodavatel nepošle, objednávku dělá až při určitém objemu atd. V případě Rexe nebo Titana můžeš jít takřka do kteréhokoli krámu a uspěješ. A nestane se ti že nelítáš a čekáš.
Pokud chceš heli jako zvláštnost, něcpo jako vírník, nebo rogalo, tak je to dobré, pokud se chceš naučit létat s heli tak špatně.
Chodím na heli akce a mluvím s lidma a spousta jich přizná jak si naběhli s něčím levným a "seřízeným" už v krabici. Znám cenu peněz, vždy jsem byl jen zaměstnanec, a proto když už dám za něco peníze chci za to něco zpět a ne starosti, těch mám dost. Jsou to vaše peníze a je na vás jak je investujete a co se vám vrátí.
Většina lídí zde co o heli něco ví mluví jako já, problém je v těch co radí jak je to a to super a ještě s tím neletěli a nebo letěli a pak vznikne nové téma jak objednat ze zahraničí, kde sehnat a podobně.
Každý kdo chce heli létat může jít cestou kterou prošlapali ti před ním (a také zaplatili) a nebo může jít svou cestou ale nesmí se pak divit když dojde do slepé uličky.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Rotvík

#72 Příspěvek od Rotvík »

Beep píše:to Rotvík: maketa v tvém avataru rozhodně Kestrel není, to také jen na okraj.
Přečti si diskuzi pod výrobkem kestrel............ .

A dál snad ani číst nemusím.
Kde si v tomhle vlákně četl mé tvrzení že to je Kestrel? já napsal že to z něj jde vykouzlit.
To by jsi si zase Ty musel přečíst něco v sekci dílna kde jsem psal o tom jak jsem na Kestrela lisoval kapotáž LOH- 6.A na fotce je LOH- 6 nebo úplně přesně OH-6A Cayuse 17Cavalry RGT 3rd Sqn z Namu v.r, 1972.Můžeš mi to věřit protože jsem jej osobně stavěl.
O Kestrelu číst můžu ale moc nového se nedozvím vzhledem k tomu že jej vlastním od doby kdy se začal prodávat.
A už z toho důvodu můžu tvrdit že pro někoho kdo si chce někdy jen tak pro zábavu poletovat úplně stačí.Sám si s ním klidně zablbnu i tam kde s M.T. nemůžu. I když třeba takový Free Spirit je trochu odolnější díky absenci kapotáže.Vem jak dlouho s ním poletuju a zkus mi vysvětlit že je úplně k ničemu. :) :)
raging

#73 Příspěvek od raging »

[quote="Beep"]A kolik myslíš,že je v ČR dovozců dílů na Minititana?každej prodejce bere od Pelikána. :lol:
Beep
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Beep »

to Rotvík: cítíš rozdíl mezi slovem poletovat a lítat?? Pokud chceš poletovat je volba ok, pokud lítat tak ne. Tím neříkám že odsuzuju lidi co chtějí jen "poletovat", je to jejich věc.
Nahradní díly na Minititana vozí Pelikán, ale je to dovozce tak velký že je pro výrobce těžší ho ignorovat. Dělá mu obrat. Další věcí je že každý krám má něco na skladě, a těch krámů je dost.
Opravdu nemá cenu přesvědčovat, kupujte dál Belty, honey bee, a jiné, možná vám to bude stačit a pokud ne tak jste odepsali pár tisícikorun, než přijdete na to že rady byli pravdivé.
Jsou to vaše peníze a já mám pocit že se snažím hasit něco co mně nepálí.
Marty17

#75 Příspěvek od Marty17 »

Tak z toho, co jsem tu vyčetl, jsem se rozhodl pro HK 450..a k němu asi DX6i..Snad mne neukamenujete :D Chtěl bych časem ještě MSR na doma, tak proto spectrum..a taky cena :)..Když s tím někde fláknu, tak mě to nebude tak mrzet, jako třeba s T Rexem, nebo MT...a díly za hubičku :)
hlavně klídek..:)
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“