Pokec o létání krizovkách pádech (aneb váš největší prů...)
- jesterice
- Kontaktovat uživatele:
egresh píše:Porozprávaj to aj nám![]()
Alebo napíš link.
Dobrá....tady je komix věnovaný této akci http://www.mo-na-ko.cz/clanky/097_Luziny/komix.jpg
A celý článek najdeš tady: http://www.mo-na-ko.cz/index_old.htm
Sjeď dolů, najdi
Články z roku 2005 - 4.část
pak hledej článek
Jak na Lužinách nehořelo
takze dnes sa mi podarilo zdemolovat jeden hornoploch na 400ku
. Robil som prelet nad sebou (to uz bolo asi po 50 raz) a neodhadol som ze za mnou je kopec. Vysledok? - rozlamana vyskovka a smerovka, odtrhnuty kus kridla, baterka si prebojovala estu az k 400ke, pokrivena hriadel. motor utrhnuty z preglejky. A najhorsie to ze je to potiahnute priesvitnou modrou foliou.
. Po oprave to bude vyzerat jak z kontaineru 
mě se předevčírem podařilo sejmout ohradu a zůstat na ní vyset díky kablíkům od motoru a reglu
http://franc258.wz.cz/web/pristani.jpg
ale už je spraveno a lítám dál-i když tam dost fouká
ale už je spraveno a lítám dál-i když tam dost fouká
G0tik píše:takze dnes sa mi podarilo zdemolovat jeden hornoploch na 400ku![]()
![]()
. Robil som prelet nad sebou (to uz bolo asi po 50 raz) a neodhadol som ze za mnou je kopec. Vysledok? - rozlamana vyskovka a smerovka, odtrhnuty kus kridla, baterka si prebojovala estu az k 400ke, pokrivena hriadel. motor utrhnuty z preglejky. A najhorsie to ze je to potiahnute priesvitnou modrou foliou.
. Po oprave to bude vyzerat jak z kontaineru
To si v akej výške letel a čomu hovoríš kopec?
Ak si pozrieš plán a fotky Juniora, tam som navrhol baterky na šikmej plošine a pri pár haváriách sa potvrdilo, že baterka vycestuje pod trup a ak je pred ňou kúsoček EPP, tak ani predná výstuha nevie o havárii.
Ak už to ideš opravovať, pouvažuj nad tým.
No aj tu krivú hriadeľ na 400 som narovnával kladivkom. Trvalo to síce skoro pol hodinu aj s komentármi chalanov v klube, ale motor lietal ďalej a aj teraz je v šuplíku spolu s reglom, aj keď komutátor už asi veľa šancí nedáva... Nový by prišiel až o mesiac a ja som lietal na druhý deň.
Ak si to ešte nerobil, radšej mi napíš do pošty.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
hriadel som uz rovnal. a letel som vo vyske asi 1,5m
na plny plyn. Hriadel vyrovnam ale motor tam uz nedam radsej si pockam na prevodovku 2,3:1 a vrtulu dam 8/6 alebo 9,5/7. A mam tam 170g baterky 1050 shark KAN. tie by si prerazili hocico
. Kridlo uz skoro je opravene a do trupu som sa este nepustal...
G0tik píše:hriadel som uz rovnal. a letel som vo vyske asi 1,5mna plny plyn. Hriadel vyrovnam ale motor tam uz nedam radsej si pockam na prevodovku 2,3:1 a vrtulu dam 8/6 alebo 9,5/7. A mam tam 170g baterky 1050 shark KAN. tie by si prerazili hocico
. Kridlo uz skoro je opravene a do trupu som sa este nepustal...
Si myslíš, že v Junioroch aké baterky používame?
Ta šikmá prepážka a 1 cm EPP pred nosníkom spoľahlivo vyvedie baterky von bez straty desiatky
Jediná totálka bola na Dobrej Nive po kolmom páde (lietadla z 30 m, pilota do kanála, baterky z vysielača) a aj vtedy bola baterka mimo modelu a ako dopadol model, a čo bolo a čo nebolo zničené, jasne vidieť tu
Ďusi
DepronTeam
DepronTeam
G0tik píše:jake vrtule do toho tam davate ? vyzera to jak Taipan na spalovaky. Ajtak teraz ten hornoploch co mam bol len take odreagovanie. Uz na mna caka toro ac 200W
MIG 400/7,2 V / 2,3:1 > 8x6 alebo 9 x 4,7
MIG 400/6 V / 3:1 > 9 x 4,7 alebo 9 x 7, ak mám náladu, tak aj trojlistú 3 x 9 x 7
Všetko GWS a všetko na sedemčlánky TT 1100 alebo GP 1100
Ďusi
DepronTeam
DepronTeam