Vrtulnik vhodny pro pridelani kamery

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kovboj

#61 Příspěvek od Kovboj »

Drondys píše:Osmivrtulák 8KC MikroKopter Octo-Copter ...
Je možné dokoupit sadu pro telemetrii včetně notebooku s dotykovým displejem pro zdávání GPS definice dráhy letu, kterou Octo-Copter přeletí bez obsluhy...

OT: nehledí náhodou zákon na takové zařízení s dopředu definovanou dráhou letu kterou neovládá přímo člověk jinak než na "normální" RC modely a nemusí na to být nějaké speciální povolení? Netvrdím to jistě, jde jen o pocit že jsem někde na něco podobného narazil...
Drondys

#62 Příspěvek od Drondys »

ladavalek píše:tohle presne hledam a chci
http://video.google.com/videoplay?docid ... 8263565687

To prodávají v Aero-Tecu viz odkazy.
Popis http://www.aero-tec-helicopter.de/PDF-Dokumente/CB-5000B-06.pdf
Ceník http://www.aero-tec-helicopter.de/PDF-Dokumente/PreislFotoheli.04.pdf
Obrázek
Pokud máte dost peněz tak si ho u Aero-Tecu můžete objednat přes kontaktní email co je v obou těch PDF dokumentech.

Podobnou verzi mají na PhotoShip One viz další odkazy:
Popis http://www.photoshipone.com/UAS/
Ceník http://photoshipone.com/documentation/Trex700E_pricelist.pdf
Obrázek

A také třeba tady: http://www.bergenrc.com/ObserverTurbine.php
Obrázek

PS: Takže stačí rozbít pořádně naducané prasátko a pak už můžete vesele objednávat. :lol: :lol: :lol:
RadovanH
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od RadovanH »

Ono to jde řešit ještě způsobem, jaký jsem radil kámošovi. U kamery zapneš nahrávání a hodíš jí z balkonu ve 13. patře. Máš pak letecký záběry a ještě ušetříš nemalou sumu za ten vrtulník. :lol: :lol: :lol:
Né teď vážně. Pokud není foťák nebo kamera na stabilizovaným držáku bez vibrací, je použitelnejch záběrů minimum a myslím že to pak ani kouzlení střihem nezachrání. Vybavení na to aby to za něco stálo bude stát určitě víc než těch 30K. Spoj se s někým kdo už letecké foto dělá a ten ti o tom řekne víc. Např. Eugen Sokolovský z helimanie nebo Dan Pék.
zdzd

#64 Příspěvek od zdzd »

Některé Pékovy metody není zrovna vhodné přebírat. To by pak nemusel mít ani vrtulník, ani kameru, ani zbytky. :lol:
ladavalek

#65 Příspěvek od ladavalek »

Tentokrat me zdzd pobavil a uz z neho nemam depky. Jsou to zajiste krasne stroje ale nemam na to, budu muset se s tim poprat pos svem.

Zatim mam jasno ze to bude T-rex 600 nebo 500 elektro a helicommand.

Vyber uchyceni kamery zatim nevim, ale je to vec na ktere setrit nemuzu.
1ondra9

#66 Příspěvek od 1ondra9 »

ladavalek píše:Vyber uchyceni kamery zatim nevim, ale je to vec na ktere setrit nemuzu.

Jenom bych se zmínil o jedné věci .........

nějaký prasení doma něčeho na koleni výrazně nedoporučuji - nemívá to ten požadovaný efekt a o nějakém výsledku se ani nedá mluvit

pro tvoje účely bude doopravdy nejjistěší výsledek - objednání této služby u někoho kdo je v tom kovanej a už funguje 8)

von jenom ten finanční provoz tý pětistovky tě posadí na zadek ;-)

PS: já už sedim dýl :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
radek.domin

#67 Příspěvek od radek.domin »

Napadá vás že i cesta může být cíl? Vždyť jsme modeláři (teda aspoň někteří z nás). Tohle hobby dřív býváválao primárně o tom něco si sám vysnít, navrhnout, postavit a pak s tím třeba lítat.

Úplně chápu co tazatel cítí. Hodilo by se mu pár záběrů z výšky, ale bussines mu na tom nestojí. Láká ho si na nějaký řešení přijít sám. A možná je dokonce smířenej s tím že to třeba nebude úspěšný. Ale proč ho z toho odrazovat? Proč mu nabízet hotobý řešení skoro desetinásobně drahý?

Já ti fandím. Šel bych do tý 500ky a vsadím se že i s tím pár použitelných záběrů dohromady dáš. Já osobně bych se nepouštěl do nějakýho drahýho stabilizačního systému. Za pár desítek hodin na simu se to naučíš a uvidíš že i lítání je zábava. Pokud budeš nějaký záběry opravdu potřebovat kvalitní, tak si to vždycky můžeš u někoho objednat.
Pulec
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Pulec »

ladavalek píše:
Mikelo píše:A já bych řekl, že pokud chce pořádně natáčet, pokud se nemýlím, bylo psáno, že na hraní má něco jiného, přitom má rozpočet 30.000,- tak si dělá prdel. V lepším případě neví co chce.

chci se proste o neco pokusit, verim tomu, mam graficky studio a tocim reklamni filmy, potrebuju 3 vterinove zabery, jizdy, zajimave pohledy, kamera snima 60 snimku v HD READY, naprosto dostacujici pro PAL, mam i kvalitni plugin na stabilizaci obrazu, nejde me o prelety mest a hor, jedna se me o zaber domu, pamatek, prirody, asi ze 20 metru

Ahoj mam kamerku a 450ce trexu a je to jak na vodě.Zajímají mně ty pluginy na stabilizaci obrazu.Je něco volně na netu.
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2
1ondra9

#69 Příspěvek od 1ondra9 »

radek.domin píše:......

Já mu taky fandim a ani nevíš jak 8)

Jen mi přišlo že tazatel má poněkud PROFI ambice a tady si myslím bude cesta hodně trnitá, zdlouhavá a velice ale velice drahá ...... s výsledkem dosti nejistým.......
Nicméňe pokud si chce s vrtulníkem jen tak zablbnout a přitom pořídit pár záběrů pro HOME použití pjoč ne a doopravdy mu fandim a tu radost z toho mu samořejmě přeju 8) (ale netuším proč se tady pak oháněl tou střižnou a "studiem")
A proti domácímu dělání něčeho (čehosi) nic nemám
ale začínám mít pokud budou u toho ty profi ambice - keré prostě bez zkušeností by nemusel dosáhnout (o jeho kvalitách si ani nedovoluji pochybovat 8) ) jen říká mže bez zkušeností to půjde o "něco" hůř

AURORA 9
ladavalek

#70 Příspěvek od ladavalek »

Pulec píše:
ladavalek píše:
Mikelo píše:A já bych řekl, že pokud chce pořádně natáčet, pokud se nemýlím, bylo psáno, že na hraní má něco jiného, přitom má rozpočet 30.000,- tak si dělá prdel. V lepším případě neví co chce.

chci se proste o neco pokusit, verim tomu, mam graficky studio a tocim reklamni filmy, potrebuju 3 vterinove zabery, jizdy, zajimave pohledy, kamera snima 60 snimku v HD READY, naprosto dostacujici pro PAL, mam i kvalitni plugin na stabilizaci obrazu, nejde me o prelety mest a hor, jedna se me o zaber domu, pamatek, prirody, asi ze 20 metru

Ahoj mam kamerku a 450ce trexu a je to jak na vodě.Zajímají mně ty pluginy na stabilizaci obrazu.Je něco volně na netu.

Pro strih pouzivam Sony Vegas a stabilizaci obrazu plugin ProDAD VideoShaker. Daji se s tim dosahnout dobre vysledky ale je lepsi pokud mas zdroj ve vetcim rozliseni a bez pulsnimku, treba 1024x720P. Nebo vubec HD 1920x1080P
ladavalek

#71 Příspěvek od ladavalek »

Dik vsem za kladny pristup :) , necekam zazraky a drahy komplety nechci.
Mikelo

#72 Příspěvek od Mikelo »

A vida, z nekompromisního profíka co dělá zázraky je najednou skromný amatér...
1ondra9

#73 Příspěvek od 1ondra9 »

Mikelo píše:A vida, z nekompromisního profíka co dělá zázraky je najednou skromný amatér...

Ale notak ......... být Tebou volil bych slovo ZAČÁTEČNÍK zní to míň neurvale - ale já tebou nejsem takže si v podstatě dělej co chceš :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nicméně já měl to tušení hned....... páč člověk kerej ty deklarovaný zázraky doopravdy umí a chce to co chtěl - tak o tomhle by si zjištoval potřebné informace poňekud někde jinde

:arrow: ladavalek
Jinak samozřejmě i pouhé "omotání" videokamery (telefonu, foťáku) či čehokoli jiného na heli izolepou a následný pohled na vytvořený videozáznam je potěšující i při velmi nízké kvalitě - páč vidíš něco z absolutně jinýho pohledu a hlavně je to "tvoje" !!!! :)

PS:
.....a doufám že sem pak hodíš nějaký to videjko a řádně se pochlubíš jak se ti daří - přeju ti hodně štěstí v plnění tvého snu

s pozdravem.........

AURORA 9
OrDa

#74 Příspěvek od OrDa »

Mimochodem, proč to musí létat?
michalsi

#75 Příspěvek od michalsi »

to Ladavalek

proč jsi tak proti Koptrx či jiným podobným poletuchám, na natáčení se přeci hodí víc než vrtulník a hlavně NEJSOU TAK NEBEZPEČNÉ když se náhodou vymknou kontrole ať už z technických či jiných důvodů někde v obydlené zóně nebo tak.
T-REX 250 BeastX T-REX 500 BeastX a T-REX 600N BeastX, Hitec Aurora a časem HexaCopter
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“