Výška do které smí model.

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
zdzd

#61 Příspěvek od zdzd »

80 m
pepin

#62 Příspěvek od pepin »

zdzd píše:80 m

No a právě proto tam mohou létat pouze motoráky -modely,které nastupují na vývrtku maximálně v 300 metrech :lol:

Paradoxně nemá na tomto jednoznačně modelářském letišti problém přistát soukromý vrtulník za plného modelářského provozu s nápisem POLICIE, skutečně se jedná pouze o soukromý vrtulník.
zdzd

#63 Příspěvek od zdzd »

A kde vidíš ten paradox? Vrtulník byl na 100% ve spojení s dispečery a měl k tomu povolení.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Abu »

Jednak ten soukromy vrtulnik nemel napis policie ale POLICE, a druhak je sice hezke ze byl (mozna) ve spojeni s nejakym dispecerem na Ruzyni nebo v Jenci nebo certvikde, ale pristal na soukromem pozemku urcenem k jinym ucelum nez pristavaci plocha pro vrtulniky. A majitel pozemku nebyl o teto akci informovan, natoz aby se ho treba nekdo ptal na povoleni. Prijde mi to jako vrchol drzosti, priste mi muze klidne onen soudruh podnikatel pristat na strese baraku nebo na zaparkovanym aute.

Dost se divim, ze ho kolegove ze Sobinky nehnali klackama, ale asi je zarazil vzhled ala policejni vrtulnik (nejen ten napis POLICE ale i modre zbarveni toho stroje) a taky suverenni vystupovani pilota.... :evil:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
rohlik

#65 Příspěvek od rohlik »

Ze se na nejakou regulaci tak tesite. Vzdyt to stejne dopadne jen na ty, co se shlukuji na letistich a podobne. A na letistich jsou uz ted pravidla. Akorat jen ty nutne - nelitej nad auty, nelitej nad vzletovou drahou atd.

Nam, co litame na louce za barakem bude nejaky nevymahatelny zakon uplne fuk. Navic, je vubec technicky mozne zmerit, zda je model v 500m, nebo 300m? Dyt radar to ani nezachyti.
pepin

#66 Příspěvek od pepin »

zdzd píše:A kde vidíš ten paradox? Vrtulník byl na 100% ve spojení s dispečery a měl k tomu povolení.

Tak jestli už máme být v nějaké rezervaci,tak si pod tímto pojmem představuji právě modelářské letiště s povolením provozu ,čímž Sobínka je a pokud nám tam někdo nasměruje vrtulník pro babku s kufrem,tak potěš pánbuh.této události jsem byl přímým svědkem,ale nějak jsem nezaregistroval,že by nějaký dispečer odklonil moje ero.Samozřejmě že nespadnul z nebe na zem jako hruška a svojim manévrem dal dostatek času nám ostatním vyklidit plac,jednoznačně se dá hovořit ale v tomto případě o jeho ohrožování modelářu.Z lidského pohledu to byla samozřejmě příjemná událost a zpestření,včetně rozhovoru s pilotem a všichni jsme byli v přesvědčení že se jedná o skutečně policejní vrtulník,to,že tomu tak není,vyplynulo až díky někde uveřejněné zprávě o falešném policejním vrtulníku.
JMalik

#67 Příspěvek od JMalik »

Abu píše:Jednak ten soukromy vrtulnik nemel napis policie ale POLICE......

Už ho řešili. I těmhle frajerům rychle dojde, že by se mohlo snadno stát, že se na to bude chodit dívat maximálně do hangáru.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“