Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od RolloThomassi »

JMalik píše:.....
Zatím se mi nezdá, že bych se nějak tady snažil brzdit pokrok......

Dík za lekci, napsal jsem to nesrozumitelně. Podstatné je toto :
JMalik píše:Jinak by se ostatní téma měly zabývat modelařinou

RolloThomassi píše:Nevím , kde pro tebe končí modelařina.
Zhovadilost do diskusí přinášejí dvě skupiny lidí: Fanatičtí zastánci či odpůrci jedno čeho a ti, kteří záměrně nebo z neschopnosti nerozumí psanému textu a diskutují s něčím, co autor neřekl, takže výsledkem je "argument", odvozený vadnou logik
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od RolloThomassi »

__
JMalik

#63 Příspěvek od JMalik »

RolloThomassi píše:.............. že FX30 ( řešení x ) je naprd , protože já si napíšu SW jak chci , dám si vypínač kam chci a mám to ( řešení y) lepší.
Nemluvě o uživatelích MPX 3030 , 4040 . Ti mají ještě lepší možnosti.......

Je to reakce na zdzd, tak ať Ti odpoví on.
Já ti napíšu k tomu MPX. Buď neznáš ten TX, nebo neznáš možnosti FX30.
K tomu SW.
Rozhodně Tě nechci podceňovat, ale jestli napíšeš během tohoto roku SW pro TGY9 na úrovni FX30, tak jsi borec a myslím, že Futaba, JR, Graupner..... a ostatní to můžou zabalit.
JMalik

#64 Příspěvek od JMalik »

RolloThomassi píše:
JMalik píše:.....
Zatím se mi nezdá, že bych se nějak tady snažil brzdit pokrok......

Dík za lekci, napsal jsem to nesrozumitelně. Podstatné je toto :
JMalik píše:Jinak by se ostatní téma měly zabývat modelařinou

RolloThomassi píše:Nevím , kde pro tebe končí modelařina.

Rollo Thomassi napsal:
"....Hej , hoši , mě totiž přijde takové laborování s T9X velmi zajímavé , dalo by se to využít i pro nemodelářské aplikace ...."

Takže u nemodelářských aplikací pro mě končí modelařina. Je to takhle jasné?
StrycAlois

#65 Příspěvek od StrycAlois »

zdzd píše:
StrycAlois píše:Přesto nechápu, co tím chtěl básník říci. Chce snad coro nebo já něco zakazovat, direktivně nařizovat? Na to jsou tady jiní, co by něco zakázali jednou a provždy.
.
.
coro a ostatní dělají pravý opak. Nabízejí možnost volby, možnost něco, s čím nejsou úplně spokojeni, změnit.

Naprostý nesouhlas......

Cloumá mnou sice touha naznačit co i jen nepatrný nesouhlas, ale ve smyslu tohoto:

Pravidlo #03
Slovo administrátora/moderátora serveru Rcmania.cz je konečné - jakákoliv veřejná diskuze o jeho rozhodnutí bude potrestána, případně až vyloučením z fóra.

s tebou absolutně a bezpodmínečně souhlasím.
Jo a přidám tvoje oblíbené: Máš pravdu. Amen.
JMalik

#66 Příspěvek od JMalik »

StrycAlois píše:
zdzd píše:
StrycAlois píše:Přesto nechápu, co tím chtěl básník říci. Chce snad coro nebo já něco zakazovat, direktivně nařizovat? Na to jsou tady jiní, co by něco zakázali jednou a provždy.
.
.
coro a ostatní dělají pravý opak. Nabízejí možnost volby, možnost něco, s čím nejsou úplně spokojeni, změnit.

Naprostý nesouhlas......

Cloumá mnou sice touha naznačit co i jen nepatrný nesouhlas, ale ve smyslu tohoto:

Pravidlo #03
Slovo administrátora/moderátora serveru Rcmania.cz je konečné - jakákoliv veřejná diskuze o jeho rozhodnutí bude potrestána, případně až vyloučením z fóra.

s tebou absolutně a bezpodmínečně souhlasím.
Jo a přidám tvoje oblíbené: Máš pravdu. Amen.

Něco Ti k tomu řeknu.
Hrozně rychle vám dochází technická argumentace (pokud nějakou k tomuto vůbec máte). Na technické záležitosti si nabíháte jak na vidle, protože o tom maximálně filosofujete. Tak to zkoušíte hrát takhle. :wink:
StrycAlois

#67 Příspěvek od StrycAlois »

LV píše:
StrycAlois píše:Již zde jednou myslím mior upozorňoval, že není autorem článku. Tím je Vpershing. Mior článek na svůj web pouze přidal.
Je třeba se obrátit na Vpershinga, ale ten byl nad zdejšími poměry naposled tak rozlítostněn, že nevím nevím.

Rozlítostněn... no neviem. Skôr došli argumenty.

Z vyjádření Vpershinga o tom jak ani neplánoval tolik diskusních příspěvků atd. atd, jsem usoudil, že je to člověk, jenž má svůj čas přísně a přesně uspořádán.
Po tvém hodnotném a jako vždy spoustu cenných informací přinášejícím komentáři k jeho článku o T9X na tom webu a po tom jak silně byl znechucen neustálými výpady ze strany tobě podobných se zřejmě stáhl a asi svůj čas věnuje prospěšnejší činnosti.
Není to o nedostatku argumentů, ale je to trochu i tvá práce, že tady není. A to, že tady na fóru není, je možno celkem lehce zjistit. A nebyl tady hodně dlouho. Svým způsobem se mu ani nedivím, i když na druhou stranu ti uvolnil prostor a ty ses zbavil fundovaného oponenta. Ale o to ti zřejmě vždy šlo.
coro

#68 Příspěvek od coro »

JMalik píše:......
Něco Ti k tomu řeknu.
Hrozně rychle vám dochází technická argumentace (pokud nějakou k tomuto vůbec máte). Na technické záležitosti si nabíháte jak na vidle, protože o tom maximálně filosofujete. Tak to zkoušíte hrát takhle. :wink:

Technická, určite nie. Len tie slovné vojny, o komunistoch či autách, niekoho prirýchlo prestávajú baviť, hlavne keď vidí že to aj tak nemá význam. Doslova, "marné, marné" ... :)
JMalik

#69 Příspěvek od JMalik »

Coro, odpovíš mi prosím na dotaz? (čtvrtá stránka, předposlední příspěvek) a taky můžeme dokončit ten FS a jeho nastavení.

to StrycAlois,
nemyslím, že Vpershing je tady jediný, kdo může odpovědět na co jsem se dotazoval. Můžete to přece zodpovědět kdokoliv:

"............Alternatívny FW pre T9X umožňuje až neskutočné a vôbec nie bežné nastavenia ani u predražených značkových aparatúrach......."

Je vás tady spousta uživatelů TGY9, znáte ten FW, znáte SW těch předražených značkových aparatúr, tak se do toho pusťte a budeme to čistě věcně porovnávat.
StrycAlois

#70 Příspěvek od StrycAlois »

JMalik píše:Něco Ti k tomu řeknu.

Jak jsem už naznačil dříve, přestalo mi jít o technickou argumentaci po několikátém pokusu o založení smysluplného vlákna o T9X a po jejím opětovném nesmyslném torpédování.
Říkam to rovnou nahlas a otevřeně: od teďka dělám to co vy, ale slušneji, ve smyslu pravidel rcmanie. Aby jste okusili jaké to je, když místo odborných rad rozdáváte jen destrukci snahy o vyřešení problému.

Opakuji: Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Pokud jsi příznivcem první části přísloví, tak vítej, rád si tě poslechnu a aplikuji tvé rady. Pokud ovšem té druhé části a máš přehršel důvodů, proč bychom toho měli nechat, tak mávni rukou a přejdi na jiné vlákno.

Víš, FPV mně zatím příliš nezajímá a tak do té sekce ani nechodím a nesnažím se to klukům zhnusit, nebo je od toho odradit. Nechám je prostě být, ať si o tom píší, fantazírují a těší se.

Nezakládám poněkud nesmyslné vlákno s názvem: Kdo to první sundá?
Tady: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=31918

Ani nepíši, že to co má ten a ten je šunt, šit, sr..ka a podobně.
Když majitel postaršího Forda požádá o radu, co dělat, když mu píská klínový řemen, nepotěší ho laskavá slova, že kdyby si koupil Mercedesa, byl by těchto starostí uchráněn.

Takže to shrňme:
Ať boboland, rimr, či kdokoliv jiný založí vlákno o T9X a vy nechcete pomoci, tak si to nevšímejte a nechte je být.
Pan Palík udělal vylepšený softvér pro Hitec Eclipse a tím ji pozvedl o kus výše a tak pomohl mnoha modelářům. Možná kdyby o tom předtím založil vlákno na rcmanii, tak by se na to byl vykašlal.
Rimr a spol. chtějí něco podobného s T9X, tak je nechte, ať dělají to co umí.

Víš, když jsem se učil jezdit na kole, a že to už bylo hodně dávno, tak mně povbuzovali a říkali, že to dokážu. Kdyby mně byly zahrnuli děsivými informacemi o tom, že si můžu narazit čumák, odřít kolena a dokonce zlomit ruku či nohu a že by tudíž bylo nejlepší na kolo ani nesedat a chodit pěkně pěšky, tak ..........................................
coro

#71 Příspěvek od coro »

zdzd píše:...
A že nikdo nikomu nic nezakazuje? Vzpamatuj se. Nikdo ze zastánců kvalitnějšich řešení nikoho nikam neposlal ani mu neřekl aby držel hubu. Naopak je to tu ovšem pořád. Od tvých sprostých výlevů, až po cituji: "Len si zabudol na to že niekoho Tvoja neochvejná pravda ani celé Tvoje F3K nemusí zaujímať...
To že to je šmejd si zopakoval veľakrát, ale na tento názor sa Ti môžem vykašlať a snaha natĺcť mi ho do hlavy mi pripadá smiešna a obťažuje ma."

Kdo se tedy chová korektně? Ten, kdo poví svůj technicky podložený názor, nebo ten kdo nemajíce argumentů přejde ke sprostým nadávkám či zakazování se vyjádřit? Napsal snad někdo z potírané skupiny, že jsou mu směšné a obtěžují ho vlákna o Turningy nebo čemkoliv jiném? Kdo tahá Turnigy do debaty i o silničním provozu? To se bez toho slova nedá ani sednout za volant?

Trochu objektivity prosím
.

Môžeš mi vysvetliť, čo je na tom čo som napísal, zlé?
Keď mi niekto na každej strane vlákna tlačí do hlavy reči ako je celá téma o ktorej sa chcem baviť nanič, predmet témy že je šmejd a je nebezpečné vôbec na to myslieť,..
...tak ma to SERIE.

To že tam pár jedincov, možno vrátane užívateľa ZDZD, znemožňuje zbytku normálne si písať o niektorých témach, to moderátorovi ZDZD nijak nevadí?? Zamkneme vlákno, no a čo, nech idú do prdele, blbci, čo tu chcú keď nemajú na poriadne rádio?

K tomu citátu:
-Je to pravda (je to môj názor ktorý tie slová presne popisujú).
-Je to dokonca k téme. Na rozdiel od príspevkov typu "je to šmejd" či "marné marné". Aj keby nebolo, v "Ostatní" môžem písať aj o počasí.
- Je to mnou založená téma, nie je z Elektronika, ale z "O tomto fóre".

- Utrhol si z toho vetu, že prečo to píše ako kolovrátok doblba - keby to napísal raz, tak to nikomu nebude vadiť.

TOTO je téma o obťažovaní.
Ak chceš vidieť pár urážok a nekorektného správania, pozri si prvú stránku vlákna. V Malíkovom príspevku hodom inkvizítora, som to zvýraznil. TO JE OK ? ? ?
coro

#72 Příspěvek od coro »

JMalik píše:
coro píše:Bacha už je v nemilosti aj Assan..
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... &start=15o,
A doblba, jak kolovrátok. :)
Ale vlastne, pravidlá fóra to nezakazujú, takže: nech žije žumpa.

Můžeš tohle prosím zkonkretizovat, dát sem citaci, kdo to tam kde přesně napsal.
Přečetl jsem si to dobře, nenašel jsem to tam nikde.

Nie, ne kašlem na to, nechce sa mi to hľadať.
Kludne sa sťažuj na lampárni.
Ale ak napíšeš že si mu tam nepísal aby tie Assan príjmače čo má radšej zahodil, tak Ťa budem mať za klamára.

Inak to čo som napísal vystihuje jedným slovom aj
Tvojich 7 príspevkov na tejto jedinej stránke toho vlákna:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&start=15
VŠETKY sú off topic.
JMalik

#73 Příspěvek od JMalik »

StrycAlois píše:......

Něco Ti k tomu napíšu.
Většinou tady nadšeně předhazujete možnosti opensource a alternativního FW, vidíte v tom možnost jak si vytvořit vlastní, lepší program, ale přitom nemáte ponětí jak ty SW fungují, co tam má být, co je chyba... , že když to dá někdo dohromady, nezměníš tam jednoduše např. nějaký mix, protože to poděláš na deseti dalších místech. Když se mě někdo zeptal na můj názor na nějakou funkci, tak jsem mu napsal jak se mi to zdá dobré. Co se zdá dobré mě, nemusí vyhovovat ostatním, kteří mají minimálně stejné a vyšší znalosti toho nastavení, protože preferují jiné věci v programu. Našlo by se tady na fóru třeba 10, ..15? uživatelů, kteří by mohli kolem toho zkusit něco dělat.....
Takže kdyby se tahle skupina dala dohromady a někdo se mě zeptal jak to vidím s tím novým SW, tak bych reálně zvážil možnosti to stvořit,.......... a šel bych od toho.
Ty to vidíš, že vám hážu klacky pod nohy, já to vidím jako reálný pohled na věc pro toho, kdo chce létat.
KarelSkala

#74 Příspěvek od KarelSkala »

JMalik píše:nemyslím, že Vpershing je tady jediný, kdo může odpovědět na co jsem se dotazoval. Můžete to přece zodpovědět kdokoliv:

"............Alternatívny FW pre T9X umožňuje až neskutočné a vôbec nie bežné nastavenia ani u predražených značkových aparatúrach......."

Je vás tady spousta uživatelů TGY9, znáte ten FW, znáte SW těch předražených značkových aparatúr, tak se do toho pusťte a budeme to čistě věcně porovnávat.

Třeba možnosti nastavení, které jsou k dispozici v nativní podpoře telemetrie v alternativním FW ER9X pro TGY9. Nativní podpora telemetrie ve FW obecně skutečně není úplně běžná záležitost ani u Tx vyšších kategorií než je TGY9. :wink:
coro

#75 Příspěvek od coro »

JMalik, ak píšem tvrdšie ako by sa patrilo, tak prepáč!
- Ale keby si mi zoči-voči na letisku či v krčme na hociaký starý či šmejdový vysielač takto nadával, by som cca po pol hodinke alebo možno až po dvoch troch hodinách, reagoval rovnako:
- ANO TO UŽ SOM POČUL, STAČÍ !!

Keby si napísal niečo konkrétene, bol by som naopak vďačný. Napríklad že sa tam niečo rozpadá, že treba vymeniť poťáky, že treba vymeniť nejaký káblik alebo že samotný procesor je čínsky klon a blbne a treba ho vymeniť - za takú informáciu ny som poďakoval.-
Ale urobil by som čo treba, a nehádzal tú hračku do smetí. Lebo je to len hračka. Vec slúžiaca na zábavu.
A nebezpečná nie je, nehryzie - nebezpečný môže byť vždy jedine pilot, ak nedodrží rozumné pravidlá bezpečnosti.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“