Flexibilní gumová vrtule

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od jyrry »

RiMr píše:...A k tomu "běžnému lepení vrtulí vteřiňákem" se už vůbec nebudu vyjadřovat, to je čistý aspirant na modelářskou prasárnu roku...!

Tak v tomhle bych se hocha zastal. Kdyz v nedeli bylo zapotrebi konkretniho APC-cka a ono bylo zlomene (jine ozmery byly ale nevyhovovaly), dalo se to tak docasne poresit; asi 2x jsem s lepenou vrtuli lital...
Drobec

#62 Příspěvek od Drobec »

RiMr píše:A k tomu "běžnému lepení vrtulí vteřiňákem" se už vůbec nebudu vyjadřovat, to je čistý aspirant na modelářskou prasárnu roku...!

Tak teraz si to zabil :D
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od RiMr »

jyrry píše:
RiMr píše:...A k tomu "běžnému lepení vrtulí vteřiňákem" se už vůbec nebudu vyjadřovat, to je čistý aspirant na modelářskou prasárnu roku...!

Tak v tomhle bych se hocha zastal. Kdyz v nedeli bylo zapotrebi konkretniho APC-cka a ono bylo zlomene (jine ozmery byly ale nevyhovovaly), dalo se to tak docasne poresit; asi 2x jsem s lepenou vrtuli lital...

No jo a děláš to běžně? :wink: Tiše hádám, že ne :)
Tady to tazatel podává jako že normálka, brnkačka, dyť na tom nic není, dělám to furt... :)

Nějaká nouzovka kdy jde o život a jsem někde sám, no, každého riziko. Ale když je mezi ostatními, nedejbože mezi "pokojnými občany", nevím. Já bych to osobně nezvládnul...

Kontrolní otázka, kdo je víc nebezpečný svému okolí. "Čínský modelář" s normálním modelem, nebo "high-brand" modelář s lepenou vrtulí? :)

Jaktože mě nepřekvapuje, že takováto věc jako lepená vrtule vyvolává mnohem méně "márne, márne, márne" než nějaký nebožák s šestikanálem z HC... 8O Prostě to není tak "in"... :)
Naposledy upravil(a) RiMr dne pon 23.05.2011 16:36, celkem upraveno 1 x.
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od arda1 »

Já se raději zdržím - asi víte proč.... :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT
ICQ 638556901
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od RiMr »

arda1 píše:Já se raději zdržím - asi víte proč.... :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT

Šak jsem ti říkal že si to píšu... :wink: :D :D

Kolik jich do týdne slepíš? Jak je lepíš? A jaké? Nemýlím-li se tak tam hrál nějakou roli nějaký uhlík či co? :)
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od jyrry »

RiMr píše:....Ale když je mezi ostatními, nedejbože mezi "pokojnými občany", nevím. Já bych to osobně nezvládnul........

Byla to nouzovka a mezi nenormalnimi lidmi - kombatare, stejne jako lidi okolo upoutancu, nelze pocitat mezi pokojne obcany :-D

edit: Rozhodne bych nedoporucoval nasledovani tohoto prikladu (asi jako Danyk :-D ).
DAF
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od DAF »

Celé jsem to nečetl, protože je to dost o prdu. Ale osobně bych to nelepil, resp. jen v nouzi nejvyšší a v případě jsa sám někde na pustém ostrově bez prodejny. Ano přilepil jsem cípek na rotorový list vrtulníčku (velikost cípu asi 5 mm), ale nikdy bych to nelepil např. v kořeni. Stejně tak jsem měnil naštípnuté vrtule na čmoudácích, i malých (1ccm). Ten utržený list pak neletí po nějaké předem definovatelné trajektorii a při troše "štěstí" se zapíchne tam, kam by to člověk nejméně čekal a kdyby nejvíc chtěl, nikdy by se mu takový zásah nepovedl.
P.S. to RiMr, jak jsem zjistil o gumovou vrtuli se to tu už dohaduje 5 stránek, což je už pomalu srovnatelné s T9X. Za sebe bych se u rádii z HC bál homologace a z toho vyplývající následky v případě škody.
Hitec Aurora 9X
cimpl911

#68 Příspěvek od cimpl911 »

kolko diskusie so ziadnym vysledkom..
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od RiMr »

DAF píše:...Za sebe bych se u rádii z HC bál homologace a z toho vyplývající následky v případě škody.

To je stejne jako u kazde ciny, tedy i prakticky vsech setu, z nichz u nekterych by mohly serva a radia nejakym HXT900 a T9x zavidet. Ale to je jedno. Podstatna informace pro zacatecniky na ktere se asi shodneme je, ze normalni je nelepit (vrtule) :)
Naposledy upravil(a) RiMr dne pon 23.05.2011 21:49, celkem upraveno 1 x.
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od RiMr »

cimpl911 píše:kolko diskusie so ziadnym vysledkom..

Nesouhlasim. Shoda a informace, ze neni rozumne a bezpecne vrtule lepit, je dulezita. Rozhodne vic jak info kde koupit podobny nesmysl jako gumovou vrtuli...

#71 Příspěvek od Salaman »

RiMr píše:Jaktože mě nepřekvapuje, že takováto věc jako lepená vrtule vyvolává mnohem méně "márne, márne, márne" než nějaký nebožák s šestikanálem z HC... 8O Prostě to není tak "in"... :)

6-ti kanál z HC používám už 2 roky a nemůžu si stěžovat a jako ubožák si nepřipadám. Už jsem si ale polepšil na T9X, protože vysílačka bez displeje je v terénu trochu nepraktická. Je to jenom odpověď prosím nikdo se za ni nechytejte je toho tady o T9X móc a výsledek to nemá.
Salaman

#72 Příspěvek od Salaman »

jyrry píše:
RiMr píše:....Ale když je mezi ostatními, nedejbože mezi "pokojnými občany", nevím. Já bych to osobně nezvládnul........

Byla to nouzovka a mezi nenormalnimi lidmi - kombatare, stejne jako lidi okolo upoutancu, nelze pocitat mezi pokojne obcany :-D

edit: Rozhodne bych nedoporucoval nasledovani tohoto prikladu (asi jako Danyk :-D ).

Naprosto souhlasím pokojného kombatáře jsem asi ještě neviděl. Byl jsem se jenom podívat na kombat souboj bylo jich tam asi 6. A málem jsem dostal do hlavy plastovou bombou (HC) schozenou ze samokřídla. (Samozřejmě to nebyla oficiální soutěž, tam by samokřídlo nemelo co dělat.)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od jyrry »

Salaman píše:.... Byl jsem se jenom podívat na kombat souboj bylo jich tam asi 6. ....

S mladym jsme pomohli k jednomu kombatarskemu rekordu loni (predloni ???) v Plzni. Soucasny start 28 letadel.... Maso..... Tak to asi vypadalo za valky nad kanalem....
Salaman

#74 Příspěvek od Salaman »

jyrry píše:S mladym jsme pomohli k jednomu kombatarskemu rekordu loni (predloni ???) v Plzni. Soucasny start 28 letadel.... Maso..... Tak to asi vypadalo za valky nad kanalem....

Hustý to musel být úplný včelí roj. 8O Předpokládám že pár letadel popadalo po vzájemných kolizích. :D
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od lubo1 »

jyrry píše:

Ono tiež záleží, či tu vrtuľu ženieš na 20, alebo 100 percent zaťažiteľnosti.
Ja osobne som už blízke stretnutie s roztočenou vrtuľou mal... Takže si dovolím tvrdiť, že lepenie, ako aj používanie poškodených vrtuľí je prasárna najhrubšieho kalibru..... a minimálne zdravie ohrozujúca činnosť...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Odpovědět

Zpět na „Dílna“