RC Cadet 4

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
kroxigor

Re: RC SOUPRAVA CADET 4 2,4

#61 Příspěvek od kroxigor »

Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Kuba5 »

MarthiR: Tazatel chce nejspíš provozovat jen jeden příjímač, ale jiný, protože původní nemůže sehnat, což je ale divné.

Přijímač můžeš koupit třeba ZDE.
Swift II | T9X(OpenTX)
MarthiR

#63 Příspěvek od MarthiR »

Právě proto sem se ptal přišlo mě to divné
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
toty

Re: RC Cadet 4

#64 Příspěvek od toty »

Ahoj, rád bych se s Vámi podělil o pokus předělat Cadeta v4 na 6 kanál a využít tak křidélka jako klapky. Klapky jsem ani tak nějak nepotřeboval,ale chtěl jsem zkusit a ze setového vysílače vyždímat maximum.
Postupoval jsem podle tohoto návodu.
Nainstalovaní vypínačů + potenciometru bylo v pohodě, Cadet má předpřipravené díry. Pak jsem začal připojovat kablíky, přerušovat cesty a pájet kondík paraelně na desku k jinému SMD kondíku. V tu chvíli začaly první problémy, pájení kablíků na cesty začalo cesty s tišťáku loupat a kondík připájený k druhému SMD kondíku furt "nedržel" a na konec upadnul a sebou si vzal i ten SMD kondík. Zkusil jsem to oživit a dělalo to psí kusy a pak jsem to zhnuseně všechno sundal, opravil přerušené cesty a oddechnul si, když vše fungovalo.
Nechci hanit zde zmíněný návod, určitě je funkční, ale možná někdo po přečtení může nabýt dojmu, že je to easy a hned je to hotové (tak jako já) a ono to tak nemusí být...
Každopádně Cadet funguje a vlastně to svůj účel splnilo, objednal jsem si novou vysílačku :) (což jsem v podvědomí chtěl)
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
arda1
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od arda1 »

Ahoj - čím jsi to pájel? Radek
ICQ 638556901
toty

#66 Příspěvek od toty »

Mikro pajkou...na 250st C. Pajet myslim umim, ale pajet kabliky a velky kondiky na smd na plosnaky neni proste ideal...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
toty

#67 Příspěvek od toty »

Jeste mam jeden poznatek, kdyz jsem skladal vysilacku, mylem jsem dal antenu smerem do leva ....
Sel jsem litat a asi po 45 min litani se mi alfa zritila na cumak, nechapal jsem, svedl to na ruce a sel lepit. Druhy den se to opakovalo, ale let trval asi 10 vterin. Vzdy se ero ve vyvrtce zritilo dolu. Tentokrat jsem si byl jisty vypadkem signalu,protoze vyskovka zareagovala tesne nad zemi a tak naraz nebyl tak devastujici. Zkouknul jsem doma navod, ze udelam novy parovani a tam jsem si vsimnul, ze zduraznuji antenu do prava. Otocil jsem ji a a cadet zase slape jak ma. Takze na to pozor a ne jen u Cadeta...
Ticcino

#68 Příspěvek od Ticcino »

toty píše: Takze na to pozor a ne jen u Cadeta...

Co to? Moc nerozumím jaký je rozdíl, jestli zohnu anténu doprava nebo doleva.
toty

#69 Příspěvek od toty »

Nevím, ale zkušenost mě velí do prava...2x pád, když jsem měl letadlo na levé straně.
A nebyl to pád na ruce, ten první jsem prostě nepochopil a neřešil, ale ten druhý pád probíhal následovně: letadlo je po mé levé straně a najednou ve vývrtce směřuje kolmo dolu. Vezmu za páku výškovky a několikrát s ní prudce pohnu dolů ať pád vyrovnám a když jsem se při tom otočil k letadlu čelem, tak těsně nad zemí najednou letadlo poslechlo a mírně se zvedlo (zarytí do pole jsem už nestihl zabránit,ale zmírnilo to rozbití)
toty

#70 Příspěvek od toty »

Tak odvolavam co jsem napsal, dnes opet po 3min letu najednou pad ve vyvrtce do pole a antena na pravo. Nevim cim to je,mozna nejaka chyba v Cadetovi po mych upravach, ale vyskytujici se zcela nahodne :( kazdopadne mam zase co lepit...
Ticcino

#71 Příspěvek od Ticcino »

Zbav se toho Cadeta.
Známý ho má a má zajímavé "lagy". Ovládací plochy letadla občas na sekundu zamrznou. IMO je chyba v přijímači. Ale Cadetovi od té doby nevěřím.
Ticcino

#72 Příspěvek od Ticcino »

Jo a anténa vpravo, vlevo, to je fuk. Nejhorší je, když směřuje na model, ale i tak minimálně do půl kilometru by to neměl být problém.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od arda1 »

Spousta lidí Cadeta má a nemá s ním sebemenší problém - takže bych takhle nepaušalizoval - Radek
EDIT - jaká chyba je v Rx?
ICQ 638556901
toty

#74 Příspěvek od toty »

Uz mam doma novou vysilacku...takze cadet poleti, ale bojim se ze to muze byt chyba i reglu ...
Lark

#75 Příspěvek od Lark »

Vnuk s Cadetem jezdí v autě a žádný problémy s ním nejsou, i když se k němu zrovna přívětivě někdy nechová, takže bych to takhle nepaušalizoval. Nic ve zlém, ale já bych spíš viděl problém v tom "odborném" zásahu do Tx. Jak se ale říká, kdo nic nedělá, nic nezkazí a chybama se člověk učí. Někdy to holt stojí i dost peněz.

Edit: Jestli má ten regl za sebou několik čenichovek, tak bych na něj asi moc nespoléhal a radši ho vyměnil.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“