FOX EP (ST-models) vs FOX 1800 (Pelikan)

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
bitovod

Re: FOX EP (ST-models) vs FOX 1800 (Pelikan)

#61 Příspěvek od bitovod »

Vřele doporučuju cuprextit (poměděný skelný laminát, materál na výrobu plošných spojů), a protože velmi pravděpodobně nebudeš mít tak silný (obvykle se vyskytuje 1.5mm nebo 2mm), tak zdvojit a slepit (staží "podrápat" tu stranu bez mědi, aby mělo lepidlo za co chytit a slušnější vteřinovkou nebo epoxidem to slepit). Dobře se s tím dělá a je to víc fest, než překližka stejné síly.

Tedy - tohle používám obecně, doufám, že Fox nemá na přepážce nějaké speciality.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
salamander

#62 Příspěvek od salamander »

Páni poraďte
Mám Foxa 2300, pri kontrole roviny krídla a výškovky táto nelícovala s krídlom. Po podložení papierom to sedelo.
Pri prvom lete som musel ťahať výškovku aby to začalo stúpať čo ma prekvapilo. Asi v 100 metroch som vypol motor a išiel na hlavu a dosť strmo, vodorovný let som musel držať na výškovke, trim bol na doraz a bolo to málo.
Pristávať s týmto na lúke do trávy pri tejto rýchlostí, no nič moc.
Druhý let skončil na kríkoch vo výške 5 metrov, našťastie to bola pristávačka bez motora, ale bola to aj tak rana.
Takže teraz opravujem.
Poraďte prečo to išlo na hlavu, ťažisko bolo 4 cm podľa návodu, jemno dopredu.
Rada bola, výškovku vzadu trochu podložiť cca 1 mm.
Rýchlo poraďte, v nedeľu ho idem znovu zalietať.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od RiMr »

Já jsem musel dát accu až do toho tunelu dozadu v kabině, měl jsem dokonce vyřezanou díru dovnitř do kabiny.
Jiank to bylo prostě moc těžké na čumák.
Teď když mám serva vzadu na ocase, tak je to lepší, ale pořád je vepředu spouuuusta místa :)

#64 Příspěvek od Dolfi »

Zdravím přátelé.
Tak je po záletu. Jedním slovem.....bomba.
Má to sice nějaké......sice, ale zážitek jak panna před prvním polibkem :D :lol: :lol: :wink:
Když má člověk kde nabrat zkušennosti a rady, je to pak pohádka. Prostě vše dnes na jedničku.
Foxe jsem dle rad dovážil 50ti gramy na ocase samolepícíma olůvkama na dovažování pneumatik, všechno poladil jak jsem se tady dozvěděl a mohu říci, že jsem si dnes pochutnal, jak dlouho ne. Jediné, co na Foxikovi vyměním, až se s ním ještě více zžiju bude motor. Ten je na hraně.Sice tahá Foxe špicí nahoru docela obstojně, ale není tam žádná rezerva...i když jsem s ním pak po třech seznamovacích letech lítal už pak na 3/4 plynu a bylo to neuvěřitelný. Mám z Foxe moc dobré pocity a už se těším na zítřek. To se ještě proletím.
Takže...moc Vám všem děkuji za rady, které vedly k úspěšnému zalétání FOXE 2300.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
otass

#65 Příspěvek od otass »

No. Já ho včera zalítával taky. Koupil sem ho lítanýho a takhle splašenou bestii sem ještě nekormidloval.
Je tam jinej motor(od původního majitele) a serva sem nacpal do ocasu. Po startu šel pod motorem celkem pěkně nahoru, ale jak sem v 60ti metrech motor vypnul, tak okamžitě sklopil čumák a měl tendenci hledat krtky. Naštěstí se mi podařilo Foxe jakš takš přibít na letiště, ale musel sem pro vodorovný let dost brutálně přitahovat výškovku.
Těžiště 42 mm od náběžky.
Skusim trošku podložit VOP a lehce přeosit motor. Snad to bude lepší.

Dotaz do placu: Jaký maj bejt výchylky na ovl. plochách?
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
Dolfi

#66 Příspěvek od Dolfi »

Já jsem nic nepodkládal, ale dovážil jsem na ocas 50g závažíčka.Nemyslím si, že manipulace s výškovkou to nějak vyřeší.
Naopak, myslím, že to bude pořád neposedné, těžko ovladatelné.
Doma jsem podepřel model i s baterkou uvnitř v těch 4cm od náběžky a opravdu to šlo čumákem dolu. Hledali jsme s kamarádem, co je těžké 50g a vyšla čínská polívka. jenomže...představa, že na ocas namotám Vifona??? fakt vtipný...no...druhý kamarád měl v garáži závažíčka na liťáky a tak jsem to tím dovážil.
První let?? Nádhrný..bombový.

Možná, že udělám to, že si zvážím jedno standartní servo a dal bych ho do směrovky.Vyřešil bych tím hned dva problémy.
Deb.lně fungující mechanizmus směrovky a dovážení ocasu. Možná.. :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od RiMr »

Tak to mám i já.
2ks 20g serv až vzadu, pantíky, táhlo z cca 10cm/1,5mm ocelového drátu a směrovka je tvrdá jak beton...
Nebo... Jak EPO beton, rozumíme si... :D

#68 Příspěvek od Dolfi »

Jak se to tam vešlo??Byla by nějaká fotka celkového pohledu směrem na ta serva?? Vyoperoval jsi ten pohon??
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od RiMr »

Jak budu doma tak skatulu s Foxem vyhrabu a nafotim to. Zkratka jsem dal servo dozaduna vysku, vsechny ty blboste jsem brutalne vyskubal...
ale drat tahla vede venkem aby bylo jasno, zadne sexy skryte nahony... :)
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od RiMr »

................

#71 Příspěvek od salamander »

Fox je zalietaný. Podloženie výškovky vzadu 1mm pomohlo, ale musel sa ešte dotrimovať, podložku dávam na 1,5 mm. Ako je to možné keď mám ťažisko 4 cm od nábežky a padálo to dolu hlavou ? Čítam fórum a všetci píšu dávať závažie na chvost, ale veď ťažisko mám presné, závažie dozadu posunie ťažisko za 4 cm. Preto sa domnievam že treba podložiť výškovku vzadu aby chvost ťahala nadol. Modelári poraďte, já len lietam.
Kvôli zosilneniu trupu som ho celý potiahol sklenou páskov, model oťažel, proti vetru to bolo lepšie ale stúpanie omnoho horšie, pristávačka pri väčšej rýchlosti inak to padlo ako kameň. Už som to strhol dole aj s farbou a nálepkami Pelikána.
Lieta to dobre len motor je trochu slabý, poraďte silnejší ale aby pasoval na diery. Prepážka je tam plastová - rebrovaná, asi kvôli zosilneniu.
Smerovka neide kolmo s trupom preto výškovka nelicovala s krídlom a musel som ju sprava podkladať, asi je trup vzadu skrútený. Toto je asi dáky nepodarok, že to Pelikán pustí von.
Firmu asi viac zaujímajú peniaze ako spokojnosť zákazníkov.
salamander

#72 Příspěvek od salamander »

Ťažisko mám 45 - 47mm a odrazu to lieta. ýškovku mám trimovanú asi 2mm, išlo to trochu čumákom dole. Prekvapila ma pristávačka, poriadne sa spomalila ale bolo to stabilné. Váhu má 1470gr čo je dosť na motor, idem ho meniť za FOXY C3020/12, 450W. Poraďte alebo dajte foto ako sa dostať ku prepážke, dáko je hlboko z jednej aj druhej strany. Trochu som ťukol motorom do zeme a ostala tam dáka vôla, vymedzil som to 1mm hrubou plastovou doštičkou, nechcem to lepiť ak ju budem davať von.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od RiMr »

No jo, co dokáže jedna malinká tisková chyba :D
Ti détépáci, to je banda, já bych to bil!!!

#74 Příspěvek od mirask »

Jak jsem to tady pročetl, tak vidím, že FOX 1800 není zrovna vhodný pro začátečníka jak doporučuje Pelikan.
zeno

#75 Příspěvek od zeno »

Foxe 2300 jsem si koupil jako můj první větroň a jsem spokojen.
Je ale dost rychlý.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“