TRAXXAS E-REVO 1:10 2.4G RTR

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Yopi

Re: TRAXXAS E-REVO 1:10 2.4G RTR

#61 Příspěvek od Yopi »

Pořád se mě nezdá jedna věc.
Když hodně pozvolna přidávám plyn, tak se auto:
1. Někdy (hodně málokdy) pozvolna rozjede až do plné ryhclosti
2. Někdy (toto dělá častěji) pozvolna rozjede do určité malé rychlosti a pak cukne, prostě
prohrábne a rozjede se najednou celkem rychle. (ne úplně že by vystřelilo jak šíp dopředu, ale nerozjede se pozvolna, prostě to cukne a jede).
To vadí, třeba když zastavím ve větším kopečku. To se pak těžko pozvolna rozjedu, když v tom škubne až to v tom kopci skoro převrátí auto.
To vám taky tak dělá?
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
FlyBear

#62 Příspěvek od FlyBear »

Tohle chování může být zapříčiněno nastavením reglu v kombinaci s kvalitou, respektive tvrdostí baterek.

Předpokládám, že máš regl nastavený tak, jak přišel z výroby. V takovém případě bude ale nejspíš seštelován pro provoz z NiMH baterií!

Pravděpodobně jediná rozumná rada zní: sám si kup nebo aspoň někde sežeň přístup ke Castle Link a projeď si důkladně nastavení parametrů regulátoru. Budeš muset asi poštelovat kromě cutt-off baterek, plynu, brzdy, zpátečky taky parametry ovlivňující poskytovaný moment při rozjezdu motoru - tenhle parametr právě může mít na svědomí popisované chování.

Dělo se mi něco podobného s E-Maxxem. Dost jsem to vylepšil experimentováním s parametry reglu, ale zatím ne úplně stopro (to cuknutí je tam často patrné, ale už není nijak velké). Bohužel za to možná mohou i starší měkčí baterky.

Víc zatím nevím, hlouběji jsem se ještě s bádáním nedostal.
pavlos12

#63 Příspěvek od pavlos12 »

Myslím že to dělá to že je to na verzi 1.32 která tam je piclá z výroby,ale pokud tam dáš 1.24 tak by to mělo být cajk
Je: E-firestorm flux,Traxxas Summit
Bylo:2x himoto,3x traxxas,4x HPI
http://pavlos12.rajce.idnes.cz
midiborec

#64 Příspěvek od midiborec »

Je to jak píše pavlos12: chce to dat starši firmware a bude to ok. Také jsem na zkousku dal nejnovejší a hned sem ho předělal protože to byla hruza a děs..Dělalo to přesně to co ty popisuješ. Stav se a seštelujeme auto tak aby ti vyhovovalo.
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
FlyBear

#65 Příspěvek od FlyBear »

Že by tedy chyba ve firmware? Stát se může... :(
Ale nějak se mi nezdá, že se musí přejít tolik verzí zpět, z 1.32 na 1.24. Zkusím to prozkoumat.
midiborec

#66 Příspěvek od midiborec »

určitě to vyzkoušej ja kdyz na jaře kupoval revo tak sem tam mel taky myslim tu 1.24 ale ted si nejsem jisty musel bych připojit mambu na pc a kouknout a to se mi ted nechce. Ze zvedavosti jsem tam nahrál tu nejnovejši verzi a uplne jsem se stoho zhrozil jak to jezdilo tak sem to vratil a auto zase jezdilo tak jak preditm...
petr07

#67 Příspěvek od petr07 »

Midiborec - ty světla máš parádní,chci objednávat baterky z HC a tak je možná objednám taky.Castle Link nevlastním a tak asi budu po Novém roce otravovat taky. :D
Traxxas E-Revo 2.4GHz Brushless(5608)
midiborec

#68 Příspěvek od midiborec »

Není problem klidně napiš mužeme zajezdit i nastavime to. Svetla jsem udelal jen provizorně na zimu na jaře jak začnu skákat a jezdit v terénu tak je asi zase sundám.. Zitra kdyžtak nafotim jak to mam napojené a udelam i nejake videjko.
Yopi

#69 Příspěvek od Yopi »

Jo, ty světla sou super, teď jsem okukoval auto, že si to udělám taky. Vypadá to super.
Dnes jsem objednal ten CastleLink, bez toho to asi nepůjde. Mimo jiný věci co mi na tom vadí taky nechci auto ničit těma cukama při rozjíždění.
Nenašel jsem na http://www.castlecreations.com/downloads.html ty starší firmwary. Kde je najdu?
A funguje vám ten CastleLink na Windows7?
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
FlyBear

#70 Příspěvek od FlyBear »

Kde najít starý firmware, to nevím, dosud jsem nikdy nedowngradoval :roll:

Teď to nemám před sebou, kouknu na to až večer - ale myslím si, že nemusíš firmware stahovat předem. Když připojíš Castle Link ke kontroléru a zároveň máš PC připojené k netu, je docela možné, že se změna firmware na starší verzi bude dát udělat napřímo výběrem z menu. Ale nevím, vyzkouším večer.

Castle Link mi na Win7 funguje dobře.
midiborec

#71 Příspěvek od midiborec »

je to tak... update firmware se stahuje až přes program castle linku
pavlos12

#72 Příspěvek od pavlos12 »

Pokud ti to nejde nainstalovat tak musíš dát jako správce :)
Je: E-firestorm flux,Traxxas Summit
Bylo:2x himoto,3x traxxas,4x HPI
http://pavlos12.rajce.idnes.cz
midiborec

#73 Příspěvek od midiborec »

JEšte bych dodal aby jste při upgrade firmware byli opatrní.. Vypadek proudu nebo zamrznutí OS systemu muže porušit instalaci a regl mužete vyhodit :))
Yopi

#74 Příspěvek od Yopi »

Nainstalováno mám, ale ještě namám samotnej CastleLink.

Dneska v podvečer jsem dojezdil a položil auto doma na zem a všiml jsem si, že má levý přední kolo daleko míň negativní odklon, než ostatní. Tak jsem to doladil, během toho jsem narazil na další 2 nedotažený šroubky. To to v tom Traxxasu teda moc nekontrolujou.
Jak moc řešíte věci jako zbíhavost a odklon kol? Stačí to nastavit okometricky nebo jsou na to nějaký tooly?
petr07

#75 Příspěvek od petr07 »

Tak v rámci možností počasí a času jezdím.E-revo byla dobrá koupě.No jezdím,víc se to zalíbilo synátorovi.Je tu ale jeden problém a to,že se neustále povolují matice kol.Jak to řešíte?A taky origo kola dostávají dost zabrat.Už se začínají lehce odlepovat od disků a jsou na nich vidět nepatrné trhliny.Počítám s koupí jiných kol,ale nevím jakých a odkud.
Traxxas E-Revo 2.4GHz Brushless(5608)
Odpovědět

Zpět na „Auta“