První zařízení pro FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
driveX

Re: Prvni zarizeni pro FPV

#61 Příspěvek od driveX »

Ahoj, kdybys to s tím kodakem vzdal, možná bych o něj měl zájem..
gasolin

#62 Příspěvek od gasolin »

driveX píše:Ahoj, kdybys to s tím kodakem vzdal, možná bych o něj měl zájem..

To je jen otázka času kdy se do toho pustím. Kamera funguje, jen je potřeba nahradit ovládací panel. Zkoušel jsem drátkem spojovat kontakty a normálně nahrává. Udělám si funkční jen cca 4 tlačítka potřebná pro nastavení rozlišení (při resetu jde defaultně do nízkého) a pak pro start/stop. Dokope mě to alespoň pořídit si mikropájku, jelikož všechno prozatím dělám velkou.
gasolin

#63 Příspěvek od gasolin »

Dnes byla má zásilka odeslána, jsem zvědav, kdy mi dají celníci vědět, že si ji mohu vyzvednout a kolik mě to bude všechno stát.
churavym

#64 Příspěvek od churavym »

Tak drzim palce, at jsou tolerantni a hned jak to dorazi, tak se ozvi.
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
gasolin

#65 Příspěvek od gasolin »

Kamera je doma! Zaplatil jsem na Plzenske 574kc Dph a 96kc poplatek za zpracovani...takze spolu se zaplacenou castkou 3000kc (kamera + posta Ems) vysla na 3670kc.

Nekam se mi vytratil anglicky navod ale ovladani je intuitivni.
V baleni bylo
- nabijecka do site, chybela ceska redukce
- usb kabel k pripojeni do nabijecky do site nebo propojeni s pc
- hdmi kabel
- kabel na pripojeni k tv pomoci cinch
- drzak na kolo, kamera se na nem da se otacet horizontalne
- pytlik na kameru

Zkousel jsem pripojit pomoci cinch na prenosny monitor, hdmi k telce, usb k pc a nabijet. Pri pripojeni k tv ( monitoru) umi kamerka nahravat a zaroven prenaset obraz.

Nahravani bylo zatim v ramci bytu. Jako nejvice pouzitelne se mi jevi rozliseni 1280x720P pri 60ti snimcich za vterinu kdy je obraz krasne plynuly i pri prudkych pohybech.

Sranda je integrovane svetylko/blikatko na kolo misto predniho svetla a take cerveny laser asi semtam v praci pouziji.

Kamera splnila prozatim me ocekavani...uvidime co se bude dit az bude v letadle/vrtulniku/aute.
churavym

#66 Příspěvek od churavym »

Diky za temer vycerpavajici info. Az budes mit nejake video, tak sem hod odkaz...pripadne nejake fotky kamerky. Jinak cena je se vsim docela velka, i ja jsem pocital s rozlisenim720p pri 60 snimcich. Pokud bude vsak kvalita srovnatelna s gopro 1, tak to neni investice zase tak spatna.
Misa+ Hitec Aurora 9, MPX Acromaster, homemade Click alias Pitchus, quadcopter Hydropero 2
gasolin

#67 Příspěvek od gasolin »

churavym píše:Diky za temer vycerpavajici info. Az budes mit nejake video, tak sem hod odkaz...pripadne nejake fotky kamerky. Jinak cena je se vsim docela velka, i ja jsem pocital s rozlisenim720p pri 60 snimcich. Pokud bude vsak kvalita srovnatelna s gopro 1, tak to neni investice zase tak spatna.

O vikendu bude prvni let s kamerkou na Swiftovi a Trex500, tak pak hodim link na videa. Ja osobne bych kameru doporucil koupit a nechat si ji poslat normalni postou...dostanes se pak na cca 2600kc...to je uz hodne zajimava cena....
churavym

#68 Příspěvek od churavym »

Jasne, ja si neuvedomil, ze jsi mel spesnou zasilku. No tesim se na videa. Na youtube.com vypadaji dost dobre....teda to malo, na co jsem koukal. Hlavne preju, at ti dobre funguje.
gasolin

#69 Příspěvek od gasolin »

Tady je první video z dnešního dne....natočené ve FullHD, více v popisu videa.
(nezapomeňte přepnout do FullHD na youtube)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qZsC49t6ds4[/youtube]
gasolin

#70 Příspěvek od gasolin »

Další video v rozlišení 720P 60fps...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MRZRBh2qteg[/youtube]
churavym

#71 Příspěvek od churavym »

Diky za videa...vypada to dobre. Myslim, ze moje naroky to splni, takze myslim, ze koupim tohle spis nez gopro. Hlavne ma live view...coz je dulezite. Take je lehka a pouziti hd rozliseni se 60-ti snimky je idealni.
jurenko
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od jurenko »

Zdravim,
chcel by som zacat s FPV, co by ste doporucili?na zaciatok nechcem do toho vela investovat..t.j.
chcel by som zobrat neco z HK.
mam 2,4 ale aj 40 ci 35MHz vysielac, takze v prenosovom signale niesom limitovany.
Chcel by som aby to bolo aspon do 500m, popripade tam daj aj nejake OSD.
Dakujem za kazde info.

P.
gasolin

#73 Příspěvek od gasolin »

jurenko píše:Zdravim,
chcel by som zacat s FPV, co by ste doporucili?na zaciatok nechcem do toho vela investovat..t.j.
chcel by som zobrat neco z HK.
mam 2,4 ale aj 40 ci 35MHz vysielac, takze v prenosovom signale niesom limitovany.
Chcel by som aby to bolo aspon do 500m, popripade tam daj aj nejake OSD.
Dakujem za kazde info.

P.

Pokud jde i o to v čem to poletí, tak nejlevněji vyjde asi Beta 1400
Tx/Rx z Hk 2.4 toto
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__13437__2_4GHZ_1000mW_Tx_Rx_1_3_inch_CCD_Camera_PAL.html
OSD
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19482__HobbyKing_Tiny_OSD_w_4Hz_GPS_and_60A_Current_sensor_.html

Předpokládám že brýle asi kupovat nebudeš, když do toho nechceš dát více peněz. Takže pak to můžeš pořešit monitorem, TV, kterou dobře zastíníš.....někdo to dělá tak, že vezme kšiltovku, prodlouží kšilt, do toho zabuduje malý monitor z Dealextreme 3,5 palce
http://www.dealextreme.com/p/3-5-tft-lcd-monitor-visual-reversing-vehicles-reverse-camera-ntsc-pal-dc8-15v-49796?item=124
pak okolo zastíníš a dá se :)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od koulinek »

Tomu LCDčku z DX bych se spíš snažil vyhnout, vždyt to umí jen 320x240 a to je tak na hodně škaredej obraz a rozhodně nevhodné na jakékoliv OSD.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
gasolin

#75 Příspěvek od gasolin »

koulinek píše:Tomu LCDčku z DX bych se spíš snažil vyhnout, vždyt to umí jen 320x240 a to je tak na hodně škaredej obraz a rozhodně nevhodné na jakékoliv OSD.

Jj, na osd to je bida...to mas pravdu...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“