Marabu
Re: Marabu
Ten Messenger je hezkej ale tak kdyby byl v rozpětí 1,3m na 5ku 4takt to by bylo bájo.
Ahoj, možná uvažuju o Marabu. Co se používá jako potah? Je lepší potahový papír nebo fólie? Pro mě je výhodnější potah. papír, stavím si gumáčky a není to nic těžkého, hlavně tedy levné. Napadly mě barevné papíry Ply-Span, co má Pelikán, obdoba Japanu 12g nebo nabarvený modelspan. Akorát nevím, zda na elektru stačí tenký papír.
to pajas, určitě by papír stačil. Za sebe bych ale "velkého" Maraba potáhl spíš barveným Vliesem. Určitě bude mít větší rezistenci proti poškození a delší životnost. Teď se zrovna chystám na barvení Vliesu pro potažení Kadeta (Guillow od Pelikána).
Hitec Aurora 9X
Sperry Messenger bez akéhokoľvek zaváhania kúpim hneď ako ho uvidím.
Nikdy mi nič nelietalo tak dobre ako ten Messenger na CO2.. a to bol jeden z mojich prvých modelov. Dúfam že sa na vlastnostich nič nezmení, tou zmenou veľkosti..
Nikdy mi nič nelietalo tak dobre ako ten Messenger na CO2.. a to bol jeden z mojich prvých modelov. Dúfam že sa na vlastnostich nič nezmení, tou zmenou veľkosti..
DAF píše:to pajas, určitě by papír stačil. Za sebe bych ale "velkého" Maraba potáhl spíš barveným Vliesem. Určitě bude mít větší rezistenci proti poškození a delší životnost. Teď se zrovna chystám na barvení Vliesu pro potažení Kadeta (Guillow od Pelikána).
Jen k tomu zareaguju, gumáky od Guillows jsou obecně z těžší balsy, sice Kadet ji má laserem vyřezanou, ale i tak, Guillows má pověst horší a těžší balsy. Pokud chceš, aby to lítalo, tak to je potřeba potáhnout co nejlehčím papírem, nejlépe Japan nebo Ply-Span, protože není tak pórovitý a lépe nosí. Vlies je tíha kord na Guillows!!
Bohužel ten Kadet je sekaný, nikoliv laserovaný
. Spoustu dílů jsem předělával, např. všechna žebra a lišty do křídel a trupu. Mám téměř hotovou kostru a předběžně zabudovaná serva (4x 4,4g), přijímač bude Hitec 5MS (http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=1734). Budu ho elektrifikovat a na RC, předpokládaná letová hmotnost +/- 350g, což není při rozpětí asi 700 tak strašné.Teď řeším problém motoru. Je tam maketa 7 válcového hvězdičáku, který není krytý prstencem. Do makety karteru potřebuju motor. Ovšem oběžky mají prakticky všechny (vhodné) púrůměr kolem 28 mm a mění se jejich délka. Já bych potřeboval motor s průměrem tak 25 mm, aby se bezpečně a bez rizika "broušení vnitřní stěny makety motoru, vešel dovnitř. Koupil jsem mimo jiné nová kola - mechová, místo původních plastových (2 půlky, nutno slepit, nějak mi pořádně nepasovala, ale to nebyl hlavní důvod výměny). Balsa je tam dost tvrdá a pevná, pravda, díky tomu i těžší. Udělal jsem i nějaké další úpravy, ale práce na tom bude ještě dost. Tady jen pro ilustraci http://daf64.rajce.idnes.cz/Stearmann_Guillow (křídla jsou jen položená). Jo, a kolečka jsou tam zřetelně vidět.
Hitec Aurora 9X
hele DAFe a nestačil by na to motor Himax C 2212-1180 mám ho v Merlinovi a tahá jako divej. Není problém kolmé stoupání s menší vrtulí 7x4 (zvládne i 8x5) a váhou 329g. Pravda není úplně nejlevnější, ale možná by se dala najít i nějaká srovnatelná čína. Jedinej problém je v tom, že má hřídel 3mm tedy né obvyklých 3,17mm
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Naposledy upravil(a) kroxigor dne sob 19.05.2012 19:02, celkem upraveno 1 x.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Do toho musí jít každý kdo Marabu koupil.Mě mrzí že to nestihnu a navícto bude muj první rozsyp takže ani nevím jak to dopadne. 
- Werret007
- Kontaktovat uživatele:
Jo to je fér soutěž, musím si ho už pořídit 
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Jé, Marabu bych si koupil, kdybych měl prachy
. Akorát RC soupravu už mám, tak mi to ani zas tak nevadí. Záleželo by na tom, co je to za RC soupravu
.
Tak moje Marabu už se taky pomalu rodí ... http://kroxigor.rajce.idnes.cz/El_Marabu/
Trošku větší a perfektně lítající Marabu: http://ultralajt.webs.com/apps/blog/cat ... ng-modells
Trošku větší a perfektně lítající Marabu: http://ultralajt.webs.com/apps/blog/cat ... ng-modells
Já už taky stavím jen to jde pomalu je to moje první stavba asi po patnácti letech.Už mám ocasní plochy a polovinu křídla včetně křidélka.Jen trup zatím nestavím pač čekám až pan Hiesbok neudělá nějaký upgrade na spalováček:-)
Jen mě trošku mrzí že to asi nestihnu dodělat do konce té soutěže.
Jinak potahovat budete čím?Já asi tím solartexem teda jestli to zvládnu.
Jen mě trošku mrzí že to asi nestihnu dodělat do konce té soutěže.
Jinak potahovat budete čím?Já asi tím solartexem teda jestli to zvládnu.
Taky uvažuju o Solartexu. Mám ho na historikovi The Folly a vypadá to moc hezky. Je těžší než Oracover, ale potahuje se s ním parádně.
Zdar pánové, já sice ještě nestavím, ale uvažuji o potahu z obarveného vliesu