Světový pohár v HK

Krása letu v kruhu či na polokouli má něco do sebe. jak spalováky, tak elektro. Od cvičných modeů přes UŠ až po F2B. Samozřejmě včetně maket.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jardah62

Re: Světový pohár v HK

#61 Příspěvek od jardah62 »

MaPaCZE píše:Tak sem udělal něco jako detailní program: http://pavel.macek.hk/2012/Schedule.pdf
Zkoukněte to a případné připomínky mi neváhejte vmést do očí. Děláme to pro vás, tak ať to je co nejvíc podle vás.

Official schedule je jedna věc, realita na place bude druhá. Já bych se alespoň u národních kategorií klonil k tomu, odlétat v sobotu všechno, vítěze omedailovat a neděli nechat pro zájemce na poletování. Myslím si, že UŠky, které budou mít kruh pro sebe (předpokládám ten týmařský) by to při počtu cca 15 lidí v pohodě stihly. A UR25tky, které se budou střídat s F2A by to mohly stihnout taky. A i kdyby UR25tky létaly s UŠkama (jako vloni se SUMkama) tak je to stíhací. Otázka je ochota bodovačů (tam si myslím že by taky nemusel být problém) a kapacita výpočetního střediska (vloni tohle byla největší brzda a i tak se to pro SUMky stihlo).
Vím, že soutěže světového poháru musí být dvoudenní, takže tam to zkrátit nepůjde (loňské F2A byly výjimka).

Pohnutky k tomu mám ryze privátní - zavřel bych ženě ústa a na příští soutěže bych měl lepší vyjednávcí pozici.

F2G zatím nikdo? Že bych se přihlásil se starou UŠkou bez Igorprofilu? Dám vrtuli s největším stoupáním co najdu a ono to nějak zaletí než se uvaří motor nebo regl.
Ofiko přihlášku pošlu v neděli. Bude-li po sobotě s čím.
Jardah
jardah62

#62 Příspěvek od jardah62 »

jyrry píše:
MaPaCZE píše:..... jyrry dostane černý puntík.

ok, ale nekolik cervenych to vynahradi :-)))))
sedl jsem si nad kalendar a ono bude jeste veselo .... :-O

Musíš argumentovat - tohle je naplánované už od loňského listopadu. Hmm, u mě to taky nijak moc nefunguje.
U mě bude "nejzajímavější" červen-začátek července a září.
Jardah
MaPaCZE

#63 Příspěvek od MaPaCZE »

jardah62 píše:Já bych se alespoň u národních kategorií klonil k tomu, odlétat v sobotu všechno, vítěze omedailovat a neděli nechat pro zájemce na poletování. Myslím si, že UŠky, které budou mít kruh pro sebe (předpokládám ten týmařský) by to při počtu cca 15 lidí v pohodě stihly. A UR25tky, které se budou střídat s F2A by to mohly stihnout taky. A i kdyby UR25tky létaly s UŠkama (jako vloni se SUMkama) tak je to stíhací.
Jardo, rozumím, ale kvůli něčemu jinému jsem teď zásadně proti a UR25ky sem musel naplánovat tak, aby se odlítalo třetí kolo ještě v sobotu, abych mohl odlítat u F2A 4 kola. Když nebude žádná F2G, tak se mi povede 3. kolo UR25 odlítat až v neděli a program náležitě upravím.
Důvod? Jeden nejmenovaný modelářský funkcionář ze Svitav (každý už ví o kom je řeč) mě totiž při školení rozhodčích v HK překvapil svými názory, které v úvodu a během školení prezentoval. Vyjadřoval se tak, že je zásadně proti tomu, aby se souběžně s mezinárodní soutěží konalo cokoliv dalšího. Napadal přitom jak naší soutěž, kde máme UŠ a UR25, tak i Varnsdorfskou, kde ke svěťáku F2B je jeden den MČR F4B a SUM a druhý den UŠky. Možná proto si bláhově myslel, že jsem to přesunul na 1.5. jako tu druhou soutěž, kde jsem nějakým omylem napsanej jako ředitel.
A když sem si to v hlavě spojil s jeho prezentací "úspěchů" minulého roku, kdy si pochvaloval, jak se v národních kategoriích UŠ a UR rozrůstá počet soutěžících a k tomu doplnil svojí jizlivou poznámku na téma vymírání FAI kategorií, tak mi došlo, že je proti tomu potřeba začít tvrdě bojovat přinejmenším tím, že se tyhle soutěže budou konat společně a po celou dobu, aby se ti, co llétají národní kategorie vůbec dostali do kontaktu s FAI kategoriemi a případně začali uvažovat o rozšíření svých aktivit.
Takže v HK se UŠky poletí oba dva dny a případný volný čas na kruhu se může věnovat tréninku, ladění modelů, konzultací s karobaťáky atd. Jen ať se nám ty dvě party dají víc dohromady. A doufám, že UŠkaři se k tomu postaví čelem a přihlásí se pokud možno všichni z celé ČR, ať jich je taky víc jak 20. Už jsme to jednou v HK zažili a bylo to fajn, jen to bylo na MČR v roce 2010. Svitaváci to budou nejspíš sabotovat a od nich neppředpokládám, že by se někdo přihlásil jak do UŠ, tak do UR25, i když tam jich pár taky lítá. Oni přeci mají 2 soutěže v HK 1.5. a doma jednu 8.5. a pak ještě 19.5., tak co by jezdili na nějaký Svěťák.
Kluci a holky, dejte se teď v sobotu v těch Milovicích dohromady, pokecejte, proberte situaci a pošlete přihlášky, ať je Vás co nejvíc. Bude to potom dobrá akce a občerstvení, které je objednnáno na sobotní večer, najde své konzumenty.
jardah62 píše:F2G zatím nikdo? Že bych se přihlásil se starou UŠkou bez Igorprofilu? Dám vrtuli s největším stoupáním co najdu a ono to nějak zaletí než se uvaří motor nebo regl.
Ofiko přihlášku pošlu v neděli. Bude-li po sobotě s čím.
Zkus to, jen se koukni do pravidel, zda to odpovídá specifikaci modelu. Ono to tam je omezený hlavně nějakou nosnou plochou. A potřeboval bys k tomu hefta do pylonu.
BUBI

#64 Příspěvek od BUBI »

Heft do pylonu môžem priniesť, ale bacha, má to rozteč na draty 29 mm.
Jano Bubeník
dtoman

#65 Příspěvek od dtoman »

DD,

Jak to vypada s prihlaskama na F2D? Prihlasil se jeste nekdo krome tech 2 holandanu a Rudiho Koenigshofera a nas 3 poslednich Mohykanu?
D. Toman
MaPaCZE

#66 Příspěvek od MaPaCZE »

dtoman píše:Jak to vypada s prihlaskama na F2D? Prihlasil se jeste nekdo krome tech 2 holandanu a Rudiho Koenigshofera a nas 3 poslednich Mohykanu?
Zatím ne, což mě dost štve. Ty dva Holanďani začínají být nervózní, protože to berou před Bitterfeld jedním vrzem. Palo Barbarič jim psal, aby se ui oni pokusili zalarmovat další kombatáře. Já poprosil Pawla Dziubu, a Marka Dominiaka, ať to zkusej natroubit do Poláků. Palo Barbarič snad psal přímo do Wierzawic, kde jich má být pěkná řádka. Zkusil sem i Maďary, ale tam už asi nemají nikoho, kdo by to lítal. je mi divné, že Ukrajinci jedou do Bitterfeldu, ale u nás se cestou pět nezastaví.
Co s tím? Zrušit? Nebo je ještě nějaká šance tak 4 do party sehnat? Co pro to udělat víc? Je nějaká šance sehnat na poslední chvíli sooutěžící v Bitterfeldu (zrušil bych kvůli tomu v propozicích i tu pokutu za pozdní přihlášení a vydal Bulletin 2)?

A jak u vás ohledně ostatních kategorií? UŠ, UR25, mládežníci, ...? Chystá se nějaká výprava?
jardah62

#67 Příspěvek od jardah62 »

MaPaCZE píše:Zkus to, jen se koukni do pravidel, zda to odpovídá specifikaci modelu. Ono to tam je omezený hlavně nějakou nosnou plochou. A potřeboval bys k tomu hefta do pylonu.

Osu si do heftu snadno přidělám, starost bude s modelem - to musím prověřit. A uvázat jiný lasa - správně dlouhý. To problém není.
Jardah
jardah62

#68 Příspěvek od jardah62 »

MaPaCZE píše:Zkus to, jen se koukni do pravidel, zda to odpovídá specifikaci modelu. Ono to tam je omezený hlavně nějakou nosnou plochou. A potřeboval bys k tomu hefta do pylonu.

Tak F2G nehrozí. Jednak celková hmotnost mého stroje trochu převyšuje maximální povolenou hmotnost, dále ukotvení vahadla nepočítá s 50ti násobkem hmotnosti modelu a k řízení jsou povoleny pouze dráty, ne Spiderwire. Živě vidím, jak kontroloři měří průměr pletenice aby nebyl pod 0,389 mm.
Jardah
MaPaCZE

#69 Příspěvek od MaPaCZE »

jardah62 píše:Tak F2G nehrozí. Jednak celková hmotnost mého stroje trochu převyšuje maximální povolenou hmotnost, dále ukotvení vahadla nepočítá s 50ti násobkem hmotnosti modelu a k řízení jsou povoleny pouze dráty, ne Spiderwire. Živě vidím, jak kontroloři měří průměr pletenice aby nebyl pod 0,389 mm.
Ale moc nechybělo, a mohl si být první, kdo by zaznamenal na oficiální mezinárodní soutěži FAI výsledek v téhle kategorii. Koukal sem se do minulosti na oficiální soutěže FAI v téhle kategorii, a pouze v roce 2009 byly vypsány 2 a z toho žádná nezannamenala oficiální výsledek kohokoliv. Asi to je na úrovni FAI (možné i úplně) mrtvá kategorie.
Ale třeba takový jyrry by se tomu mohl začít věnovat. Vždyť u toho se lítá jen rovně a potřebuje to hlavně nabušenou elektroniku, kvalitní baterky, motor a hlavně né nevrtuli. :mrgreen:
jardah62

#70 Příspěvek od jardah62 »

MaPaCZE píše:
jardah62 píše:Tak F2G nehrozí. Jednak celková hmotnost mého stroje trochu převyšuje maximální povolenou hmotnost, dále ukotvení vahadla nepočítá s 50ti násobkem hmotnosti modelu a k řízení jsou povoleny pouze dráty, ne Spiderwire. Živě vidím, jak kontroloři měří průměr pletenice aby nebyl pod 0,389 mm.
Ale moc nechybělo, a mohl si být první, kdo by zaznamenal na oficiální mezinárodní soutěži FAI výsledek v téhle kategorii. Koukal sem se do minulosti na oficiální soutěže FAI v téhle kategorii, a pouze v roce 2009 byly vypsány 2 a z toho žádná nezannamenala oficiální výsledek kohokoliv. Asi to je na úrovni FAI (možné i úplně) mrtvá kategorie.
Ale třeba takový jyrry by se tomu mohl začít věnovat. Vždyť u toho se lítá jen rovně a potřebuje to hlavně nabušenou elektroniku, kvalitní baterky, motor a hlavně né nevrtuli. :mrgreen:

No, kdyby byli sudí tolerantní ke spiderwiru (koupil bych 0,5mm), eroplán se do 600g vešel a nechtělo se ho zatížit na 30kg, tak bych to pro srandu snad i zkusil. A být v análech FAi s rychlostí 80km/h.
Ale jinak si umím představit okřídlený stříďák o hmotnosti cca 250g (cca 1,5kW) s baterkou 6S 2Ah/50C a časovačem na 30sec. A vrtule stoupání moc, moc, moc. Tam by pak ten 50ti násobek byl potřeba.
Osobně si myslím, že vada pravidel je nespecifikování elektromotoru. 1kW nebo 2kW, když se to do hmotnosti vejde, proč ne.
Jardah
MaPaCZE

#71 Příspěvek od MaPaCZE »

jardah62 píše:Osobně si myslím, že vada pravidel je nespecifikování elektromotoru. 1kW nebo 2kW, když se to do hmotnosti vejde, proč ne.
Jaká vada? O tom ta kategorie je, Nacpi si tam, co se ti tam vleze. Jediné, co musíš dodržet je maximální hmotnost. Větší motor znamená větší baterku, ale nejzáludnější tady budou asi vrtule.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od jyrry »

MaPaCZE píše:.... takový jyrry by se tomu mohl začít věnovat. Vždyť u toho se lítá jen rovně .......

dekuji :-P :-))))))))))
jyrry se bude venovat jeste min vecem nez se venuje, neb se necha nalakat na kdejakou kravinku a pak se divi proc uz je kveten kdyz nema pripravena era na sezonu ....
jyrry.webnode.cz
MaPaCZE

#73 Příspěvek od MaPaCZE »

jyrry píše:
MaPaCZE píše:.... takový jyrry by se tomu mohl začít věnovat. Vždyť u toho se lítá jen rovně .......
dekuji :-P :-))))))))))
jyrry se bude venovat jeste min vecem nez se venuje, neb se necha nalakat na kdejakou kravinku a pak se divi proc uz je kveten kdyz nema pripravena era na sezonu ....
No však, stačí, když se dáš jen na F2G :mrgreen:
jardah62

#74 Příspěvek od jardah62 »

MaPaCZE píše:
jardah62 píše:Osobně si myslím, že vada pravidel je nespecifikování elektromotoru. 1kW nebo 2kW, když se to do hmotnosti vejde, proč ne.
Jaká vada? O tom ta kategorie je, Nacpi si tam, co se ti tam vleze. Jediné, co musíš dodržet je maximální hmotnost. Větší motor znamená větší baterku, ale nejzáludnější tady budou asi vrtule.

Ještě chvíli provokuj a sundám závaží z ocasu (-16g), vyměním baterku za menší (-45g), abych se dostal na 570g a pak by bylo potřeba ukecat sudí, že nemám ocelové dráty, ale pletenku 0,5mm a že vzhledem k rychlosti 4,5 s/kolo (89 km/h) nemá smysl eroplán zatěžovat 50ti násobkem, protože 15ti násobek při téhle rychlosti stačí.

Jinak jak jsem psal, tučný motor, asi v provedení heli (vysoké KV), posadit na to jednolistku alá turbína, malou baterku s hoooodně vysokými vybíjecími Céčky a letový čas nastavit kolem 30s (15s rozlet a max 12s měřený let). Plus nějaká spojovací konstrukce s plackou zvanou křídla. Ale investovat do tohohle nebudu.
Jardah
risah

#75 Příspěvek od risah »

Stačí jeden Nymburk a máš po žížalkách :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
RisaH - C/L team Rakovník
Odpovědět

Zpět na „Upoutané modely“