jardah62 píše:Já bych se alespoň u národních kategorií klonil k tomu, odlétat v sobotu všechno, vítěze omedailovat a neděli nechat pro zájemce na poletování. Myslím si, že UŠky, které budou mít kruh pro sebe (předpokládám ten týmařský) by to při počtu cca 15 lidí v pohodě stihly. A UR25tky, které se budou střídat s F2A by to mohly stihnout taky. A i kdyby UR25tky létaly s UŠkama (jako vloni se SUMkama) tak je to stíhací.
Jardo, rozumím, ale kvůli něčemu jinému jsem teď zásadně proti a UR25ky sem musel naplánovat tak, aby se odlítalo třetí kolo ještě v sobotu, abych mohl odlítat u F2A 4 kola. Když nebude žádná F2G, tak se mi povede 3. kolo UR25 odlítat až v neděli a program náležitě upravím.
Důvod? Jeden nejmenovaný modelářský funkcionář ze Svitav (každý už ví o kom je řeč) mě totiž při školení rozhodčích v HK překvapil svými názory, které v úvodu a během školení prezentoval. Vyjadřoval se tak, že je zásadně proti tomu, aby se souběžně s mezinárodní soutěží konalo cokoliv dalšího. Napadal přitom jak naší soutěž, kde máme UŠ a UR25, tak i Varnsdorfskou, kde ke svěťáku F2B je jeden den MČR F4B a SUM a druhý den UŠky. Možná proto si bláhově myslel, že jsem to přesunul na 1.5. jako tu druhou soutěž, kde jsem nějakým omylem napsanej jako ředitel.
A když sem si to v hlavě spojil s jeho prezentací "úspěchů" minulého roku, kdy si pochvaloval, jak se v národních kategoriích UŠ a UR rozrůstá počet soutěžících a k tomu doplnil svojí jizlivou poznámku na téma vymírání FAI kategorií, tak mi došlo, že je proti tomu potřeba začít tvrdě bojovat přinejmenším tím, že se tyhle soutěže budou konat společně a po celou dobu, aby se ti, co llétají národní kategorie vůbec dostali do kontaktu s FAI kategoriemi a případně začali uvažovat o rozšíření svých aktivit.
Takže v HK se UŠky poletí oba dva dny a případný volný čas na kruhu se může věnovat tréninku, ladění modelů, konzultací s karobaťáky atd. Jen ať se nám ty dvě party dají víc dohromady. A doufám, že UŠkaři se k tomu postaví čelem a přihlásí se pokud možno všichni z celé ČR, ať jich je taky víc jak 20. Už jsme to jednou v HK zažili a bylo to fajn, jen to bylo na MČR v roce 2010. Svitaváci to budou nejspíš sabotovat a od nich neppředpokládám, že by se někdo přihlásil jak do UŠ, tak do UR25, i když tam jich pár taky lítá. Oni přeci mají 2 soutěže v HK 1.5. a doma jednu 8.5. a pak ještě 19.5., tak co by jezdili na nějaký Svěťák.
Kluci a holky, dejte se teď v sobotu v těch Milovicích dohromady, pokecejte, proberte situaci a pošlete přihlášky, ať je Vás co nejvíc. Bude to potom dobrá akce a občerstvení, které je objednnáno na sobotní večer, najde své konzumenty.
jardah62 píše:F2G zatím nikdo? Že bych se přihlásil se starou UŠkou bez Igorprofilu? Dám vrtuli s největším stoupáním co najdu a ono to nějak zaletí než se uvaří motor nebo regl.
Ofiko přihlášku pošlu v neděli. Bude-li po sobotě s čím.
Zkus to, jen se koukni do pravidel, zda to odpovídá specifikaci modelu. Ono to tam je omezený hlavně nějakou nosnou plochou. A potřeboval bys k tomu hefta do pylonu.