F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Jirkous

Re: F45 - motorky

#61 Příspěvek od Jirkous »

Čau :D
po necelém měsíci (to brzo :) ), jsem utahal hlavní motorek

Jak se projevuje "utahání" ?
Jsem začátačník - tak jen stručně - co si slibujete od střídavého motorku? (a mimo to bude potřeba nějaký střídač? nebo jiný regulátor a co beterie bude stačit původní 7,4V 1500mAh?)
druhý dotaz - samozřejmně již jsem svou f-45 rozebral a na tom tišťáku je volné místo pro připojení něčeho "THRO" , souvisí to stím to ? nebo by se to dalo využít na něco jiného ?
dík za odpovědi.
MJX F-45 , Blade 450 3D , mCPx
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od vlkodlak »

Od střídavého pohonu si slibuju, že se brzo nestane, to co se stalo. Motorek by měl mít delší životnost. Přijímač je na to připraven, má na střídavý regulátor konektor. Ten volný, mezi konekrory pro serva. Aku - zatím sem jiný nehledal, "točím" tři origo. Pokud bude moc jiný, asi by rozhodil i těžiště. Při střídavém pohonu bude třeba řešit konektor pro aku, použít jiný. Motorek bych asi k regulátoru připojil rovnou.
A to utahání - točil málo, malinko.....teď už vůbec. Tišťák na motorku už je dole - odsávačka a sundat. Zbytek je "zapertlovaný", nechám si to v rámci pracovní doby,na zítra. Rozlousknu ho v práci. Opravit asi nebude co, tak ze studijních účelů.
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Dáva

#63 Příspěvek od Dáva »

vlkodlak píše:.... Hlásím, že po necelém měsíci (to brzo :) ), jsem utahal hlavní motorek...

Tam dej motor z cirkulárky nee :wink: ? Ten je na řezání zatáček jak dělanej :lol: .Se divim,že ti na dvoučlánek už šel do kytek.To je nějaký sci-fi.Ale jak psal corona,neni motor jako motor.Záleží na jak podařený kus natrefíš.Pájavlk myslim lítá furt a já do poslední rány taky tak nevim.
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Dáva

#64 Příspěvek od Dáva »

vlkodlak píše:Od střídavého pohonu si slibuju, že se brzo nestane, to co se stalo. Motorek by měl mít delší životnost. Přijímač je na to připraven, má na střídavý regulátor konektor. Ten volný, mezi konekrory pro serva. Aku - zatím sem jiný nehledal, "točím" tři origo. Pokud bude moc jiný, asi by rozhodil i těžiště. Při střídavém pohonu bude třeba řešit konektor pro aku, použít jiný. Motorek bych asi k regulátoru připojil rovnou..

Jasně že má stříďák daleko delší životnost.Hlavně nemá uhlíky na který ten stejnosměr odejde nejdřív.Ale celkově má jen výhody třeba uložení hřídelky už v ložiskách,je daleko lehčí a menší,tolik se nehřeje ,ale na co podstatný vlkodlak zapoměl je,že má daleko větší výkon.A k tomu rozhození těžiště, tak s tim bych si vůbec nelámal hlavu,jednak to bude nepatrný a kdyby přece,tak stačí upravit délku táhla od serva elev a naklopit desku cykliky dle potřeby :wink: .
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od vlkodlak »

Větší výkon motorku ano, vím o tom. Myslím, ale že ho alespoň já nepotřebuju. Mám plyn "napípaný" na 87 procent, většinu výchylek taky. Když to tam "narvu" zatím to na mě fičí dost. Důvody pro stříďák určitě, alespoň zatím pro mne nebude výkon pro rychlost.
Dáva

#66 Příspěvek od Dáva »

vlkodlak píše:Větší výkon motorku ano, vím o tom. Myslím, ale že ho alespoň já nepotřebuju. Mám plyn "napípaný" na 87 procent, většinu výchylek taky. Když to tam "narvu" zatím to na mě fičí dost. Důvody pro stříďák určitě, alespoň zatím pro mne nebude výkon pro rychlost.

Je lepší mít výkonovou rezervu(mam nastaveno na 100),protože když příjde krizovka a ty potřebuješ zasolit,tak by ti ten výkon mohl chybět a ty to zbytečně zaboříš do země.Origo "370"motor neni zase takovej dravec na dvoučlánek baterii.Jestli ti to uhání moc rychle tak si uber na rozsahu pohybu serva elev.Je to jen má zkušenost,ale samozřejmě,jestli ti to vyhovuje tak jak to máš tak v poho.Taky s tim nastavením vysílačky různě laboruju :mrgreen: .
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od vlkodlak »

Dáva píše:Je lepší mít výkonovou rezervu(mam nastaveno na 100)

Zamyslím se nad tím.....
Jinak, vadný motor jsem dnes rozebral, je ubroušený jeden kartáček.Uplně chybí. A odhadem o 1 mm ubylo pastorku. Nový motorek dorazí až zítra,hrůza. Některý ze shopů by měl držet pohotovost a zasílat i v neděli.... :D
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od vlkodlak »

Nový motorek osazen a opět ve vzduchu. Teď, když slyším zvuk heli si uvědomuju, že ten motor co odešel řval ke konci jako mořská kráva. Jednotka MK. Dříve 80 z rozsahu 100. Nyní 30. Jednotka je to poměrně nová, předpokládám že ji ale Brusel brzy uzná.
Dáva

#69 Příspěvek od Dáva »

vlkodlak píše:Nový motorek osazen a opět ve vzduchu. Teď, když slyším zvuk heli si uvědomuju, že ten motor co odešel řval ke konci jako mořská kráva. Jednotka MK. Dříve 80 z rozsahu 100. Nyní 30. Jednotka je to poměrně nová, předpokládám že ji ale Brusel brzy uzná.

Jsem myslel,že tam dáš rovnou stříďáček a ty jsi dal zas tu plechovku vepřovku.No ni co se dá dělat...třeba ti vydrží dýl :wink: .
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od vlkodlak »

to Dáva: Já čekám, až to otestuješ.... :) Nechtěl jsem být první. Tak snad to fakt vydrží déle a nebo příště.
Dáva

#71 Příspěvek od Dáva »

vlkodlak píše:to Dáva: Já čekám, až to otestuješ.... :) Nechtěl jsem být první. Tak snad to fakt vydrží déle a nebo příště.

Příště si koupíš už rovnou Rexe :D komisaře Rexe :lol: .
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od vlkodlak »

Jo a k tomu ještě Rexonu......Myslím, že sezonu dovrtím s MJX a pak se uvidí.....
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Pajavlk »

jj já ještě lítám, na motorku akorát shořel jeden kondík jinak drží tak uvidíme

to Dáva: už tam tu pilku namontuj, hlavně až za to poprvé vemeš, bacha abys nevytrhnul rotor i s motorem z rámu :D
Dáva

#74 Příspěvek od Dáva »

Pajavlk píše:... hlavně až za to poprvé vemeš, bacha abys nevytrhnul rotor i s motorem z rámu :D

:lol: :lol: :lol: vole snad značkovej stroj nee :mrgreen: co bys na něm chtěl utrhnout :lol: .Tak jo nebudu hned solit,budu jen pepřit :wink:
Dáva

#75 Příspěvek od Dáva »

Přišly mi díly na opravu po tý ráně sice né všechny,ale ty nejdůležitější,tak jsem se do toho pustil.Komplet rozborka,mam srovnaný rám a lyžiny,hl hřídel srovnaná v rámci možností(mimochodem neobjevil jsem nikde novou,asi nepočítaj ,že se ohne :mrgreen: ),nové uložení hl. hřídele a aretace kabiny,nová ocasní trubka stará nešla srovnat už na ní byl zlom,usadil jsem stříďák-otvory sedí jen se musí použít jiné otvory a následně převrtat na průměr 2,5mm,vybrousil jsem plošku na hřídelce motoru a o 1mm zkrátil pastorek(ocelový s červajzem 2,3mm 10zubů.Pokračování příště,ale hlavně už mam +-vymyšlený co a jak.
31052012262.jpg
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“