Průšvih na Aukru - odstoupení od prodeje

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
banderas
Kontaktovat uživatele:

Re: Průšvih na Aukru - odstoupení od prodeje

#61 Příspěvek od banderas »

cilek píše:
banderas píše:Jinak...znám lidi, co si zakládaj učet na jedno nebo pár použití. Dostanou peníze, nic nepošlou, aukro jim účet zablokuje a cajk.

Znáš fajn lidi.. :wink:

Taky to nejsou moji kamarádi :wink: . Jen poukazuju na to, co vše projde.
cilek

#62 Příspěvek od cilek »

coro píše:Bolo x sporov okolo objednávok z eshopov za chybné ceny (u nás napr cena s číslom v eurách a nápisom meny SKK, čiže 30x lacnejšie), a končili tým že ponuka nie je ešte podpisom zmluvy, obchod je uzavretý až potvrdením objednávky zo strany predávajúceho.
Automatický email o PRIJATÍ objednávky, pritom ešte nemá hodnotu, je len informačný.
Vždy to končilo tým že kupujúci nemá žiadne práva vymáhať ponúknutý tovar za pôvodnú cenu.

To je naprosto v pořádku. Přečti si ale všeobecné podmínky (pravidla) Aukra. Tam je to jinak, není to e-shop.
zero_ozero

#63 Příspěvek od zero_ozero »

cilek píše:
maroslong píše:Samo že je to tržiště. Ale oproti jiným internetovým bazarům je více zajištěno proti podfukářům. Například ověření se provádí zasláním doporučeného dopisu..............

Takhle jsem to myslel, měl bych už jít spát
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
michalll
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od michalll »

Ono to stejně asi dopadne tak, že mu to za to pětikilo pošlem. Ten pán, co mu ty stopky patří jak ho znám tak nebude chtít problémy (přeci jen to je starší člověk). Konečné rozhodnutí je jen na něm. Pokud prodá, mě se uleví, ale pokud ne, podpořím ho v tom.
Jen tak pro zdejší veřejnost a svou obhajobu - já z toho nemám vůbec nic. Jen jsem souhlasil, že to prodáme přes můj účet, aby si nemusel kvůli jedné věci zakládat vlastní.
Perlička - chtěl prodat ještě wolkmena (či jak se to píše), ale to jsem mu rozmluvil. :D
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
JMalik

#65 Příspěvek od JMalik »

michalll píše:......................

Jdu spát, dobrou noc.
Jestli se k tomu nějak solidně nepostavíš, tak jestli existuje nějaká spravedlnost, tak o víkendu rozflákáš éro na kaši, chytne Ti lipolka v autě, ukradnou Ti vysílačku........ :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
zero_ozero

#66 Příspěvek od zero_ozero »

No, ono jestli v tom je 10tis. tak to možná stojí za trochu boje. Poslat to je až poslední možnost.
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
banderas
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od banderas »

Když už chceš couvnout, tak druhé straně neříkej, že je to proto, že to vlastně má cenu 20x vyšší:D
Zkus mu říct, že je ti to líto, ale ten pán se na tebe vykašlal protože jsi mu to špatně ocenil a prodal to do nějakého starožitnictví.

Jinak...můj názor je takový, že je to zlý, ale z obou stran. Samozřejmě od tebe horší, ale on se chová přinejmenším zvláštně. Když mu to okamžitě dáš vědět, tak by mělo být slušnost se nějak dohodnout. Třeba mu poslat nějakej ten peníz za to, že odstupuješ od "smlouvy". Už proto, že je to jen aukro. Když s ním jednáš slušně, tak bych čekal, že se to nějak vyřeší, ale to asi nebude tento případ.
Drondys

#68 Příspěvek od Drondys »

Při ukončení aukce přes Kup teď následuje návrh na uzavření smlouvy a vhledem k tomu, že cena Kup teď je stanovena předem tak to může být v případě nepodnikatelů chápáno jako postup podle §43a občanského zákoníku viz tento odkaz. Tam se hovoří o případech kdy je návrh neodvolatelný a kdy může být zrušen. Jaké by to mohlo mít konkrétní následky v případě soudního sporu toť otázka, na kterou bych nedoporučoval odpovídat předem jednoznačným tvrzením dokud k tomu soudnímu sporu skutečně nedojde a dokud soud nerozhodne. :wink:
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od vlkodlak »

Bylo v aukci - Souhlasím se zasláním do zahraničí ?
Celou diskuzi jsem sice nepřečetl, nevím zda to tu někdě už nepadlo...
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Kissman »

tri veci... Aukro JE trziste. Obchody na aukru se pravne ridi vztahem kupujici vs. prodavaji a ne kupujici vs. aukro + prodavajici vs. aukro. Aukro je pouze zprostredkovatel bez jakychkoliv pravomoci, ktery muze maximalne zrusit Aukro ucet ci podat nekam podnet.

V tomhle pripade je i Aukro kratke, jelikoz jeho program ochrany kupujicich jasne definuje: "tento program chrání Kupující v případech, kdy zaplatili předmět, ale ten neobdrželi".

Jelikoz prodavajici nic neplatil, zadna skoda mu nevznikla... jako by nic nekoupil. A i kdyby platil, se skodou 500Kc se daleko nedostane.

Na Aukru obchoduji uz nekolit let a nikdy jsem nemel problem aukci zrusit, vetsinou to bylo pro neduveryhodnost kupujiciho... ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
vylizplech

#71 Příspěvek od vylizplech »

vlkodlak píše:Bylo v aukci - Souhlasím se zasláním do zahraničí ?
Celou diskuzi jsem sice nepřečetl, nevím zda to tu někdě už nepadlo...

Psal mu že mu dá i českou adresu,kdyby měl problém mu to zaslat do zahraničí,tudy cesta ven nevede,je mi líto Michalll,že jsi chtěl pomoci bližnímu svému a teť s toho máš jen patálie,jak se říká,za dobrotu na žebrotu.
zdzd

#72 Příspěvek od zdzd »

Hunger píše:Kovboji a Jirko nesouhlasím tady jde o princip tomu člověku nevznikla žádná škoda a dát někomu 9 a půl tisíce za nic je hodně silné kafe.

Naopak, silné kafe je něco slíbit za fixní cenu a pak couvnout...
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Victronix »

Zkus toto řešení:
Pošli kupujícímu odkaz na toto vlákno, aby Ti uvěřil, jak na tom vlastně jsi,
a že jste v podstatě za blbce oba. Je to prasárna, ale pán, kterýmu jsi měl pomoct je starší člověk a s těmi je občas těžší pořízení.

Buď od koupě odstoupí, nebo bych mu ty stopky poslal. Ono taky přijít o účet na Aukru není moc příjemný.
Pokud tam máš dobré jméno a hodně koupí/prodejů, tak ten účet má taky slušnou cenu.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Filip

#74 Příspěvek od Filip »

michalll píše:Ono to stejně asi dopadne tak, že mu to za to pětikilo pošlem. Ten pán, co mu ty stopky patří jak ho znám tak nebude chtít problémy (přeci jen to je starší člověk). Konečné rozhodnutí je jen na něm. Pokud prodá, mě se uleví, ale pokud ne, podpořím ho v tom.
Jen tak pro zdejší veřejnost a svou obhajobu - já z toho nemám vůbec nic. Jen jsem souhlasil, že to prodáme přes můj účet, aby si nemusel kvůli jedné věci zakládat vlastní.
Perlička - chtěl prodat ještě wolkmena (či jak se to píše), ale to jsem mu rozmluvil. :D

Michale, měl jsem v minulosti podobný problém na Aukru. Taktéž blbost z mé strany. Prodával jsem nějaké věci jako třetí strana. Kupující koupil ode mne, já obědnal u dodavatele a ten poslal kupujícímu. Jednou se mi stalo, že se balíček ztratil a nenašel se. Jenže zboží se přestalo vyrábět a už to stejné za stejnou cenu nebylo k sehnání. Tak jsem se chtěl s kupujícím dohodnout na vrácení peněz. Jenže ten nechtěl couvnout. A víš jak to skončilo?
Aukro mi totálně zablokovalo účet. To bych přežil. 3 měsíce jsem to neřešil. Po 3 měsících obálka s pruhem, že případ byl předám právnímu oddělení. Průser je ten, že pokud Ti ten týpek vyhrožuje, nemusí na Tebe poslat vlastního právníka, jak zde většina chápe, ten je drahý. Ale předá to Aukru a aukro na tebe pošle své právníky, jako na mne.

No případ jsem nevyhrál, kupujícího jsem musel odškodnit. Půl roku trvalo, než mi aukro účet opět aktivovali. :roll:
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Kissman »

Ano... ale to je velky rozdil ;) tvuj kupujici zaplatil, ten jeho nikoliv ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“