Stavba fpv koptery

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
johny107

Re: Stavba fpv koptery

#61 Příspěvek od johny107 »

OK tak tu som myslel....co sa tyka dosky.Hej tie vrtule su skvele...aj vyvazene...no super.Tak snad ti tych 8 bude stacit..
Kurna ram by som vobec nekupoval..Staci dojst do baumaxu,kupit 2 ks ALU profilov 10x10...
potom bud sklotextil alebo cuprexit...najlepsie format A4 hrubky 1,5mm a vyrezat z toho 2 stvorce okolo 14cm a stredy vyfrezovat, aby do bolo aj pevne aj lahke zaroven...Odfrezovat sa to da aj s beznym vrtakom a najlepsie vysokootackovou vrtackou...

Ked pozres na motory,co chces kupit,tak maju konektory na pripojenie k reglu..Ja hovorim,ze bola by ich skoda odcvakavat, tak kupil by som protikusy k nim...
Neviem co chces stavat ci Xcopter alebo quadcopter...No mat kopter v tvare kriza bez nejake viditelneho oznacenia predku je aspon pre mna velky hazard...Teda naposledy som si to uvedomil,ked som siel odstartovat von moj novy odlahceny copter..Podotykam,ze s quadkopterom som si ako tak uz zalietal no na hento len tak lahko nezabudnem.Lietam si troska okolo seba cca 5 az 10 m,cchel som vyskusat plny plyn kolmo hore...Podotykam,ze som tam mal iba 750 motory,tak to tak rychlo hore neslo..No jak som to uz mal 15-20 metrov nad hlavou, uz som nevidel vobec kde mam predok..Skusal som troska packovat, no bol som z toho uplne v riti...Zrazu sa mi copter blizil k vysokemu stromu,tak som iba intuitivne pridal troska plyn aby neskoncil v korune to sa aj podarilo,no zase sa mi skoval z dohladu,pobehol som troska..a kopter si preletel medzi draty 110kV vedenia,to ma az oblial studeny pot..Pristal som v roli,vyhladal som ho na zaklade sily signalu z telemetrie..Uz od zaciatku sa mi zdalo akoby ho pohanal vietor,cize mal istu rychlost a ked sa ti toto stane bez viditelneho oznacenia, nemyslim teraz LED pas,tak si v riti...Keby som ho mal oznaceny, dokazem vcas zareagovat..Nastastie sa mu nic nestalo,len so trochu blata vytriasol z 2 motorov a 2 zlomene vrtule som mal..
Preto vzdy pouzivam na quad z balzoveho dreva oznacenie v tvare sipky..To rozoznavam pekne odspodu aj bez zapateho LED pasa a pekne viem kde je predok..
Copter nie je lietadlo,ten dokaze letiet vsetkymi smermi...a to treba mat na pamati..
Co sa tyka bateriek,tak uz budem bravat iba z HK...Normalne si ich tam najdes Lipo zippy,prip tie compact, pri rovnakej cene maju este mensiu hmotnost..
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od thegrid »

Tak to věřim, to je pěkný příběh :wink: určitě taky budu mít spousty krizových situací.
Heleď ten rám si neumím úplně představit, nebyl by nějaký náčrt, nebo schéma, nebo obrázky z výroby, né že bych něco nezvlád, ale nechce se mi to pak předělávat, raději mám jistotu.

edit: koukám tu je zajímavej:
http://www.youtube.com/watch?v=6seYjoy0kOY
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
Drondys

#63 Příspěvek od Drondys »

thegrid píše:...jj na unašeče jsem koukal ža tam jsou...

U těch motorů 2830-13 850KV na RC Timer je uvedeno v Product Review následující.

morion15 v Product Review na RC Timer píše:...I bought four engines, and three had a terrible vibration. Shafts are good, but the holes for the shaft bell curve...

Autor toho popisu si koupil čtyři motory a tři ze čtyřech unašečů dodaných k nim mu dost nepříjemně vibrují. Patrně ty unašeče co se dodávají k tomu motoru budou kvalitativně podobné dříve zmíněným unašečům z HK tj. není vyloučeno, že se tak jako tak nevyhneš nákupu jiných unašečů.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od thegrid »

jasně, díky za info, zítra se jdu podívat po materiálu na rám
pakozdy

#65 Příspěvek od pakozdy »

Skus ram z dreveneho hranolu, dobre pohlcuje vibracie a regulácia je potom prijemnejsia oproti hliniku
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od thegrid »

dik ale už jsem koupil hlinik trubku a nařezal ji, už řeším jenom jak ji spojit
Boby110

#67 Příspěvek od Boby110 »

thegrid píše:dik ale už jsem koupil hlinik trubku a nařezal ji, už řeším jenom jak ji spojit
Quadpodvozek.pdf
(32.51 KiB) Staženo 123 x
quadrám.pdf
(38.02 KiB) Staženo 124 x
quadzapojeni.pdf
(30.26 KiB) Staženo 105 x
Boby 110, OK2BOW
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od thegrid »

diky, kurňa to mě nenapadlo udělat spojovací výřez, já už udělal 1x500mm a 2x245mm :roll:
zřejmě bude pevnější to udělat znova... :?:
Troll

#69 Příspěvek od Troll »

Nebude, kašli na to. Bude to jenom pracnější.A pokud s tím práskneš a ohneš anebo zlomíš rameno, u varianty s výřezem bude muset vyměnit dvě ramena a přehodit dva motory. Pokud bude každé rameno zvlášť , budeš mít méně práce . Pokud ramena sešroubuješ mezi dvě desky, spojovací výřez je zbytečný. Pevnost je dostatečná. Výřez jsem řešil pouze u ramen z uhlíku abych se vyhnul jejich oslabení převrtáním.
madbull

#70 Příspěvek od madbull »

mám ramena každé zvlášť.Padnul jsem z deseti metrů minimálně a jediné co jsem měnil byly vrtule...udělej to pevné dle sebe.dvě desky a mezi ně 4 ramena každé na dva šrouby skrz rameno i obě desky nemáš co skazit
nerušit...bastlím :-)
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od thegrid »

jasně supr, holt to není stvba raketoplánu asi :wink:
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od thegrid »

myslíte, že je lepší ty desky dělat ze sklotextilu 2mm (jak je popsáno v schématech nahoře od Boby110) nebo hliníkový plech?
Díky
johny107

#73 Příspěvek od johny107 »

Ja som pouzil 1.5cuprerexit,samozrejme odleptany.A este to som ho frezoval,bez frezovania mala 14x14cm doska128g a po odfrezovani 64g.Hlinikovy plech by bol jednak tazky a krivil by sa ti.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od thegrid »

jasně díky za radu
madbull

#75 Příspěvek od madbull »

hele rozhodne kuprex nebo kartit nebo sklotextil.kamarad nemodelar mi ted stale vnucuje,ze mi udela na cnc ram cely z al a nemohu mu vysvetlit,ze do vahy se nevejdem a stejne to bude krehke a nebo se to pri padu ohne.nerikam,ze nejakej master ram kterej by ale zabral spoustu casu a matrose bude zlej,ale myslim ze na homemade ram staci dve desticky kuprexu 110 na 110 mm a ramena z al 10 nqla 10 a je vymalovano.az popadas tak uvidis kde je to slabe a da se to resit,ale kdyz vidis,ze lita i drevo tak nic neres a udelej to ze skla.muj prvni quad jsem rezal lupinoovkou z kuprexu 1,5 mm a brousil pilnikem a lita mi to uz pul roku bez zavad.
nerušit...bastlím :-)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“