Traxxas Summit (5607) - Pokec, rady, tipy, triky

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
saint21

Re: Traxxas Summit (5607) - Pokec, rady, tipy, triky

#61 Příspěvek od saint21 »

Nechci do toho moc kecat, ale mám dojem, že Tekin a ani Mamba nejsou vodotěsné nebo se pletu? Je mi jasné, že nejde ani tak moc o motor jako o regl a berte v úvahu to, že jsou lidé, kteří to nechtějí utěsňovat a chtějí koupit nachystanou a vodotěsnou věc.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
scarabeus

#62 Příspěvek od scarabeus »

Presne tak, nejsou. Na vodni pouziti jsou nejlepsi originalni stejnosmery. Pokud by nekdo chtel vodotesne stridaky, tak alespon regl dela Mtroniks.

Zvodotesnit regl neni zas tak slozite, samozrejme se ale ztraci zaruka :-) Plastidip a jine pripravky to krasne oblepi. Svou Mambu Max jsem kdysi vyzkousel tak, ze jsem regl ponoril do sklenky s vodou. Fungovalo to paradne.

Stridak motor bych do vody dal s tim, ze po kazde jizde bych ho rozebral. Voda vleze totiz uplne vsude.
krwell

#63 Příspěvek od krwell »

Mám tu další otázku do debaty. Zkoušel jste nebo jezdíte někdo s telemetrií od traxxase ? Pokud to nějak smysluplně funguje, tak bych to docela rád Summitovi koupil :) co jsem koukal, tak by to vycházelo nějakej 110 dolarů + ipod, ten by se sehnal v bazaru. Tak by mě zajímaly nějaký reference :) Díky
krwell

#64 Příspěvek od krwell »

čau :) to jsem zase já :D
chtěl bych se zeptat, jestli máte svoje Summity nebo i ostatní auta nějak speciálně uložený. Spíš se mi teda jedná o to, jestli někdo jste neřešil, jak Summita uchytit na zeď nebo podobně, přece jenom to neni žádnej prcek a zabere hodně místa v polici nebo na zemi :)
+ stále trvá moje předchozí otázka na telemetrii od Traxxase :)
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Andrews »

Co se týka uskladnění tak si sumec vydobil místo v jedné skřni s bundama, kde odpočíva podložen uprostřed tak, aby se kola nedotýkaly země.
krwell

#66 Příspěvek od krwell »

já ho mám momentálně v obejváku postavenýho na krabici, tak jsou taky pneumatiky ve vzduchu, ale jak jsem říkal, chtělo by ho to někam pověsit :) v policích a skříních je už plno :D
krwell

#67 Příspěvek od krwell »

Další dotaz - zvedal jste někdo Summitovi světlou výšku ? když totiž ježdim po jakymkoliv nerovnym povrchu a trochu za to vezmu tak Summit si sedne celkem na zadek a štrejchne si spodkem skoro o všechno. Je lepší pořídit tvrdší pružiny do tlumičů, nebo si nějak pohrát s těma co tam jsou ? Líbilo by se mi kdyby měl výšku jako když ho vezmete do ruky a zvednete, pak jsou ty kole tak dole jak bych chtěl :)
scarabeus

#68 Příspěvek od scarabeus »

Uz jsi zkousel ty soucasny pruziny vyztuzit cudlema, co pripnes na telo tlumice? Sada tvrdsich pruzin ale rozhodne neuskodi... :-)
saint21

#69 Příspěvek od saint21 »

Stačí dotahovat matku co je na tlumicich. Zkoušel jsem zvednout, ale zase jsem to rychle vrátil zpět auto se podstatně více prevraci v zatáčkách.
DX9
krwell

#70 Příspěvek od krwell »

ok. vyzkoušim, díky :)
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Andrews »

Poradíte co může v sumitu vrzat a co namazat? Typicky když přidávám plyn a jedu pod plynem tak sumec vrže. Pokud plyn pustím a nechávám ho dojet je to bez vrzání. Pokud ho zvednu do vzduchu a dám plyn tak vrže jen velice málo.... Rukou to nejsem schopnej rozvrzat :(
scarabeus

#72 Příspěvek od scarabeus »

To je asi jako kdybys po nas chtel vesteni z kristalove koule. Zaprve ji nemam a zadruhe to neumim :-D

Proste udelej rozborku a kontroluj, jestli neco neni povoleneho. Treba motor nebo loziska, jestli nejsou v tahu. Rozeber to, vycisti a hotovo.
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Andrews »

NJ kouli bych taky bral.

Na komplet rozborku se chystám v zimě. Už teď jsem ho poodstrojil, že jsem sundal ramena a třeba ty osičky na kterejch držej si myslím, že vrzání můžou způsobovat. Otázka je: Mazat ? Stačí olejem nebo vazelínou? Celkové mě přijde, že je spousta míst kde je sucho a případně jde plast na plast a nevím jestli mazat nebo ne :(
saint21

#74 Příspěvek od saint21 »

Mě to taky občas vrzalo. Vzal jsem WD40 prostříkl jsem klouby na poloosách a bylo po problému. Jinak ten problém v mém případě se objevil po ježdění vodou.
DX9
saint21

#75 Příspěvek od saint21 »

saint21 píše:Takže je rozhodnuto. HOBBYWING XERUN 4274 2000KV Brushless Motor & EZRUN WP SC8 120A ESC Combo

Tak mně dneska přišlo combo http://www.rcecho.com/HOBBYWING-XERUN-4274-2000KV-Brushless-Motor-EZRUN-WP-SC8-120A-ESC-Combo-ME222.html . První milé překvapení bylo to, že na balíčku byl nápis bez cla :). Po rozbalení jsem byl opravdu velmi mile překvapen zpracováním. Celkem jsem čekal bídu, ale kvalita je nad mé očekávání. Instalace i s nastavením zabrala cca 1h. Hobbywing to snad dělá přímo na Summita, šlo to hladce až moc. Zkusil jsem to ještě lehce projet po zahradě teď v noci a zatím dobrý. V sobotu půjdu do lesa a dám tomu co proto. Tak uvidím, jestli to bude opravdu kvalitní tak jak to vypadá.
Přílohy
DSC_0353.jpg
DX9
Odpovědět

Zpět na „Auta“