Obří B-17 z Rakouska
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Obří B-17 z Rakouska
Vy sa musíte strašne nudiť.
Fenius píše:Vy sa musíte strašne nudiť.
ani nie, keď píšem príspevky, tak sa určite nenudím
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
No z mojej strany na záver asi toto: nemusím mať posledné slovo, no ak som napísal A, B tak napíšem i C.
Vidím, že niektorí tu mažú svoje príspevky a ,,sťahujú chvost", alebo boja sa vysloviť svoj názor
Prejdem ale k veci. Každý jednotlivý modelár, či si to uvedomuje, alebo nie reprezentuje našu záujmovú komunitu na verejnosti.
U vrcholového modelára pri prevádzke jeho obrieho modelu, mimochodom ten z videa patrí určite k TOP i z celoeurópskeho pohľadu, automaticky predokladám, že si patrične ošetrí i aspekty bezpečnostno-preventívne pri fázach štart, let, pristátie A to nekompromisne
To letištiatko bez výbehových zón, siete, v blízkosti VN sústavy a pod. bolo a to dokonca na ZÁLET tak veľkého a ťažkého modelu absolútne nevhodné
Uvedomme si aká energia bola vo vzduchu!!!
Nie je ešte zrejmé, či tam ten chlap lieta trvale, ak áno tak sa to vymyká zdravému rozumu.
Popri extrémistom s FPV je práve takéto správanie vodou na mlyn zástancom legislatívnej korekcie našeho koníčka.
Dúfam, že tu komunikujem s praktikmi so súdnosťou a zodpovednosťou a nie s diletantmi, či mimozemšťanmi...
Vidím, že niektorí tu mažú svoje príspevky a ,,sťahujú chvost", alebo boja sa vysloviť svoj názor
Prejdem ale k veci. Každý jednotlivý modelár, či si to uvedomuje, alebo nie reprezentuje našu záujmovú komunitu na verejnosti.
U vrcholového modelára pri prevádzke jeho obrieho modelu, mimochodom ten z videa patrí určite k TOP i z celoeurópskeho pohľadu, automaticky predokladám, že si patrične ošetrí i aspekty bezpečnostno-preventívne pri fázach štart, let, pristátie A to nekompromisne
To letištiatko bez výbehových zón, siete, v blízkosti VN sústavy a pod. bolo a to dokonca na ZÁLET tak veľkého a ťažkého modelu absolútne nevhodné
Nie je ešte zrejmé, či tam ten chlap lieta trvale, ak áno tak sa to vymyká zdravému rozumu.
Popri extrémistom s FPV je práve takéto správanie vodou na mlyn zástancom legislatívnej korekcie našeho koníčka.
Dúfam, že tu komunikujem s praktikmi so súdnosťou a zodpovednosťou a nie s diletantmi, či mimozemšťanmi...
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Uz ste tu vsetko prebrali a fotecky zo stavby toho lietadla ste nenasli?
TERAZKY, z Tvého pohledu je to letiště nevhodné, ALE zkušený pilot je naučen a ctí zásadu, že za linii letiště, tedy za záda se nelítá !!!!! Prostě osa dráhy je nepřekročitelná hranice, a létá se jen od ní před sebe. Takže i kdyby za pilotem, a ten modelář je PAN pilot, stála řada telegrafních sloupů, vůbec by mu nevadily, protože letová zóna je před ním. Hluboce před ním smekám a má můj obdiv.
Apropó, není snad auto, které váží púldruhé tuny, daleko nebezpečnější??? A jsou snad kolem silnic sítě??? A když mám na mercedes za dvě mega, musím si snad opatřit předběžce, který bude odhánět od silnice kolaře a chodce, protože mi zaručeně něco selže a budu nebezpečný ?????
Sory, ale musel jsem
Apropó, není snad auto, které váží púldruhé tuny, daleko nebezpečnější??? A jsou snad kolem silnic sítě??? A když mám na mercedes za dvě mega, musím si snad opatřit předběžce, který bude odhánět od silnice kolaře a chodce, protože mi zaručeně něco selže a budu nebezpečný ?????
Sory, ale musel jsem
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
hoblik píše:... zkušený pilot je naučen a ctí zásadu, že za linii letiště, tedy za záda se nelítá !!!!! ...
S tím souhlasím, však jsem taky napsal, že ty stromy a VN za zády pilota jsou defacto nejlepší ochranou pro diváky stojící za ním. Ty stromy psychologicky nutí i méně zkušené piloty, aby se od nich drželi co nejdále.
hoblik píše:Apropó, není snad auto, které váží púldruhé tuny, daleko nebezpečnější???...
Ale tady musím oponovat.
U modelu letadla omezit rychlost je těžko uskutečnitelné, zvlášť když ho už pilot nemá ve své moci, tak se aspoň omezila maximální hmotnost na 20 kg, I to však způsobilo obrovskou vlnu nevole v modelářské obci.
I když pravdou je taky to, že zabít může jakýkoli model od 0,5 kg výše a z hlediska ochrany zdraví a života osob je vlastně už celkem jedno, jestli ho trefí 4 kg F3A-čko nebo 20 kg obr, případně ještě těžší UAV. Ten limit 20 kg (někde 25 kg) je už asi míněn spíš pro zabránění větších škod na majetku.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
HOBLIK, vážim si Tvoju prácu, viem že si TOP maketár a tak Ti dám do pozornosti napr. fázu štartu a pristátia. Skutočne si myslíš, že je v poriadku a sám tak lietaš i zalietavaš maketu, že máš po celej dĺžke dráhy rezervu na odklon od jej stredu len na šírku krídla
A to je iba jedna vec, nechce sa mi tu písať román.
A to je iba jedna vec, nechce sa mi tu písať román.
Sleduji od začátku - píši až teď. Jaká je v Rakousku vlastně vůbec legislativa ohledně takovýchto obrů? Bylo z hlediska zákonů vše "košer" ? Radek
EDIT - TO : Terazky -koukám že aspoň někdo má zdravý rozum a nestojí u všeho jen s otevřenou hubou - plně s tebou souhlasím - arda1
EDIT - TO : Terazky -koukám že aspoň někdo má zdravý rozum a nestojí u všeho jen s otevřenou hubou - plně s tebou souhlasím - arda1
ICQ 638556901
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
V tom Rakúsku išlo o TOP maketu a pilot si musí uvedomiť, že z tohoto dôvodu sa musí i TOP správať. A nie si na zálet vyberať poddimenzované letištiatko. A to i preventívne, tak aby pred verejnosťou obstál bez najmenších výhrad. Na takejto úrovni musí ísť príkladom...
O dôsledkoch opaku sa tu dúfam nemusím rozpisovať.
O dôsledkoch opaku sa tu dúfam nemusím rozpisovať.
Pokud jsou 350 metrů vzdušnou čarou domy pak to byl spíš hazard než uvážené jednání- to ať se na mě nikdo nezlobí - kdyby šlo o nějaký menší poletuchy budiž ale tahle obluda ............nemluví ze mě závist ani nepřejícnost - jen se snažím uvažovat tak nějak selským rozumem. Radek
ICQ 638556901
arda1 píše:Sleduji od začátku - píši až teď. Jaká je v Rakousku vlastně vůbec legislativa ohledně takovýchto obrů? Bylo z hlediska zákonů vše "košer" ? Radek
Taky jsem to četl celé a nechápu důvod, který tě vede k tomu, že souhlasíš s Terazky.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
OK, tak sa prosím vyjadri napr. k otázke či je v poriadku zálet a lietanie s veľmi ťažkou maketou pri absencii výbehových zón po obvode dráhy.
To mi k vytvoreniu názoru s kým tu komunikujem stačí.
To mi k vytvoreniu názoru s kým tu komunikujem stačí.
Na Svatem Martinu ti pristavaji dopravni letadla nad hlavou par metru, lidi se tam vesi na ploty kolem letiste aby je tah od motoru zvedal a oni plapolali jako hadr... Byl jsem tam, a nikdo ale nikdo tam nemel takove aktivisticke keci jako vy tady... Takze ano je v poradku ze to zaletaval na modelarskem letisti, protoze staci cedule "vstup zakazan" nebo na "vlastni nebezpeci" a pilot muze bejt v klidu. Fakt prestavam chapat tydle keci. Vsichni chytry jak radio a pak se podivas s cim lita a hodi EPP max nejakou dvoumetrovku.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Prej jaká je v Rakousku vlastně legislativa
Voni jsou hlava, pane vachmajstr
http://ar1.rajce.idnes.cz/
- LittleFalco
Tohle je presne to, co mi na vychodni Evrope neskutecne sere, snazime se byt papezstejsi, nez papez. V zajmu bezpecnosti tu system vytvari kvanta nesmyslnych omezeni, na ktere ve finale vetsina lidi kasle.
Ano, je to zajiste hodne dobry pilot. A co je dovoleno bohovi, neni dovoleno volovi. Ja bych si tohle proste nelajznul, protoze na to nemam. Ale taky nemam pravo podle sebe soudit lepsi. Podivej se treba na Red Bull Air Race, co ti roboti dokazou - par metru nad zemi, rychlost 300, pretizeni v zatace 9G (na hranici padu), odkrveny mozek. A kdyz to jednomu v zatacce upadne, posbira to behem pul vteriny..
A at si par lidi, kteri se tu stavi do pozice soudce a kydaji moudra tvrdi co chce, je to na JEHO zodpovednosti.A ON SAM hodnoti riziko, jestli je to pro nej prijatelne, nebo ne. Protoze kazdy mame nalitano jinak a podle toho tu miru rizika jinde. A take proto, ze kdyz udela prusvih, tak za nej zaplati. Takto to funguje v kazde normalni civilizaci, asi i u krovaku. Bohuzel, u nas zatim ne.
Taky neberete v potaz jednu vec - v Rakousku je provozovani cehokoliv pekelne drahy. Plati se opravdu vsude a za vsechno, pred lety tam ze me sedlak mamil 20 marek za pristani na posekanem poli. Na strnisti!! To neni jako u nas, kde je za kazdym rohem nevyuzivana plocha na agrozemedelskou cinnost, nebo louka za par stovek. Takze to je mozna take dovod,proc maji takove miniletistatko. A mozna ze jsou radi, ze ho vubec maji.
Ano, je to zajiste hodne dobry pilot. A co je dovoleno bohovi, neni dovoleno volovi. Ja bych si tohle proste nelajznul, protoze na to nemam. Ale taky nemam pravo podle sebe soudit lepsi. Podivej se treba na Red Bull Air Race, co ti roboti dokazou - par metru nad zemi, rychlost 300, pretizeni v zatace 9G (na hranici padu), odkrveny mozek. A kdyz to jednomu v zatacce upadne, posbira to behem pul vteriny..
A at si par lidi, kteri se tu stavi do pozice soudce a kydaji moudra tvrdi co chce, je to na JEHO zodpovednosti.A ON SAM hodnoti riziko, jestli je to pro nej prijatelne, nebo ne. Protoze kazdy mame nalitano jinak a podle toho tu miru rizika jinde. A take proto, ze kdyz udela prusvih, tak za nej zaplati. Takto to funguje v kazde normalni civilizaci, asi i u krovaku. Bohuzel, u nas zatim ne.
Taky neberete v potaz jednu vec - v Rakousku je provozovani cehokoliv pekelne drahy. Plati se opravdu vsude a za vsechno, pred lety tam ze me sedlak mamil 20 marek za pristani na posekanem poli. Na strnisti!! To neni jako u nas, kde je za kazdym rohem nevyuzivana plocha na agrozemedelskou cinnost, nebo louka za par stovek. Takze to je mozna take dovod,proc maji takove miniletistatko. A mozna ze jsou radi, ze ho vubec maji.
Zpátky doma, v kopcích :-)